+1 oy
310 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (30 puan) tarafından
Merhaba herkese.. 2.5 yıllık evliyim. Benim kayınvalidem mi böyle yoksa herkesin ki mi merak ettim. Biz eşimle ne zaman onlara yemeğe gitsek yemekleri yapmaz beni bekler hep. Geç de gittiğimiz oldu ama yine de yapmaz neymiş birlikte yapacakmışız benim elim hızlıymış. Ben yaparım yapmasına işten kaçmam ama bunu neden sadece bana yapıyor. İki kızı bir gelini daha var. Bir kez onların yemek yaptığı görmedim o evde. Salata vs yaparlar anca. Ben tatlısına kadar yaparım. O bir corbayı yapana kadar yemegi pilavı tatlıyı yaparım. Ama bu benim hızĺı olmamla alakalı değil sadece. Hepsi bir uyuşuk genel olarak. Gecenlerde yemek yiyip gittik onlara.Eşim de anne biz yedik sen kendinize göre yap yemeğini dedi. O da olur mu biz şimdi girer yaparız dedi. Ben ses etmedim. Sonra eşi aradı geliyorum diye hemen kalktı hadi hadi yemeğimizi yapalım  diye. Ama kendi asla mutfağa gitmiyor. Banyoda falan oyalanıyor hala. Sonra içeri geldi. Hala oturuyor musun falan dedi. Ben de her gün benimle mi yapıyorsun yemeğini sanki sen bir git mutfağa gelirim dedim. Senin mutfağın ben nerden bileyim ne yemek yapacaksın. O gitse zaten ben arkasından yardıma giderim. Bu durum beni sıkmaya başladı. Ne yapabilirim ? Sizce kullanılmış gibi hissetmem normal mi ? 

11 Cevaplar

+3 oy
önce (133,756 puan) tarafından
belki kizlar ve diger gelinlerin el lezzetini degilde senin elini lezzeti
önce (30 puan) tarafından
Olabilir buna bir şey demiyorum zaten. Ama herkesin yaptığı ortada ama niye ben bunca şey yapmama rağmen başkalarının gelinlerini övüyor. Onun övmesini onemsedigimden değil. En azından kıymet bilsin.
belki senin yaninda baskasini ovuyo ama baskasinin yaninda seni ovuyodur ❤️
Ben kendimi kullanılmış hissettikten sonra başkasına övmesinin bir anlamı yok ki benim için.
kaynana evi olarak degilde anne baba evi olarak gorsen bakis acini degistirsen yani hic bisi olmaz yemek salata tatli yapmakla ne kaybediyosunki belki rabbim senij defterine sevap yaziyo
Zaten önce Allah rızası için yapıyorum. Daha sonra eşimin annesi olduğu  için. Ne o evi aile evim olarak görebilirim ne de onu annem. O sıcaklık yok onlarda. Yapmacıklar.
-Reklam-
+1 oy
önce (2,371 puan) tarafından
Alışmış sana seviyor yada kullanıyor seni anlamak zor yaa 

Benimkine eşim arar biz gelicez bugün diye yemek hersey hazır eder mutfağa anca sofra kaldırmak için giderim zamanında yaptımda şimdi yapıp ne elime geçecek o yüzden eskisi gibi düşünmüyorum ve böylelikle prenses gibi çıkıyorum sjsjsjjs 
Sevdiğini düşünmüyorum beni. Sofrayı hem kurup hem de toplar makineye de dizerim. Ama ben değil yine başkasının gelinleri kıymetli olur ve onları bana övcem diye uğraşır.
Yapma bahane üret benimki hep bahane üretir kalkmazdi yerinden ben tek başıma onca bulaşığı elimde yıkadım makine yoktu 3 koca görümce video izliyordu kahkaha ile bende belim koparcasina mutfak temizliyordum baktım olmuyo ilk önce eşimi kendime çektim gördü halimi git bak dedim onlar ne yapıyor dedim güya yatacaklar eşim kızıp kaldırdı gene surat beş karış yapmaya çalıştılar ben geri gönderdim geri eşime sitem ettim sonra eşimde yanımda durdu bende bahane üretip hiç bi halt etmedim sonuc evimi ayırdım onlara gidince eşim yanımda otur diyo kalkmıyorum gidene kadar onlarda bana gelince öyle yapıyorlar shsjsjs yani bazı insanlar taş olsa daha iyi olur
Benimkiler asla öyle oturmaz ayakta gezer ama gösteriş için bir çayı 10 dk da anca getirir.
Seninkiler fena :D ama sen daha fena olmaya çalış
Benimde bebeğim olsun bakalım o zaman kimi kullanacaklar görüşeceğiz  :))
+1 oy
önce (1,545 puan) tarafından
Valla yapmam gerekirse de yemek saatinde gitmem . Alışmış senin yapmaana zaten yapıyor diye yıkmış sana herşeyi 
Yemek saatinde gitmesem bu sefer de tatlı yaptırıyor.
önce (1,545 puan) tarafından
Kız yemek geçtikten sonra ne tatlısı yapacaksin yani sen kötü alistirmissin
Çayın yanına tatlı olayı. Nasıl kurtacam kendimi bundan
+1 oy
önce (4,222 puan) tarafından

O tür kaynana sadece bende var sanıyordum 

Geçen sene bayramda gittik 3 saat yol gitmişim akşam 12 de vardık geç gitmiştik neyse eşim yemek yapmış annem yemeden çıkalım geç kalmayalım demişti araba da bozulmuştu yolda o yüzden bayağı geç gittik neyse birde ne görem yemeğin y si yok neymiş Esma güzel yapıyor yemekleri onu bekledim diyor eşimde niye Esma yemek yapınca sanki doğru düzgün yiyormusunuz hep bir kusur buluyorsunuz demişti Sabah bayramlarını kutladım eşimi dedim hadi beni eve götür bırak 3 gün 3 saat kalmam dedim 

