0 oy
110 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (41 puan) tarafından
Merhabalar kızlar oğlum 3 yaşında çok zeki gördüğü herşeyi el işaretleriyle ifade edebiliyor konuşabiliyor da ama o kadar çok değil mesela bazı kelimeler çıkmıyor r t s ş f bu gibi kelimeler çıkmıyor araştırdım biraz dil bağı denilen bir şey varmış daha bebekken kestirilmesi lazım mis sizin de çocuklarınizda dil bağı var mıydı merak ediyorum ne zmn kestirdhniz

9 Cevaplar

0 oy
(685 puan) tarafından
Boyle bisey oldugunda daha bebekken soyluyorlar zaten. Benim kizimdada dil bagi var dogdugunda direk söylediler fakat köke cok yakin oldugunu ve sorun olusturmicani soyledi doktorlar herhangi bir islem yaptırmadik. Gerekli goruldugunde söylüyorlar 
(41 puan) tarafından
Bunun için hangi doktora götürmeliyim ben de emin değil dil bağı var mı yok mu diye ama bazı harfler çıkmıyor
(685 puan) tarafından
Cocuk doktoru şimdiye kadar söylerdi zaten sorun olsa. Siz yinede bi baktirin iciniz rahat olsun kendinizde gorursunuz onu dilinin altında dibinde incecik bi bağ oluyor ama dediğim gibi kesilmesi gerektiginde o bag genis oluyor cocuk dilini tam cikaramiyor konuşmakta zorlaniyor emme refleksi yok denecek kadar az olur. Yani böyle bisey olsaydi bu zamana kadar söylerdi doktorunuz ebeler vs
-Reklam-
0 oy
(41 puan) tarafından
Kızlar yardımcı olan kimse yok mu
0 oy
(281 puan) tarafından
Post yukarı cıksın 
0 oy
(51 puan) tarafından
Vallah cnm benim de birinci bebeğim oğlumda doğum yaptım oğlum süt emerken sürekli ses çıkıyordu süt ictigini sanıyordum meğerse icemiyormus morariyordu kayınvalidem dedi sanki bebek açtır morariyor dedim gogsumu şimdi verdim dedi hele göğsünü sağ kaşıkla vereyim kaşıkla veriyordu içiyordu rengi duzeliyorfu 3  4 aylık oldu saglik ocağı aşıya götürdük hemşire farketti dedi sanki dil bağı var mı bebeğinin dedim yok doğrusu tam ne olduğunu bilmiyom dedi çocuk cerahisine götür götürdüm  dedi evet dil bağı var direk kestiler uyusturmadan 
0 oy
(417 puan) tarafından
Benim oğlum dada var. 6 aylık şuan doğduğunda kağıda yazıp aşı kartına yapiştirmişlardi. KBB ye götürduk doktor dedi 1 yaşına kadar takib edin eğer kaybolmazsa getirin küçük bir işlemle hallederiz. Şuan bekliyoruz
0 oy
(4 puan) tarafından
Merhaba canım oğlum 6 yaşında daha doğduğunda çocuk doktoru söylemişti biraz doktor yanıltması oldu kimisi 2 aylık dedi kimisi 6 Aylık kestirin dedi 6 aylık olduğun da başka bi doktor neden erken kestirmediniz dedi bizde Sünnetle beraber 7 aylıkken kestirdik geç kesildiğinde dil bağında kalınlaşma olduğundan anestezi ile kesildi şuan 6 yaşında konuşmada felan hiç bir sorunumuz olmadı şimdi de kızım doğdu 3 aylık şuan kızımda da çocuk doktoru 7 günlükken söylemişti erkenden kestirin diye çocuk cerrahi bölümünden randevu alıp 1 aylıkken kestirdik anestezi uygulamadan sadece uyuşturup  hemencecik 5 dk bile sürmeden kesildi erken kesildiğinde dil bağı ince olduğundan herhangi başka bir işlem uygulanmıyor canım sizde de dil bağı olsa illaki çocuk doktoru söylerdi size rutin kontrollerinde 
0 oy
(1,075 puan) tarafından
Dil bağı olsa mutlaka beslenme sorunu olurdu fark ederdiniz diye düşünüyorum. Dış yapısı nasıl çene yapısı veya konuşma bozukluğundan kaynaklı olabilir. Dik bağı beslenmeye engel olur genelde. Bebeklik döneminde aktif emme yapamaz bebek
(41 puan) tarafından
Emedi ki zaten mamayla beslendi
(1,075 puan) tarafından
Biberonu da emiyor ya illa anne memesi değil. Biberonda da ağzına akmıyor onu da emiyor Beslenme güçlüğü yapar yazdığım gibi
0 oy
(4,539 puan) tarafından

İyi Bir kulak Burun Boğaz uzmanı na muayene ettirin ablamın oğlundada vardı bende oğlumdan şüpheliyim bugün baktira bilirsem baktiricam

(41 puan) tarafından
Kulak burun boğaz doktoruna mi yoksa çocuk cerrahiyemi
(4,539 puan) tarafından
Kulak Burun Boğaz uzmanı na canim
0 oy
(4 puan) tarafından
Benim arkadaşımın çocuğunun vardı diş bağı 7 8 aylıkken. Ameliyata kestiler şuan iyi çok şükür konuşmasını etkiler demiş doktor 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 199 göst.
26 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elisa bebek (934 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 177 göst.
+1 oy
7 cevap 280 göst.
21 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 241 göst.
21 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu

410,731 soru

12,358,540 cevap

41,274 kullanıcı

Kategoriler

...