+1 oy
544 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde tarafından
İyi akşamlar 

Burayı "periyot takibinden" buldum ve yazmak istedim çünki tekrar gece eski alışkanlıklarıma dönmek istemiyorum. Evli değilim 25yaşındayım ama asla akıllı kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olamıyorum. Okudum okulumu bitirdim ama hep eksik gibiydim. 

Fazlaca piskolog arkadaş yanına gittim ama hiçbiri fayda olmadı yazınca rahatlıyorum bende 

Ailemin tek çocuğuyum hep üstüme düşdüler aman şunu yapma düşersin ağlarsın kutu içinde büyüdüm. 22yaşımda biriyle tanıştım hayatımda onun kadar zeki birini tanımamıştım ergen hatalarımda oldu ama o başkaydı. Belki beni aşık olanlar anlar onsuz duramıyordum gözlerine bakmadan uyumak istemiyordum saatlerce kokusunu duymak istiyordum 

Belki ergen dersiniz ama böyleydim. Bana o kadar güzel davranıyordu ki yanında küçük çocuk oluyordum. Aileside çok iyi saygılı biriydiler 2022mart ayında tanıştık temmuzda nişan oldu. Birlikte tatil sohbet oyunlar hayatımın en güzel yılıydı. Ben mezun oldum iş bulmaya çalıştım o da işini kurmaya başladı sonra bir anda değişti eğlenceli adam gitti yerine asabi gergin biri geldi onu da severim dedim onu da sevdim. İşden yorgun oluyordu yine bazı geceler konuşuyorduk görüşüyorduk ama sonra babasıyla arası bozuldu ve sinirini benden çıkardı suçlu benmişim gibi gösterdi takmamaya çalıştım ama çok değişmişti yine de dayandım bende onun gibi olgun olmak istedim ama olmadı artık yapamıyordum. Babasıyla kavgasını bana bağlıyordu en ufak olayı büyütüyordu. Ayrıldım ekim ayında nişanıda attım asla peşime takılmadı rahatsız etmedi "hayırlısı olsun" dedi ve gitti. Asla da aramadı. İlk aylar hiç özlemedim yeni hayatıma alışmaya çalıştım arkadaşlar geziler işler herşeyle kafamı dağıtmaya çalıştım ama asla eski tadı vermedi bana. 3yıl geçti ve ben onu özlüyorum belki gurursuz diyeceksiniz ama gerçek bu. 7ay onunla oldum sanki 7yıldır birlikteyiz gibi. 2023de aradım konuştum asla kaba davranmadı ama eskisi gibide değildi sanki tanımadığım birini yanlışlıkla aramışım gibi davrandı. Tekrar aramak istedim ama korktum ve erteledim.

Sorun şu ki virus gibi ondan kurtulamıyorum hayatıma devam etmek aile kurmak istiyorum ama olmuyor kaç adamla görüşmek tanışmak istedim ama hep kaçtım. Hayatımın merkezinde o var ve onu çıkaramıyorum. En yakın arkadaşıma anlatamıyorum ve o da benden bıktı isyan ediyor şu adamı unut diye ama valla olmuyor. Ailesini kendisini samimiyetini o kadar çok özledim ki evim gibiydi. Şuan işim de var onun parasına ihtiyacım yok ki. Sadece onu istiyorum. Hep sordum silmek istememedim onu ama bana yardımcı olmadı uzaklaştı kendi karanlığına gömüldü. 

Ailemle ailesinin bir bağı kalmadı ve annemde unuttuğumu sanıyor ama bazen durduk yere dalıp gidiyorum. En alakasız yerde aklıma geliyor parfümünü bile almıştım geçen sene ya ama sonra çöpe attım. 

