+1 oy
88 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (6,756 puan) tarafından
İçli köfte ye biber salçası şartmı kızlar? Birde içine ceviz ekliyor musunuz?

İlk defa yapacağım yapanlar püf noktalarını anlatabilir mi

6 Cevaplar

0 oy
önce (878 puan) tarafından
Hiç yapmadım post üste çıksın ❤️ 
önce (6,756 puan) tarafından
+1
Teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
önce (2,091 puan) tarafından
Evet cevizli güzel oluyor kiymayida ona göre alın kasap bilir ...birde içini kavururken tereyağı yapın çünkü sivi ve zeytinyağı akıyor pişerken... birde dışını çok iyi yoğurun çok kolay ben kendim yapmaya başladım zamanla daha iyi oldu 
Biber salçası yok olur mu canım. Bide şeklini verebiliyor musun
0 oy
önce (297 puan) tarafından
Biner salçası güzel tat veriyor sevmiyorsan koyma canım cevizde öyle ben cok seviyorum kıyma yerine tavuk göğsü bile koyabilirsin rondodan geçirip tercih sana kalmış ama hamuru cok iyi yogur iç koyarken çatlar yada pişirirken 
Ceviz ve kıymayla yapacağım ama sevmediğimden değil biber salçası evde yok :D
0 oy
önce (561 puan) tarafından
Bıber salcam el yapımı çok acı kızim yiyebilsin diye biber salçası eklemem. Cevizli hic yapmadım. Bana hitap etmiyor. İç harcinda soğanı bol.tut varsa kuyruk yağı ekle. Yağda pembeleşinceye kadar kavur kiymayi ekle kavur salça ekle kavur baharat ve tuzunu ekle yarım çay bardağı su ekle iyice ozdesmesi için biraz kaynat, sonra kenara al. İlk olarak iç harcını hazirla sogusun yağlar donsun. Ben bı gece önceden yada sabahtan hemen onu hazirlarim yapacağım zaman. Dış harcina iki su bardağı ince bulgur bı su bardagi irmik ve tuz ekle karıştır üzerini biraz geçecek kadar sicak su ekle dinlenmeye birak. Daha sonra yumurta un salça sevdigin baharatları ekle ve gücün yetene kadar yoğur çok zahmetli. Ara ara elini Isla. Daha sonra bı parca kopar açmaya çalış catlamiyorsa olmuş demektir. Donmuş iç harcını köftenin içine koy kapa. Neden donmali biliyor musun çünkü hasladiginda ya da kizarttiginda köfteyi ısırdığında yağ akmalı. 

Ayy şuan cnm çekti yaaa. 
Soğanların büyüklüğüne göre değişir. Orta boy soganlardan dört adet kullanıyorum. Yarım saat yoguruyorum. : \
Tamam canım. Şeklini becerir miyim sence :)
Ben yaptıysam sende yaparsın. Dışta kalınca zor gibi görüyor ama zaten yaptıkça öğrenip pratikleseceksin. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açmaya çalış. Ellerini Islatki açman rahat olsun. Bı kase su koy yanına. İslat dediysem çok aşırı ıslatma olur mu :)

Çok güzel yapacağına eminim. Şimdiden eline sağlık.
Teşekkür ederim canım❤️☺️inşallah güzel olur
önce (2,517 puan) tarafından
@Gizlibahce tşk ederim canım Ankara dayim eşim istediğimde alır ama bizim yaptığımız gibi değil ya eşim zaten diyor makina alacağım diye yani inşallah :))
0 oy
önce (321 puan) tarafından
Biber salçası şart mı bilmiyorum ama Cevizli bence güzel olmuyor ben de yapayım diyorum da hiç cesaret edemiyorum hamurunu tutturamam diye 
Yaparsın insaAllah canım biz kadınlar kafaya koyduktan sonra yapamayacağımız birşey yok aslında
Aynen öyle. Valla geçen günlerde baklava yaptım güzel oldu bunuda başarmak istiyorum :D
Başarırsın canım daha önce Cevizli yediysen ceviz koyabilirsin ama yemediysen o riske girme belki tadı hoşuna gitmez bana hiç mantıklı gelmiyor kıymanın içinde ceviz kimisi de kuş üzümü koyuyor
Daha önce yedim ama ceviz varmıydı bilmiyorum :)
Olsaydı anlardın bence şimdi içli köfte yapmak için aparatlar satılıyor şekil veremem dersen onlardan da alabilirsin
0 oy
önce (73 puan) tarafından
Ben hiç biber salçası kullanmıyom domates salçası katıyorum gayete lezzetli oluyor ceviz de ilk defa geçen hafta katım güzel oldu 
Az ceviz katacağım canım. Şeklini tutturabiliyor musun yoksa  uğraşmayayımmı :D
önce (73 puan) tarafından
Evet tutulan biliyorum hamurunu güzel çe yoğur şekli daha güzel olur
İnşallah beceririm :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 280 göst.
0 oy
2 cevap 70 göst.
0 oy
5 cevap 115 göst.
25 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde deve_tabani (45 puan) tarafından soruldu

409,902 soru

12,323,843 cevap

39,051 kullanıcı

Kategoriler

...