+2 oy
307 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,406 puan) tarafından
Geçen arkadaslarla otururken (biri hamile) konu bebek odasına geldi. Ben öyle çok süs püs fln yapmadım dedim. Hamile olan arkadaşım da fenomenler çocuklarına ne yapmış, almış çok takip eder yapmaya çalışır. Sonra ben öyle dedikten sonra diğer arkadaşım da Ayşe (örnek isim) böyle şeyleri çok araştırıyor seviyor ama sen hevessizsin dedi bana ben şok oldum. İlla milletin yaptığını ettiğini yapmak zorunda değilim dedim. Ayrıca o zamanlar borçlar vardı fazla zorlamadik kendimizi ama şuan ele para geçtikçe yapmaya çalışıyorum. Yani bana bazı şeyler gereksiz geliyor yapmıyorum şahsen bu hevessizlik veya cimrilik değil ki. Kendimi birilerinin yaşantısına göre zorunlu kılamam.

20 Cevaplar

+4 oy
önce (2,512 puan) tarafından
Ben de yapmadım. Dilerim bir gün böyle şeyler yapacak kadar ilgiye aç kalmam...
önce (1,406 puan) tarafından
Bende aç kalmam inşallah ama gerçekten insanlar bu konuda bı rekabet içinde.
önce (2,512 puan) tarafından
İlgi çekme ihtiyacı var insanlarda. İçlerinde bir yerlerde ilgi eksiği var çünkü. Eksik hisleri var ve böyle şeylerle tamamlanmaya çalışıyorlar. Eleştirmiyorum, herkesin ilgi ihtiyacı sevilme beklentisi olabilir ama böyle araçlarla giderilmemeli.
önce (912 puan) tarafından
Üzücü geliyor bana da, bazılarını dizime yatırıp saçlarını okşamak istiyorum ama şöyle bir salise falan :D
-Reklam-
+4 oy
önce (518 puan) tarafından
Koyun gibi biri birşey yapınca herkes hücum onu yapıyor gereksiz masraf.
Evet gerçekten bı sürü psikolojisi hakim insanlarda
+2 oy
önce (531 puan) tarafından
Ben de yapmadım. Gereksiz ya da yerine başka bir şey kullanacağım şeylere para vermem. Kıyafeti bile çok almadım sadece yetecek kadar var. Cinsiyet partisiymiş falan zaten hiç bana göre şeyler değil
Ayy evet bende öyle şeyler yapmadım. Şu bebek spası fln ne boş işler.
+2 oy
önce (519 puan) tarafından

Buna hevessizlik deniyosa  ben ölmüşüm demektir :)

Baksana bize yapmadılar biz hiç buyuyemedik :D
+2 oy
önce (4,418 puan) tarafından