Hayatımı doğru dürüst yaşayamıyorum 

Lütfen eğer rahatsız olmazsanız bana tavsiye verin gerçekten unut sil demekle olmuyor 

18 Cevaplar

+9 oy
önce (2,681 puan) tarafından
Görünen o ki sen o kişiyi değil "o kişiyle olmayı" özlüyorsun. Bunun tek sebebi de ailen maalesef... Sorumlusu onlar... Çünkü seni bağımlı bir birey olarak yetiştirmişler. Üstüne fazla titrenen, duygularını düzenlemesine izin verilmeyen insanlar duygusal bağımlı oluyor. Yemeğini kendi yiyemeyen çocuk gibi düşünün. Bir gün tek başına yemek yemek zorunda kalınca elinde kaşık bakınır durur bu çocuk. Sen tam olarak bu durumdasın. Psikolog "arkadaşlar"dan değil, uzman bir psikologdan destek alman şart. Aksi takdirde bu kişi sende takıntıya dönüşebilir. 
önce tarafından
Şuanda da takıntı değil mi? Kendini olgun göstermek istiyorum ama aklım düşüncem hala çocuk. Ben küçükken bu yaşlarımda büyük olucam derken şimdi daha da küçüldüm
Evet bana "eski" davranışlarını özlüyorum dünyanın en saçma olayını konuşsam gerçekten dinleyen bana çocuk gibi davranan o adamı özlüyorum
"Kendimi olgun göstermek istiyorum" demen bile ailenin sana hiç fırsat vermediğini gösteriyor acı acı... Hemen destek al derim. Sen sen olmayı öğrendiğin zaman bu şahsın esamesi okunmayacak hayatında
önce tarafından
2defa piskolog yanına gittim
İlki iyiydi
Ama ikincisi daha beterdi param boşuna gitti ama ağzımı açıp tek laf söylemedim sanki yerden toplamıştım o parayı
önce (739 puan) tarafından
+1
Sonuna kadar katılıyorum indigoya kendi erkek kuzenimi örnek vereyim bende evin tek cocugu el bebek gül bebek büyütüldü herseyin en iyisi alındı bir dediği iki edilmedi şuan 28 yaşında ağır psikolojik sorunları var çünkü olumsuzluk onun hayatında yoktu şimdi işiyle eşiyle en ufak pürüzde dünyanın sonu gelmiş gibi davranıyor günlerce ağlıyor yemiyor içmiyor hayatı herkese zehir ediyor bir çocuğa her istediği verilmemeli her dediği yapılmamalı
Maalesef duygusal bağımlı insanlar hayatlarında çok zorlanıyorlar. Çevremde de var. Arkadaşımın eşi öyle. Tek çocuk ve her ihtiyacı anında karşılanmış. Çocuğun şu an hiçbir hayatta kalma becerisi yok. Arkadaşım evlendi ama bin pişman. Boşanmak istedi, çocuğun dünyası başına yıkıldı. Çocuk intihara kalktı. Kız inanmadı. Bu sefer çocuğun psikolojisi zorbalığa dönüştü. Boşanmam ben çekişmeli olsun dedi. Kızı eve kapattı, kemerle şiddet uygulamış... Şu an kız da eşi de terapi alıyorlar. Bebek adımlarıyla da olsa yol aldılar ama kızın yaşadıklarını unutması zor...
-Reklam-
+2 oy
önce (7,750 puan) tarafından
Aklında biri varken evlen çoluk çocuğa karış demek o adama haksızlık olur . Ama bu adamla da sana pek gelecek yok gibi. Değer veren insan bu kadar uzun süre sevdiğinden yoksun kalamaz. İlerde sana hayatı dar edebilir . Rabbim hakkında hayırlısı ne ise , seni ne ile mutlu edecekse onunla meşgul eylesin. 
önce tarafından
Allahıma güvenmek benim için en iyisini yapacağına inanmak istiyorum dua ediyorum ama olmuyor durduk yere ağlamak istiyorum şuna yakınımda olsa gider koşa koşa sarılırım gurursuzmuyum bilmiyorum ama
+2 oy
önce (840 puan) tarafından
Şöyle anlatim canım eğer nasibinde yoksa ne yaparsan yap olmuyor, bu sadece evlilik için değil her konuda bu şekilde inan bana evlendikten sonra hayat bir anda bambaşka oluyor sadece yaşam telaşesine düşüyorsun,Aşk heyecan gibi duygular bitiyor.Evlilikte eğer saygı daim olursa sevgiye döşünüp bu şekilde ilerliyor ama bu adam daha sana şimdiden saygı sınırlarını aşarak davranmış saygı gittimi herşey gidiyor kavgalar hakaretler ardına şiddet başgösteriyor.Sana değer vermeyen,umursamayan,istediği gibi konuşan,saygısızlık yapan insanlar iyiki hayatımda yok diye sevin derim asla üzülme Daha iyilerine layıksın .
önce tarafından
Ama ondan başka herkes bana soğuk samimiyetsiz geliyor
Neyi seçeyim hangisini seçeyim kafamda sesler susmuyor
+2 oy
önce (2,153 puan) tarafından
Hoşgeldin      

