0 oy
620 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (696 puan) tarafından
Merhaba benim eşimden habersiz biraz birikimim var nakit. Şuan günlük olarak çalışıyorum   onun birikimi. Nereye kadar çalışacağım da belli değil.  Eşimde çok savurgan o yüzden ondan gizli yapmam lazım.  Genelde hiç saklayamam ama  bebegimin ve kendimi garantiye almam lazım.  

Eğer altın alsam en fazla küçük bir yüzük alabilirim 2 3 gr     yaşadığım ülkede sizinki gibi çeyrek altın gibi şeyler yok.  Bu paramada en fazla  2   yada 3 gr yüzük alabilirim.  Yada dolara çevirebilirim.   Eğer dolara çevirirsem 100 dolar gibi bisey olacak.  Sizce altın mı dolar mı.   Yani dolar istesemde nerden alicam onuda bilmiyorum.    Yada yine üstüne biriktirip daha pahalı yüzük mü?   

8 Cevaplar

+1 oy
(1,514 puan) tarafından
Dolar al canım madem başka ülkede yaşıyorsun.
(696 puan) tarafından
+1
Bulabilirsem onu alayım bari.  Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(270 puan) tarafından
Doları internet hesabından alsan 
(696 puan) tarafından
İnternet işlerinede pek güvenmiyorum. :(
(270 puan) tarafından
O zaman yuzuk al
(696 puan) tarafından
Aslinda yüzük daha iyi ya.  Eğer acil bisey olsa hemen doları alacağımdan korkuyorum. Hem yüzük saklamaya bile gerek yok.  Her yere takabilirim. Esim hiç dikkat etmez.   Oyle taki gibi şeylere.
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Kuyumcuyla konuş eğer bozarken zarar ediceksen mutlaka dolar al burda kuyumcu da dolar alıp satar belki orda da vardır öyle bişey nerde yaşıyosun
(696 puan) tarafından
Turkmenistan.    Kuyumcu zaten zarar  etmezsin der.  Evet doğru onlarda vardır dolar.    Eğer az buz zarar edersemde en azından elimde altin olur.   Altına cevirmezsem savrulup gider
(4,224 puan) tarafından
Valla bacım burda yüzük bileklik kolye alacağına Türk parası kalsın daha iyi atıyorum burda 10 bine aldın bişey bozarken 3 e bozuyolar o yüzden dolar daha mantıklı geliyor üstelik kuyumcu da söyler zarar edersin yada etmezsin diye bence niye söylemesin ki
(696 puan) tarafından
Anladım eğer dolar bulabilirsem bakayım
0 oy
(79 puan) tarafından
Yüzük her zaman 1 grm düşük satılır  değer kaybediyor yani ben olsam dolar alırdım net 
(696 puan) tarafından
Dolarida saklamak lazım  :(   bilemedim ya.
(79 puan) tarafından
İnternet bankacılığı varsa orada hesap aç var sonra dolay euro altın diye seçenekler var bakın bir
(696 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(12,870 puan) tarafından
Bence yüzüğü bozarken zarar edersin. Alacağın yerle bi konuş zarar etmeyeceksen yüzük al
(696 puan) tarafından
Yüzüğü daha bozmam bebeğim büyüyene kadar ne bileyim evlenene kadar. Yani Allah korusun çok kötü bisey olmazsa bozmam.
(79 puan) tarafından
+1
Ozaman akın gitsin hem takmak da güzel oluyor :)
(12,870 puan) tarafından
+1
Sen bilirsin canım düz bişey al bari
(696 puan) tarafından
Neden düz    :)
(12,870 puan) tarafından
+1
Düz olan şeyler daha az değer kaybeder çünkü
0 oy
tarafından
Yüzükte işçilik çok düşer, değer kaybeder heba olur paran, dolar al banka hesabı açıp.
(696 puan) tarafından
Oylemi diyorsun.  Bulabilirsem dolar alayim
0 oy
(134 puan) tarafından
Yatırımlık gram altındamı yok kuyumcuya bir sor istersen 
(696 puan) tarafından
Yani ben hic görmedim. Ama yüzük daha iyi değil mi sonuçta taki
(134 puan) tarafından
Takayım hevesimi alayım gerekirse satarım diyorsan al
0 oy
(133 puan) tarafından
Ajda bilejik al canım 
(696 puan) tarafından
Onada param yetmez

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 559 göst.
5 gün önce Para & Ekonomi kategorisinde Dunya.dln (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 29 göst.
0 oy
12 cevap 266 göst.
23 Ocak 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Emine_ozder01 (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.

411,015 soru

12,369,605 cevap

42,325 kullanıcı

Kategoriler

...