+1 oy
243 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (707 puan) tarafından
Öncelikle merhaba kızlar brnim 5 yaş oğlum var yazdan beridir 15 kutu antibiyotik kıllandık ve 3-4 tane de iğne her biri 4 veya 5 günlükten. Çocuk doktorlarına gittim kbb ye gittim 39 40 derece ateş çıkıyor kbb brnlik değil diyor boğaz temiz burun temiz kulak temiz crp kalıyor o 128 çıktı en son ama nedeni bilinmiyor neyin yaptığı bilinmiyor antibiyotik işe yarıyor 10 gün sonra yine 40 derece ateşle vaştan başlıyor ben bu işi basıl çmzebilirim kızlar önerisi fikri olan var mı acaba… 

13 Cevaplar

+1 oy
(5,832 puan) tarafından
Doktora dedın mi sürekli böyle oluyo çünkü bunun araştırılması lazım sürekli antibiyotik yazık yanı kullanılmaz randevu alıp anlatmak gerek doktora 
(707 puan) tarafından
Demez miyim araştırmaya gitcez muhtemelen ama bu durumu yaşayan carmı diye burata sormak istedim
(5,832 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun ama antibiyotik çokta masum değil sürekli kullanmak dişleri bile mafedıyo
-Reklam-
+1 oy
(912 puan) tarafından
bizde 1 aydır aynı durumdayız en son ciğer filmi çekildi akciğerlerinde enfeksiyon çıktı yatıs verdiler 15 gündür evdeyiz hâla antibiyotik kullanıyoruz
(707 puan) tarafından
Geçmiş olsun sizede
+1 oy
tarafından
Crp yükselir tabiki o kadar antibiyotik hicre yıkımına sebep oluyor ,sık antibiyotik kullanınca artık bagisiklik ölüyor diye duymuştum 
(707 puan) tarafından
Doktorlara yalvarıyorum resmen vermeyin diye ama veriyorlar daha körü olur diyorlar kullan diyorlar
tarafından
Uzmana fakülteye filan götür. Bagisiklik destekleyici kullan
0 oy
(833 puan) tarafından
Canım benim oğlumda sık hastalanan çocuk şuan azck grip vb durumlarda sarımsak kürü hazrlyrm aynı şekil bizde tüketiyoruz hasta olmdan atlatiyoruz sarımsak bal limon yedir ben hergun bir tatlı kaşığı veriyorum uyuadan doğal antibiyotik 
(707 puan) tarafından
Yese keşkee denedim onuda kustu hep
(833 puan) tarafından
Çok ufak dogra ve hemen arkasına su ver alışır zamanla
0 oy
(1,958 puan) tarafından
Tam 3 ay bu sarmalı yaşadık bebeğim 15 aylık şuan  gecesi şükür insan çaresiz kalıyor çok iyi anlıyorum...
(707 puan) tarafından
Kendiliğinden mi geçti
(1,958 puan) tarafından
Antibiyotik kullandım hep ....zamanla vecdi çocuğu yatıyorum 2 saat sonra bir bakıyorum ateş icindeydi çok zor...
0 oy
(303 puan) tarafından
Fmf hastalığını hiç duydunuz mu? Türkçesi ailevi Akdeniz ateşi. Bunu Kesinlikle araştırın. Ateşe eşlik eden karın agirisi veya kemik kas ağrıları var mı? 
(1,120 puan) tarafından
Evet çok zor hastalık gerçekten. Ablam atlattı kurtuldu. Umarım yakında sizde kurtulursunuz. 7 yaştan sonra büyük bir çoğunlukta geçiyormuş hastalık. Bizimkinin geçecek gibi değildi ataklar çok sıklaşmıştı. Bademcikte kristalleri vardı o yüzden bademcikler alındı ataklar bitti. Sizin çocuğunuz kaç yaşında?
(303 puan) tarafından
