0 oy
229 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (91 puan) tarafından
Merhabalar, ben annem ile arkadaş gibiydim. Evlenmeden önce eşimi falan çok sevmisti, dedemle ananemle falan tanıştırdık sonra aileler tanıştı. Eşim doğulu, biz İzmirliyiz. Eşimin ailesi çok varlıklı da değil. Ama eşimle ikimiz de öğretmeniz. Annem beni kayinvalidemlerin yanında küçük düşürmek rezil etmek beni kotu göstermek için elinden geleni yaptı, dedem de dahil. Kayinvalidemler beni savundu. Annemlerin az çok niyeti sezdiler. Daha sonra annem bana evde çok kötü davranmaya başladı, ananem arıyor nişanı at başkasıni buluruz vs demeler basladi. Ben itiraz edip tartistim hep. Sonra nikahına 3 gün kala annemle desenlere gittik ve orada çok alakasız bir şekilde olay çıkarıp üzerime geldiler, ben saygısızmisim bana düğün yapmayacaklarmis ne halim varsa gorecekmisim. (Düğün ortak olacaktı). Sildim seni falanlar filanlar baya ağır konuştular. Ağlaya ağlaya eve döndük. Eşime daha ben anlatmadan olayı annem mesaj atmis. Artık hayatınızda ben yokum, ya sen gel al onu, ya da o gelsin ne yapıyorsanız yapın diye. Ben de bunun üzerine kayinvalidemle kayinbabamla falan konuştum onlar çok gel biz senin arkandayiz dediler. Ve ertesi sabah çok alakasız bir şekilde annem dedemle konuşup sabahın köründe evden çıktı ( bağıra bağıra konuştu sanki ben duyayım diye, ve normalde çok geç kalkar annem). Ben de bavulumu toplayip, nikahıma geldim. Yolda kayinvalidemi arayıp o laf taşır, saygısızlık yapar, yemek yapamaz vs vs diye beni aşırı kotulemis. Sagolsunlar onlar beni bildikleri için kulak asmadılar. Bunun üzerine 2 erkek kardeşim de benimle iletişimi kesti. 1 sene olacak ben ailemden kimseyle konuşmuyorum. Evet bu durum beni çok üzüyor ve onlar yüzünden evlilihime kaç sıfır geride başladığımi anlatamam, eşimin bana bir süre hep güven sorunu oldu. Şimdi annem barışmak için adım atıyor. Ben yalnızlıktan biraz sıkıldım ama hayatımı tekrar kaosa çevirip eşimle arami bozar diye çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım 

