+4 oy
1,274 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (42 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Sinirlerim tepemde, çocuğu başlarına bırakıp eve gidesim geliyo yemin ediyorum. Başkalarında uslu dururken bana gelince ciyak ciyak basıyo çığlığı. Derdi ne benimle anlamıyorum gerçekten yoruldum artık. Bi akıl verin bi yol gösterin

(Herkes anne olmamalı tribiyle kendinin en anne en iyi anne olduğu kanısına varanlar için ek bilgi)

Bebek gazlı bi bebek, çok fazla gaz sancısı çekiyo, gaz damlası kullandım mesaj yaptım kimyon çayı içtim neler neler. Bebek yeterince zorluyo zaten, o yetmiyomuş gibi başklarının sesi de susmuyo. Bebeği kaynanamlara bırakıp hastaneye gittik, (bırakmak eşimin fikriydi, yoksa kesinlikle bırakma taraftarı değilim babasıyla arabada beklemesini tercih ederim) biberona süt sağıp bıraktım onlara huysuzlanırsa verirler diye. Neyse işte gittik geldik, kaynanam altını değiştiriyomuş, doğduğu günden beri de hep aynı şeyi söyler, altını değiştirince aranır emzir. Çocuğu aldım emziricem, benimki başladı ağlamaya, kaynanamda standart geldi başımda dikiliyo (o huyundan ayrıca nefret ediyorum, ayrıca sinirlendirip strese sokuyo beni) neymiş efendim karnı tokmuş, acıkacak vakti olmamışmış. Bana orda geldiler açıkçası. Biz yokken ağlatmamışlar, güldürmüşler falan filanmış. Zaten gecenin bilmem kaçına kadar ağlamış bangır bangır, kucağımdan bırakamamış, geceyi dinlenmek yerine daha da yorularak bitirmişim. Üstüne sanki benden daha iyi bakıyolarmış havaları da girince belli attı tepemin tası. Ulan diyorum bırskıp gidiyim eve, ne kadar tahammül edebilecekler görelim ama nereye bırakıyosun, çocuğumu da alıp öyle döndüm eve

56 Cevaplar

0 oy
önce (540 puan) tarafından
Benim iki cocugım var ikiside kolikti sabahlara kadar neler çektim neler ilkte tecrübe ettim kim ne derse he deyip geçtim cahile laf anlatmamak bir insanın kendine yapacağı en büyük iyilik vallahi şimdi bizde 3  . Ayına girdik biraz biraz rahatladık sana tavsiyem ben sadece 2 bine damlalarda verdim herşey denedım bir saat belirle ve hergün o saatte zeytin yagı ile masaj yap özellikle karnına biz çok fayda gördük.. 
önce (42 puan) tarafından
Teşekkür ederim bacım sağolasın
-Reklam-
0 oy
önce (18,047 puan) tarafından
Benim ilk çocuğum çok mızmız di bebekligi çok zor geçti 5 yaşında şimdi hala uyku problemi var gece uyumak bilmez canm sabırlı olmanı tavsiye ediyorum huyu öyle bebeginin
Allah yardımcımız olsun
0 oy
önce (8 puan) tarafından
Size tavsiyem bu dönemlerde evinizde oturum kaynana görümce elti hiç kimsenin ortamına girmeyin oturun kendiniz büyütün Kendi başınıza büyütün kendi fikrinizle büyütün bebeğini kimseye bırakma eşin bırakalım dese de bırakma
Bana kalsa öyle yapıcam da işte bana kalmıyo
önce (8 puan) tarafından
Kimseyi dinleme bahane uydur
0 oy
önce (834 puan) tarafından
İlk çocuğun herhalde coxugun derdini anlamiyo olabilirsin sütün qz geliyorsa ondan da agliyo olabilir 
Gaz sancısı çok oluyo bacım sütün miktarıyla alakalı değil durum
0 oy
önce (161 puan) tarafından
Ben linçlemeye geldim  : ) 

