+9 oy
1,239 göst.
önce Diğer kategorisinde (102 puan) tarafından
Erkek çocuğu annesi erkek çocuğu annesi heryerde bu paylaşım parka gidiyoruz erkek çocuğunuz var normal 

Ay erkek çocuğu durmaz erkek çocuğu evde beslenmez erkek çocuğu dış dünyaya alışkın varlıklar gibi gibi kesinlikle duymuşsunuzdur sosyal medyada 

Ben buna çok karşıyım neden erkek çocuğu burda olsun hayatımda olsun sosyal medya olsun yaramaz kız çocukları da var ama 

Neden erkek çocuklarına kasten bir dialanma bir soğutma istediği toplum nereye gidiyor böyle 

Örnek geçenlerden misafirliğe gittim gittiğim bayanların iki kız çocuğu var benim bir oğlum.bir kızım.var kızım melek oğlum yarasa gibi davranıyorlar ve susmadim erkek çocuğuna neden böyle bu toplum cahiliye döneminde kızları öldürdükleri gibi şimdide erkek çocuklarına saldiraya geçtiler dedim en sonunda 

Sunuda söylemek isterim kız çocuğu erkek çocuğu ayırt edilmeksizin .

Karakteri nasılsa öyle çocuklar  çocuk bu simaracak kıracak dökecek yazacak biyel öğrenecek yazık yapmayın yaptırmayın ektek çocuğu olan anneler onlarda canımız tıpkı güzel emanet kız cocuklarimiz gibi güzeller güzeli erkek çocuklarımız 

57 Cevaplar

+8 oy
önce (4,858 puan) tarafından
Erkek çocuğum var en nefret ettiğim Instagram da gördüğüm biz bugüne kadar bunu evde nasıl beslemişiz kız babası olunca anladım diye bir video gördüm güya komik video gibi paylaşmış birde bir insan evladına beğeni almak için nasıl k.pek muamelesi yapar anlam veremedim kız erkek ne önemi var önemli olan insan gibi insan yetiştirmek değilmi amaç bu değil mi 
önce (102 puan) tarafından
+2
Ay alnindan. Öpülesi yorum evet onu bende gördüm aynısı mi değil mi bilmiyorum ama
-Reklam-
+6 oy
önce (51,567 puan) tarafından
genelde erkek cocuklari daha hareketli oldugu icin diyorlar
+1
Hareketli farklı canım benim
Bunlar biraz fazla nerde erkek çocuğu görsem yazık ya çocuklar böyle saldırgan gibi davranıyorlar aynı
önce (51,567 puan) tarafından
cevrelerindeki erkek cocuklari oyledir
arkadaşımin bir oğlu bir kızı var ikisi de birbirinden fena yaramaz düz duvara tirmaniyo ikisi de
Benimde kızımda oğlum da hareketli ama hiç demedim ben etkek çocuğu annesiyim evde beslenmez
+5 oy
önce (4,824 puan) tarafından

Erkek çocuk annesi olarak katılıyorum söylenenlere :D ama bu demek olmuyor ki oğlumu sevmiyorum, ezdiriyorum, cahiliye dönemindeki gibi yapıyorum. Oğlumun tırnağını bin tane kıza değişmem aynı şekilde kızım olsa tırnağını bin tane erkek çocuğuna değişmem

Maalesef erkek çocukları kız çocuklarına göre daha yaramaz, hareketli, korkusuz ve şımarık oluyor. Tabiki yaramaz kızlarda var ama genele vurduğun zaman bu böyle üzgünüm 

