+3 oy
480 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,444 puan) tarafından
Hanımlar  çocuk mevzusunda kadın mı en son kararı verir erkek mi ortak nokta da buluşulmuyorsa nolur:):).

Ha bide kaynanayıda unutmamak lazım çocuk büyütürken her bku eleştirip de destek olmaya gelince geri çekilen ama 3. Çocuk olmayıncada niye yapmıyonuz neyi bekliyoruz falan filan seyirci gibi eleştirip yargılamayı bilen kaynana  seçeneğimiz de var. 

---Ha ben cevabımı önceden vereyim bence eşler fikirlerini söyler karşılıklı ama en son karar kadınındır.  Çünkü 9 ay o taşıcak çocuğu o sağlığından olacak o yeni bir bel fıtığı edinecek kendine.  O tekrar doğum sonrası stresli günlerine dönecek eş yardım etse dahi olmuyo.. Kadın hazır değilse helede Gurbetteyse bu gariban. 

27 Cevaplar

+21 oy
önce (133,756 puan) tarafından
allah bilir rabbim karar verir rabbim ol derse olur o bu şu vız gelir 
önce (214 puan) tarafından
Çok doğru bizim hiç beklemediğimiz zamanda oldu
önce (29 puan) tarafından
Cok dogru ♥️
önce (20,548 puan) tarafından
Tabi kanki buda var
önce (629 puan) tarafından
Çok doğru bir yorum benden sana++++cano
-Reklam-
+6 oy
önce (13,062 puan) tarafından
ortak karar ama son söz kadının. 
+2 oy
önce (1,010 puan) tarafından
ben bizdekini söyleyeyim. ilkinde iki eş + aileler + konu komşu + iş arkadaşları hatta patronlar bile duacıdır hemencecik olsun diye. 

ama ikinci gebelikte isteyen eş istemeyeni ikna etmeye çalışır. 

bizde 2. gebelik 3. çocuk kararını ben verdim sağ olsun kaynanam da destekledi eşimi de 6 ayda ancak ikna ettik. kaynanam olmasa ben bi 6 ay daha net uğraşırdım ona eminim
+1 oy
önce (3,233 puan) tarafından
Kaynana veriir ilk karari bu kesin ahahahah
Ohaa kiz 4cu ne alaka. Bana 2 gün önce 2ciyi yapin dedi. Bende esimle ben istemiyoruz ne gerek var bu yastan bu kadar yüke dedim. Yok uok yapin siz dedi . Anne istemiyoruz niye yapalim dedim.
Sinir bozucu
önce (920 puan) tarafından
Yesin valla sjdjksks
önce (920 puan) tarafından
Çok istiyorsa kendi yapsın bi tane dahanşekerlik ahahha
Ahahah yaa.
Gercekten yani ne alaka . Neden her kayinvalide buna karisiyorki. Eslerin arasinda olan bir sey . Ay allahim delircek
önce (4,261 puan) tarafından
Şeker kız aferin iyi demişsin bana da yeni evliyken hadi çocuk yap niye olmuyor  diyordu sana mı kaldı onu sorgulamak dedim daha sormadı şimdi de oğluna akıl veriyorlarms 2 ci yapma bakamaz siniz diye
+1 oy
önce (1,796 puan) tarafından
Kesinlikle kadın karar verir bizde şuan karar verme aşamasındayız eşim istiyorum ama sen istemiyorsan yapmam o çocuktan hayır gelmez dedi :) ama ben aşırı kararsızım oğlum 4 buçuk yaşında ve ben gurbetteyim eşim yardımcı oluyor tabiki ama ben korkuyorum işe girmeyi falan düşünüyordum başka planlarım vardı :( ama oğlumunda bir kardeşi olsa fena olmaz ya biri doğurup 1 yaşına getirip veremez mi ya :D 
ahahhahah benim hamilelikle problemim yok sadece doğumu takip eden ilk 6 ay çok korkutucu bence. sonrası da öncesi de çiçek...
Benim hamilelik sıkıntılı geçiyor ilkinde öyle oldu o yüzden stres oluyorum ya doğumda sezaryen zaten kocaman keseceklerr :(
kessinler kız canları sağ olsun :)) üstünden zaman geçince unutulur gider
önce (365 puan) tarafından
Canim kim buyutup sana verir
Gözunun icine bakiyom büyusun diye saatleri sayar Oldum gece gunduz bir gram uykumuz yok❤
Şaka yaptım canım verselerde almam zaten :D
+1 oy
önce (11,486 puan) tarafından
Fizikten bedenen anne yıpranacak ama manevi yönden de baba yıpranacak yetememe duygusu oluşuyor erkeklerde tamamen anne karar verir diyemeyiz. Bu çocuk bebek kalmayacak çünkü büyüdükçe hem maddi hem manevi dertleri artacak. 
önce (1,444 puan) tarafından
Aynen öyle gelde bunu babaya anlat.
+1 oy
önce (3,277 puan) tarafından
Kiz ben 3 e karar versem, önce annemi sonra kaynanamı sonra kocamı en son da benim ikna olmam lazım, niye anne kaynana deme onlar bakıyolar iki çocuğumuza :))
Bnm annem 11 saatlik mesafede kananam 10 dk ama annemin çocuklarda kayannamdan çok katkısı var. Bnm iş çok zor. Hazırda değilim
+1 oy
önce (379 puan) tarafından
Allah bilir ol derse ol der

