+1 oy
178 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (11 puan) tarafından
Arkadaşlar eşi makinist olan varmı benim bir sorum var eşim makinist makinistlere devlet yolda yemeleri için kahvaltı veriyor kahvaltıda bir ekmek veriliyor eşim bazen sık sık tren e gittiğinde ekmekler çoğalıyor biraz buzluğa atıyorum ama haliyle tuketemiyoruz ve buzlukta yer olmuyor geri kalanlar ziyan oluyor bazen kuşlara doğruyoruz yada hayvanlara doğruyoruz kedi köpek yesin diye sizler ne yapıyorsunuz bu ekmekleri ve yolluklari merak ediyorum başka alternatifi olan varmı 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (6,084 puan) tarafından
kofte yapilir kurutulup kibris tatlisi yapio annem cekipde sanki ekmekten yapiodu onu diye hatirliyorum. babam yada esim

makinist degilde faLa ekmekler bile degerlenio. sarimsakli kasarli ekmek firina suruluyor yada byumurtali ekmek kizartmasi
önce (11 puan) tarafından
Ama her zaman olmazki yumurtalı ekmek falan kiloluyuz bide:((
önce (6,084 puan) tarafından
ozaman ziyan yani herseyede katilmaz ekmek zaten  biz kirk yilin basi fazla ekmek kalir:))
-Reklam-
+1 oy
önce (4,355 puan) tarafından

Esim mekanist değil ama illaki ekmek kalıyor bayatliyor onları lokmalık olacak şekilde doğruyorum fırında kurutuyorum kıtır ekmek yapıyorum çorbaya katıp yiyoruz güzelce kavanozlayinca uzun süre de dayanıyor 

+1 oy
önce (917 puan) tarafından
:D makinistle ekmeğin ilgisini çözmeye çalışıyorum ben de ya, Allah iyiliğini versin:) yakın komşun ya da ihtiyacı olan biri varsa ona ver. Kurutup ufala, saklaması kolay olur. Bol bol tost yap. Kurutup küp küp kes, çorbaya koy. 
Yolluklarida sordum verdikelri kahvaltilari da birde bu ekmekler çok fazla oluyor normal insanların evlerindeki gibi degil biz ik ikisiyiz karı koca yiyemiyoruz ekmek o yüzden ne biliyim işte ay
Ya iyi dedinde tost yapsak yesek bol bol zaten olmuşuz 90 kilo bu gidiş nereye derler adama :((
:D kız kıyamam, ben anlayamadığım için sordum makinistlere özel mi diye. Amaan spor yaparsın, rejim yaparsın, can boğazdan gelir. Dağıtacaksın sen o zaman çevrene. Muhtarlığa götür mesela, illa ki ihtiyacı olan vardır, ona versinler.
Hahaha bacım sen olayı cozmedin mesela bugün bir ekmek üç gün sonra bir ekmek beş gün sonra iki ekmek öyle oluyor belli bir günüde yok ne zaman yola giderse o zaman ekmek veriyorlar  e ben bir ekmeği muhtara götürsem muhtar beni döver:))
:D yavrum çözdüm de, muhtara anlat durumu. Ya da komşuna de ki, şu gün ekmek alma ben vericem. N'apıcan haftada iki tane diye ziyan mı olsun
+1 oy
önce (192 puan) tarafından
Komşunuz akrabanz vs. Yokmu dolaba aticagnza verin bir kısmını sürekli getiriyormus zaten 
Komşum yok burada yeniyim bir tane var oda diyor benim buzlugumda yer yok akrabada yok gurbetteyiz
+1 oy
önce (29,172 puan) tarafından

Fırın varsa yakınlarda görüşün eğer ihtiyaç sahibi birileri varsa poşetle bırakın ihtiyacı olanlar alsın.

0 oy
önce (7,829 puan) tarafından

Bizim evde çöpe ekmek atılmaz.  Tavuklara verırım genelde . Bazen tost yaparım bayat ekmekten güzel oluyor

0 oy
önce (1,362 puan) tarafından
Komşuna felan ver canım samimi olduğun biz öyle yaparız yani ekmeği atsın buzluğa ihtiyacı olunca çıkarsın yesin
0 oy
önce (957 puan) tarafından
Kurutup galeta unu olarak saklayabilirsiniz köftelerinizde balık tavuk kızartırken vs kullanabilirsiniz ekmekten yapılan mayalı tarifler kurabiyeler falan var onlara bakabilirsiniz eğer çevrenizde hayvanı olan tavuk inek vs birileri varsa onlara verebilirsiniz, bazen fırın önlerinde belediye önlerinde askıda ekmek yerleri yasa bayat ekmek kutuları oluyor onların içine koyabilirsiniz ihtiyaç sahibi biri alabilir 
0 oy
önce (17,303 puan) tarafından
Eşim ramazanda getiriyor sadece. Geçen sene poşet dolusu hamburger ekmeği getirirdi. Bende dondurucu olduğu için dondurucuya atardım yer sıkıntısı olmuyor bende. Başka türlü sen kurutup galete unu yapabilirsin. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 68 göst.
0 oy
11 cevap 175 göst.
0 oy
6 cevap 249 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Gulchan1-12 (52 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 137 göst.

409,537 soru

12,310,059 cevap