0 oy
154 göst.
Diğer kategorisinde (174 puan) tarafından
Merhaba deneyimli anneler. Sütüm hiç yok ne yaptıysam olmadı eşimle tartıştık ben araştırdım çoğaltıla biliyormuş diyo sen çoğalması için hiç bir şey yapmıyorsun diyo o kadar çabalamama rağmen. bebeğim üç aylık ilk başlarda vardı kıyafetime çıkacak kadar sonradan azaldı şu an Bi sağıyorum ikisinden 30 cc çıkıyor bebeğim asla doymuyor mama takviyesine başlamıştım çocuk aç kalmasın diye Bi biberon mamayı içiyor 30 cc lik süt neyine yetsin. Ama annem eşim falan sürekli yemene içmene dikkat et süt çoğalır az yiyorsun çoğalması için bişy yapmıyorsun dedi durdular iştahım açık baya yiyorum süt yapıcı Bi tarif vardı onu da yaptım Sıvı seyler tükettim aklınıza ne  gelse yaptım ama çoğalmıyo ilk başlarda sütün azaldığını anlayamadım bebek doyuyor dedim geceleri uyumuyordu gazlı sandım megerse açlıktan uyumuyormuş vicdan azabı çekiyorum. Şu an maşalah kilosu çok iyi ama bu sefer de biberona alıştı.... Yani sütüm olsa dahi bebeğim asla memeyi tutmuyor bıraktırmak için de yollar denedim silikon göğüs ucu aldım biberon sansın diye bana mısın demiyo hoş memeyi tutsa bile süt yok. Psikolojim bozuldu sütümü artıramıyorım bebeğim Bol bol anne sütü alamıyor diye millet de üstüme geliyo daha da üzülüyorum 

12 Cevaplar

0 oy
(1,307 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bizim bu halk bu mamayı neden zehir sayıyor ben anlamıyorum sütun yetmiyorsa çoğalana kadar bebek bekleyecek mi. Aç mi kalacak yani. Bir anneye böyle bir baskı asla yapılmamalı. Sağlık sorunundan emziremeyem hiç sütü olmayan benim gibi bebeği tutmayan anneler var. Onlar ne yapsın. Bebek tutana kadar bekleyelim mi mesela. Annesi sizsiniz. Kimseyi karisdirtmayin. Bu arada evet psikolojiniz etkilenmiş olabilir artık emzirmek istemiyorda olabilirsiniz. Bu da çok normal bir surec. Keşke suclayacaklarina biraz destek olsalar. Çok daha güzel sütünüz okur emin olun. Stresin sütü etkilediğini bile bilmiyorlar daha belli ki. Şöyle insanların ağzına bı tane cakasim geliyor. Sana ne ya. Meme benim aut benim demek istiyorum. Benim kızım hiç meme tutmadı belki 5 gün ancak emzirdim 9 ay sagarak verdim. Sonrasında hem kızım istemedi hem benim sütüm azaldı ve yoruldum. Ve bıraktım. Bebeğim gayet sağlıklı tüm kan değerleri normal. 2.5 kg doğdu 12 aylık 12 kgdi. Arkadaşım full emzirdi 1 ay mama verdi sonra vermedi hep anne sütü. Bebeklerimiz arası 4 gün. Hem kansızlık var hem 3.5 kg doğmasına rağmen 9.5 kg. Bunu kıyas yapın diye yazmıyorum niyetim sağlığın veya kilo almasının sadece anne sütüyle olmayacağını anlatmak. Tabi ki mucize birşey her damlası bebek için çok önemli. Ama olmuyosa sizin sağlığınız daha önemli emin olun. Siz iyi oldukça bebeğiniz iyi olur. Dışarıda bir misafirlikte heryerde aman bebeğim 2 yudum içsin diye cirpindim durdum sinir hastası oldum ben. Keşke diyorum daha once kesseydim. Bebeğim zorla iciyodu 60 cc anne sütü 1 saat sürüyordu içirmek. Oda müzikle falan. Oyalayarak. Tabi ki cabalayin sütünüz bir damla bile varsa çoğaltabilirainiz mutlaka. Yeterli dinlenin ve bol su için. Bunları yapipta artmayan nadirdir. Ama mamayla da devam edebilirsiniz olurda sutunuz kesilir vs Allah korusun, bebek mamayla da gayet sağlıkla büyür. Hatta mamayla beslenen bebekler demir D bir gibi bir çok takviyeyi ayrıca alıyor. Anne sütünden bu oranda alinamiyor diye paylaşmıştı Dr. Osman gonulal. Kendini sıkma stres yapma herşey olacağına varır. Emzirebildigin kadar emzir. Emdikçe sutun çoğalacak. İstemesini bekleme sen teklif et. Her beslenme sonrası da memeden sonra teklif et mamayı. Karnının doydugunu günlük cisli bez sayısından anlarsın 4-5 dolu bezi varsa gayet doyuyor demektir. Kimseye kulak asma. Hiç mükemmel olmak zorunda değiliz. Bebegimize en iyi neyin gelecegini biz bilir onun için en iyisini zaten biz isteriz. Sütüne güven 
-Reklam-
+1 oy
(1,605 puan) tarafından
Saglikla buyusun bebeginiz. Oneri olarak saglam.bir kahvlti yapmaliisniz. Alerji durumu yok ise yumurta normal kahvaltiliar tahin pekmez ceviz findik badem yemelisiniz. Ara ogün mutlaka olmali. Oglenkeri sebze corba yogurt sonra meyve aksam et tavuk balik yaninda tamamlayici yemekler olmali bence. E bebekte malt icecek var. Ondan alabilirsiniz. Beslenmeden sonra sutu 2 veya 3 saat araliklarla elektrikli veya giyilebilir mak kullanip sagmaliisni burda ilk asamada sut miktari onemli degil . Beyne sut ihtiyacinin gitmesi. Meme reddi gecerse emzirme gecmezse de biberon ile devam edersiniz oenmli olan anne sutu almasi. Olmuyorsada mama ile devam edersiniz. Bebek bir  sekilde beslenecek cunku. Mutlu anne mutlu bebektir siz iyi olursaniz ona iyi bakabilirsiniz. Onyuzden bazi seylere kulak kapstmalisiniz. Benzer drumlari 3 yil once oglimda yasadim. Gogus  ucu yarasi azalan sut  2.5 aylik ike  ise baslamak vb