Bu öyle bir hastalık değil ama genetik bir hastalık ve omur boyu sürüyor ömür boyu ilaç içiyorsun. Ben 31 yaşındayım hâlâ çok şiddetli ataklar geçiririm dönem dönem. Yegeninizde en büyük etmeni bademciker veriyordur onlar alınınca biraz rahatlamıştır ama bu demek değil ki hastalık geçti bitti. Eğer iyileşti diye kolsisin tedavisini keserse çok büyük yanlış yaparlar eğer net olarak fmf tanısı koyulduysa o ilacı hamilelik emzirme dahil hayatı boyunca içmeli çünkü o ilaç sadece atakları engelemekle kalmıyor fmf in vücuda verdiği hasarı engelliyor özellikle de böbrekleri koruyor dediğim gibi ilaç tedavisi kesildiyse bunu mutlaka ablaniza iletin doktoruyla görüşüp net olarak sağlıklı bilgi alsin çok geçmiş olsun
(1,120 puan) tarafından
Ben hastalıkları karıştırmışım. Yeğenimde olan pfapa sendromu imiş. Fmf için test yapıldı negatif çıkmıştı. O yüzden bademciklerin alınması atakları bitirdi. Kolşisin kullanmayı bıraktılar
(303 puan) tarafından
Tamamdir şimdi daha iyi anladım evet pfapa da fmf ile beraber atak verebiliyor ama o farklı çok sevindim tamamen iyileştigine :)
(1,120 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Sizin içinde Allah'tan şifa diliyorum inşallah
0 oy
(302 puan) tarafından
Böbreklerine baktırdın mi.
0 oy
(3,649 puan) tarafından
Araştırma hastanesine git farklı bir sorunu olabilir 
0 oy
(1,161 puan) tarafından
Oğlum 5 yaşına girmek üzere ve aynı durumlar bizde de bulunuyor 2 seneden beri. Hava sicakken yazın biraz daha iyiyiz ama soğuyunca iyileşmek bilmiyoruz. Resmen antibiyotik bitiyor 5 -7 gün sonra tekrar ateş yükselmesi crp yaşıyoruz. Tek sorun crp dediğiniz gibi ateş düşse sıkıntı yok . Ben nefrolojiyede gorurdum 1bucuk yıl gözetim altında da tuttum böbrekten dolayı şükür sıkıntı olmadı. Artık sürekli makale şu bu araştırmaktan birkaç kür buldum faydası oluyor ama ben çalıştığım için düzenli yapamıyorum yarım fayda sağlıyor hep sende dene derim. Crp dusurucu bu diyeceklerim. ( Beyaz dut kurusunu kaynatıp icirebilirsin, limon suyu yapabiliesin limon crp dusurur, bal zencefil zerdeçal karıştırıp tatlı kaşığı verebilirsin zerdeçal ve zencefilde aynı şekilde crp düşürür) Bunların yanında probiyotik, bağışıklık güçlendirici suruplarda aldım ama onlarin bence bu kadar faydası yok gibi... Benim oğlum çok zayıf bir şey yemiyor çok seçici ben bunada bağlıyorum bağışıklık gidiyor sonuçta diye. Eğer bı çözüm bulursanız zaman farketmeksizin sizde bana yazar mısınız belki birbirimize faydamız dokunur
(1,161 puan) tarafından
1 su bardağından az suyu cezveye koyuyorum canım içine de 1 YK beyaz dut kurusu katıyorum kaynar gibi olmaya doğru kapatıyorum ocağı. İçinde demleniyor. Benim oğlum direk içmiyor o yüzden bende ikiye bölüp meyve suyu ile filan karıştırıyorum o zaman anlamıyor içiyor. Düzenli yapılsa cidden bu dut ile zencefil crpye baya etki ediyor
(1,161 puan) tarafından
2 hafta önce araştırmaya götürdüm bademcikleri büyük denildi. Ameliyat olsa olabilir denildi bizede. Geniz eti ya da bademcik de bu durumu tetikliyormuş
(707 puan) tarafından
Gösterdik temiz çıktı
(707 puan) tarafından
Deneyeyim bu dut çok söyleyen var teşekkür ederim
(1,161 puan) tarafından
Bende çok araştırma yapmıştım bununla ilgili makaleler vs okumustum orada bilgi sahibi oldum bu dediklerimi canım. Rabbim şifa versin insallah
0 oy
(792 puan) tarafından
Kortizon denediler mi hiç?
(707 puan) tarafından
Denemediler ama bugün iğnemiz vardı yeni bitti  1000 lik antibiyotik defesin diye birşey lortizona benziyor
0 oy
(506 puan) tarafından