49 günlük bebekten beklentiniz nedir ? Kendinizi ifade ederken, tepkinizi sadece kayınvalidenize değil, bebeğinize de olduğunu belli ediyorsunuz. Bahsettiğiniz şeyler o dönem bebekleri için gayet normal, herkes yaşıyor. Kayınvalideniz belki siz üzülmeyin diye ( aklınız kalmasın diye) durduğunu söylemiş olabilir. Ya da sizin olumsuz olarak gördüğünüz şeylerin normal olduğunu bildiği için dile getirmemiş olabilir. Siz istemişsiniz ki kayınvalideniz vay yoruldum, ay durmadı vs desin. Demeyince, bir şeyleri kanıtlamak için vereyim edeyim diyorsunuz. 
Bir saat durmadık bile belki ayrı, dört kişinin olduğu evde bi zahmet vay yoruldum vay bunaldım demesinler :) ya şakasına bile olsa bakamayacaksanız ben bakarım oğluma tavrı var, o sinir ediyo. Bi de o acıkacak vakit olmama muhabbetinden sonra içeri gidip biberonu verdi çocuğa, sonra tutmuşlar seni emmiyo biberonu emiyo sen sağ sütü biberonla verelim diyolar. Şakasına bile olsa söyledikleri iyice çileden çıktım orda
0 oy
önce (1,745 puan) tarafından
Niye bu annelerin üstüne bu kadar gidiyorlar ya? Kadın daha yeni lohusaliktan çıkmış. 
İnsanı depresyona sokmazlarsa rahat edemezler çünkü. Herşeyin en iyisini hep onlar bilir onlar yapar ayrıca
0 oy
önce (506 puan) tarafından
Ben çocuğu hiç bir zaman birakma taraftarı degilim ya kendi annemde dahil kimseden akıl alacak halimde sabrımda yoktur benim gelip bakar evde ilgilenir eyvallah ama ben yapamam yani bensiz olmaz yada eşim olacak yanında onada en fazla bir saat. 
Aynı kanaatteyim de işte uygulaması her zaman aynı olamıyo bizde malesef
0 oy
önce (633 puan) tarafından
Lohusalıkta zor oluyo böyle şeyler sana gelince ağlamıyor bence her türlü ağlar. Kaynanan ağlasa bile demiyo olabilir. Bebek bu ağlar daha iki yaş üç yaşları olacak kendini tüketme şimdiden. Senin daha vucüdun toparlanmadı hassasın sadece bi durup sakin ol. 
Çok doğru söylüyorsun bacım sağolasın
0 oy
önce (11 puan) tarafından
Aslında yorgunluğun üstüne kaynananlarin bilmiş tavirlarina kizmismis bebekle alakası yok diye düşünüyorum senin yanında daha huzur buluyor derdini sana anlatmaya çalışıyor öyle düşün başkasıni yabanciliyor sesi çıkmıyor onların yanında senden medet umuyor annesisin en çok seni tanıyor. bende  bebeğin ilk doğduğu zamanlar ağlayınca zorlanıyordum ilk çocuk ve ağlama sesine alışık değilsin ama Allah zamanla sabrını veriyor.
Dediğin gibi aslında, sabrım bebekle dolu bi bardak gibi, dışarıdan gelen her türlü tavır taşırıyo sabrımı. Sadece bebek olsa taşmıcak bile belki
0 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Alma canım kimseyi eve. Ben eşime derdim dinlenmek için bulduğum vakti başkasına hizmet etmek için geçiremem diye . Onun akrabası onu arardı çünkü gelicez diye oda müsait değiliz gelmeyin derdi. Bebeğin içinde otomatik sallanan ana kucağı al en azından gündüz dinlenecek bir kaç saatin olur. Ben bebeğimi nereye gidersem gideyim kimseye bırakmadım be nereye o oraya. 2.5 yaşında hâlâ bırakmam. 
En mantıklısı o aslında
0 oy
önce (618 puan) tarafından
Okuyinca ben bile gerildim ve eski yaşadığım şeyler aklıma geldi bende yine doğum yapacam kesinlikle kimseyi yanımda istemiyorum seninde öyle bi şansın varsa öyle yap canım 
Normalde tekim o zamanlar genel anlamda iyiyiz ağlama krizleri olsa bile bikaç saat süren
önce (618 puan) tarafından
Çok normal bebekler yeni doğunca çok ağlıyor lütfen sakin olmaya calis
0 oy
önce (1,408 puan) tarafından
Geçen gece kızım uykuya direnince baya bı sinirlendim, çocuğuma yansitmisim sinirimi farketmeden. Kızım iyice huysuzlaninca kendimi sakinleştirdim ve şefkatle sarıldım. Ondan sonra kollarımda mışıl mışıl uyudu. Bebeklerimiz bize muthac. Her duygusunu bizimle yaşamak istiyorlar. Sakin kalıp birbirinizi anlamaya çalışın. 
Haklısın bacım öyle oluyo gerçekten
0 oy
önce (53 puan) tarafından
Şuan kız kardeşimin kızıda öyle hep teselli ediyorum canını sıkma en azından gelip geçici oldugunu hepimizde biliyoruz evladı rahatsız doğan ve iyileşemeyen hastanelerde yatan insanlar var evladını kaybetmiş bi anne olarak söylüyorum hiç bir şey için stres yapma zamanla aglamaları düzelcek biraz sabret sadece hepimiz bu zorlu yollardan geçtik bizler anneyiz anne olmak dünyanın en zor mesleği ve çok kutsal evlat sahibi olmak için yalvaran insanlar var yada evladının sağlıgı yerinde olsun diye her gün göz yaşı döken anneler var arada bi masaj yap dua dinlet banyo yaptır 
Nerdeyse her gün rahatlasın diye yıkıyorum, nadiren iki günde bire düşüyo yıkama mevzusu. Doğru söylüyorsun bacım, Allah hepimizin yardımcısı olsun
önce (7,737 puan) tarafından
Basın sağolsun canım acıni dile getirmek istemezsen anlarım evladin neden cennet ehli oldu ?
0 oy
önce (7,737 puan) tarafından
Sakin ol canım o senin stresini hissediyor gergin olma 

