Bizim bu halk bu mamayı neden zehir sayıyor ben anlamıyorum sütun yetmiyorsa çoğalana kadar bebek bekleyecek mi. Aç mi kalacak yani. Bir anneye böyle bir baskı asla yapılmamalı. Sağlık sorunundan emziremeyem hiç sütü olmayan benim gibi bebeği tutmayan anneler var. Onlar ne yapsın. Bebek tutana kadar bekleyelim mi mesela. Annesi sizsiniz. Kimseyi karisdirtmayin. Bu arada evet psikolojiniz etkilenmiş olabilir artık emzirmek istemiyorda olabilirsiniz. Bu da çok normal bir surec. Keşke suclayacaklarina biraz destek olsalar. Çok daha güzel sütünüz okur emin olun. Stresin sütü etkilediğini bile bilmiyorlar daha belli ki. Şöyle insanların ağzına bı tane cakasim geliyor. Sana ne ya. Meme benim aut benim demek istiyorum. Benim kızım hiç meme tutmadı belki 5 gün ancak emzirdim 9 ay sagarak verdim. Sonrasında hem kızım istemedi hem benim sütüm azaldı ve yoruldum. Ve bıraktım. Bebeğim gayet sağlıklı tüm kan değerleri normal. 2.5 kg doğdu 12 aylık 12 kgdi. Arkadaşım full emzirdi 1 ay mama verdi sonra vermedi hep anne sütü. Bebeklerimiz arası 4 gün. Hem kansızlık var hem 3.5 kg doğmasına rağmen 9.5 kg. Bunu kıyas yapın diye yazmıyorum niyetim sağlığın veya kilo almasının sadece anne sütüyle olmayacağını anlatmak. Tabi ki mucize birşey her damlası bebek için çok önemli. Ama olmuyosa sizin sağlığınız daha önemli emin olun. Siz iyi oldukça bebeğiniz iyi olur. Dışarıda bir misafirlikte heryerde aman bebeğim 2 yudum içsin diye cirpindim durdum sinir hastası oldum ben. Keşke diyorum daha once kesseydim. Bebeğim zorla iciyodu 60 cc anne sütü 1 saat sürüyordu içirmek. Oda müzikle falan. Oyalayarak. Tabi ki cabalayin sütünüz bir damla bile varsa çoğaltabilirainiz mutlaka. Yeterli dinlenin ve bol su için. Bunları yapipta artmayan nadirdir. Ama mamayla da devam edebilirsiniz olurda sutunuz kesilir vs Allah korusun, bebek mamayla da gayet sağlıkla büyür. Hatta mamayla beslenen bebekler demir D bir gibi bir çok takviyeyi ayrıca alıyor. Anne sütünden bu oranda alinamiyor diye paylaşmıştı Dr. Osman gonulal. Kendini sıkma stres yapma herşey olacağına varır. Emzirebildigin kadar emzir. Emdikçe sutun çoğalacak. İstemesini bekleme sen teklif et. Her beslenme sonrası da memeden sonra teklif et mamayı. Karnının doydugunu günlük cisli bez sayısından anlarsın 4-5 dolu bezi varsa gayet doyuyor demektir. Kimseye kulak asma. Hiç mükemmel olmak zorunda değiliz. Bebegimize en iyi neyin gelecegini biz bilir onun için en iyisini zaten biz isteriz. Sütüne güven