0 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (1,655 puan) tarafından
tarafından kapalı
Merhaba kızlar şimdi şöyle bir problemim var benim benim kızım şuan 15 aylık ve ben kızım 4 aylıkken bir düzen kurmuştum sabah 8 de kalkıyorduk işte ilk uyku 10.30 ikinci 14. 30 üçüncü uyku 18.30 oluyordu son uyku hep 21. 00 dı 8 aylıkken iki uykuya düşmek istedi ve 10.30 ilk uyku ikinci 15.00 oldu son uyku yine 21.00 dı 13 aylıkken tek uykuya geçmek zorunda kaldım çünkü ikinci uykuyu yapınca gece uyumuyordu yani 12 yi buluyordu uyuması neyse öyle de bir ay gitti derken 14 ayından beridir ne 21.00 da uyuyor nede 8 de kalkıyor önce uyanma saatleri değişti sonra uyku saatleri ben nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten çok yoruldum sesli ortamda uyuyor ama farklı bir ses oldu mu (bulaşık, kapı açma vs) uyanıyor uyumak istemiyor şuan zaten 22.00 da uyusa da yarım saat içinde uyanıyor ve bu saat oldu uyumuyor sabaha kadar da sürekli kalkıyor diş derdi değil gaz değil ki uyurken de gaz çıkarıyor neden uyumuyor anlamıyorum ablama anlatıyorum hani Bi çözüm sun artık beynim ağırıyor diye gülüyor düzen kuramazsın uğraşma 4 yaş oldu ben kuramadım diyor ama o düzen için hiç uğraşmadı yani zaten çocuğuna bakan vardı ailem benden uzakta ben gurbetteyim mahvoldum destek bir kişi yok ki onun gibi rahat olayım ne yapmam lazım Allah için Bi akıl verin uzun oldu hakkınızı helal edin 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

7 Cevaplar

0 oy
(477 puan) tarafından
Cnm gündüz uykusunu çok uyutma bir deva uyusun sonra akşama kadar enerjisini bosaltsin saati geldimi yatır bir kaç gün yanında ol sesde olmasın uyur ve alışır 
(1,655 puan) tarafından
Günde bir kere uyuyor o da 20 dk uyku bile değil ama gece asla uyumuyor o uyuyor diye evde ses çıkartmıyoruz asla ama yok uyanıyor uyumuyor artık delirmek üzereyim yani
(477 puan) tarafından
Şeker tarzı çok yedirme cnm ve dedim gibi birkaç gün yanımda uyu emin ol uyanmaz ve uykuya alışır
(1,655 puan) tarafından
Şekerli hiçbişey yemiyor yaşı küçük diye şekerden uzak tutuyorum ama dediğini uygulayacağım umarım işe yarar çok sağol tavsiyen için ♥️
(477 puan) tarafından
Rica ederim birde muz yedir akşamları uyku salar cnm
(1,655 puan) tarafından
Tamam canım yarın yapacağım hepsini çok sağol gerçekten
-Reklam-
0 oy
(158 puan) tarafından

Kızım 15 aylık aynı saatleri bizde yaşıyoruz gün içinde sadece 1 defa uyur

Sabah 10 buçukta kalkar 
Saat 4 uyur 6.7 gibi kalkar akşam 12 buçukta yatar perişan oldum İnanki uyku düzenimiz bozuldu sabah 8de kaldırcam bakalım bide erken kalksın bakalım nasıl olcak 