Allah yardımcın olsun gazlı bebek c0k zor iki tane büyüttüm insanı tahammül edemez hale getiriyor ama yine de sana muhtaç evladın en merhametli olacak olan yine de sensin . 
Haklısın bacım, bütün sabrım da sevgim de merhametim de anca ona oluyo. Sabredemez hale gelince babasına verip biraz uzaklaşıyorum kendime gelebilmek için
0 oy
önce (639 puan) tarafından
Anlattığına göre galiba daha ilk aylarında.  Anlatamadığın daha neler neler vardır eminim.  Litfen sakın kalmaya çalış.  Bu günlerde geçecek.  
49 günlük oldu bugün, geçecek elbet, Allah büyük. Ama içime dert olan o kadar fazla şey oldu ki o 49 günde, ne desem boş. Anlaşılmamaktan da yoruldum
Malesef bu herkeste oluyor.  Her sey batıyor o zamanlarda.
0 oy
önce (2,099 puan) tarafından
Bebek diye bahsetmek yerine bebeğim diye kabullensen bazı şeyleri göz ardı edebilirsin aslında. Ayrıca senin sütün de gaz yapiyo olabilir 
Bebek sadece sütle besleniyo zaten sütten kaynaklıdır ama dediğim gibi gaz damlası da kullandım, rahatlasın diye, kimyon çayı içmeye de devam ediyorum, rezeneyi de denedim değişen pek bişey olmadı gaz sancıları konusunda
Zamanla bebeğine ısınmaya başlayacaksın

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 821 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,439 göst.
19 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hamisanne. (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 731 göst.
14 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mrvgul (3,423 puan) tarafından soruldu