Bı şey diyemiycem 
önce tarafından
Teşekkür ederim
+2 oy
önce (1,076 puan) tarafından
Evlendiğin an da pişmanlığın başlar sana kötü davrandikca dışarda yani aynı evin dışında sana böyle davranan adam aynı evin içinde kabusun olur.gecen yıllarda değerini anlamadan yasadiysa ondan daha olmaz tavsiyem başka kimseyle evlenme aklında biri varken sende  evleneceğin insana kabus olursun.Gecen güzel günleri değil sana yaşattığı kötü anilari hatırla sürekli belki unutmanda etkili olur
önce tarafından
O kadar düşündüm ki tüm kötü sıfatları ona yakıştırdım ama gün sonunda tekrar dünyanın en kusursuz insanı o oldu
önce (1,076 puan) tarafından
): ulaşılmaz olan her zaman kıymetli olur zaten
+2 oy
önce (2,112 puan) tarafından
O hisleri çok iyi bilirim canım bende ergenligimde aynı bunları yaşamıştım.Ama şunu bil ki gerçekten seni seven biri sensiz yapamaz bir yolunu bulur eder seninle konuşur demekki karşılıklı değilmiş sen daha çok sevmişsin yada bağlanmışsın.

Bir psikiyatri ile görüşmeni öneririm bende aynı durumdaydim çok kötü zamanlar geçirdim ama herşey geçti bu hislerin herşey geçecek canım ilerde bu haline güleceksin, benzerini yaşadım geçti gitti.
önce tarafından
Destek aldım ama bir fayda vermedi şansıma öyle biri çıktı ki o benden yardım alıcaktı durumdaydı
Kendim savaşmaya çalıştım ama olmadı saat kaç oldu ama hala beynimde sanki gözümü kapatsam açsam kendimi onun yanında bulucam gibi hayal ediyorum
+1 oy
önce (29,260 puan) tarafından

Bu düşünceyle zaten sağlıklı bir Birliktelik götüremezssin kendinide karşı tarafıda üzersin.

Ama geçmişe takılıp kalarak geleceginide heba ediyorsun sonuçta bitmiş gitmiş birşey dün dünde kaldı bugüne bakman lazim yarının nasip olup olmayacağı ne belli.

Kendince oturup düşünüp sağlıklı bir karar alman en doğrusu geleceğine adım atman için önce geçmişine sünger çekmen gerekli.

Rabbime sığın en güzel nasibi yazar kalbine insAllah

önce tarafından
Geçmişi silemiyorum işte tüm sorun bu. Hep silmeye çalıştım onu kötü biri olarak hayal ettim kafama öyle soktum ama olmuyor gözümde dünyanın en şefkatli adamı gibi canlanıyor her insanın kusuru var ama o benim için kusursuz. Ve evet asla yeni biriyle tanışamıyorum kaç defa denedim ama hep kaçtım
önce (29,260 puan) tarafından
Zaten mutlu olacağını bilseydi senle olurdu demi peşinden gelir çabalardi böyle düşün isteseydi yaninda olurdu istemiyorki yaninda yok.
Böyle bak onun için sünger cek
önce tarafından
Ona o kadar kötü sıfatlar yakıştırdım ki sırf soğuyayım diye ama olmuyor
+1 oy
önce (2,622 puan) tarafından

Valla bu hayatın gerçeği şu canım seni istemeyeni istemeyeceksin , bak burda çoğumuz evliyiz ama eşlerinden ilgi saygı görmeyen o kadar arkadaşımız var ki

