+1 oy
442 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,002 puan) tarafından

Başlıkta da dediğim gibi birileri evleniyor diye evde kalamaz birileride ama merak ettiğim sizce ve cevrenizce evde kalmanın bir yaşı var mı ya da kaç yaşına gelince bir kız çevresi tarafından laf edilmeye başlanır?? Sadece merakımdan soruyorum :D

17 Cevaplar

+3 oy
önce (3,232 puan) tarafından
Evlenince evde kaliniyo
önce (12,731 puan) tarafından
Ne için canım mesela baksın diyemi isteyecek çocuk
Nağişşş gel sarılalım :) memlekette çok sevdiğim bi arkadaşımın ismi :)
önce (13,201 puan) tarafından
Sarılalım çiçeğim ❤️ daim olsun muhabbetiniz
önce (55 puan) tarafından
Hayır bana baksın diye değil ama yalnız olmak istemiyorum çocuklarım torunlarım olsun isterim
Oda öğretmen :))

Kız hiç öyle düşünmüyorum yan dairemde bi teyze var çok yaşlı eşinden ayrılmış yıllar önce. Bi oğlu kanserden vefat etmiş. Diğeride Almanya’da 2de çocugu var ama hiç gelmezler. Yazın tatile geldiler tr ye ama hiç uğramadılar mesela. Teyze zor yürüyor nerdeyse herseyini biz hallediyoruz
-Reklam-
0 oy
önce (624 puan) tarafından
Herkes evlenmek zorunda değil bence. O yüzden evde kalma gibi bir durum söz konusu değil bence
önce (1,002 puan) tarafından
Bencede aynı görüşteyim ama ben genel olarak toplum nezdinde sordum bu soruyu:))  kaç işte o yaş
0 oy
önce (112 puan) tarafından

Bana göre her nasip vakti gelince gelir 

Benim bir arkadaşım var 29 yaşına geldi başta kimseyi kabul etmedi şimdi de hiç geleni gideni yok sevmiyorda birilerini annesi ablası etrafındakiler artık evde kalacan evlen artık diye çok baskı kuruyorlar 
Bir akrabamda 17 yaşında evlendi 2 hafta sonra boşandı ortada hiçbir sebep yokken 
Şu iki olayı karşılaştırınca bazen olmaması olmasından daha iyi galiba
Kesinlikle öyle ailelerinde baskısını hiç anlamıyorum evlenmek zorunda değil ki kimse bırakın herkes istediği gibi yaşasın.
0 oy
önce (1,920 puan) tarafından
Bizde oyle yas yok hatta ben 20 de evlendim ailem herkes küçük dedi ben istedim diye bisey demediler yoksa evlilik yası  kadiin icin 25 olmalı bence

Evde kalmış diye bisey yok ya bizde teyzem mesela 50 yasinda bekar evlenmedi

Annemin halalri 2 kiz kardes birisi öldü 88 yasinda birisi de 86 yasinda duruyor hâlâ bekar 
86 yaşında Bekar çok sempatik geldi ya:)) Allah uzun ömürler Versin:))
önce (2,022 puan) tarafından
Benim de eşimin ikiz halaları var, şu an 80 yasindalar. Biri hiç evlenmemiş, biri de 20 yaşına gelmeden evlenmiş, 3 çocuğu var. Bekar olanın maşallah diyeyim tek bir hastalığı bile yok, ama diğeri yoluna yuruyemiyor
önce (1,920 puan) tarafından
Bekarlik sultanlıktır:)))
İşte evliliğin faydaları; :))))
0 oy
önce (1,340 puan) tarafından
ben 28 yasinda evlendm esimle yaşitiz anasi millete 37 yasinda gelin diye dedikodumu yapti yanimda ooooo 37 az 40 desydn dedm sanki o dememis gb tepki veriyor bi de demesn 40 cok ALLLAHIM 28 yaşindayim hoş evlenirkwn tam 28 olmamistim ama neyse 
Oğlunda 50 ben bişey diyor muyum deseydiniz kaynana terörü bitmiyor
ilk gelini bile oglundan 8 yas buyuk eee niye aldin o zmn dedm kiza yaşıni sormak ayip dedi nasl sorariz gozle gorulur derecede fark ama işte dengesiz insanlar ne desn inkar eder şaka der
İlginç ya gerçekten 8 yaşta cokmus ya
işte yaşını sormadan kız almislar yersen tabikide
Kesin sormamistir size 37 diyen biri:))
0 oy
önce (2,022 puan) tarafından
Benim çevremde 30 yaşında bekar arkadaşım çok. İlla orta yaş üstü lafını ediyordur. Bu yaş durumu zamanla ilerledi bence. Eşim Cerkes ve onlarda evde kalma diye bir şey asla yok. Kayınvalidem 35 yaşında evlenmiş, eşimin 80 yaşında halası hiç evlenmemis. Onlar evlenmemeyi hiç kınayacak bir şey olarak görmüyorlar. Benim annem 22 yaşında evlenmiş, annannem öncesinde bu kız evde mi kalacak diyormuş. 
Ananeniz de yani ne bileyim:)) cekesleri kutluyorum gerçekten
0 oy
önce (76 puan) tarafından