Hepsi gecici siz bebeginize odaklanin 
0 oy
(276 puan) tarafından
Tatlı tüket soğan çok süt yapıyor inanılmaz rezene çayı iç bide oiskolojik birazda uyku duzenin olması lazım 
(174 puan) tarafından
Soğan salatası çok  yaptım rezene yi de anason la falan kaynattım içtim gene aynı :(
(276 puan) tarafından
Soğani tek tüket ymklrinbyaninda bolbol cig
0 oy
(862 puan) tarafından
Canım gerçekten uyku bide eğer yapmadıysan tahin bal pekmez onları yiyorum bende :) 
(174 puan) tarafından
+1
Denerim :(
(862 puan) tarafından
+1
Üzülme canım sende ben gibisin ya bendede Lohusalık var ya :((
0 oy
(387 puan) tarafından
Ya bu milletin karışmasını da anlamıyorum üzdüğünüz zaman elinize ne geçiyor senin o psikolojini çok iyi anlıyorum bende yaşadım Instagramin varsa Dilruba demirezer emzirme danışmanı destek alabilirsin ilk başta ücretsiz yardım ediyor eğer yapamazsan danışmanlık veriyor canlı yayınları da oluyor ordan da yardımcı oluyor ben meme reddi yaşadığım da onun sayesinde çözdüm bebeğin mama içiyor diye de hiç üzülme önemli olan onun sağlığı önce senin stres yapmaman lazım bende çok uğraştım bazen olmayınca olmuyor bu senin sorunun değil ki
(174 puan) tarafından
İnsanlardan  tek istediğim şu yazdığınız kadarcık destek aslında.... Teşekkür ederim hemen bakıyorum insta ya
(387 puan) tarafından
Rica ederim hepimizin beklediği bu aslında ama işte herkes düşünceli davranmıyor bazen en yakınımız kırıyor bizi unutma o senin bebeğin sen mama da versen anne sütü de versen kötü bir anne olmuş olmuyorsun
0 oy
(194 puan) tarafından

