+2 oy
412 göst.
önce Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
Kızlar benim karşı komşum tam bir baş belası. Aynı yaştayız ( 30) bunun yüzüne kimse bakmıyor apartmanda yalancı çığırtkan bir tip. Neyse yıllardır mesafe koymaya çalıştım en sonunda başardım. Sorun şu ki bunun bir oğlu var kınamıyorum Rabbim biliyor içimi. Ama böyle çocuk demeye şahit ister hergün istisnasız hergün benim evin önünde iki arkadaşını çağırır top oynar. Arabamıza top çeker uyarırım yapmadımki der. Annesine söylesek ortak alan karışmaya hakkın yok der. Ki tek ortak alan benim evin önü değil çocuk kendi evlerinin önünde oynamaz burda oynar. Diğer komşular bıkmış ama ses etmiyor kimse nedense buda bir acayip. Artık çocuğum uyku uyuyamaz oldu. Birde çocuğun şiddet eğilimi var kreş ten atıldı. İlkokula gidiyor arkadaşının kafasını sıraya vura vura yarmış korkuyorum da birşey demeye . İki yaşında bebem var ona bilenir birşey yapar diye. Ki annesine gözümün önünde bir yumruk atmıştı aklım hayalim şaştı. Ama sorsan anası çocuk o bilmiyor deyip geçiştiriyor .  Yönetici elli defa uyardı yok yani üstelik ev sahibi. Bende ev sahibiyim siz bir akıl verin ne yapayım ben bu kadını ya :(

14 Cevaplar

+1 oy
önce (133,756 puan) tarafından
krese giden cocugun oynadigi top neki arabana vursa molur vurmasa nolur kres yasinda olan coxugun gurultusunden ne olcak ben cocukken bizim sokakda yaşlilar kizardi gece zillerine basip kacardik ☺️
önce (83 puan) tarafından
Canım çocuk ilkokula gidiyor. Kreş zamanı arkadaşlarına şiddet uyguladığı için atıldı ordan. Şuan bile bir arkadaşının kafasını sıraya vura vura yarmış. Tekrar söylüyorum kınamak için değil durumu anlatmak için bunları söylüyorum.
aah suan kresde sandimda o kafasi yarilan cocugun ailesi sikayetci olmuypmu olay sosyal hizmetlik
Çocuğun annesi tokatı çarpmış o an sinirle ama ne yaptılar bilmiyorum. Komşu öğretmenler odasına gidip ağlamış vs.
aglamak cozmezki olayi bilmiyom ama bulur yakinda belasini
-Reklam-
+1 oy
önce (323 puan) tarafından
Sen hiç karisma elbet biri sinirlenip kadınla konusur olan sana olmasin
İnşallah o zamana kadar bizim araba sağlam kalır canım:(
+1 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Apartmanca dilekçe yazın belediyeye şikayet edin. Zabıtaya şikayet edin. Evinde çok ses yapıyorsa polise şikayet et. 
Zabıta amiri çok yakın akrabam. Ona danıştım fakat gün içinde yapılan seslerden dolayı şikayetçi olamıyoruz. Ha mesela çocuk bir yerlere zarar verir vs ancak o zaman. Çocuk her yere zarar veriyor aslında ama kameraların olmadığı yeri seçiyor. Yani şeytan gibi birşey
+1 oy
önce (3,443 puan) tarafından
On daha çocuk ama kendisi bunun farkında değil yanlış bir yetişme tarzı şimdiden anneye yumruk atıyorsa büyünce ne olur düşünemiyorum 
Sadece anneye olsa iyi herkese aynı. Bide ağzı bozuk anlatamam
+1 oy
önce (413 puan) tarafından

Denilecek tek bisey var aile genel psikolojik problemi var evde şiddet darp küfür hakaret saygısızlık var ne ararsan bence var . Çocuğun suçu yok burda suçlu aile malesef .aile içinde bi takım dengesiz uygunsuz haller var baba anne arasında uyum çocuğun okuldaki uyumu ve hali tavrı yansıtır malesef. Annenin cocuk rahatsızlık veriyor sözlerine de annenin ortak alan diyip ters savunması kavga ortamı yaratmasindan belli aile içinde max. Ne olabilir nasıl olabilir.  Çok üzgünüm böyle komşular problem gerçekten.  Ama önerim ilk okul çocuğu sonuçta siz nazikçe ona yaklassaniz gönlünü etseniz alistirsaniz bi kekle borekle yaptıklarınızdan ona yanınıza çağırıp paylaşarak annesinin de musadesi ile bi alistirsaniz olurmu  acaba ? 

