0 oy
83 göst.
Diğer kategorisinde (202 puan) tarafından

2 aylık bebeğe günde kaç kez mama vermeliyim bide her öğünde 5 ölçek 150 CC yazıyor doğrumu kzlar mamada yazan beslenme sayısı 5 yada 6 yazıyor o odar yiyor muki  sizin bebekleriniz nasıl yiyor

6 Cevaplar

+1 oy
(344 puan) tarafından

Her 1 ölçek 30ml suya denk canım

Sen eger emziriyorsan baktın doymuyor 1 ölçek ver zaten anlarsın doymuyorsa biberonu bırakmıyor . Doymadı mi 2 ölçek yap suyu 60ml . 
Eğer hiç emzirmiyorsan 2 saati hiç geçirme, 2 ölçek yap 
Önceden kaynamış ılımış su, önce su koy sonra mama.

Ama benden sana tavsiye ne kadar emerse bebeğe daha yarar sütün olur. Dut kurusu hoşaf kuru yemiş bol bol su ye iç sütün olsun hem emzir hem mama ver sütün biriksin.. 
-Reklam-
0 oy
(1,038 puan) tarafından
Bana göre mama veya emmenin zamanı olmamalı ya çocuk acıktıkça yedirilmeli. Tecrübem yok ama ben hamileyim , eğitimde canınız sıkıldıkça çocuğunuzu emzirin . Emzirmek hem sütü artırır hemde çocuğun karnı doyar denilmişti ☺️
0 oy
(807 puan) tarafından
2 saat ara ile hesapla kaç tane yediği ortaya çıkar   2 saatte verirmesi gerekiyor hemşerilerimiz 3 saat ama bebek açılıyor kan şekeri falan düşüyor 
(202 puan) tarafından
Emiyordu anne sütü ama bugün kesildi gibi doynuyor acliktan ağlıyordu mama aldık ictindoydu  ama hiç kullanmadim diye bilmiyorum peki 3 saatte bir kaç CC yapmam lazmki
(807 puan) tarafından
Canım anne sütü azalır ama  bitmez emdikçe gelecek sütun kesinlikle azalıyor diyor vermemezlik etme meme ni ilk seni emdmsin sonra 100 125 150 arttır ama öncelik memeni ver
0 oy
(1,142 puan) tarafından
2-3 saat aralıkla 90-120 CC verebilirsiniz, arkasında yazanlar biraz pazarlama stratejisi. Her öğünde kilosu *20  almalı. 3 saat ideal. İçiyorsa 150 cc de verebilirsiniz tabiki ama bence çok fazla. 60 cc içiyorsa da 120 içsin diye de zorlamayın 150 de içse 60 da içse ikisi de normal . Benim kız 6.ayda 120 icmiyodu. Kilo alımı hep üst sınırdi. Yani bebek 5 kg ise mesela 3 saate bir 5*20 100 cc ideal. Her 30 CC suya 1 ölçek mama koyuyorsunuz. Once suyu koyun sonra mamayı.
0 oy
(2,006 puan) tarafından
Sütünüz varmis takviye alıyor musunuz. Pompa ile mutlaka sağım yapın meme boş bile olsa 2 saatte bir. Trendyolda still tee var ben onu kullanıyorum. Bol su. Dereotu beyaz helva. Biberona alisirsa da seni bırakabilir. Kaşık biberon kullanman iyi olur canım. Bunu ilk bebeginde senin yaşadıklarını yaşayan bir anne olarak yazdım. 3 aylıkken 90 120 yapıp verirdik açlık durumuna gore
(202 puan) tarafından
Çok sağol canm deniyim
0 oy
(425 puan) tarafından
Mama verdinizmi bebeginize 

Doktora gidecektiniz ne dedi kilo alimi ile ilgili
(202 puan) tarafından
Canm gittik doktora kilo alımı bu ay iyincikti zaten son 2 gündr saorun yaşıyorum dedim doktor mama verme bol bol su iç emzr eğer 3 aylık kontrolde kilosunda sknti varsa ona göre mama verebilirz dedi
(425 puan) tarafından
Yani bak kafaya taktigina değmez mis
(202 puan) tarafından
Aynen canm sağolasın şimdilik mama evde ama vermiyorum bakalım önümüzdeki ay sonuca gore

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 169 göst.
21 Ocak 2021 Diğer kategorisinde aycalina12334 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 243 göst.
0 oy
16 cevap 275 göst.
3 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Selcan123 (275 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 309 göst.
16 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu