0 oy
95 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (3,181 puan) tarafından
Kızlar ilk defa buzluğa içli köfte attım da. Çıkartır çıkartmaz mı yağa atıyoruz yoksa donu çözülmesimi lazım ona göre erken çıkartcam. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,859 puan) tarafından
Buzluyken at Orta ateşte kizart ki içi ısınsın, 
-Reklam-
0 oy
önce (196 puan) tarafından
Çözülmesini bekleme iyice kızmış yağda buzlu iken at cozulmeisni bekleerken dagilabilir
0 oy
önce (1,064 puan) tarafından
Galiba herkesin yöntemi farklı ama ben çok içli köfte yapıp buzluğa atan biri olarak ben çıkarıyorum buz çözdükten sonra kızartıyorum çünkü buzlu buzlu yağ atınca sıçrama olanağı yüksek oluyor bir de buzlu olduğu için içinin pişmeme durumu da var

Ben klasik lokanta usulü yapıyorum şeklini dağılma da olmuyor hamurunu ne kadar güzel yoğursan yumurtasını falan ne kadar hani orantılı koyarsan dolma olmuyor buzluktan çıktıktan sonra ha ben yıllardır yapıyorum
önce (1,859 puan) tarafından
Yumurta mı koyuyorsun hamuruna kokmuyor mu
önce (3,181 puan) tarafından
Ben ilk defa yaptım sayılır 2 3 kere deneme yaptım o anlık yedik bitti. Şimddi hamur yoğurma makinası almıştım onun Aparatı ile yaptım oda baya çıktı attım saklama kutusu ile
Yalnız yumurta koymadım ben 2 tarif baktım ikisinde de yoktu yumurta
Bide bayat ekmek ıslatmış onu katmış bi tarifte bende öyle yaptım yarım ekmek feelandı .
önce (1,206 puan) tarafından
Ne güzel. Anlatmişsin ilk defa içli köfte yaptım çok güzel olmuş dediler ben daha önce hiç yemedim niyeyse sorum şu küçük oldu neden buyutemedim hamurunu büyükmü almam lazımdı yumurta kadar oldu kız:))
Ama dediğin gibi çıkarır çıkartmaz kızarırsa sanki içi don kalır gibi geldi banada
Yumurta kadar olması daha güzel değilmi tek atımlık ağıza :))
Vallahi Çiçeklerim gram yumurta kokusu olmuyor yumurta KIRMAMdaki sebep de köftenin dağılmaması o soylediginiz ekmeği de ben hiç duymadım ben size yaptığım şekil anlatayım göz kararı köftelik bulgur koyuyorum yine göz kararı biraz irmik ekliyorum bir yumurta kırıyorum tuzunu atıyorum sıcak suda biraz bekletiyorum yani sıcak suyu da göz kararı ekliyorum o çekmiş oluyor zaten ondan sonra onu ekleyerek güzelce bir 1,5 saat yoğuruyorum Sonra elime alıp böyle açtığımda o kıvamı zaten anlıyorum dağılmamış oluyor kızartırken de dalmıyor haşlaırken de dağ almıyor sadece ben ek olarak haşlarken suyuna çok az böyle limon tuzu ekliyorum Dağılmasını önlüyor
Ama orjinali olaydı iyiydi gı elimde kocaman halbuki hamurunumu büyük alıyorsunuz yaparken kalın olur diye küçukmu aldimki
Kıyma çekme aparatı ile çektim bir kere baktım iyi yumuşak oldu un ekledim biraz oldu. İlk yaptıpım olunca acemi işi bahane bulamaz koca dedim .oda bayıla bayıla yedi lezzeti güzeldi hani
Acemi işi her zaman lezzetlidir ikinızınde ellerine sağlık
Bazı içli köfteler de salça var biz Sivas usulü salça kullanmıyoruz ne içine ne dışına kıyması sadece ceviz ekliyoruz bir de bol soğan onu da tereyağı yapıyoruz zaten yani benim burada herkes beğenir içli köfte mi
Evet içi öyle hazırladım bol soğanlı cevizli tereyağlı
Dışına 1 yemek kaşığı biber salçası koydum
Ben mesela salça koymuyorum içli köftenin kalan dışına fellah köftesi yapıyorum yani her iki şekilde değerlendirilmiş oluyor şimdi salçalı olsa mesela dışı kalsa bir işime  yaramıyor
Ellerinize sağlık kızlar yiyenlere şifa olsun eminim çok güzel oluyordur benimkilerde küçük olsun bakalım yapa yapa şekil veririm galiba
0 oy
önce (755 puan) tarafından
Ben cozulunce kizartiyorum buzlu olunca rengi kahverengiye dönük köyü oluyor cozulunce kıpkırmızı nar gibi kızarıyor yeni yapmışsın gibi birde içi güzel oluyor
Hmm anladım canım teşekkür ler
0 oy
önce (2,589 puan) tarafından
Hayır hayır çözülmesin direk kızart biz öyle yapıyoruz bu arada afiyet olsun 
0 oy
önce (1,503 puan) tarafından
Ben ikisini de denedim. En güzeli buzu çözülünce. Hazır aldıklarımın üzerinde de 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra kızartın diye yazıyor.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 144 göst.
0 oy
5 cevap 115 göst.
25 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,771 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 365 göst.
3 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
21 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Fadik63 (214 puan) tarafından soruldu

410,340 soru

12,340,406 cevap

39,628 kullanıcı

Kategoriler

...