0 oy
156 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,773 puan) tarafından
Selam herkese ☺️

Oğlum 5 yaşında eylülde anasınıfına gidecek ama ne kalem tutmayı ne boyama çizme olaylarını hiç sevmiyor birsürü boyama kitabı boyalar kalemler aldım yok çocuk heves etmiyor ilerde okulda zorluk yaşicaz böyle giderse nasıl sevdirebilirim nasıl alıştırabilirim akıl verin hele şu bacınıza 

9 Cevaplar

0 oy
(197 puan) tarafından

Ayy benim büyük oğlum öyleydi hiç sevmedi yapamadı ana sinfi zamanı geldi götürdüm fakat 2 ay zor dayandık sornasina gitmedi malesef sürekli bana şikayet ediyor öğretmen sürekli resim yapın boya yapın diyordu sinir olurdu toplam zorla iki ay gönderebildm ;)

(7,773 puan) tarafından
Bu gidişle bizde öyle olucaz gibi küçükken duvar boyamasına bile razıydım yok çocuğun kalemlerle boyalarla alıp veremediği var
(197 puan) tarafından
Aynen sevmeyene zorla sevdiremiyirsun valla insan şuan 2. Sınıf halen sevmiyir halen sevmiyor ödev ders hiç bişey yapmak istemiyor hele resim dersinden odevleridnen nefret ediyor ama diğer oğlum öyle değil oda 5 yaşında ve ben 2. Hafr grubunu azaz okumayı ogrettm herşey aldım kendi kendine resimler çizimler yapıyor bayılıyor okula gitmek için can atıyor ama abisi öyle değil hep isyan edecek okula göndercem diye helede seneye sabahçı olcak asıl daha zorlancam ben kara kara seneyi nasıl atlatirim diye şimdiden düşünüyorum yaa
(7,773 puan) tarafından
Ay Allah sabır versin canım
(197 puan) tarafından
Amin amin hepimize inşallah
(7,773 puan) tarafından
Aminnnnn
-Reklam-
0 oy
(1,166 puan) tarafından
2 3 yaşından beri hiç mi kalem tutmadi 
(7,773 puan) tarafından
Tuttu tabiki ama çok çabuk sıkılıyor ağlıyor
(1,166 puan) tarafından
Demekki ilgi alanı değil mesela bende kitap okumayı hiç sevmem ruhum daralıyor herkesin kişiliği farklıdır
(7,773 puan) tarafından
Okul zamanı çok zorluk çekicez anlaşılan :/
(1,166 puan) tarafından
Öyle görünüyor onun aklı şuan oyunlarda inşallah arkadaşlarına bakarak sever
(7,773 puan) tarafından
İnşallah ya inşallah
0 oy
(296 puan) tarafından
Çok sıkıntılı bir durum bu yil kızım 3 yaş anaokuluna gitti Eylül'de kalem tutmayı bilmeyenlerin hepsi son hafta fotoğraflarında belliydi ogrenmislerdi.  Eline bol bol kalem vereceksiniz ki aslında geç kalınmış çünkü ne kadar erken o kadar iyi oluyor bu durumda. Siz yine de eline cesitli boyalar alın verin yaninda durarak öğretmeye çalışın en önemlisi eline kalemi verip kenara cekilmeyin. Onunla beraber siz de boyama yapin mesela kendinize mandala kitaplar alabilirsiniz sizden gordukce  merak edecek size katılmak isteyecek ama bu biraz zaman alacak çünkü şuan bilmedigi için çabuk yorulacak ve sıkılacak. Bol bol el kaslarını çalıştıracak egzersizler yapın mesela oyun hamuru kil etkinlikleri yapabilirsiniz popit alabilirsiniz kinetiks kum oynatabilirsiniz.  Minik oyuncak alın LEGOlar gibi onlarla oynatın. Yani önce büyük kaslari güçlendirin(kollar ve elleri) daha sonra küçük kaslar üstünde bayağı bir durun bu dediklerimi yaparak. O parmakları anca o şekilde güçlendirirsiniz. En sonunda da bol bol boyama etkinliklerine başlarsınız sizin eşliğinizde olsun hepsi 
(7,773 puan) tarafından
2 yaşından beri boyalar kalemler alıyorum duvarı bile boyasa razıyım diyordum ama yok ağlıyor sıkılıyor hemen beni zorluyorsun diye bana bağırıyor
