0 oy
619 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (88 puan) tarafından
Eşim 2 hafta olacak gurbete gitti. Çalışmaya gitti kandırdılar. İş arıyor bulamıyor. Konuştum az önce 130TL var bende dedi. Sabahtandır birşey yememişim dedi. Ailesi desen hiç aramıyor sormuyor. Oğlum aç açıkta kalmış demiyorlar. Aç kalmış aç yemek yiyecek parası yok. Sokakta kalmış ya. Ya siz ne biçim anne babasınız. 10 kardeşler biriniz de mi arayıp sormaz ne haldesin diye. Allah onun hakkını bırakmasın. Çok zoruma gidiyor. 2 haftadır aç açıkta kalmış. İş arıyor bulamıyor. Bakamıyorsanız doğurmayın. Niye günahına giriyorsunuz. Yazık değil mi :( bende ailemle görüşmüyoruz bazı sebeplerden dolayı. Hepsini Allah'a havale ediyorum. Çok zoruma gidiyor kızlar. Elimden birşey gelmiyor. Nolur dua edin nolur. Kimin duasının kabul olacağı belli olmaz. Nolur dua edin 

21 Cevaplar

+4 oy
önce (13,174 puan) tarafından
22 bine bulduğu işe geçici olarak girse peki ? Şu halinden daha iyi değil mi?geri dönsün madem ne yapacak yani 
-Reklam-
+2 oy
önce (658 puan) tarafından
Eşin mağdur olmuş üzülmüşsün sıtem etmektede haklısın ama bakamıyorsanız doğurmayın sözüne katılmıyorum eşin yaşını başını almış evlilik yapacak seviyeye gelmişse geleceğini kendi düşünecek haaa zor durumda yardımcı olunur o ayrı ama eşin koca adam sonuçta 
önce (88 puan) tarafından
Ya evime 1 perde 1 halı almadılar. 2 senedir evliyim parmağımda bir yüzük yok.
önce (1,229 puan) tarafından
Qlmak zorunda değil ama kimse canım
Tabiki de olmak zorunda. Çocuğunu evleniriyorsan tabiki oma destek olmak zorundasın yani
+1
Bak canım Allah yardımcın olsun zor bir durum ama kusura bakma  zorla evlendirilmediyse aile baskısı illa evlen filan demediyse ki başına s.lh dayayıp evleneceksin diye zorlamadılarsa  kimse kimseye zorunda olamaz birşey yapmaya.  İstersen 50 tane kardeşi olsun herkesin ayrı yaşam zorluğu vs var. Kaldı ki ben zor durumda kaldın açta açıkta kaldığın durum için demedim yardımı sen evime bir perde  bir halı dediğin için diyorum bir yüzük dediğin için diyorum ha desen ki evime bir Ekmek almadılar bir erzak almadılar ozaman zorunda değillerdi demezdim ki ozmam da zorunda değil kimse kusura bakmasın
Genede Rabbım  yardımcınız olsun size hayırlı kapılar açsın hayırlı işler hayırlı paralar versin yuvanda eşinle beraber hiç yokluk görmeyin. Kimseye de muhtaç olmayın en önemlisi bu rabbimden iste bol bol verecek olan o. Kulu kula muhtaç etmesin rabbim. Seninde kalbine bol bol ferahlık versin
+1 oy
önce (2,143 puan) tarafından
Is için gidip nasıl çalışmıyor. Is hazır olmadan mı gitti? Geri dönsün canım. 
+1 oy
önce (87 puan) tarafından
Canım bende muşluym eşim Muş'ta çalışıyor birgün de boş kalmıyor günlük 800 alıyor aylık 24 e geliyor acaba senin eşin iş mi beğenmiyor çünkü o kadar aşırı da iş yok değil illaki var hiç iş yoksa Muş'ta baya tekstil var asgari ücretli en azından dışarda olmasından iydr yada sebze meyve hali var çıkışta otogarın yanında orda mutlaka günlük iş var kaynım çalışıyor buraya gelsin derim ben 
0 oy
önce (59 puan) tarafından
Allah yardımcıniz olsun kardesim
Allah razı olsun inşAllah
0 oy
önce (664 puan) tarafından