Ama işin şakasına gelirsek 

Ben istedim eşim çocuk sever hayır demedi
Maşallah canım
+1 oy
önce (2,022 puan) tarafından
İki tarafın da istemesi lazım ama en çok annenin istemesi lazım. Kadın istemiyorsa bence aşırı zor.
Bencede
+1 oy
önce (232 puan) tarafından

Kaynana yok her zaman ilk karar bana kaldığı için sıkıntı olmuyor :D

İyiymiş senin iş Ozaman
+1 oy
önce (13,201 puan) tarafından
Ortak karar kimse tek başına karar veremez. Biz bir süre acaba dedik sonra yaşımız geçiyor bunun acabası yok artık dedik ve 3 ay denedik Allah nasip etti. İlkinde üzerine çok düşünmedik yalan değil
3. Çocuk olunca söz konusu onun için hazır bir psikoloji ve beden lazım ama bunu anlayan eş birde
+1 oy
önce (107 puan) tarafından
Çocuk düşünürken erkek de söz sahibi olmalı ama kadın taşıyacak dediginiz gibi tüm zorluğunu o çekiyor tamam doğduktan sonra baba da ilgileniyor ama anne kadar değil bu yüzden ilk kararı veren anne olmalı diye düşünüyorum 
Son kararı kadın versin bence. Anladım senin demek istediğini ama
önce (107 puan) tarafından
Evet bende öyle düşünüyorum bu şekilde yazmıştım bende :)
+1 oy
önce (5,575 puan) tarafından
Kadin karar verir. Hamilelik,dogum,lohusalik emzirme sureci hepsinden kadin sorumlu. 