Neler neler aldım sulu boya, pastel ,parmak boyası yok gel hadi boyama yapalım şunu çizelim dediğim anda kaçıyor en son ağlıyor
0 oy
(11,566 puan) tarafından
Benim büyük kızım da sevmezdi sonradan alıştı kardeşi de oldu 1 yaşından beri kalem tutuyor karalıyor birbirinin hevesine yapıyorlar seninki tek miydi canım
(7,773 puan) tarafından
Yok cnm kardeşi var iki buçuk yaşında o daha hevesli ama büyük oğlan kaçacak delik arıyor resmen
0 oy
(12,846 puan) tarafından
Bu sene 4 yaş tutmadımı canım anaokulu keşke gönderseydin
(7,773 puan) tarafından
Yok cnm müdür almadı küçük yaşıtları yok zorluk çeker diye
0 oy
(5,472 puan) tarafından
Parmak boya falan alsan elini ustunu batirip boyamayi seviyorlar 
(7,773 puan) tarafından
Aldım cnm var yüzüne bakmıyor tek istediği evin önünde toprakla oynamak bisiklet sürmek başka hiç bi etkinlik vs yapmıyor sevmiyor
0 oy
(13,363 puan) tarafından
Beraber boyama yapın çiçeğim. O zaman daha çok seviyorlar 
(7,773 puan) tarafından
Yapıyoruz balım ama yok nafile ağlamaya başlıyor tamam biraz dinlen diyince kalem defter saklıyor busefer :/
(13,363 puan) tarafından
Okulda heveslenir belki kız takma aman o kadar üzme canını eninde sonunda öğrencek yani
(7,773 puan) tarafından
Ay inşallah ya ger kalır dalga geçerler diye üzülüyorum
0 oy
(10,466 puan) tarafından
Bu resmen benim oğlum asla ama asla sevmiyor kalem tutmak için çeşitli apartlar aldım değişik boyalar boyamalar asla sevmiyor tek sevdiği sulu boya ve parmak boya 
(7,773 puan) tarafından
Benimki onlarıda sevmiyor bir iki oynuyor sonra sıkılıyor tek istediği bisiklet sürmek çamurla oynamak :/
0 oy
(6,037 puan) tarafından
Beni kızım da Eylül'de anaokula gdecek 4 bcuuj yaşında Eylül'de 5 yaşında olacak valaha doğruyu sylemek gerekrse kızım üç üç buçuk yaşında falan verdim baya boyardi bı anda skldi arada yapardı eşim braz tepki gösterdi günde bir sayfa 1 yapacan dye ben dyorum yap Googleden boyama resimleri açıyorum bitane seç dyorum beğeniyor anne bunu çiz.diyor çiziyorum oda istediği renge boyuyor ne cizeyim ne istersin dyorum oda kelebek çiçek kalp dyor çiziyorum deftere oda boyuyor 1 ve 0 üstünden geçiriyor 
(7,773 puan) tarafından
Bende iki yaşından sonra verdim kalem kâğıt ama yok çocuk sevmiyor gel boyama yapalım dediğim anda ağlama noktasına geliyor bi çocuk duvarları hiç mi boyamaz benimki hiç ellemedi neler denedim ama yok
(6,037 puan) tarafından
Benim kız üç yaasa kadar kapı duvar boyardi bütün deftrleri hep yırti attı artık kızdım sen okula gdecen öğretmen kızacak sana hemen boya şuan taşimadan boyuyor peki renk sayı blyormu
(7,773 puan) tarafından
Renkleri ,şekilleri sayıları biliyor 40 kadar filan sayıyor arada karıştırsada
(6,037 puan) tarafından
Valla masall
(6,037 puan) tarafından
Bnm kızda 4 yaşta renkleri hepsini biliyor.20.kadar sayıyor şuan sekileri blyor 1 yazmasını ve yapmayı öğretik.ama.konuşmasi braz geri yaa fazla.sohbet edemiyor uzun uzun konuşamiyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 251 göst.
2 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 248 göst.
1 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Masal2603 (796 puan) tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 148 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Maviş annesi (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.