Türkiye ye gelsin en azından bildigi memleket ve ailesi yanında el ele verip üstesinden gelinmeyecek durum yok şimdi artık yurt disi sevdası oluştu bazı kesimlerde
Yok yurt dışında değil. İstanbul'a gitti çalışmaya. İş bulamıyor. Ailesi falanda yanında değil. Ölse ruhları duymayacak.
önce (664 puan) tarafından
Ben yurt disi diye okumuşum kusura bakmayın. Allah yardımcınız olsun inşallah tez zamanda feraha kavuşmak nasip.olsun
Rabbim razı olsun inşAllah
0 oy
önce (214 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun zor yasam koşulları destek görememek de ayrı bısekilde zor 
Allah razı olsun inşAllah lütfen dualarınıza bizide katın artık çok yoruldum
0 oy
önce (1,876 puan) tarafından
Rabbim yardımcınız olsun inşallah nerede eşin nereye gitti yurt dişiysa evine gelmeye baksın orda hicbirseyi çözemez en azından kendi evine yuvasına vatanına gelmiş olur dil bilir konum bilir günlük iş bile olsa hiç yoktan iyidir yani 
Yol Türkiye'dem İstanbul'a gitti çalışmaya. İş bulamıyor. Yaşadığımız şehirde de iş imkanı yok. İstanbul'a gitti kandırdılar. Ölse ailesinin ruhu duymayacak asla helal etmiyorum
0 oy
önce (40 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım, hep güzel şeyler olacağına işlerinizin yoluna gireceğine inan. İstanbul gibi memlekette iş bulmak da zor yaşamak da zor. Siz normalde nerede yaşıyorsunuz
Biz normalde doğuda yaşıyoruz. Yaşadığımız şehirde iş imkanları çok kısıtlı. Yok yani bildiğin. Mecburen İstanbul'da bir iş buldu gitti. Onu da kandırdılar
İşkur a falan başvurdu mu ? Bizde dogudayiz, Şanlıurfa da
Bizde Muş'tayız. Ben aslen Diyarbakır'lıyım ama Muş'ta yaşıyoruz. İş kura da baş vurdu çıkmadı ama malesef
Manisa Turgutluluyum ben aslen. Oraya dönemsel olarak tarlaya çalışmaya gelirler. Yevmiye usulü çalışırlar. Bu tip şeyleri araştırın dilerseniz, en azından bir sezonluk iş olur o süreçte geleceği düşünürsünüz. Sanıyorum ki marttan itibaren başlar tarla da çalışmalar. Doğudan çok gelen oluyor belki böyle toplu giden veya aracı olan biri falan varsa onlara da sorun
İlk defa duydum. Bu konu üzerinden iletişime geçebilecek kimsemiz olduğunu sanmıyorum yinede teşekür Ederim
Benim dayimlar dedemler orada tarla sahibiler ama ben şu an iletişimde değilim onlarla, dilerseniz kuzenime sorup bilgi edinebilirim. Bu arada Turgutlu çok güzel bir kasaba, yaşam da çok kolay insanlar da çok iyi. Çok rahat edersiniz orada. Bir de orada çok fabrika var, Tariş Vestel Tukaş tuğla tavuk fabrikası falan. Oradaki işçi alimlarini da takip edin.
Yani sorarsanız çok iyi olur. İş varsa hemen çalışır
Tamam sorayım canım, siz de kariyer.net gibi iş arama sayfalarına bakın mutlaka, Turgutlu'da baktım ben tezgahtarlık falan var birkaç yerde. Bulunduğunuz şehirde de bakabilirsiniz.
Teşekür Ederim
0 oy
önce (4,022 puan) tarafından
Allah hayırlı kapılar açsın, iyi insanlar çıkarsın karşısına inşallah.
0 oy
önce (1,168 puan) tarafından
Canim bizimkiler de yurt dışında yaşıyor. Çok iyi durumları ama şu da bir gerçek ki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Her inişin bir çıkışı vardır. Mücadelenizden vazgeçmeyin yeterli.
İş yok işte sorun orda. İş bulamıyor. Yatacak yeri yok ortada kalmış
0 oy
önce (535 puan) tarafından