Erkek cok istiyosa yapay rahim takip dogursun :D 

Ben 2.yi dusunmuyorum. Cocuk buyutmek cok zor. 
Yapay rahim çok iyi miş:) ama o hamilelik aşamasını bana özel olsun isterim o duygular çok başka erkeklere kaptırmak istemem o duyguları
önce (5,575 puan) tarafından
Ben 1 kez yasadim yetti :)) 2.yi dusunmuyorum kocam dusunseydi eger cevabim bu olurdu.
Ya da hamilelikten itibaren aylik kendime 100 bin gelir. Yemek ve temizlik icin yardimci,bebek icinde bakici isterdim. Bi de dogum sonrasi 3-4 ay bebek hemsiresi isterdim :D bu sartlar altinda 2.yi dusunebilirim.
36+9 a kadar calistim duygudan ziyade zordu benim icin :(
+1 oy
önce (6,743 puan) tarafından
Bizim 3. De kocam kendi kendine gelin güvey olup karar verdi en son ben bulantı ve baygınlıkla test yaparak öğrendim :D 
Aaaa öylede kötü oluyor ya. Kadın korunmayınca heriey kocanınn  şyinde elinde diyim yani
önce (6,743 puan) tarafından
Aynen öyle :)
+1 oy
önce (3,619 puan) tarafından
Anne baba kararı verir ama Allah bilir tabiki nasip ne zamansa falan o zmana olur 
+1 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Bence buna eşler oturup karar verirler maddi manevi anlamda bakabilecek bütçeleri ve psikolojileri kendileri bilir sonuçta bizde şöyle olmuştu evliliğimiz Bi otursun bir sene çocuk istemedik bir sene sonunda eşim çocuk istedi konuştuk bakabileceğimize emin olduk ve hamile kaldım kv kişisi çooook söylendi sanki kendisi doğurup bakacakmış gibi şimdi kızım 15 aylık ölüp bitiyorlar kızıma ama ikinciyi yapmayın diyorlar yakında özel gecelerimizi de bari sen ayarla diyeceğim sanırım :))))) 
Özel gecelerede karışırlar o potansiyell var canım bnmkindede
önce (1,617 puan) tarafından
İşte ona karışmaya kalktığı anda 3 senelik gelininin ne kadar şeytan olduğunu görür daha evine bile gelemeyecek kıvama gelir o yüzden benimki Karışmaz diye düşünüyorum :)
+1 oy
önce (20,548 puan) tarafından
Valla bizde ben çünkü ben karnımda taşıyorum zorlukları daha çok bende yani
Bizdede öyle . Ama eşim söylene söylene yapıyor dediklerimi.
+1 oy
Allah ne zaman nasip ederse sen istersin ama o sana nasip etmezse olmaz ben 2 buçuk yıldır savaşıyorum olmuyor 2 ci ameliyat oldum en son 
Bnde ilki için çok çabaladım 2. De sürpriz şekilde geldi. Ama hazır olmak gerekiyor niyet içinde
Ben ilkinde çok şükür çaba harcamadan nasip oldu . Ama ikincisi için miyomlar vardı onlari aldırdım ameliyat oldum olalı enfeksiyon kanama mantar kansızlık bir döngüye girdim çok yıprandım çocuk göresim yok Allah affetsin soğudum galiba artık
+1
Çok geçmiş olsun canım
0 oy
önce (4,397 puan) tarafından
Kurban olduğum Allah istedikten sonra ben ne kadın ne erkek karar veremez cnm.....kaynanaya geleceksek yaşlı hiç bir desteği olmadı bana eşimde dahil
Bnm ikinci öyle kimse karar vermedi. Sürpriz bi şekilde verdi rabbim. Ama 3. Eşim istiyo Bn istemiyorum hazır değil görelim bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler
önce (4,397 puan) tarafından
Benimde iki var bı kizim olsun isterim ama ya olmazsa ...hakkında hayırlısı cnm
Benm bi kız bi oğlan elhamdülillah rabbim tam istediğim gibi verdi bakalım nolacak
0 oy
önce (18,181 puan) tarafından
Hayata gelişteki tek gayemiz üremek değil derdim kaynanaya çocuk konusu ortak karardır ama son sözü anne söyler çünkü baba kendi başına doğurup emziremiyor 
Malesef  tek derdi üreme olabiliyor insanların.  En sıkıntılısıda anlama kabiliyeti olmayana anlatmaya çalışmak.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 460 göst.
24 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 216 göst.
2 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Cimbom283828 (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 817 göst.
0 oy
2 cevap 248 göst.
11 Ocak 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Esraalya (1,175 puan) tarafından soruldu

409,792 soru

12,319,989 cevap

38,933 kullanıcı

Kategoriler

...