O oldu daha gitmiyorum eşek değilim benim yerime eşim her hafta sonu eşekliklerini yapıyor nede olsa :D

Ben de arada eşimi yolluyorum ben de annemde kalıyorum. O zaman o da eşşek gibi yapıyor yemeğini.
önce (4,222 puan) tarafından
Benim memleket Uzak ha dediğimde gidemiyorum maalesef
0 oy
önce (281 puan) tarafından
Kac yıllık evlisin bide bunu söylemesi hep var miydi
2.5 yıllık evliyim. Ilk zamanlar bu kadar degildi yardım ederdim yine ama salata vs. Fıtık ameliyatı oldu ondan sonra iyilesti baya iyice saldı. Kendi kızlarına gittinde durmaz ama yemeklerine yardım eder caylarina yardım eder. Benim mutfağıma girmisligi yoktur.
0 oy
önce (920 puan) tarafından
Üff çok sinir olurum ya bana böyle emir verilemsine yapıcaksam yaparım zaten kalk yapalım nedir daha benim kaynanam benden bir bardak su istememiştir bişey yapılacaksa gider yapar bende gider sorarım yapacagım bişey varsaq yaparım yada hasta falan olursa yaparım görümcelerimde gelirse kaynanamı mutfaga hiç koymayız zaten hepimiz yaparız burdaki Kaynanaları görünce benimkine şükür ediyorum
+1
Gerçekten eger kayinvalideniz iyiyse kıymetini bilin. Ben çok şey istemiyorum annem gibi olmasını da beklemiyorum olamaz zaten ama çok fena bir insan ve çok cahilce davranışları söylemleri oluyor. Diğerlerine gelince 2 görümce ve bir eltim var ultra yavaşlar yani ya da bilerek yapıyorlar. Benim içimde art niyet olmadığı icin yardım ederim hep onlara da. Ama elitim bana geldiginde asla kalkmaz yerinden bir tabak taşır yemekten sonra mutfağa.
0 oy
önce (475 puan) tarafından
Ayyt çok sinir bozucu. Kuzum her ikindi vaktk gıdıyor musun ki yemek için seni bekliyor. 
En az hafta da bir gideriz. Yemeğe gidiyoruz genellikle de. Geç de gittiğimiz oldu ben bilerek oyalanıyorum. Ama yine yapmıyor. Beni bekliyor.
0 oy
önce (976 puan) tarafından
Sabah kahvaltıya çağırdılar bizi eşimle oğlum önden gitti, ben evimi süpürdüm öyle gittim sofra hazırdı gittiğimde.

Senin yemeğini beğeniyor olabilir mi yada öyle işine geliyordur 
Hem beğeniyor hem de işine geliyor. Geleceğimizi eşim oglenden haber veriyor. Biz de 5 gibi gidiyoruz. Ama yine ortada bir sey yok.
önce (976 puan) tarafından
Çat kapı gidin bı günde belki hazır sofraya oturursun bacım:D
Hahahahah ne mümkün eşim haber verir mutlaka önceden. Ama denenebilir aklımda bulunsun :))
0 oy
önce (4,485 puan) tarafından
Benim kaynana başkasının yaptığını yemediği için nadir yemek yapmak bana düşer :D işten gelmeden biz evde olursak bana yaptırıyor bir tek eltime yaptırmıyor :D
Benimkide sorsan çok titiz (!)başkasının elinden yemez. Sirkeli sular vs. Yapar. Ama ne hikmetse benden tiksinmiyor.
önce (4,485 puan) tarafından
Bende 5 yıl olacak evleneli eltimin elinden yemez benimkinden yer yemeklerini seviyordur.
Keşke sevmeseydi :))
0 oy
önce (3,365 puan) tarafından
Bunu bu şekilde yapması evet sinir bozucu, dediğin gibi o başlasa sen zaten yardım edersin.

Bir gün gideceksin ay oram ağrıyor buram ağrıyor diyip kenara çekileceksin, aklı varsa anlar zaten.

Bide siz neden hep yemek saatinde gidiyorsunuz 
Benim aileme gittigimizde sabahtan gideriz hep kahvaltiya daha cok vakit gecirmek icin. Bazen kalırız hatta. Ben esimin ailesinde kalmam hic. Akşam üstü  gideriz. Yemegi de 7 7.30 gibi yiyorlar zaten. Daha ne kadar gec gidebiliriz ki. Diyorum ya yemek yiyip gittik yine mutfaga çağırıyor. Bir de bahanelerde anlasa daha çok yapar inadına onda alınacak gurur yok ki .
0 oy
önce (2,569 puan) tarafından
Benm kayinvalidemde aynisini yapar ama bana hep yemegin guzel oluyor sirf senin yemegini yemek icin yapmiyorum diyor.yani el lezzetimj begeniyorlar simdi allah icin oyuzden bende bisj demiyorm girip yaparim

Oda yemekten sonra mesela yemekleri ben yaotgim icn mutfagi toplar
Aramız iyiyse eline sağlık sag ol der aramız bozuksa yani daha dogrusu o kafasında bir şeylere kurulduysa umursamaz. Ama eşim kayinbabam hep der eline sağlık diye. Galiba ben çok alıştırdım o yüzden görevimmiş gibi düşünüyor herhalde.

İlgili sorular

+4 oy
30 cevap 685 göst.
0 oy
14 cevap 382 göst.
30 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 204 göst.
30 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Ayferdnz16 (350 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 422 göst.
13 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,907 cevap

38,930 kullanıcı

Kategoriler

...