Sonra muhabbeti cocukla ilerletip tatlı güzel dille ona anlatsanız severek okşayarak saçını.  Belki bu tavrı sizden gorurse hoşuna gider . Benim gördüğüm yanlış değilse bu çocuk aile içinde şiddet görüyor anne de şiddet görüyor belliki çocuğun hayata karşı öfkeli olması intikam beslemesi buyuzden olabilir anne ilgilenmiyor hep nefret kin kavga şiddet ekmisler çocuğa.  Belki de yumuşak sese tatlı dile ilgiye ihtiyacı vardır.  Ki bence var . Onu yukarıdaki gibi uygulayıp ardından onu sevip değer verdiğinize ikna edin sonra abi sıfatı yükleyin ona bu konuda sorumluluk verin üslup size kalmış tabi. 
Açık konuşun tatlı dille emin olun bu sorun 1 bilemedin 2 haftaya çözülür.  
Ve unutmayın şiddete maruz kalan çocuklar susar susar ve kendinden daha gucsuzu bulduğu an da içindeki nefreti kini kusar arkadaşının kafasını sıraya vurması gibi aslında o arkadaşına kızmadı o tepki ona değildi öncesi var sinirini hıncını o sessiz arkadaşından çıkardı sadece  AMA BU COCUGUN HAKLI OLDUGU ANLAMINA GELMEZ TABI KI  mutlaka tedavi edilmesi gerek . 

+1
Şöyleki annesinin tek derdi kaynanası ve görümcesi baba kulaklığı takar diğer odaya geçer. Anne kırk yalanı birden söyleyerek babayı kendi ailesinden soğutmaya çalışır ve başardıda. Tek derdi bu önceden çok kavga ederlerdi şimdi pek ses gelmiyor. Adam kadın ne derse onu yapmaya başladı birden. Çocuk evime istemesemde zorla girdi 5 dakika kalıcam diye yıllarca. Ama artık almıyorum oğluma gel seni dudaktan öpeyim dedi bende ipler orda koptu. Annesi asla uyarmıyor gülüyor. Baktı ben çocuğunu istemiyorum bana iftira attığı sen kaynanamı bana karşı doldurmuşsun o söyledi dedi. Kaynanasını bir iki kez kendi evinde gördüm onun dışında asla görmedim. Sonra lafı değiştirdi onlar bizim aramızı bozmaya çalışıyor dedi zaten ondan sonra evime almadım
+1
Yazdığım herseyi unutun. Cocuk aşırı anormal bence . Hakaret kınama değil Allahın gücüne gitmesin.  Evladınıza bi yanlış yapabilir dudağından öpeyim demek çok ciddi bisey . Yaşıtı da değil koruyamaz kendini bosverin kazanmayı.  Ailecek uzak durun ve en ufak temasta polis çağırın asla muhatap olmayın topyekun akıllara zarar ailecek .
+1
Bende ondan korkuyorum. Mesela eve almıyorum kadın diyorki çocuğuna sen teyzenin eşyalarına zarar veriyorsun diye seni almıyor. Bakın çocuğu bana karşı kinlendiriyor
+1
Bacim aile normal değil işte bırak ne hali varsa görsünler. Baksana kimse kimseyi sallamıyor işte seni anlıyorum zor ama karşında anlayacak bi muhatap kalmamış ki . Kapat kapını ara polisi . Bitti bidaha mi geliyor ara belediyeyi ara polisi bukadar . Her dayandiginda kayda al . Kanunlar haklıysan senden yana ev sahibi olması biseyi değiştirmez ki son iki yılda konuta dair kanunlar değişti got bi avukata anlat danış bakayım hukuk bürosunda neler anlatacak sana şaşar kalırsın.  Oyuzden bosver sağlam pabuç değiller belli cocuga bi fenalık edebilir çocuğu.  Bi cocuk bakacaklar onuda mahvetmisler yazık ya herkes ana baba olmamalı ya . Benim evlad8m 2 yaşında dahaa biyere gidince oğlum dediğim an durur. Bunlar saldım çayıra mevlam kayıra bana bulasmasinda ne olursa ola .

