+1 oy
142 göst.
Diğer kategorisinde (2,885 puan) tarafından
Kizlar son 2 3 haftadır yatak odasına girdiğimde bir şey bana alerji yapıyor. Alerjik astımım var toz kil falan anında rahatsız ediyor. Ama yatak odamda rahat uyuyordum aslında. Tek değişiklik hava nemlendirici çalıştırıyorum. Onun da alerjiyi tetikledigini hiç duymadım aksine burnumuz yunusuyir daha kaliteli uyuyoruz. Ama ben sürekli alerji oluyorum. Neyden kaynaklanıyor olabilir bor fikri olan varsa yazabilir mi

11 Cevaplar

0 oy
(2,885 puan) tarafından

En İyi Cevap
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Biraz araştırdım belli bir nemin üstünde alerjik insanlar için ters etki yapıyormuş. Astim semptomlarını tetikliyormus. Dün gece kapatıp yattım sabah daha iyi uyandım.
-Reklam-
+2 oy
(79 puan) tarafından
Bence hava nemlendiriciyi bir süre kullanmayın gündüz odayı sık sık havalandırın böylece takip edin devam ediyor mu diye
(2,885 puan) tarafından
Dün gece kapattık daha rahat uyudum gercekten. Araştırdım biraz alerjik insanlar için iyi değilmiş :(
+1 oy
(13,419 puan) tarafından
bir yerde küf falan mı oldu acaba 
+1 oy
(1,638 puan) tarafından
Belki de hava verdiği sırada yerde olan minik tozları havalandırıyordur o da sizi tıkıyordur 
+1 oy
(2,007 puan) tarafından
Benim oğlum da alerjik. Büyük buhar makinesi çalıştırıyordum 1 saat kadar. Şifonyeri çektim arkası küf olmuş. Bir de çok sıcak odada uyumasaniz iyi olur 
+1 oy
(5,912 puan) tarafından
Odanın nem derecesini bilmen lazım cnm . Ölçekleri falan var galiba bugün okudum  oda nemlendirici kullnman için odanın %50 nin altında olması gerekiyor . 

Yüksek ve uzun nemlendirme öksurmeyi artirir
+1 oy
(859 puan) tarafından
Nem makinesi toz mu alıyor acaba bir de geçen gün instagramds gördüm sabah evi havalandırmak polen ve diğer alerjik şeylerin eve girmesini sağlıyormuş ev havalandırması öğle sonu ve akşam üzeri yapılmalıymış bi de onu denesen camı falan açınca içeri polen falan mı giriyor acaba bir de astım hastaları yünden rahatsız oluyor bildiğim kadarıyla yün falan varsa bi değerlendirebilirsiniz oda da önceden olmayıp da sonradan koyduğunuz bişey varsa çıkarın Bi de öyle deneyin bence 
+1 oy
(224 puan) tarafından
Hava temizleyici makinesi kullanın bemce hem bazı hava temizleyicilerin nemlendirme özelliği var bizimkisi o şekilde, benim de alerjim var biz kullanıyoruz iyi oluyor 
+1 oy
(134 puan) tarafından
Havadaki tozları da solutuyormuş
+1 oy
(13,379 puan) tarafından
Nem oranını ölçün nem her zaman iyi değildir. Çok yüksekse aksine alerjen üretir
+1 oy
(327 puan) tarafından
Odanın nemi iyiyse nem makinası zararlı hale geliyor. Ayrıca nem makinasına temiz içme suyu kullanmak gerekiyor yani musluk suyu değil. Düzenli temizliğini de yapmak önemli. Onun dışında odanın bir yerlerinde küf olmus olabilir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 226 göst.
13 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 70 göst.
9 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 470 göst.
14 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Zbasmmr (940 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 15,515 göst.