Araştırma Hastanesi'ne götürün çocuğunuz çok küçük antibiyotik komasına girecek nerdeyse çok üzüldüm ama tek KBB ye değil beyin cerrahisine falan da götürün boynun arkasında ki beynin alt tarafında ki omuriliğin başlangıç yerinde sorun falan olabilir korkutmak istemem doktor da değilim ama vücutta sürekli geçmeyen takıntılı ateşin sebebi oradan oluyor diye duymuştum eskiden şimdiden geçmiş olsun sonucunu bildirir misiniz merak ettim yapacağım birşey olursa Mersin'den seve seve yardımcı olurum

(707 puan) tarafından
Teşekkür ederim ilginiz için randevuyu aldım bakalım
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Canım normalde o crp de yatırılması lazım benim kızıımın 98 deyken yatırdılar antibiyotik tedavisine basladılar bi alerji immünoloji bölümüne götürüp bağışıklık değerlerine baktır istersen
(707 puan) tarafından
Özele gittim ben gece başı 8 bin dedi ekstra serumlardan alınacak dedi 3-4 gün yatacak dedi o kadar bütçem yetişmedi maalesef devlete gittim sadece ayeş düşürücü yazdı şurup bir de antibiyotik o kadar
(1,692 puan) tarafından
Cocuk hastalıklarına randevu al araştırma Hastanesi'ne anlat doktora sürekli Boyle oluyor vs alerji imminolojiye yeşil listeye eklenmesi gerektiğini söyle birde çocuk enfeksiyon hastalıklarına yeşil listeue eklet ordada arastırırlaryeşil listeye eklendikten sonra randevu al
(707 puan) tarafından
Yeşil liste nedir
(1,692 puan) tarafından
Çocuk hastalıklarının yan dalları oluyor çocuk alerji immünoloji cocuk kardiyoloji cocuk göğüs cocuk enfeksiyon vs daha bir sürü yan dal var oradan randevu alabilmek için cocuk hastalıkları doktorunun yeşil listeye eklemsi gerekiyor
0 oy
(2,639 puan) tarafından
Crp normalde kaç olmalı oğlum da da bugün o değere bakıldı 10 çıktı 
(707 puan) tarafından
En fazla 5 olmalı
(303 puan) tarafından
Arkadaşın dediği gibi en fazla 5 olmalı 10 için sizin postunuza enfeksiyon yok demisler ama enfeksiyon başlangıcı var aslında ve ateşi de bu yuzdne çıkıyor. Doktor tedavi vermedi mi size
(2,639 puan) tarafından
Bugün serum yapıldı ve antibiyotik verildi evet başlangıç ama doktor dedi e nabizdan kontrol edin 30 ustuyse tekrar gelin dedi baktım 10
(303 puan) tarafından
30 ustu olsaydı muhtemelen yatış verecekti o yüzden çağırmıştır ama 10 yatış verecek derecede degilm  şuan antibiyotigi saati saatine verin ve iki gün daha ateşi sık sık kontrol edin düşecektir zaten çok geçmiş olsun
(2,639 puan) tarafından
Çok tşk ederim şimdi ilaçlarıni kullanıyorum pzt ben tekrar götürüp baktirayim diye düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 46 göst.
30 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nagiş❤️ (13,386 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 24 göst.
0 oy
5 cevap 102 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
7 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mehtapgnc (914 puan) tarafından soruldu

411,466 soru

12,386,218 cevap

43,535 kullanıcı

Kategoriler

...