Uzakk dur bulaşma bırak Allah büyük verir belasını
+1
Hadi iyi geceler
+1 oy
önce (793 puan) tarafından
Ben daha ilkokuldayken bu durumda bir çocuk vardı. Bütün okul illallah etmişti. Öyle ki çocuğu okuldan bir nevi kovdular. Sonrasında başka yere gitti vs çok bilmiyorum. Şuan ki bilinçle söylüyorum, öyle bir ailenin çocuğunun düzgün çıkması neredeyse imkansızdı. Sizde ki de aynı durum. Yaşı büyümüş olabilir ama tamamen terbiye ile alakalı. Anne baba bir şey demedikçe düzelmez. Yönetici çözüm olmadıysa polisle görüşüp durumu anlatacaksınız. İlkinde bir şey yapamayız derlerse, sizin çoklu şikayetlerinizi kaale alabilirler. 
+1
İşte bende bunu anlamıyorum herkes şikayetçi ama kimse ses etmiyor
+1
Çünkü herkes bana da bulaşır, bela olur düşüncesi var. Çok da yanlış bir düşünce değil ama kimse ses çıkarmadığı sürece de böyle devam eder.
+1
Valla imkanım olsa evi satacağım o derece korkuyorum bu çocuktan. Oğluma gel seni dudaktan öpeyim dedi yaklaştı tam öpecek hsyır yaptığın çok yanlış dedim çektim. Benim bebe dudağını uzatıyor daha iki yaşına yeni girecek anlamıyor beni seviyor sanıyor. Anneside gülüyor
+1
İşte sorun annede. Bunları polislere deseniz, olaya sosyal hizmetler de dahil olur.
+1 oy
önce (1,337 puan) tarafından
Belediyeye dilekçe yaz canım ilgileniyorlar. Uyarıyorlar aileyi. Ben umutsuzca yazmıştım dilekçe ve kısa süre içinde zabıtalar uyardı komşumuzu. Aradan biraz zaman geçince tekrar rahatsız ettiler, bu sefer polis çağırdım. Bi daha asla yapamadılar. Polis para cezası vs. Almış olabilir. Bayağı sinirlenmişlerdi o sıra bize. Eşimin haberi bile yok ama eşime düşman oldular. Tüm şikayetleri ben yapıyordum. 
+1
Ay yapsam adım verilirmi acaba. Çünkü bırası küçük yer ve belediyede görümcesi çalışıyor
önce (1,337 puan) tarafından
+1
Zaten sen olduğunu anlıyorlar canım. Mesela benim üst komşum gece saat 1.30'dan sonra çalgı çalan biriydi. Belediyeye kapı numarasına kadar söyledim valla dilekçede. Onların da sesi geliyordu komşuyu uyarırken "hafif bir ses bile alt tarafa çok yüksek gidiyor" vs demişti.
+1 oy
önce (296 puan) tarafından
Ev satıp taşinmalik valla Allah yardımcın olsun 
+1 oy
önce (21 puan) tarafından
Okurken ağzım açık okudum resmen cocuktan ziyade annenin de bir problemi var bellii yani bir söylersin iki ama insanın da bir sabır noktası var araba oyle ucuz bırsey degıl kı bir tekeri inince bilmem kac para böyle terbiyesizlik olur mu ya Allah sabır versin bacım bırak şeri üzerine çekme belasını başkasından bulsun
+1 oy
önce (2,826 puan) tarafından
Bildigi dilden konusacaksin canim. Hergun rahatsiz ediyorsa seni, sende hergun uyaracaksin hem anasoni hem cocugunu

Ortalık yer degil evinin onu. Kadin cirkef mi, sende olacaksin. Maalesef bazen baska yol kalmiyor. Huzur istiyorsan denemelisin bunu. Kusura bakma bir cocuktanda boyle cekinmem cocuguma bilenir mi diye, o cocukla basbasa birakmayacaksin gozun ustunde olacak.
+1 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Gerekmedikçe yanaşmayin....Çocuğuma bir zarar vermediği sürece eş geçerim....bakdim inada bulasirsa bulaşık olurum bende....
+1 oy
önce (7,737 puan) tarafından
Allah'ım böyleleri çocuk doğuruyor bizimkilerin başına bela oluyor işte geleceğin potansiyel katili... Evlerden uzak etsin Rabbim o çocuğa da akıl fikir güzel ahlak versin. 
0 oy
önce (118 puan) tarafından
Çakal cok değişik bizm zamanımzda böyle şeyler olurdu heleki okul dönemimizde uzaklatrma yada kovulma olurdu zaten ama apartman da yapılması saygısızlık nasıl bı çocuk ya ailenin yetsrme tarzı bu aklı erdikten snra başlar yetsrme biçimi bu cocukda yok belliki saygısız cocukdur deyip gecemeyecm yaptıklarına baksana arkadaşının kafasını vura vura yarmak nedir yaa bnm çocuğumda bu sene ilk okula başlayacak kimseye vurmaz yani vuramaz canı acır der o çocuk canı gbi bsey

Hepiniz bı dilekçe yazsanz belki hal olurda işte 
0 oy
önce (7,775 puan) tarafından
Bu soğuk havalarda sokağa çocuk mu salıyorlar enteresan vallahi.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,187 göst.
11 Ocak 2019 Diğer kategorisinde Hamiş (817 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 291 göst.
21 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Guee (733 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,088 göst.
6 Aralık 2022 Diğer kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 710 göst.