+1 oy
357 göst.
Diğer kategorisinde (972 puan) tarafından
Biliyorsunuz eşim bir süreçte ALS supesi var 

Bir hftadir gecelri sürekli beş dakika bir tüm vücudu sıçrıyor kasılıyor mu kasları istemsiz hareket ediyor mu anlamadım video çektim doktora gotsercem ..ama hastalık alakalı mi bagimsiz mi bilmiyorum 

Önceleri sicrardi birkacjez şimdi gece boyunca istemsiz hareket ediyor kasları gerçekten artık çok korkmaya başladım .bütün vücudu atıyor ta yatak sallanıyor uyuyamıyorum o derece gerçekten korkuyorum 

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Allah korktuğunuzu yaşatmasın canım benim. Çok geçmiş olsun 
(972 puan) tarafından
Sağol canım da artık cidden çok korkuyorum çok çok fazla gece uyurken napacam bilmiyorum
-Reklam-
+1 oy
(8,243 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım. Allahtan ümit kesilmez 

(972 puan) tarafından
İnslalh canım korkuyorm bağımsız mi aceba
+1 oy
(206 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun inşallah değildir 
(972 puan) tarafından
İnslalh yaa nasil bir girdabin içindeyim byle bilmiyorum
(206 puan) tarafından
Allah yardımcıniz olsun y
(972 puan) tarafından
Bide sürekli öram agriyo buram agriyo diyor gücüm yok diyo iyice deliriyorim
(206 puan) tarafından
Sakin ol bir doktora gidin bakalım ne çıkacak iyi düşün iyi olsun
(972 puan) tarafından
Ev et canim az kaldi
+1 oy
(2,195 puan) tarafından
Psikolojik de olabilir. Oda korkuyordur sonuçta sürekli düşünüyordur. Beyni vücudu tam uykuya dalamıyordur. Allah şifasını versin. Ama canım als yı bu kadar çok dile getirme şüphe sadece belki de bambaşka bir şey çıkacak.  Benim kuzenim liseye gidiyordu kulak arkasında şişlik oldu doktor lenf kanserinden şüphe etti ama sonuç enfeksiyon çıktı ameliyatla aldılar geçti gitti.
(972 puan) tarafından
Canım işte bende biliyorum ama belirtilerin hepsi var ister istemx çok korkuyorum
+1 oy
(5,377 puan) tarafından
ALS hastaliginda olabilir cnm  kas ağrısı boyun bacak her yeri ağrır nefesi kesildigi için aniden yataktan sicraya bilir geçmiş  olsun 
(972 puan) tarafından
Yani kesin als değil hala bakacaklar sadece Süpe ve ileri evrede değil
(5,377 puan) tarafından
Çok şükür huzursuz bacak sendromu da olabilir  cnm
(972 puan) tarafından
İnslalh canım dua et olurmu
(5,377 puan) tarafından
Rabbim şifa versin
+1 oy
tarafından
Ufff meltosss :((((((((
(972 puan) tarafından
Evet:(
+1 oy
(351 puan) tarafından
Stresten olabilir benim eşim de öyle. Yorgunluktan vücut hareket etmiyor uyku moduna alıyor kendini ama beyni uyanık sinyal gönderiyor herşey yolunda mı diye reflekslerini kontrol ediyor istemsiz kasların hareket ediyor sıçrıyorsun yani beynin öldün mü kaldın mı bir sorun var mı diye kontrol ediyor çok büyük bir şey değil. Eşin ne iş yapıyor çok mu stresli bir hayatı var ?
(972 puan) tarafından
195 e düştü iki ay olacak normal
(1,989 puan) tarafından
10 binlerdeydi 2.5 yaşında şuan. Yerden kalkarken destek alıyor. Annenin bir buyuk oğlu ve kızı var ama onlarda bir şey yok. Babamın eşi 46 yaşında falan doğum yaptı bu da etken mıdır bilmiyoruz. Her şey çok yeni onlar için araştırıyorlar . Allah tum bebeklere şifa versin