(477 puan) tarafından
Anladım cnm akşama doğru sakın yatırma öğlen 12 yada 1 gibi uyumak isterse uyusun ama akşam 5 6 uyumasin
(158 puan) tarafından
Vallah o saatlerde evde cinnet geçirir uyulmaması dışarı çıkarıyorum bı bakiyom uyuya kaliyor
(466 puan) tarafından
Benim oğlumda normalde sabah 8 de kalkıyordu bugün 9 da kalkdi gece ara sıra uyandı ağladı bu ara rüyada bağırıyor ağlıyor
:))
(158 puan) tarafından
Allah Allah
(1,655 puan) tarafından
Benim kızım da tabiki 8 de kalkmadı ama 9.30 gibi kalktı Bi 20 dk 30 dk yatakta düz yattı dinlendi kalktı şimdi öğlen uykusuna yatırıyorum
0 oy
(466 puan) tarafından
Oğlum 22 aylık olcak öğlen uykusu 12,5 veya 1 uyuturum en geç uyanma saati öğlen 3 olması lazım  e den snra uyursa gece uyumaz zaten öğlen uyurken bazen kalkıp ağlıyor sallıyorum yatıyor bidaha , oğlum bebekken saatini ayarlamastim akşam 8 de uyuturdum Sabah 10, 11 kadar uyurdu sonra büyüdükçe sabah 7 veya 8 de kalkıyor şuan en geç sabah 8 veya 8,5 da uyanıyor bende uykum oluyor uyanamiyorum ama mecbur kalkıp yanında olmam.lazm , dediğim gibi öğle  uykusu 12,5 veya 1 de olsun öğlen 3 de uyanır zaten akşam uykusuna kadar enerjisini atar , öğlen tek uykuya düşürün gece uyusun en son uyku 18,30 diyosun tek uyku yap cnm Z yani ağrısı sızısı yoksa nie uyumuyor bilmiyorum ama oyun oynama ortamı ailesinden ayrılıp oaranlikda uyicak bazen çocuklar istemiyor 
(1,655 puan) tarafından
İlk zamanlar 18 30 da uyuyordu şuan tek uyku 14.00 da ama sabah erken kaldırıp 12 de uyutmam lazım sanırım
(466 puan) tarafından
Kendi uyansa daha iyi olur mesela sen kaldirsan huysizlanir uykusunu almadı die bu seferde çok uyur kaldirmazssan , valla ben oğlum sabah erken kalkmasın diye dua ediyorum gece uyku tutmuyor bende 3 den snra uyuyorm snra oğlum kalkıyor sabah , sen öyle bı dene bakalm cnm
(1,655 puan) tarafından
Ben aslında 4 ayından beridir 8 de kalkmaya alışığım ve erken kalkınca zinde oluyorum gece 12 gibi de yatarız eşimle  normalde yarın bende uykusuz olacağım ama eminim geri düzeni tutturmak için buna gerek var kendimden iki gün feda etsem sorun olmaz yeterki düzen olsun düzen olmayınca bende yapamıyorum ben düzen seviyorum düzensizlik beni mal gibi yapıyor yani hiçbişey yapamıyorum elim ayağım dolanıyor umuyorum ki Allahım lütfen düzen tutsun bir daha ve bozulmasın tutarsa bundan sonra kimseye demeyeceğim hep birilerine demekten kurduğum düzenin anası ağladı
(466 puan) tarafından
Bende erken kalkınca daha iyi oluyorum ama gece uyumadgim için maf oluyorum cnm ,uykusuz ol bişe olmaz düzen yerine otursunda sende rahatlarsın artk çocuk bu böyle olur düzen mitlaka bozulur cokda kafama takma duselirse düzelir yoksa olmuyor malesef , aynen kimseye söyleme çok nazar değiyor inan bak mesela birine diyoruz aa oğlumun şu huyu düzeldi artk yapmıyor sonra bı bakiyosun yapıyor kimseye bişe dememek lazım genel olarak soyluyorum
(1,655 puan) tarafından
Ben en çok düzen kurduğumda bir ablam var ona dedim ne zaman dediysem uyumadı o gece brnim kızım bir de Bi arkadaşım vardı ne zaman kızımı görse o gece kızım uyumuyordu sabahı sabah ediyorduk ve o zamanlar 5 aylık falandı emiyordu kızım onu bile almayacak kadar hırçın oluyordu düşün yani o arkadaşımla farklı bir sebepten konuşmayı kestim kızım düzeldi ama aptl ben ablama düzen oturttum ooo falan dedim yine gitti artık kimseye söylemem mahvoldum ya kaç zamandır uykuyu unuttum
(466 puan) tarafından
Senin o arkadaşında nazar felan bişey varmış kızına gecmiş iyi yapmışsın konuşmayi keserek şimdi yine düzelir sen sabret bakalm düzeni uygula inşallah olur , ailende olsa kimseye bişe demiycen işte  düzen oturursa yerine rahatlarsın sende toparlarsin kendini uykuda uyursun..  Valla b n uyucam uykusuzlukdan geberiyorum saat gecenin 3 olcak hadi iyi rüyalar hayırlı geceler
(1,655 puan) tarafından
Şimdi ilk uykuya yatıcak bakalım
(466 puan) tarafından
Aynen yatır bakalm bende şimdi çorba işittim karnını doyircam yatircam 1,5 kadar anca uyur
(1,655 puan) tarafından
Umuyorum ki uyur hala uyumadı çıldırcam şimdi
(466 puan) tarafından
Cnm bnm öncelikle stres yapma sakin ol stresli olursan oda uyumaz karnını doyur uykusu varsa uyur mesela bende şuanda oğlumu ayagmda salliyorum uyumuyor oyun oynuyoruz ayağını ham yapıyorum kollarını ham yapiyorum gukduruyorum snra uyuyor ama şuanda kafası yastikda benim dizlerimde hem sallıyorum hem oynuyorum anca 1,5 da uyur senin çocuğun bugün kacda uyandı , ninni felan söyle dualar ac youtubeden oyl sakinler uyur egerki uyumazssa 2 ye kadar zorlama uyumasin gece uykusuna kadar ben bakdim oğlum çok direniyor uyumamaya binde bir uyitmam öğlen
