+1 oy
314 göst.
önce Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından

Kızlar böyle çok modern bı isim istemiyoruz bilindik ama çok kullanılan isimde istemiyoruz :))) anlamıni taşıyan çok güzel isim fikirleri istiyorum dini anlamda da arıyorum şimdiden teşekkür ederim <3

30 Cevaplar

+1 oy
önce (1,877 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Dinimizde bir çok isim var... Dini anlamda olsun diye Aleyna (üzerimize) Asel (bal)Ali İmran bile koyan var bir ayetin adı....dini hususlukda duyarlı olacağız diye herseyide koymayı uygun görmüyorum ... Yani ankebut da (dişi örümcek) Neml (karınca )ayeti uygun bulmuyorum bu tarz isimleri...

Benim fikrine göre dünya ve ahirette çağrıldığında  çocuğumun mutlu olacağı ve hayatı düzgün idame edirebileck bir insan olsun diye koyardım...Örneğin  Ömer adaletli olsun Bilal ezanı ilk okuyan kişi...sahabi ikram isimleri olabilir 

#benim fikrim bu Naçizane katılırsiniz katilmazsiniz✓
-Reklam-
+2 oy
önce (2,887 puan) tarafından
Adem kardesimin ismi.

Cok seviyom
+1 oy
önce (97 puan) tarafından
Hamza 

Ali 

Yunus 

Yusuf 

Bunlar nasıl canim ☺
önce (42 puan) tarafından
+1
Ali aklımdaydı o da çok kısa yaninada dedim Ali Zeyd koysak uyumlu olur mu acaba bilemedim
önce (133,045 puan) tarafından
tam senlik hulyos
önce (97 puan) tarafından
Benlik yaa bir oğlum olursa ismini Hamza koyarım ☺
ceylosla takil
+1 oy
önce (346 puan) tarafından
Selman bak çok güzel bende eşim dediğinde istememiştim ama baktım anlamına çok beğendim 
Anlamı nedir peki
+1 oy
önce (208 puan) tarafından
Cihan Bilal emir isimler güzel 
Çok güzel hepsi
önce (2,009 puan) tarafından
Bilal isminin anlamı ıslak demek, çok da güzel anlamlı değil
önce (208 puan) tarafından
Hz Bilalin ismi olduğu için çok anlamlı oyuzden benim için
+1 oy
önce (4,175 puan) tarafından
Yassir  isa  ilyas halit
+1 oy
önce (646 puan) tarafından
Hamza 

Muhammed Emin 
+1 oy
önce (109 puan) tarafından
Yasir 

İlk islam şehidi
+1 oy
önce (22,360 puan) tarafından
Çağatay ismi nasıl ') 

Kızda olursa Yüsra:))
+1 oy
bugun okula bi cocuk geldo adi birbey mis 
önce (2,087 puan) tarafından
Adam Birkan falansa ismi....kadininda Beyza falansa Birbeydir o...anlamsız saçma sapan isim işte benimde yazlikci komşumuz var ev aldilar geldiler ismi çocuğun Aktuğ... eşi Akif kızın adı Tuğce ben söylemiştim hatta sizin isim toplamı diye evet buzamana kadar kimse dikkat etmedi demişti..
bide belcikadayiz ogretmen turkce bilmiyo cocugun adini diyemediler aymen soyle soyledi ogretmen biiğĝhh beeğğğ bi gülesime gitti zor tuttum kendimi☺️
Siz Belçika'ya nasıl gittiniz valla yavrunuzun hayatını kurtarmışsiiniz hayatını ne mutlu size
esim belcika dogumlu 50 60 li yillarda dedeleri gelmis isci olarak ben aile birlesimiyle geldim
Çok iyi benimde babam çok küçük yaşta gitmiş Almanyaya annemle evlenince gitmiş işte biz kardeşimle Almanya doğumluyum ama malesef babam hayatımızı yaktı Türkiye'de başlatti okula kendileride sonra  biz ortaokula başlayınca geri dönüş yaptılar çok  çok uzun hikaye şuan ben oğlum için çabalıyorum gitmek istiyorum yani onun hayatını kurtarmak için 2 dayım orda bakalım gün geçtikçe türkiye berbat durumda o yüzden kısmet sizin gerçekten yavrunuz için çok iyi geleceği için
Sizi görüyorum yorumlarda aslen nerelisiniz ?
almanya dogumluysam otomatik cocuklarin ab vatandasidir seninde ben dogma buyume eskosehirliyim
Olmuyor canım öyle babam hiç Alman vatandaşı olmadi ayrıca çifte vatandaş bile olmadı...öyle birşey varsa çok iyi ama bilmiyorum
Eskişehirli yurt dışında olan kuzenim evlendi 1 o birde siz 2.kişisiniz genelde Konyalilar çok olur yurt dışında:) birde dogulular
0 oy
önce (502 puan) tarafından
Muhammed halil oglumun ismi çok begeniyorum ben
0 oy
önce (746 puan) tarafından
Ali İmran oğlumun ismi 
0 oy
önce (26 puan) tarafından
Kamer ismi ☺️ Kur anda geçiyor ve anlamı ay demek
0 oy
önce (4,188 puan) tarafından
Ömer (ailede olmasaydı 2 oğlumdan birinin adı mutlaka bu isim olacaktı)
0 oy
önce (29,178 puan) tarafından

Ömer fetih isminde karar kılmıştık bizde şimdi tekrar isim arıyoruz tek isim olsun diye aslında çok beğeniyormda bilemedim

Zeyd ismide çok hoş

Adem

Muhammed 

Mustafa 

Musa

İsa

Bilal

Ubeyde

İbrahim 

Bu isimler güzel fakat çok az koyuluyor 

0 oy
önce (519 puan) tarafından
Benim çocuklarımın ismi 

Mehmet Ali.. kayınbabam koydu ve ilk söylediğinde kulağıma çok hoş geldi , mutlu oldum

Harun ... eşim birden bu ismi söyledi yine aynı şekilde çok içime sindi

Abdullah... rüyamda gördüm henüz 1 aylık bile değildim pek önemsemedim cinsiyet bile belli değil ve kız çok istiyodum doktor erkek diyince bi an  ürperdim ismi bile hazırmış zaten dedim
0 oy
önce (2,847 puan) tarafından
Haktan adini duymuştum çok beğenmiştim oğlum olursa koyarım diye düşünüyordum. Hem farklı fonetigi de güzel anlamı da güzel 
önce (11,441 puan) tarafından
Benim arkadaşımın oğlu haktan Murat ve Abdül baki ilk duyduğumda şaşırmıştım haktana ama güzel isim değişik
önce (2,847 puan) tarafından
+1
Cok karizmatik isimler koymuş gerçekten arkadaşınız
0 oy
önce (4 puan) tarafından
Furkan büyük oğlum Ömer Küçük olan
0 oy
önce tarafından düzenlendi
Oğluma Emir istemiştim hayat hikayesi çok guzeldi okuduğumda şuan hatırlamıyorum anlamlı... eşim istemedi... Enes bin Mâlik den Enes istedim peygamber efendimizin en sevdiği sahabisi onuda istemedi...hâlen içimde Enes...kaldi ha birde Eren var onu unuttum Eren de seviyorum 
0 oy
önce (10,052 puan) tarafından
Benimki erkekse Yusuf Zakir olacak insaAllah 

Bunun dışında Yuşa var peygamber ismi 

Yada Muhammed Yasir var 

İlgili sorular

+3 oy
19 cevap 259 göst.
+2 oy
31 cevap 386 göst.
0 oy
6 cevap 73 göst.