Kız ben ne yapmışım çocuğuma oda olarak ( az eğlenelim)  :D 

Takılma bende yapmadım gereksiz masraf çoğunu kullanmıyorlar bile

Ya birde kiradayken zor oluyor duvar boyayıp delmek fln
önce (4,418 puan) tarafından
Ev benim olsa da heves etmem canım odada 2 yatak bi bez dolap birde oyuncak dolabı var yeterde artar
+2 oy
önce (502 puan) tarafından
Bende yapmadım yapmak zorunda da degilim böyle şeyler bana çok abartı geliyor magnet bile yaptırmadım ben ne gerek var milletin dolabinde çocugumu  adı niye yazsın yani 
1 yaş için magnet yaptırdım resimli ama çok çok yakınlarıma vercem onu da
önce (502 puan) tarafından
Anı kalıcak şeylerini sakladım il saçı vs gibi  her anlarının foto videsunu çektim ama el alem görsün diye yada herkes yapıyor benimde yapmam lazım diye yapmadım içimden de gelmiyo açıkcasu
+2 oy
önce (975 puan) tarafından
Herkes çocuklarına süslü güzel oyuncaklarla dolu oda yapmak ister. Ama bende kendimi kimseyle yarışacak kadar değersiz görmüyorum. Kendimi kıyaslayıp eksik hissedeceğim bütün davranışlardan kaçarım. Hayat zaten stres dolu birde böyle gereksiz strese ne gerek var. Elimden geliyor makrome ve amigurumi işleri onlar için bile vaktim yok. Parayla alsam alırım ama acıyorum verilen paraya çünkü aynısını istesem yaparım :) kimseyle sidi.k yarıştırmanın manası yok bence
Evet canım doğru diyorsun. Bu zamana kadar kimseyle yarismadim valla ama o gün arkadaş öyle deyince kendimi çocuğuma karşı yetersiz hevessiz fln hissettim. Yani isim yazılı zıbın takımı yaptırmadım diye niye hevessiz olayım ki ben zaten hamile kalmadan önce zıbın takımı almıştım
önce (975 puan) tarafından
Çocuk dediğin zaten bi anda büyüyor. Para tuzağı o tür şeyler resmen ya. Mantığıma yatmıyor asla. Yaptırmadım yaptırmayı zerre düşünmedim. Bunu yaptırmadığın için neden eksik olasın. Bi hevesle alınıp kenara veya çöpe atılan neler gördüm ben. Süs konusuna gelirsek ilerde büyüyünce kendi istediği gibi dekore eder diye düşünüyorum. Duvara makrome süs yaptım astım asıldılar koparıyorlardı az kalsın :) bidaha tövbe ettim büyüyene kadar duvara bişey asmamaya
+2 oy
önce (3,111 puan) tarafından
Asıl herkes yapıyor die yapmak saçma değilmi.kopyala yapıştır doldu heryer. İntegramım yok ama YouTube da karşıma çıkıyor birinin yaptığını diğeride yapıyor bebek odaları bile aynı hiçbir fark yok 

4 bebem oldu hiçbirinde oda süsletmedim o saçma sapan loğusa takımından giymedim.ki hepsinide özelde doğum yaptım.  40 çıkarmasını bile şova çevirdiler. 
Kız valla yeminle bende yapmadım bunları :D işte yapmadığım için hevessiz oldum
+2 oy
önce (3,019 puan) tarafından
Şey aklıma geldi bi arkadaşım vardı kızıma baza aldım oda yaptim diye gereksiz demisti kendi kızı 3 yaşında hala yanlarında yatiyor çünkü. Sonra gidip kızına akülü araba almıştı o çok gerekliymiş gibi. Yani boşver ağzı olan konuşuyor:) hevesle alakası yok bunun bence herkes evinin hesabını biliyor. Her gördüğünü alırsa yaparsa insan yolunu kaybeder. Israf sonuçta neye ihtiyacın varsa onu alırsın 
İşte keşke yapsaydın anı kalırdı fln diyorlar . Ya 6 ay kınası niye yapıp anı olarak kaldırayım ki? Böyle saçmalık mi olur.
önce (3,019 puan) tarafından
Doğum günü neysede kına falan gereksiz ya. Milleti yedirip içirecegine o parayla baska seyler yaparsın çocuğun için. Bi ton masraf şu devirde herkes ateş pahasi zaten
+2 oy
önce (18 puan) tarafından
Herkes aynı düşünmek zorunda değil ki o çok süs püs sever sen sevmezsin hepimiz birbirimizden farklıyız o onun kendi düşüncesi bu da senin kendi düşüncen heves etmemekle ilgisi yok 
Bazı insanlar körü körüne sosyal medya hayatı yaşıyor gibi
önce (18 puan) tarafından
Öyle öyle ben hiç sevmem bir başkasını taklit etmeyi farklı olmayı severim birinin de benim yaptığımı yapmasını sevmem bi kendisi olmalı insan başkasına benzemeye çalışmamalı benim düşüncem bu
+2 oy
önce (972 puan) tarafından

ben bebek odası gibi görülsün istediğim için bi kaç küçük dokunuş yaptım ama mobilya almadım. çünkü total çocuk sayısına göre odayı bi kere yapmak istiyordum. görümcemin öğrenci evi gardrobunu kullanıyorum ve 2 tane de park yatak aldık. kaynanamın çiçekliğini oyuncak rafı yaptım. bebek kitaplığı aldım bide. onun dışında duvarlara stikerlar aldım. çok tatlı görünüyor şuan odaları. tam istediğim gibi oldu. 