Ben 22 yaşına gelince şakayla karışık bir kaç kişi söylüyordu valla :D

Yok artık :)) ana kucağında mi nişanlanaydim ne istiyorsunuz deseydin:)))
0 oy
önce (19,861 puan) tarafından
Bence 30 yaş kritik bı yaş. 35 ten sonra biraz daha kritik oluyor. Arkadaşlarımdan 30 yaş üzeri çok bekar var. 
Sınır yaş genel olarak 25 sonrada 30 ondan sonra imkansız evlenmesi diye bakılıyor
önce (19,861 puan) tarafından
Yok valla ben hiç imkansız olarak bakmıyorum. Nasip bu işler olursa olur olmaSa da olur
Tabiki öyle imkansız diye bir şey yok sadece Zaman alıyor
0 oy
önce (133,756 puan) tarafından
evlenmek bi dert evlenmemek ayri bi dert☺️
Aynen öyle ya:)
0 oy
önce (15,707 puan) tarafından

Önceden çok erken başlıyorlardi. Ablama evde kaldı dedikleri için 19 yaşinda evlendi. Şimdi kiz kardeşim 32 yaşinda ve daha evde kaldın demiyor kimse :D

acımasızlık:))iyi yapıyorlar yaşı 32 diye evlenmek zorunda değil
önce (15,707 puan) tarafından
Çalışmıyor olsa derdi herkes ama mesleği var çalışıyor kimse ağzını açamıyor.
0 oy
önce (879 puan) tarafından

Offf geçen markette 19 yaşındaki kız "evde kaldım abla" dedi .  Kızım sala.k mısın sen ne evde kalması, bu kadar evliliği merak etmeyin hayatınızı yaşayın dedim kahkaha atıyor :D

:)) iyi demisiniz gerçekten herşey dizilerdeki gibi geliyor ergenleree
0 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Biz de yaş yok. Istemeyen hiç evlenmez. Ben 33 yaşında evlendim. Kuzenim 38 yaşında hiç evlenmedi. 
İkiside normal
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Yani bence evde kalmak gibi bişey söz konusu değil ama arkadaş çevremde bir kişi hariç hepimiz evli ve çocukluyuz bekar olanımızda sürekli evlilik için zorluyor yani biriyle olmadı diğeriyle o olmadı başkasıyla gibi gibi yani kimse ona evde kaldın demiyor baskı yok ama o kendi kendine baskı yapıyor yaşı da daha genç bu arada 24 yaşında 
İşte arkadaş kuzen akraba evlenip çoluk çocuğa karıştı mi bazısı için eksiklik gibi oluyor oysaki her nasip vaktine esirdir Rabbim gönlüne göre versin dediğiniz gibi daha küçük
önce (1,617 puan) tarafından
Amin amin işte bizde öyle diyoruz yani aceleyle olacak bişey değil bu yani böyle yaparak kendini yıpratmaktan başka bişey yapmıyor
0 oy
önce (793 puan) tarafından
Öncelikle bu tabir o kadar yanlış ki, hakaret resmen. Sırf aklına ve gönlüne uygun olanı bulamadı diye, ya da sadece tercih etmediği için birine neden bu etiketi yapıştırıyorlar. Ki sadece kadına söyleniyor bu söz. Erkeğe asla böyle bir itham yok. İllede birinin himayesi altına girmeye gerek kalmadan da, kadın kendi evini düzenini kurabilse, zoraki evliliklerin de oranı düşer. Sırf 'evde kalmamak' için mutsuz binlerce kadın var. Birde şu var bir kadın bir huyu yüzünden beğenilmezken, sümüklü, adam olamamış erkekleri çok rahat evlendirebiliyor bizim toplum.
+1
Aynen öyle çok doğru yazmisiniz
0 oy
önce (2,317 puan) tarafından
Halam evli değil 50 yaşında lafı dahi olmuyor en akıllısını yaptı bence bu devirde çocuk dünyaya getirmek ekonomi vs kafası rahat parasını kazanıyor yiyor 
O da kendince iyi olanı yapmış tabi
0 oy
önce (856 puan) tarafından
basliga "ayri evde kalmak " deyimine ayri kudurdum yalniz yil 2025 evde kalmak nedir cok cahilce bi deyim ya bu baslikta ne demek istedin bu nasil bir anlatim bozuklugu 
" Evde kalmak" alın bir daha okuyup kudurun hayırdir sizde mi evde kaldınız ne bu sinir??? Anlatım bozuklukluğunu bilerek yaptım dikkat çeksin başlık diye kimse sizin gibi saldirmamis tek zeki siz misiniz burda acaba?? Evlenmek zorunda değil demişim demi toplumun bakış açısını merak ettim sadece ne abartmışınız ' cahilce ' olan bir şey yok alt tarafı soru sordum saldıracağınız birşey yok sakin olun
önce (856 puan) tarafından
"siz de mi evde kaldiniz ne bu sinir ?":))))))
0 oy
önce (13,062 puan) tarafından
18inde evde kaldığını düşünenen gördüm ben. 

hala evde kaldın lafının kullanılması da hiç hoş değil. evliliği seçmemek de bir seçenek. kimse evlenmek zorunda değil 
Doğru katılıyorum

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 484 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Emine19 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 195 göst.
12 Ekim 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Asel hira (861 puan) tarafından soruldu