(351 puan) tarafından
Çok üzgünüm yerden destek alarak kalkmak çok büyük bir belirti. 10 binlerde CK dmd hastaları için normal bir sayı yinede genetik test yapmadan kesin bir şey söyleyemezler 200 çeşit kas hastalığı var bunlardan en çok görülen dmd olduğu için ilk ondan şüphe ediyorlar inşAllah başka tedavisi ilacı olan bir hastalıktır Allah şifa versin
(1,989 puan) tarafından
Allahım size de sabır versin. Dmd için de kampanya yapıyorlar sma gibi ilacı var mı acaba ? Çok soru sordum hakkınızı helal edin
(351 puan) tarafından
Yeni bir ilaç çıktı haziran 2024 te ama bu ilacın da etkinliği kesin değil tek çare bu olduğu için herkes bu ilacı almaya çalışıyor 5-10 yıl kadar hastalığı yavaşlatıyor bu kadar. Ama fiyatı çok çok yüksek. Yani şimdi doları tl ye çevirdiğini düşün sma ilacı en son 50 milyon du şuan kur ne kadar oldu bilmiyorum  sma nin ilacı 50 milyonken bu dediğim ilaç gen terapisinin fiyati 120 milyondu şuan 100 lere düşmüştür. Başka çaresi olmayan aileler kampanyaya sarılıyor. Ne yazık ki bu paranın toplanabileceğine inanmıyorum ama en azından elimden gelen herşeyi yaptım diyebilmek için bende kampanya başlatıcam:(
+1 oy
(775 puan) tarafından
Benim eşimde sıçrıyor öyle ama rüya görüyor diye düşünüyorum 
(972 puan) tarafından
Ama beş dakika da bir sıçrıyor ve Als şüphemiz var diye içim içimi yiyor önceleri endişe etmiyordum
(775 puan) tarafından
He ozaman farklı canım rabbim hayırlı haberler almanızı nasıp etsin
(972 puan) tarafından
Amin canim
+1 oy
(2,379 puan) tarafından
Eşim çok yorulunca çok stres yapınca 2 dkda bir sıçrar durmaz sıçraması bende öyle olurum ama hissediyorum sicradigimi eşim hissetmiyor zor bela uyandiriuorim iyi değilsin diyorum geri uyuyor tekrar devam ediyo Rabbım şifa versin stres yapıyor olabilir 
(972 puan) tarafından
Mümkün değil şuan hastane için bile zor izin veriyolar
(2,379 puan) tarafından
Akşam yürüyüşe çıkın sizde
(972 puan) tarafından
Onu yapiyoz canim
(2,379 puan) tarafından
Rabbım safi ismi hürmetine şifa versin inşallah kötüyü düşünüp kötüyü çağırmayın Rabbım büyük bol bol dua edin
(972 puan) tarafından
Amin canim
+1 oy
(6,827 puan) tarafından
Canım eşinin sonuçları çıktı mı
+1 oy
(2,978 puan) tarafından
Benim eşimde gece boyunca istemsiz hareket ediyor,bazen rahatsız edici derecede oluyor, eşime söylüyorum farkında değilim diyor 
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Stresten oluyordur bak adam artık istemsiz tepki veriyor biraz rahatlasan mi biraz hayatın getirdiklerine guvensen mi kendine de eşine de yazık canım ,neyse ne sonuç ne olursa olsun biraz gevşeyin rahatlayin mücadele için hazırlanın Allah kolaylikla güzellikle atlatmaniz için yardımcı olsun inşallah.
0 oy
(1,509 puan) tarafından
Ne yaptınız canım gitmediniz mi hastaneye 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 92 göst.
13 Aralık 2023 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (522 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 164 göst.
15 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mehtapgnc (914 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,058 göst.