+1 oy
164 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (234 puan) tarafından
2 yaşındaki çocuğun arkadaşının olması gerekirmi ya? Okula başladığında uyum sağlaması zor mu olur .Ben evde sürekli etkinlik oyunlar kitap vs elimden geleni yapıyorum.Parkada götürüyorum ama genelde ablalar abiler oluyor.İcim rahat etmiyor acaba gelişim olarak etkilenir mi bu durumdan diye .4 yaşına geldiğinde 4 -6 yaş kursuna göndermek istiyorum.Hani öyle oyun arkadaşı yok sürekli görüştüğü.Oyun grubu vs şeylerde yok burada . Arkadaşlarımın çocuklarıni görürse oynuyo az çok .Gerçi çok anlamiyo henüz arkadaş durumlarından filan .Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda

6 Cevaplar

0 oy
(1,039 puan) tarafından
Sosyalleşmesi açısından iyi olabilir bu yaşlarda arkadaşı olması hem alışmış olur ileriki yaşlarda kalabalık ortamda çekinmez
(234 puan) tarafından
Öyle tabi yine de elimden geleni yapıyorum her ortama giriyoruz
-Reklam-
0 oy
(15,833 puan) tarafından
Daha pek anlamıyorlar o yaşta. Mesela benim kizimda 2 yaşinda, kendisiyle yaşıt çocuklarla parkta hiç oynamaz. Büyüklerle oynamayı seviyor. Geçen hafta kizimin karnesini almaya gittik okula. 2 yaşindaki kizim acayip sosyal davrandı. Sınıfta bizi bırakıp çocuklarin yanına gitti. Huysuz olur diye korkuyordum ama okuldan çıkana kadar oynadı. Dert etme bence. Zamanla arkadaş edinir ve okulda sorun yaşamaz inşallah. 
(234 puan) tarafından
Şimdi 2.ye hamileyim belki birlikte oynarlar diye de düşünüyorum.Kalabaliktan cekinmiyor çok şükür
Bazen kafaya takıyorum işte .Zaten soğukta da bı yere gidilmiyo.
0 oy
(1,273 puan) tarafından
Ya benim oğlumun da arkadaşı yok ablasından başka Merak ettim 
(234 puan) tarafından
En azından ikisi oynarlar ya kimseyide aramazlar .Bnde 2.ye hamileyim öyle düşünüyorum ikisi oynarlar diye :)
(1,273 puan) tarafından
Yaşıtları ile anlaşabilir mi onu bile bilmiyorum valla çünkü çevremde hiç yaşıns uygun çocuk yok :)
0 oy
(930 puan) tarafından
Bu yaşta arkadaş olmuyorlar bireysel takılıyorlar arkadaş 4 yaş gibi aranıyor şimdilik anne ve baba :)
0 oy
(11,587 puan) tarafından
Benim kızım da 2 yaşına girecek yaşıtlarıyla oynamayı hiç sevmiyor ablasının arkadaşları var kendinden büyükleri daha çok seviyor
(12,870 puan) tarafından
Seninki hangi aydı kız
(234 puan) tarafından
Dimi bazıları da öyle
(11,587 puan) tarafından
Mart benimki meleğim:)
(12,870 puan) tarafından
Hee evet seninki daha minnaktı bizim cadıdan :))
0 oy
(359 puan) tarafından
Benim kızımda 2 yaşında hiç arkadaşı yok hem mahallede çocuk yok hem de kızım çok korkuyor istemiyor kimseyi bende bu durumu sordum doktora kendisi isterse arkadaşlık kurar zaten kendi haline bırak inatlaşma dedi bende öyle yaptım istediğine yaklaşıyor oynuyor istemedigi zaman da oynamıyor 
(234 puan) tarafından
Doktor diyosa doğrudur o zaman bnde çok takılmayım bu konuya .zamanla açılırlar okuldu kresti kurstu parkti napalim sağlıkli olsunlar yeterki
(359 puan) tarafından
Açılırlar canım merak etme bide yapısı oysa değiştiremezsin ki misal bende öyleyim kalabalık sevmem fazla insan sevmem okul zamanında da öyleydi kimseyle arkadaşlık kurmak istemezdim sen ne kadar istersen iste kendileri istemeyince birşey değişmiyor kimisi de ilk başlarda içine çok kapanık oluyor birden açılıyor
(234 puan) tarafından
Aynen öyle bnde daha 25 yaşında anca açılabildim.herkesin yapısı bir olmuyo
(359 puan) tarafından
Aynen öyle

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 82 göst.
+1 oy
15 cevap 181 göst.
+1 oy
0 cevap 19 göst.
0 oy