benim hevesim vardı aldım çok şükür :)

Bak işte bunlar senin hevesin ve birşeyleri hevesine göre dönüştürmüşsün ama bazıları bunu anlamıyor işte
önce (972 puan) tarafından
instamom gibi herşeyi pinterestten seçip fenomenler gibi olsun diye çırpınıp sonra bunu sosyal medyada paylaşmak bana da saçma geliyor. bazı insan ister bazısı istemez. benim de düğün ve ev dekorasyonunda hevesim yoktu. çok düz bi evim var. düğünüm de kaynanam ve annemin istediği gibi oldu. çünkü benim değil onların hevesi vardı ;) ama çocuğa hevesim ta çocukluğumdan beeri vardı :) eşime de dedim. mobilyalı çocuk odası yaparken fena para harcatacağım mesela ;)
+2 oy
önce (912 puan) tarafından
Gereksiz olması bir yana, samimiyetsiz de geliyor bana. Yani sırf biri aldı, çok popüler diye bir şey almak bence üzücü. Kızımın odasını süslemek istiyorum ama kendim yaparak, içime sine sine, onun da seveceği şekilde. Sırf bir fenomen yaptı diye değil. Bu arada kızım 1.5 yaşında yaptığım tek süs kapısına tricotinle ismini yazmak oldu :D Onların hevesi çocuklarına değil gösterişe, hiç kendini aynı cümleye koyma bile. 
+1 oy
önce (19,773 puan) tarafından
Herkes herseyi yapmak süslü olmak zorunda mı. Seven yapsın ne ala. Ama sevmeyene de karışmasinlar bı zahmet. Ben de sevmem süs falan. 
0 oy
önce (333 puan) tarafından
Alasını yapacak kadar gücüm var ama çok gereksiz geliyor bana yok 1 ayu yok 2 ayı yok dış çekimi yok cinsiyet partisi yok işte sünnet düğünü bunlar bana abartıdan başka bşr şey değil hevesle alakası yok gereksiz abartıyı sevmiyorum ben deseydin
0 oy
önce (770 puan) tarafından
Ne alaka hevessizlikle, ne kadar saçmalamışlar. Ben kendim de sadelikten yanayım. Sırf başkası şunu yapıyor diye yapmam. 
0 oy
önce (18,155 puan) tarafından
Gösteriş meraklısı değilsin sade insansın işte bende öyleyim az ve öz şeyler seviyorum. Oğlumun her şeyi var çok şükür ama abartılı partileri vs hiç olmadı gerekte yok bence 
0 oy
önce (4,270 puan) tarafından
Bende hiç bisey yapmadim çocuk odasini görsen bomboş Bi yatak Bi dolap 
0 oy
önce (625 puan) tarafından
Hevessiz değilim canım özenti değilim sadece deseydin keşke 
0 oy
önce (262 puan) tarafından
Saçma ve gereksiz gelen hıc bir şey almadım yapmadım kızımın odasında yatak dolap ve benim sandığım var hjhjhjhjj öyle Pinterest evler bebek odasından çok hayalet oda gibi duran odaları sevmem
0 oy
önce (2,066 puan) tarafından
Yazık böylesi insanlar hiçbir zaman kendi olamaz her zaman başkalarını taklit eder..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 657 göst.
11 Ekim 2018 Aile & Aşk kategorisinde Dertli (347 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 286 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Seydasel (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 487 göst.
0 oy
30 cevap 758 göst.

409,439 soru