(1,655 puan) tarafından
Şuan uyudu benimki de ya normalde 8 de kalkıcaktık ama uyanmadı 9. 30 da kalktı yarın saat de yatakta keyif yaptı uyumadı ama uzandı şimdi de mamasını içti altı temiz uyuyo bakalım ne kadar uyicak
(466 puan) tarafından
Demek uykusu var 8 de kalkmamiş inşallah uyurda dinlenirsin sende , oglanda şimdi gözleri kapadı uyusun yatağına koycam bende abdest alıp namaz kılcam,  bu arada yattığı yatak rahat mı mesela yastığın altına yasin kitabı koy ve odası aydınlık olmasın az karanlk olsa rahat yatar ben mesela perdeleri kapatıyorm evde ses cikarmiyorum rahat uyusun
(1,655 puan) tarafından
Benim kızım yer yatağı aşığı rahat ve geniş olması gerekiyor ki uyusun 1 saat kadar uyudu odası çok güneş alıyor perdeyi kapatsam da güneş ışığı aydınlatıyor odayı bordo bir perde alacağım mecbur
(466 puan) tarafından
Bencede koyu renk perde al
Uyanınca tekrar salla pişpişla oğlum 1,5 da uyudu 2,5 kaldı salladm yine uyudu 3 veya 3 ,15 de kalkar dahada yatirmam saat geç olur
(1,655 puan) tarafından
Brnim kızım öğlen uykusunu hep bir saat uyurdu bir ay üstüne ilk defa bugün de bir saat uyudu akşama da umarım rahat uyur
(466 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Hep bunlar geçiş durumları düzelir biraz sabretmen lazım gündüz öğlen saatinde ve 1 saat uyursan akşam sekiz gibi uyutsan olur mu sabah erken kalkar yine öğlen 12:30 da uyutursun 1 saat kadar akşama sizede vakit kalır hem işte daha iyi siz bilirsiniz bide hergün dışarı çıkarın daha iyi uyur 
(1,655 puan) tarafından
Aslında bende onu yapmayı planlıyorum sabah erken kaldırıp öğlen 12 gibi uyutsam gece belki daha rahat uyur artık çözemiyorum ne yapmam gerektiğini burda hava çok çok çok soğuk eldiven taktırmıyor elleri kaskatı kesilir kış çok fena geçiyor burda ben bile dışarı kat kat giyinip çıkıyorum ama eve gelene kadar yüzüm ellerim felç geçiriyor neredeyse soğuktan
0 oy
(427 puan) tarafından
4 aylik gece gunduz asla uyumayan bir bebegim var suan Hala uyumadi ya bende bur dozen istiyirum 
(1,655 puan) tarafından
Hiç bişey yapmazsın biliyormusun çünkü yanlışlıkla dönecek olsan basar çığlığı emin ol korkmana gerek yok onu duvar tarafına koyarsan rahat uyursun
(427 puan) tarafından
Canim cok duydum burda bile kac kisi duydum enzirirken bogulan icimde hep bir korku kaldi
(1,655 puan) tarafından
Bende de çok korku vardı hatta psikolojim o kadar bozulmuştu ki gece 50 defa beşiğe bakıp nefes alıyormu diye kontrol ediyordum ama Allaha güvenip Allaha emanet edip uyuduğunda korkmana gerek yok bence herkesin başına aynı şey gelmiyor belki korkudan kaskatı yatacaksın hareket bile etmeyeceksin emzirirken de yatarak değil oturarak emzirmeye çalışırsın
(427 puan) tarafından
Haklisin canim allaha emanet ler
Biran once bende uyku duzeni kurmaliyim
(1,655 puan) tarafından
İnşallah kurabilirsin kararlı olmanda fayda var
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Sen anlatırken sanki kendim yazmış gibi okudum kızım oldu olalı hep böyle bir çocuk oldu düzen kuramadik çünkü eşimin saati bize uymuyordu o gelince kapı sesine kalkar 12 de sabaha kadar da uyumazdi şimdi 3 yaşında geç uyuyor geç kalkıyor bu durumdan nekadar rahatsız olsam da ne yaparsam yapayım babası gelmeden uyumaz oyuzden artık bıraktım 8 aylık hamileyim yoruluyorum uykusuz kalıyorum dedim biraz kendi haline bırakayım sonra bı ara erken kaldırmaya başladım 8.9 gibi ozaman öğlen uykusuna erken giriyor ve ben onun yanına kıvrılıp yatınca 2 saat yatıyor ben yatmazsam yarım saat uyuyup kalkiyor neyse 1.2 gibi öğlen uykusu yapardım akşam 10.11 biliyorum bu da geç ama mecbur eşim gelicek yani onu beklerdi o gelir gelmez yarım saat bir saat oynatır uyuturdum en geç 11 olurdu eşim şuan 12 de geliyor kızımın uyuması 1 i buluyor ve geç kalkıyor ama eşim evde olduğu günler erken kaldırır erken yatiririm bizimle kalkar bizimle yatar çok sıkıntılı bir durum ya ne desek boş bende şimdi hamile olunca onun yanında kıvrılıp uyuyorum vücudum beynim dinlenmiş oluyor 2 saat falan öyle uyuyoruz babası gelince de sütünü verip uyutuyorum düzen varmı yok ama dahası da olmuyor eşim erken gelse hep aynı saatte mesela hiç zorluk çekmem ama bizim işimiz değil mecbur yapacak birşey yok
(1,655 puan) tarafından
Orası öyle gerçekten ama benim tam öyle bir sıkıntım yok şükür eşim kızımın uyku saatinden erken geliyor oynuyorlar da ama yok yani benim kızım şu iki aydır bozulmuş gibi asla uykuya geçmek istemiyor uyusa da 20 dk kısacık uyuyor yoruldum artık başım çatlıyor
0 oy
(2,007 puan) tarafından