önce (1,002 puan) tarafından
+1
Kimse kendi çocuğunu degişmez bende kendi kızımi dünya üzerinde hiç bir çocuğa değişmem :)) herkes bir başkasının bebeği hakkında atıp tutuyor sadece hatta kimisi gerçekten erkek bebekler için ağır konuşuyor
önce (993 puan) tarafından
Erkek çocuk annesi olarak söylediklerine harfiyen katılıyorum. Doğaları gereği kaba motor becerilerini desteklememiz lazım ama ev ortamında bunu sağlayamıyoruz. Koşmaya, hoplayıp zıplamaya, tırmanmaya ihtiyaçları var erkeklerin. Kızlarda genellikle bu durum yok. O yüzden evde beslenmez tarzı mizahlar yapılıyor. Evet bana göre de yanlış bu tutum. Ama hep düşünmüşümdür bahçeli bir evim olsaydı toprağa temas edebilseydi, istediği gibi koşup tırmanabilseydi daha farklı mı olurdu oğlum diye :) enerjisini bu şekilde boşaltıyorlar ne yapalım
Emin ol daha farklı olurdu. Oğlumu dışarı çıkmadığım gün evde kedi gibi oluyor :)
önce (993 puan) tarafından
+1
Evet evet gerçekten öyle. O yüzden kış soğuk demeden azıcık güneş gördük mü hemen bahçeye indiriyorum. Hem d vitamini sentezi hem enerji atımı :) eve gelince de kuzu gibi uyuyor
En iyisini yapıyorsun ☺️
+4 oy
önce (588 puan) tarafından
Valahiii bacım rabbim kızıma hayırlı ömürler nasip etsin inşallah ama yemin edebilirim 10 erkek çocuğuna bedel. Diyeceklerim bu kadar. Bakalım şimdide erkek çocuğuna hamileyim beni neler bekliyor çok merak ediyorum.
+1
Olsun canı sağolsun çok sinir oluyorum erkek çocuğu da evlat bal gibi hemde kız da bal gibi sağlıkla gelsin canım
Varlıklarına bin şükür yinede cnm. Allah razı olsun rabbim seninde evlatlarıni bağışlasın...
önce (5,575 puan) tarafından
Ayni sekil bi kizda bende var. 2.cocugu dusunmuyorum. Siz iyi cesaret etmissiniz :)
Eşime uydum diyelim. Aslında bende düşünmüyordum ama işte eşim çok isteyince bir nevi mecbur kaldım gibi birşey.
önce (5,575 puan) tarafından
Benim esimde istemiyo :D oyle cok israr falan etseydi ona baktirirdim
+4 oy
önce (59 puan) tarafından
3 buçuk yaşında bir erkek cocuk annesi olarak devrelerim yandı enerjim diplerde 
önce (6,109 puan) tarafından
iste kiz olsa oyle olmazdi emin ol:))
önce (59 puan) tarafından
Bencede :)

Hiç enerjisi bitmiyor çok yoruldum bilmiyorum belkide baba eksikliğinden böyle hırçın bilmiyorum çok yorgunum
+1
Olabilir canım hareketli olması normal kızlarda hareketli
+3 oy
önce (107 puan) tarafından
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz benimde 1 oğlum var henüz çok küçük ama çevremdekiler kızı olan bir insanla bir araya geldiğimiz zaman sanki kız çocukları çok kıymetli erkekleri at bi köşeye der gibi davranıyorlar sorunca da hep kız çocuklarını dışlıyolar sevmiyorlar ya ondan bizde erkek çocuklarını sevmiyoruz kız seviyoruz diyolar en nefret ettiğim şey Allah bana nasip etmiş bir evlat vermiş karşımdaki insanların böyle davranmasına sinir oluyorum bir de benim bir arkadaşımın kız çocuğu var erkek çocuğundan beter ama çevremdekiler nasıl bir erkek düşmanıysa onu sevimli buluyolardı yaptığı her şeye rağmen 
Bilmiyorum ki bana bunu diyen kişinin çocuğu yok bir sıkıntısından dolayı asıl ondan duymak bunu çok saçma geldi bana yani çocuk isteyen ama olmayan birisi neden aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığı yapıyor şükür edip hayırlı olanı istemek en doğrusu değil mi
önce (17 puan) tarafından
Biraz psikolojik bu durum . Kendilerini rahatlatiyorlar. Aslında istemiyorum çünkü çok kötü gibi bı izlenim veriyorlar. Kaç kere duydu bu kulaklar ay yazikk oglanmis deyip de eşiyle 3. Çocuk erkek olur belki diye plan yapanlari. Erkek çocuğu bnce hala daha çok isteniyor ama belli etmemek için bu şekilde baskı oluşturuluyor. Bana dediklerinde ay evet zor ama değer iyi ki o olmuş. Allah tahtını bahtını güzel yapsın iki yavrumunda diyorum bi de gülüyorum. Hatta çok yakınım bana erkek çocuklarının ***** olduğunu kız cocuklarinin daha akıllı olduğunu söylemişti. Şimdi aklıma geldi. Ve bunu diyen okumuş etmiş bjri. Ama biliyorum ki şuan erkek çocuk için tüp bebeğe gidiyor
Evet bu dediğiniz de olabilir hani ben asla bu şekilde düşünmedim hep erkek kötülemesi duyuyorum oğlum doğduğundan beri karşıdaki ne düşünceyle bunu diyor bilmiyorum 2 oğlu olan birisi var o bile şükretmek yerine kız çocukları daha iyi gibisinden konuşuyor bu nasıl bi zihniyet anlamış değilim
önce (17 puan) tarafından
Bak o da psikolojik olarak erkek çocuğu ovmekten korkuyordur. Ben de çok ovmem çünkü hemen erkek kız ayrımı mi yapiykrsun imasj geliyor. O yüzden ay kız çok uslu erkek fena diyorum kimse yorum yapmıyor. Ay erkek de çok iyi desem saldirirlar. Genelde herkesin kızı var erkek daha az oluyor o yüzden ortamlarda bu muhabbet çok dönüyor aldırma sen . Ama kız çocuğu genelde daha uslu bu  konuda onlarla aynı fikirdeyim
Bende aynı fikirde olmak isterdim ama çevremde erkekten beter kız çocuğu olan bir kaç kişi var bir tanıdığımın da oğlu çok sakin sessizdir bu dediğim çocuklar hep aynı yaştalar çocuğun yapısıyla ilgili diye düşünüyorum o yüzden
+2 oy
önce (3,233 puan) tarafından
Cok haklisin. Eskilerden kız çocuğunu kotuluyordular simdi erkek
Dimi ama cahiliye döneminde geri döndük
+2 oy
önce (223 puan) tarafından
Valla kızım var erkek olsa zab edemezdim  aşırı hareketli dur durak bilmiyor. Çocukların karakteri bir değil ki
Aynen öyle kasten erkek çocuğuna özel hani evde beslenemz diyerek
e burdada ayni seyi yapmissin mesela erkek olsa zapdedemezdim demissin . kizdan daha beter oldugunu vurgulaniyor zaten ki oyle yani. :)
önce (223 puan) tarafından
Erkekleri hareketli diyolar ama kız cocukları da hareketli olabiliyor diye kasdetmiştim
+2 oy
önce (631 puan) tarafından
Sen ne kadar anlatırsan anlat senin anlattığın karşıdakinin analdigi kadardır.
Haklısın ama devam edeceğim gideceği yere kadar oğlun hissedip üzülmesin diye
+2 oy
önce (1,546 puan) tarafından
Aaaa olurmu erkek çocuğu sonuçta.. zihnyet degismiyo herşeye bir kılıf uydurmuşlar direk onu yapıştırıyorlat öle derler diye
Haklısın vallahi
+2 oy
önce (635 puan) tarafından
Evet malesef öyle.  Bir yerde okudum.  Erkek çocuğu annesi bakımsız çirkin.   Erkek çocuğu sevimsiz evde bakılmaz.... daha neler neler ağzın açık kalırdı.    
Evet anlqt anlatmak istediklerimi yazmışsın
+2 oy
önce (3,488 puan) tarafından
Bizim millette güzel şeyler söylemek fobi gibi canım. İlla bi kulp bulacaklar olumsuz bir şey söyleyecekler hayırlı çocuk olsun da kızı da erkeği de karakterine göre hareket eder dediğin gibi. 
önce (3,233 puan) tarafından
Bizim milletde sizinki gibi:)
önce (3,488 puan) tarafından
Herkesi mutsuz edip tek mutlu kendileri mi olsun istiyorlar acabaa :D ben hiç anlayamıyorum nedenini gerçekten her konuda olumsuzlar
+2 oy
önce (4,531 puan) tarafından