Allah yardımcısı olsun günlük işler falan var yevmiyesi de iyi baksın esin en azından iş bulana kadar harçlığı olur bende muş luyum canım sen muşun neresindesin
Muş'ta mı var günlük işler. Hangi ilçede var
önce (535 puan) tarafından
Yok istanbul için dedim
Bulamıyor bulsa Onada razıyız
0 oy
önce (2,796 puan) tarafından
Madem bu kadar zoe durumda, neden kendisi kardeslerini vs arayip para gonderin zorndurumdauim demiyor? Yani illa onlarmi aramali, kardesler zor gunde lazim
10 kardeşler. Aradı hepsini aradı ama kimse yardımcı olmuyor annesi babası falanda
önce (2,796 puan) tarafından
Devran döner, size isleri düşer o zaman gorurler. Sıkmayın canınızı Allah Kerim
0 oy
önce (358 puan) tarafından
Allah yar ve yardımcısı olsun Hızır yoldaşı olsun çıkmaz yollariniz hayirla sonuçlansin zor mevzular bacm diyecek sözde bulamıyor insan
0 oy
önce (703 puan) tarafından
Allahım sen bu kardeşimizi  feraha çıkar eşine hayırlı bol kazançlı iş nasip et Allahümme amin
0 oy
önce (2,183 puan) tarafından
Canım İstanbula gelmiş diyosun mutlaka bulaşık işi bile olsa bulur diye düşünüyorum Allah yardım etsin 
İnan şaka gibi belki ama yok yani cidden yok
önce (48 puan) tarafından
Hangi semtteki
Semt fark etmiyor. İlanlara bakıyor. Arkadaşlarına falanda söyledi bakın diye ama bulamadı
önce (658 puan) tarafından
Herhangi bir oto sanayiye gitsin mutlaka iş bulur
0 oy
önce (8,749 puan) tarafından
Cok zor bende bu sene çok zorluk cektim esimin abisine ablasına yalvardim biraz destek olun diye sonra oderim dedim ama hic biri yardım etmedi tek destek cıkan babam ve kardeşim oldu onlar olmasa napardım bilmiyom simdi yegenim is kurdu esim arada onun yanına gidiyo artik birazdan ordan para gelecek cok zor hala daha tam düzelmedi durumuz ama şükür  yine
Ailemle görüşmek onlarda yardımcı olurlar. Böyle bir durumda bizi asla yalnız bırakmazlar. Ama görüşmüyoruz
önce (8,749 puan) tarafından
Görüş canim bariş ailenle yalan dünya aranızda noldu bilmiyom ama barış ben dedem benle 2 sene konuşmadı kactım diye sonra  oğluma hamile kaldım bi düğünde barıştık dedem sarıldı ağladı okadar üzlmüşum ki bende çok ağladım eşim askere giderken bilen ağlamayan ben 2 sene dedim elini öpmemek o baram zamanlarında yanları da olmamak cok üzmüştü beni
0 oy
önce (1,775 puan) tarafından
Geri dönsün canım 
İşte geri dönse bursa iş yok nasıl olacak hiç bilmiyorum
önce (1,775 puan) tarafından
Nerde yaşıyorsunuz ki
0 oy
önce (7,867 puan) tarafından

Allah hayır kapılarını açsın inşallah 

Yarin kimsenin neolacagi belli olmaz ...

0 oy
önce (5,848 puan) tarafından

Allah yar ve yardımcınız olsun. Keşke bişey yapabilsek . O kadar kardeş olup nasıl birlik çalışmazlar anlamadım. Yazık günah adama . Benm eşimde 8 erkek bizde Diyarbakır'dayiz . Ben birliklerini istesem bozardim ayoriridim kocamı ama birlikten kuvvet doğdu. Ve işimizi büyüttük. Sizinkiler niye böyle olmuş anlamadım. 

Acaba İstanbul'da ki iş tam ayarlamamisti da gtti .

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 272 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 365 göst.
+3 oy
23 cevap 979 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Meleklerivar (919 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 193 göst.

409,594 soru