6 Cevaplar

+1 oy
(429 puan) tarafından
Huylu huyundan vazgeçmez yine aranızı bozarlar uzak durun derim
(517 puan) tarafından
+2
Katılıyorum
(91 puan) tarafından
Haklısınız...
-Reklam-
0 oy
(390 puan) tarafından
Evlenmeden önce annenle arkadaş gibi isen Annen neden evleneceğin zaman böyle sorunlar çıkarttı acaba seni mi kaybetmek istemedi yani evlenmeni mi istemedi bazen anneler oğullarının ya da kızlarının evlenmesini O an için istemeye biliyor ikinci olarak da eşin Doğulu acaba dolu olduğu için mi öyle Sorunlar çıktı yani bu sorunların altında yatan temel Sebep ne Annen neden böyle bir tutum sergiledi önce onu bilmek lazım
(91 puan) tarafından
Benim annem babam ayrı, babam en baştan eşim dogulu olduğu için sildi beni. Annem sorun etmedi, çok varlıklı olmadıkları için diye düşündüm ben hep. Bir de masraf gibi düşündü annem yok düğün yok ıvır zıvırlar. Çeyizimin çoğunu ben almıştım halbuki. Bir de kültürel olarak esimin ailesini  kendine denk görmedi. Annem kibirli ve kendinden çok razı bir insandır. Bir de annemle ikimiz yaşardık, kardeşlerim babamla yaşardı. Benden sonra yanlız kalacağı için önümü kesmek de istemiş olabilir. Kafam karışık
0 oy
(75 puan) tarafından
Ben okuduğumda eşiniz doğulu olduğu için vermek istememişler vazgeçirmek için bunları yapıyorlar diye düşündüm ama sonlarına gelince acaba hep mi böyleydi anneniz diye düşünmeye başladım. Anneniz hep mi sorun yaratan biri yoksa sadece düğün zamanında mı yaptı bunları 
(91 puan) tarafından
Annem hep sorun çıkaran biri, hep benim dediğim olacak diye direten biri ama ben bunu gündelik hayatta yonetebiliyordum belli bir sınır vardı. İlk defa bu kadar hududunu aştı ben de hayatımın şokunu yaşadım. Kendine dünür olarak yakistiramadi eşimin ailesini, hatta ilk onların evine gittiğimizde yanıma eğilip Allah senin cezanı versin demişti.
0 oy
(1,957 puan) tarafından
Kalın bir çizgi çizip bu olanlardan sonra mesafeni korumani öneririm. bir hadisi serif  okumuştum müslüman bir delikden iki kere sokulmaz yani aynı hataya mümin iki kez düşmez..ilmihallerdende bakabilirsiniz size  olumsuz yönde zarar veren akraba yada anne babada olsa mesafeli davranmamız da bir mahsur yok...dinimiz iyiliği emreden ama tek taraflı da olmuyor size tahribatda bulunacak insanlar mesafeli olmalısınız ✓
(91 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Sonuçta anne, baba ya kalbim aciyordu acaba ben yanlış mı yapıyorum konuşmamakla, Allah im bana kızıyor mudur diye. Sonuçta ileride benim de evlatlarım olacak, ileride onlar da bana aynısını yaparlar diye korktum.
(1,957 puan) tarafından
Anne babada olsa sana yanlış bir davranışı kabul edilmek istiyorsa dinen itaat edmek mecburerin yok din iyiliği emretip anne baba ona uymuyorsan  seni yanlış kabul eder...
(91 puan) tarafından
Anladım çok teşekkürler ❤️
(1,957 puan) tarafından
Rica ederim esenlikle kal✓
0 oy
(689 puan) tarafından
Ayy bir anne çocuğuna nasıl bunları yapar.  Bana bunları yapanla annem olsada konuşmam 
(91 puan) tarafından
+1
Ben hep ne düşünmek istedim biliyor musun, benim goremedigim birseyi gördü herhalde beni korumaya calisiyordu, en son çok saçmaladı her tuşa basti diye düşündüm. Ama çok şükür doğru kararı vermişim.
0 oy
(312 puan) tarafından
Senin bu anlattıkların aynısını üvey annem eşimin ailesine karşı yapmıştı. Bu kadar benzer yani olaylar. Görüşme kısmına gelince hiç tavsiye etmiyorum. Benimki geldi eşimin tarafında neredeyse 20 kadının olduğu yerde Bizim kızımız kötüdür almayın dedik ama bunlara dinletemedik diye bir laf söyledi. 10 senedir evliyim hala insanlar bunu konuşuyor. Sakın ha sakın eşinin ailesinin yanına girmesine izin verme. Kötü insan kötüdür değişmez. 
(91 puan) tarafından
Çok haklısın. Bana da laf taşıyor dediği için annem, kayinvalidemler bana hiç aile ile alakalı sır falan vermez, veren olursa da karşıdan kas göz yapar susturmak için. Eşim de bir gün onu bırakıp giderim diye bana uzun bir süre güvensizlik duydu. Sürekli telefonumu kurcaladi, evden dışarı çıkarmadı tek basima ilk zamanlar, çok şükür şimdi iyiyiz. Sonradan öğrendim, 2 ay sonra karnında sipasiyla gelir siz ne güveniyorsunuz buna demiş... Kafamdaki soru işareti dindi çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 428 göst.
+1 oy
10 cevap 550 göst.
20 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde sarammmmm (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 597 göst.

410,760 soru

12,360,017 cevap

41,404 kullanıcı

Kategoriler

...