Her iki cinsiyette de çok yaramaz veya uslu olanlar var. Ama oğlumda ve çevremdeki erkek çocuklarında gördüğüm, yapısal mıdır hormonlardan mıdır bilmem mutlaka bir boğuşma, koşturma isteği oluyor. Eşim her akşam yarım saat en az sırf enerjisini atsın diye boğuşuyor mesela 3.5 yaşındaki oğlumla. :) Kast edilen buysa sorun yok ama bazıları evet senin de dediğin gibi kız çocuğunu öveceğim derken erkek çocuğunu gömüyor. Mesela erkekmiş cinsiyeti çok sevindim deyince bazı insanlar tepki veriyor ama kızım olacakmış çok mutluyum dediğinde ayy minnoş vs diyorlar :). Böyle ayırımlara gerek yok bana göre. Her iki cinsiyetin de zor ve kolay olan çocukları var. 

İşte anlatmak istediğimi sende anladın hareketli diyebilirler ler ama evde beslenemz gibi gibi
+2 oy
önce (13,695 puan) tarafından

Kız çocukları uslu olur anneye yardim eder sen erkek misin öyle yapıyorsun.... bunlar da kız çocuklarına söylenenler

Yani şu kalipardan çıkmayı bir ogrenemediler 
Vallaha ya
önce (920 puan) tarafından
Ya benim kaynanm da öyle kızım bişey yapsa kızlar öyle yapmaz ayıp diyor ne alaka yani o daha çocuk
+2 oy
önce (11,486 puan) tarafından
Eskiden miş o şimdiki kızlar erkeklere taş çıkarıyorlar benim kızlarda öyle çok hareketli yaramazlar tabiri caizse evde beslenmeyecek türden. Yani bu lafımdan kastım da keşke bir bahçeli evimiz olsa da  enerjilerini bahçede atsalar. Alt kattaki hergün şikayet ediyor 
Oda onun ayıbı kuzum çocuk bu ne yapacaksın benimde kızım var oğlundan daha inatci
+2 oy
önce (18,181 puan) tarafından
İstisnalar var evet ama erkek çocukları kız çocuklarından daha hareketli olur fikrine katılıyorum bilimsel olarakta 3-6 yaş arası erkek çocuğu hormonal saygıdan kaynaklı daha hareketli oluyormuş 
Hareketli olması güzel ama evde beslenmez falan hoş değil yani
önce (18,181 puan) tarafından
Ben kendi oğluma gülerek diyorum başkasına demem ama :)
+2 oy
önce (12,731 puan) tarafından