Sabah 9 10 da kalkardı öğlen 2 gibi 1.5 2 saat uyur gece de 12 gibi yatar. Erken de kaldirsam bu böyleydi. Şimdi 2 yaş ve kendi kendine gündüz uyumayı kesti mesela gece 12 de yatıyor öğlen 12 de kalkıyor çünkü evdeki düzen değişti esiminn iş saatine ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. Valla erken kaldirsam da bebem 9 10 da hiç uyumadı canım.

3 aylık oğlum da aynı şekilde uyuyor . Ekstra o gündüz de uyuyor 
(1,655 puan) tarafından
Benimki hep düzenliydi ysni düzene çok çabuk alışıp uymuştu şimdi herşey daha da zor çünkü Bi düzen yok geç kalkıyor geç uyuyor dün 2 de uyudu mesela ikiye kadar ağlamamak için sabrettim sinirlerim bozuldu artık
(2,007 puan) tarafından
Geçen gün 1 saatten fazla resmen böğürdü ağlamak değil sadece bağırdı. Ev sahibine de rezil olduk. Milleti de kaldırdı sese öyle bir ağlama. En son 3.30 da bayıldı valla. Kafayı yiyecektim. Ama 3 yaşa doğru geçiyormuş kaldı 9 ay. Sen bize sabır ihsan eyle Ya rabbelalemin
(1,655 puan) tarafından
Amin inşallah benimki daha 15 aylık benim kız birde çok nazar alıyor artık onu fark ettim yani ablama veya bir arkadaşıma uyuyor gece dediğim gün saat başı ağlayarak kalkar artık kimseye söylememeyi düşünüyorum uykusu düzene girse de birde her hafta mutlaka ya babası ya ben mutlaka okuruz kızımızı bakalım inşallah düzelir öğlen uykusunu uyudu 1 de yattı 2 de kalktı bakalım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 238 göst.
27 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Duruu12 (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 154 göst.
26 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kubra1992 (3,550 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 354 göst.
8 Kasım 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BirAnne (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 398 göst.
9 Mart 2023 Diğer kategorisinde Eymen Alinin annesi (49 puan) tarafından soruldu

411,005 soru

12,369,163 cevap

42,244 kullanıcı

Kategoriler

...