0 oy
211 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (449 puan) tarafından
Hanımlar kundak yapmayı kaçıncı ayda bıraktınız oğlum 1 hafta sonra 4 aylık olucak kundağı artık bırakayım diyorum ama ellerini açınca hemen yüzüne götürüyor yada eli ağzına gidiyor emziği düşüyor uyandırıyor kendini bikac gündür de sanki elleri kundagin içinde çıkarmaya çalışıyor cikaramayinca ağlıyor gibi geldi nasıl alisicak kundaksiz olmaya 

20 Cevaplar

+2 oy
önce (590 puan) tarafından

4.ay atağı ile bıraktı kundak ve uykuyu :D

-Reklam-
+2 oy
önce (133,427 puan) tarafından
1 kez bile yapmadim
önce (3,063 puan) tarafından
Bende hiç yapmadim. Yapmamak zararlimiki acaba
önce (133,427 puan) tarafından
iyi olsa burdaki dr yap derdi  elini kolunu baglqmak hos degil bence
+1 oy
önce (5,558 puan) tarafından
Cok zor alisti bizim ki abartmiyorum 1-2 ay surdu. Bi de 4.ayda atak var. Bizim ki kundak bile istemedi. Elleri kapaninca aglardi rahat hareket edemeyince. Bende uyuyunca giydirirdim bu arada benim ki fermuarli kundak tulumdu. 

Once bi kolu acip alismasini saglamak daha kolay oluyomus. Sonra ikisini aciliyo iste. 
önce (449 puan) tarafından
Bizde şuan 4.ay atağına gidiyoruz gibi uykular baya kısaldı düzensiz oldu uykuya dalamiyor emmek zaten zorlaştı. Bizimki de kundakli uyuyor rutin gibi oldu artık inaallah kolay alışır
önce (5,558 puan) tarafından
Allah yardimciniz olsun.
Gunduzleri sizin gozetiminizde yuz ustu uyutmayi deneyin. Bazi bebekler bu sekil daha uzun uyuyolar. Ama asla yalniz birakmayin geceleri de denemeyin.
Yok onu denedim hiç uyumuyor öyle hayırlısıyla su 4.ay atağını atlatıp bı uyku düzeni kurarsam çok güzel olucak
+1 oy
önce (8,749 puan) tarafından
Oğlumda yapmadım istemedi kız öyle degil sevdi 6 aylik hala öyle uyo 
Aynen haklısın her anı herseyı cok zor
Ben uyutmada zorluk cekiyorum en çok resmen uyku saati gelince strese giriyorum uyku yüzünden yaşlandım artik:))
Benim kız suan  kundak yapıyom emdiriyom uyo öyle ama sonra nolur bilmiyom
Deliksiz uyuyorsa ne güzel bu da bişey :)
Gündüzleri 2 saat uyur oğlan uyutmuyo bağırıyo evin icinde hemen uyaniyo oğlum nezaman uyursan kız ozaman uyo sabah uyanir
+1 oy
önce (355 puan) tarafından
10 gündür falan Ben de bıraktım Çünkü kendisi kundağını açıyordu artık inan 10 gündür geleceği uykusu falan hiç yok Her şey mahvoldu
Bende ondan korkuyorum işte zaten zar zor uyuyor bı iki saat o da gider diye kundağı bırakmaktan korkuyorum ama büyüyor 1 aya donmeye başlar o zaman tehlikeli olmaz mi
Evet sizin bebek dõnmuyornu yüz ustu
Mecbur bunada alisacak bizim 2 hafta oldu daha alismadi yada 4 ay atagi var oda etki yapti
Daha dönmüyor çabası var ama erken daha bence biz de de başladı gibi atak dönemi bı atlatsaydik 4.ayi :)
Evet cok zormus bu atak ya yere battaniye serin dönsun kendi kendine alissin canim ama biran önce kundagi birak madem atak haftasi zaten huysuzlar
Tam atak bitince tekrar yeni bir surece girmeyin
Aynen şu bikac gün deniyim alissin alışır heralde hemen. Sürekli yerde zaten her gün Spor yaptırıyorum dönme çalışması yuznustu tummy time yapıyor zaten abisi var 3 yaşında sürekli onu da izliyor:)
+1 oy
önce (4,212 puan) tarafından
Önce tek kol dışarda bırakarak başla bacaklarını da çok sıkı yapma birkaç gün öyle git sonra diğer kolu da çıkar sonra tamamen aç ben çok az süre yaptım 40 ı çıkınca bıraktım alışmadığı için de zor olmadı ama senin ki baya büyümüş zamanla alışcak
Bacakları açık zaten sadece kolları kundakli tek tek deniyim o halde alışsın yavaş yavas
+1 oy
önce (8,015 puan) tarafından
13 aylıkken anca bırakabilmiştik. 
Kız çok büyük 13 ay bu çocuk hiç mi yatakta hareket etmedi ben dönmeye baslarsa tehlikeli olur diye korkuyordum
önce (8,015 puan) tarafından
Yarım yapıyordum tam dalınca açıyordum canım. Başka türlü uyumuyordu.
Hmm yeterki uyusun da bizler için :)
+1 oy
önce (957 puan) tarafından
Önce tek elini çıkarın öyle alışsın bir kaç gün sonra tamamen açın birden açarsanız zorlanırsınız siz de bebişte yavaş yavaş alıştırın tam zamanları artık dönmeye uğraşırlar dönerse kundakla sorun yaşar 
Bende ondan korkuyorum işte dönmeye başlarsa sikinti olur bu ay alışması lazım mantıklı tek tek deniyim
+1 oy
önce (500 puan) tarafından