Bende asla ayırmam kız erkek. Çocuk çocultur. Erkeğinde hateketlisi var kızında. Ama şuna katılıyorum erkek çocuklarının fıtratında var gerçekten. Bi doktor dinlemiştim şey diyordu erkek çocuklarını kız çocuğu gibi evde oturtamazsınız enerjilerini atmaları lazım. İllaki istisnalar var. Çok hareketli kızlar ve sakin erkek çocukları. Ama benimkilerde öyle mesela oğlumun kıçı yer görmez asla duramıyo yani kendini durduramıyor çocuk dur durak yorulmak yok asla. Mesela dün sabah babasıyla traşa gitti ordan jimnastiğe gittik ordan avm ye götürdük etkinliğe ordan sahile götürdük scooter sürdü baya kuzenleriyle koşturdu anneme gittik akşam 8de hala cin gibi maşallah hiç mi yorulmazsın be evlat diyorum. Ama kızım çok sakindir :) o yüzden insanlarda da bi genelleme var erkek çocuklarına karşı. Bizde mesela kuzenler olarak 3 erkek 2 kız var. Biraraya geldik mi kızlar oturup oynuyor. Oğlanları tutabilene aşkolsun valla geçen alttaki komşu kapıya geldi

kesinlikle. kizim anasinifindayken insan gibi kizlar oynuyordu. erkekler ataturt bustunun tepesine tunuyorlardi. park edilmis ogretmen arabalarinin tavanina cikip yere atliyorlardi. yani insani davranislari cok cok az:)
Maşallah canım camları sağolsun da kızda erkekte evlat
önce (12,731 puan) tarafından
Aynen kız gerçekten. Ya bizimki salonda hep koltuğum tepesinde yürüyor perdeye tutunuyo valla diyorum aşagıya alacaksın bi gün perdeyi. Mesela tv yi asla kıç üstü izlemez yok arkadaş bir kere görmedim daha hep başının üstünde. Okula 1 5 arası gidiyo ama o okul saati gelene kadar kaç defa illallah ettiriyor valla beni anne ne zaman anne ne zaman daha gelmedi mi anne geç kalmadık kı anne. Vallahi diyorum bunu bi çayıra salalım orda takılsın. Şu tavandan sarkan bişeyler var ya ip falan tahtalı neydi adı ondan alalım diyorum eşime sallansın dursun.
Bu günler geçecek sağlıkla buyusunler
+2 oy
önce (1,798 puan) tarafından
Çevrende 3 erkek annesi ve 3 kız annesi olan var mı? Benim çok var. Hepsinin ortak özellikleri erkek annelerinin tükenmiş ligi kız annelerinin daha kadınsı daha hanım hanımcık yaşıyor olması gerçeği var. Hem kızım hem oğlum var bende görüyorum aradaki farkı 
Var evet erkek çocuk hareketli canım buna bende katılıyorum benimde oğlum hareketli ama evde beslenmez gibi yarasa gibi konuşmaları varya eşya toplamalar falan
+2 oy
önce (12,776 puan) tarafından
Fazlaca abartılıyor. Tamam yapıları gereği kız çocukları daha narin genel olarak daha uslu ama erkekler de bu denli abartılacak kadar da yaramaz değillerdir ya benimde bir oğlum bir kızım var ikiside usludur normalde. Sadece oğlum son bir kaç aydır baya hareketli 8 yaşında bu kadaru da olur yani 

Ha bazen cinnet derecesine getiriyor ama her ailede her annenin yaşadığı durumdur yani 

Kolay çocuk mu var Allah aşkına süs bitkisi mi bunlar evin içindeler yaramazlıkları da olur sakin zamanları da bazen bizi çıldırtırlar e bizde insanız doğal olarak sinirlenebiliriz ama kimi insanlar evde gerçek anlamda canavar yetişiyormuş gibi konuşuyor 
Maşallah canım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
+2 oy
önce (19,865 puan) tarafından
Her cumlene katılıyorum. Ben de aynı senin gibi düşünüyorum 
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 711 göst.
21 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kralice55 (7,891 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 992 göst.
28 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 312 göst.
10 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,261 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Imagineperest (1,449 puan) tarafından soruldu

409,792 soru

12,319,984 cevap

38,933 kullanıcı