Yanlış anlama sevgi denilen şey dilenilmemeli herşeye.tamam  yaparım dersin ama geriye dönüp baktığında eski hâlinden eser kalmaz ve iş işten geçer, o yüzden bı çizgi çek ve hayatına kaldığın yerden devam et inan bana sonra diceksin ki acı çektim ama değdi 
önce tarafından
Dediğim gibi işim var ve çok şükür kendime baka biliyorum tabii o kadar zengin değilim ama yine de şükür ediyorum. Şuan hayatımda tek sorun o sürekli aklımda nişan fotoğraflarını sildim elbiseyi herşeyi attım ama hep gözümde canlanıyor ilac almaktan korkuyorum ama kendimi frenleyemiyorum
önce (2,622 puan) tarafından
Bi  zaman sonra karşına biri çıkar inşallah ve unutturur
+1 oy
önce (1,026 puan) tarafından
adamın haystında biri var mı 
önce tarafından
Şuanda yok
önce tarafından
Ailenle mutlu bir hayatın olsun inşallah
Ama benim için ne iyi ne kötü bilemiyorum hayır yani onunla barışsam ve tekrar birlikte olsak bile herşey eskisi gibi olur mu? Eski heyecan eski ortam
+1 oy
önce (308 puan) tarafından
Ben hayırlısı demeyi çok severim. İnanıyorum ki olmayan herşey olacak güzel seylerin önündeki engeli kaldırır.

Benimde senin gibi olmayan bir ilişkim vardı gayet ciddiydik. Nişan arefesi aldatıldım. Seve seve ayrıldım ,bu konuda anlayacağını düşünüyorum. O duyguyu ve yoğunluğunu yani . Bir kaç sene sonra çokta unutmamışken evlendim çoluk çocuğa karıştım. Öğrendim ki oda karısını defalarca aldatmış ,hatta aldattığı biri pek yakın olmadığım bir arkadaşım . Arkadaşım evli olduğunu sonradan öğrendiğini söyledi. Banada yaşadığı bu olaydan sonra anlattı. Yat kalk şükret dedi . O gün bende biseyler Dank etti. O adam eşini bile aldatmis ben kimim ki . Ya evlenseydim çocuklarım olsaydı ve o konumda ben olsaydım diye ciğerim yana yana şükrettim. 

İyiki olmamış . İyiki kalbime taş basıp dönmemişim . Eşime hiç haksızlık etmedim tabi . Sevdim sevildim . Aklım geçmişte kalarak ona sarilmadim. Severek sarıldım . Çok şükür diyebilmeni umut ediyorum. 
önce tarafından
Dua ediyorum ama bazen dayanamıyorum. Aldatılmadım bu duyguyu tatmadım inşallah hiç kimsede tatmaz. Ama şöyle bir durum var ki sanki ben onunla olmasam asla mutlu olamam gibi düşünüyorum olgunlaşamıyorum
+1 oy
önce (661 puan) tarafından

Ben de ilk görüştüğüm çocuğa karşı öyleydim. Kendim ayrıldım sonra pişman olmadım ama unutamadım bir türlü çünkü onu kendim bırakmıştım oturup konuşup bitirmedik mesela. Ben konuştum o da tamam dedi konu kapandı ama ben asla unutamadım. Aramadım sormadim ama kimseyle konuşamadım sevemedim önüme bakamadım. Kimseyle arkadaşlık kuramadım çünkü o konu kapanmamisti, bitmemişti. Sadece yarım kalmıştı aklımda. O başka sehirdeydi Ankara'da yaşıyordu. Sırf onunla aynı şehirde olmak,aynı havayı solumak için Ankara'da üniversite tutturmak için gece gündüz çalıştım. Sonra Bolu tuttu. Sadece Ankara çevresini yazdım ona yakın olabilmek için. Bolu'da da 1 yıl okudum ama aramaya cesaret edemedim hiç. En son 2.yil aradım. Ben geldim görüşmek istiyorum dedim. O da kabul etti buluştuk ve bana seni çok özlemişim. Sönen küller yeniden canlandı vs vs. Dedi ve tekrar başladık görüşmeye. Ailesiyle tanıştırdı beni. Bazı sorunlar oldu aramızda falan derken baktım ki ben aslında o adamı istemiyormuşum. Sadece yarım kalmışlık varmış. Birseyler Yarım kaldığı için ben ileri gidememisim. Ha onu ararken de amacım tekrar barışmak değildi. İçimde yarım kalan işi tamamlamakti. Onunla konuşup herşeyin bittiğine kendimi ikna etmeyi tek amacım. Çünkü önüme bakamiyordum. Kimseyi sevemiyor, 1 adım ilerleyemiyordum. Buna son vermek için görüşmek istedim. Tekrar barıştık. Ama yarım kalan şey bitince benim için de o kişi bitti. Ha o ayrıldığımızda da çok acı çektim üzüldüm ağladım ama ilki gibi olmadı. Çünkü bu sefer bitmişti. :) yani demek o ki senin içinde de bazı şeyler yarım kalmis. O adamla bunu konuşup bittiğine  kalbini ikna etmedigin sürece arkana bakacaksın. Evlensen de arkana bakacaksın. Ben evlendim ama konu kapandığı için aklıma bile gelmiyor çok şükür. O meseleyi başka yerden biliyorum :))