doğduğundan beri hiç Kundak yapmadım alıştırmadım hatta görenler yapmak isterdi konuda akrabalar vs izin vermezdim. Ama zaten 4 ay elini ağzına götürme süreci ellerini keşfediyor yavaş yavaş öğreniyor yani bunlar normal bence çok kundakta tutmayın. 

Bu ay alisicak artık kundaksiz olmaya kundak yapınca uyku süresi uzun oluyor o yüzden yaptım bende ama artık dönmeye baslicak o yüzden kundak tehlikeli olur gibi geldi
+1 oy
40 çıkınca bıraktım tamda oral dönem elini ağzına götürmesini izin verin. Doktorlarda söyler eskilerde. K.validem bebegi yıkandıktan sonra elini ağzına götürüp 5 dakika emdirirdi daha sonra kundaklardi 
Gun içinde sürekli eli ağzında zaten sapur şupur keşif yapıyor :)) aslında 2.oglum bu ama ilk oglumda kundağı ne zaman nasıl bıraktık hiç hatirlamiyorum
Kızımda şap diye bırakmıştım sanırım oda 1 aylıkken oğlum 2 aylık hiç kundaklayamsdim doğru düzgün ellerini çıkarıp çıkarıp ağlıyordu kundaklamsdigim zaman daha rahat uyuduğunu gördüm sarmadim artık
+1 oy
önce (4,022 puan) tarafından
Bizimki de 1 hafta sonra 4 aylık olacak 2.5 aylıkken bıraktım. Yapsam yine yatar gibi ama o sıralar yan dönme çabaları vardı. Biraz dönüyordu. Kundak içi tepinip durmaya başlamıştı elleri çıkarıyordu sonunda. Düzgün uyumuyordu. Ben de dönmeye çalışıyor heralde, bi kaza çıkmasın dedim bıraktık. Dönmeye başladıktan sonra bırakın diyorlar genelde.
+1
Ben elini cikardikca geri koydum zorla alıştirdim kundaga şimdi bıraksın diye ugrasiyorum :))
önce (4,022 puan) tarafından
:)) tek kolu çıkarın bi süre öyle yatsın sonra diğerini de çıkarın diyorlar.
Aynen yorumlarda da öyle demişler denicem bakalım inşallah olur
+1 oy
önce (6,732 puan) tarafından
Bide kundak bırakma derdi mi var.

Kundak bıraktır emzik bıraktır meme bıraktır çok zor ya

Ben sadece 3 gün 1 hafta kadar kundak yaptım.
+1 oy
önce (4,172 puan) tarafından
Oğlum 4 haftalikti bıraktım 
+1 oy
önce (701 puan) tarafından
6 ya da 7 aylıktı sanırım , biraz geç dönmeye başladı oğlum zaten, deneme yanılma yoluyla ilerledim , çözdüm baktım uyanıyor kundakladım , bi yerden sonra zaten kendisi çözmüş ve uyumaya devam etmiş oluyor sen anlarsın ne zaman olacağını demekki şimdi zamanı değil :)
+1 oy
önce (289 puan) tarafından
Ben hiç kundak yapmadım birde kundak yapacaksanız doğru kundak şeklini yapin 
+1 oy
önce (5,131 puan) tarafından
Ben 2. Ayında aşı olduğu gün bıraktım
+1 oy
önce (322 puan) tarafından
Bence bugün itibariyle bırakmalısın. Bebek bu uykuda illaki hareket eder uyanınca pis pıs yap geri uyur zaten. Kas sistemleri gelişmez annesi . Ben 2 ay yaptım daha yapmadım 3.aydada gazlarını çıkarmaya başladı hiç kundak yapmadım 
+1 oy
önce (277 puan) tarafından
Bence istiyorsa kundak yapmayın 5 ay falan olması lazım 
+1 oy
önce (1,449 puan) tarafından
Osman gonulal en geç 6. Ayda bırakmış olun diyor bence 5. Aydan itibaren birakilmali 
0 oy
önce (819 puan) tarafından
Evet artik birakmalisin cnm 3 aylikken biraktik biz de

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 226 göst.
21 Ekim 2021 Diğer kategorisinde kubra1992 (3,550 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 594 göst.
11 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 586 göst.