önce tarafından
O bu kadar acımasız biri değildi ben ona destek olmak istedim ama o hep kaçtı kendi karanlığına gömüldü babasını sorumlu tuttu sinirini benden çıkardı bana fiziksel şiddet uygulamadı ama belki piskolojik şiddet uyguladı ama ben hala silemiyorum
Sen onu öyle düşünmek, öyle bilmek istiyorsun canım o yüzden öyle düşünüyorsun
önce tarafından
Zamana bırakmak istemiyorum artık çünki zaman geçiyor artık
Son kez konuşmayı dene ama barışmak için değil normal iki arkadaş gibi oturup konuşmayı deneyin ama ne diceksin ki. Belki hayatında biri bile olabilir
önce tarafından
Hayatında biri yok bunu biliyorum ama konuşamam görsem pat diye sarılırım kendimi frenleyemem
+1 oy
önce (4,077 puan) tarafından
Merhabaaa hoşgeldinnn artık burdan çıkamazsın buranın bağımlısı olursun işte ☺️
önce tarafından
Merhaba
Ben artık hiçbir şeye bağımlı olmak istemiyorum
Telefonumda hafıza yok şuan depolama alanı bitiyor diyor ama ben bu uygulamayı silemiyom :D
önce (2,112 puan) tarafından
Kız zaten üzgün alemsin:D
E gulumsesin diye yapıyom zati manolyammm ♥️
+1 oy
önce (3,429 puan) tarafından
4 sene platonik sevdim daha çocuk yaşta hemde. Sonra üniversiteye başladım ve ilk yılım bitti sozlendik. Benden 7 yaş büyüktü ve hayatımın en iğrenç insanı olduğunu sözluyken anladım. Sana yemin ederim köpek değeri vermiyordu aramiyordu sormuyordu. Kadın hakları diye tutturan adam 1 kere el kaldırdı bana daha evlenmeden. Kim ne der artık takmadım ve ailemle konuşup ayrıldım üstelik akrabaydi. 6 ay sonra da eski sevgilisiyle evlendi. Ben de aradan 4 sene geçti ve evlendim. Daha 2.5 sene olmadı evleneli. Asla aslaaa geri dönüş yapma. Bak hayatım zindan olacakken şu an Kocamın el üstünde tutmasiyla devam ediyorum hayatıma. İyi düşün. Dün bana el kaldıran, benden bir şey bekleme diyen adamla evlenseydim bugün bu hayatı yasamayacaktim. Şimdi diyeceksin ki ama bu öyle değil. İnan istese ve sevse zaten böyle yapmaz. Lütfen önüne bak, bu duygular geçecek ❤️
önce tarafından
Ne zaman geçecek bilmiyorum ama 3yıl olucak artık
Allah bizim için en iyisini yazıyordur tabiki ama bedenim hep ona taraf gitmek istiyor
Belki aptallık diyeceksin ama
önce (3,429 puan) tarafından
Neden diyeyim ? 4 yıl platonik severken bana da hep derlerdi hep boş konuşuyor insanlar gibi gelirdi. Saçmalıyor bunlar derdim kendi kendime ama geçiyormuş inan ❤️
+1 oy
önce (3,296 puan) tarafından
Emin ol evlenseydin bu kadar sevmezdin, yada takıntı yapmazdın diyeyim . Evlenince aşk bitiyor derler ya. Aslında öyle değil. Aşk zaten kavuşamayınca oluyor. Ve kavuşunca bitti sanıyorsun. Öz olarak kalan sadece sevgi. Emin ol başka birisini tanıyıp sevip evlensen onu unutmasan bile geçecek,anı olarak kalacak. Daha çok mutlu olacağın, sonuna kadar gideceğin birisi çıkar inşallah karşına. Öyle davranması kötü olmuş. Belliki onunda sıkıntıları oldu o aralar. 
önce tarafından
İşte ben o sıkıntılarda ona destek olmak istedim ama elinin tersiyle itti şuan yeni birini tanısam bile onu sevemem çünki herkes soğuk geliyor bana
önce (3,296 puan) tarafından
Sevmişsin demekki. Ama geçer. Uzak kaldıkça bence geçer duygularında. Sende çok üzerine düşme bence takıntı haline getirmemeye çalış yani. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Unutursun gibi geliyor bana. Allah güzel günler göstersin
0 oy
önce (2,590 puan) tarafından
Takıntı yapmışsın herşey bitiyor birgün herseyin bir sonu var insanlar kaç yıllık evliliklerini sonlandırıyor öncelikle bolca dua et böyle çok zorlandigin zamanlarda besmele çek Felak nas suresi oku bu da bir tür vesvese seni hasta eder ve kendini kasma her acının bir suresi var ama bu süreçte onu hatirlatacak şarkı  eşya arkadas vs her türlü şeyden uzak dur ilim ile meşgul ol
önce tarafından
Dua ediyorum ama olmuyor herşeyden uzak kalsam bile en olmadık yerde aklıma geliyor
0 oy
önce (3,849 puan) tarafından

Hoşgeldin oncelikle kadinlar kervanina. Umarim burdakileri okuyup evlenmekten tamamen vazgecmezsin:D

Simdi benim duduncem sen o adami değil onun sana gösterdiği değeri ozlemissin. Ve ailenin seni yetistirme tarzindan dolayi kendini rahat hissetmiyorsun. Sadece onun yaninda rahat olmussun. 

Bence sen henüz beyaz atlı prensini bulmamissin. Cunki bulunca ondan da ayni degeri goruceksin ve eskisi unutulcak . Cunki aslinda senin eskisine degill deger gormeye sevilmeye yaninda cocuk olabilcegin. Birine ihtiyacın var .

önce tarafından
Bilmiyorum hala olgun bir kadın gibi davranamıyorum
Sen ayni benim kuzenim gibisin biliyormusun. Ben ona akil vermekten bikmistim . Benden 2 yas buyuk halbuki.
Daha simdi dogru yolu buldu o. Oda asla olgun davranamiyordu
önce tarafından
İşte akıl yaşa bakmıyor
Sende  benden büyüksün:)
önce tarafından
Dediğim gibi yaş akıl göstericisi değil
Sen benden daha olgun ne istediğini bilen birisindir
0 oy
önce (920 puan) tarafından
Kısacık bişey soyleyim sana 13 yıldır evliyim senin sevincin uzuntun onun umurunda bile değil.sende olmayan duygular uyandırmış sevdim zannedersin bakış acini değiştir.sen ona pervaneyken seni bırakmış daha neler yapmaz evlenip çoluk çocuğa karistiginizi düşün.sonra yuz üstü bırakıp başka kadınlara gittiğini.cunku onu yapan bunu da yapar.sevgi böyle bişey değil kendince onu çok değerli yapmışsın kendine.bu duygularin o adamla bı ilgisi yok senin bunu sen kendi kendine yapmissin.takinti olmuş dusune dusune.diyelim ki aradın olumlu yaklaştı evlendiniz ömrün onu elinde tutmaya çalışmakla geçecek.zaten bı sure sonra yoruluyor insan hayatı kendine kolaylaştıracak insan arıyor yaninda.sen de öyle birini bul
önce tarafından
Ben sanki ondan başkasıyla olmam haram günah gibi düşünüyorum ne kadar çabalasam da olmuyor
0 oy
önce (281 puan) tarafından
Karşınıza alın olumsuz, dahi olsa size karsi duyguları neden bu durumlara kadar geldiğinizi İçinizdeki herseyi dökün anlatın a dan zeye anca bu şekilde rahatlayabilir bir nebze içinize su serpmiş olursunuz 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 37 göst.
0 oy
5 cevap 86 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
3 cevap 73 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,034 puan) tarafından soruldu

410,440 soru