Zaten sütünün olmamasının nedeni annen ve eşin, onlar baskı yaptıkça sen stres yapıyorsun canım bu yüzden bu da sütüne etki ediyor

(174 puan) tarafından
İyi Bi kavga ettim artık karışmazlar bende zaten pes etmek üzereyim olmayınca olmuyor demek ki
(194 puan) tarafından
Önemli olan bebeğinin sağlığı canım, mama da içse büyüyor sonuçta. Üzülme, sağlıkla büyüsün bebiş
0 oy
(125 puan) tarafından
Solgar Brewers Yeart kullan canım süt yapıcı birde tahin helva falan tüket 
(174 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(4 puan) tarafından
Kuzum sen milleti boşver olmayınca olmuyor bebeğin sağlığı yerinde mi sen ona bak kendimden örnek vereyim büyük kızımı 7 ay oğlumu 5 ay diğer oğlumu da 1 buçuk ay ve kızım oldu şimdi 3 aylık onuda 1 ay emzirebildim herşeyi uygular yapardım yerdim içerdim süt arttırıcı damalalar var onu bile kullandım neler yedim  neler içtim seninde dediğin gibi ilk zamanlarda taşıyordu bile o derece sonradan azaldı olmuyor olmayınca olmuyor demekki bebeğim biberonla besleniyor biberonla beslenen çocuklar sağlıksız mı oluyormuş ne bu tepki felan vermeler önemli olan onun doyması ve sağlıgıda yerindeyse hiç sıkıntı yapma boşver sen bebeğine odaklan 
(174 puan) tarafından
Hay Allah razı olsun. Bende kendi kendimi bu sekilde rahatlatmaya çalışıyorum ama işte milletin ağzı kapanmıyor ki. İşte bu gün kavga ettik ağladım baya artık bundan sonra karışmazlar
(4 puan) tarafından
+1
Karışmasınlar zaten canım 3 aylık kızım şuan maşallahımız var yani  ağzı olan konuşur işte yapacak bişey yok eskiden şöyleydi eskiden böyleydi demeye başlarlar banada çok şey söylediler hiç de takmadım kafama cünkü ben kendimi biliyorum sütüm olmuyor yani bebeğinle ilgilen boşver milleti
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Okdr cok sey denedm olmaynca olmuyo bence mama verdik hep yetmedi napayim :(
(174 puan) tarafından
Aynen öyle elimden geleni yaptım
0 oy
(453 puan) tarafından
Canim biberonu hic vermeyecek tin keske kasik ile verseydin   kilo alimi iyiyse doyuyuyirdur kac kilo 
(174 puan) tarafından
Keşke. Şu an 5.800,  3 aylık
(453 puan) tarafından
Bence caba gösterin  emzirmeye calisin
0 oy
(2,062 puan) tarafından
İlk çocugumda senin gibi sağım yaptım. Kaynanam çocuğumu kaşık biberonla doyur dememe rağmen oglumu biberona alistirdi. Sonra eşimi doldurup üstüme saldı emzirmiyo diye. Sonra onlar beni strese sokuyordu sutum azaliyordu. Sağım yapıyordum başta iyi geliyordu ama makine sadece göğsün ucundakini çekiyor. İkinci doğumda hastanedeki hemşirelerden Allah razı olsun biberonu ve sağım makinesini yasakladılar. Boş mememi emdi oğlum peşinden mamayi kaşık biberonla verdiler. Sütüm damla da gelse önce meme verdim. Bestlak damla aldık suya günde 20 damla koyup içtim. Trendyolda " naturpy still tee " var eczacı tavsiyesi ile aldık. Dereotu, beyaz helva ve 3 litre su iç canım. Ama en önemlisi memeyi tutturman. Bebeğin vakum gücü çok yüksek. Şimdi emiyor ya taa gogsumun üst kısmından çekiliyor süt hissediyorum. Bir de 2 saatte bir meme boş olsa da sağım yap makineyle. Beyne bebeğin süte ihtiyaci var diye sinyal gidiyormuş. İlk bebegini mama ile besleyip ikinci bebeğini sadece anne sütüyle besleyen birinin tecrübesi bunlar canım. Sütun gelmeyecek olsa başta üstün basin islanmazdi sütun var asla olumsuz dusunme
(174 puan) tarafından
İnşallah bakalım son kez deneyeceğim bende yıprandım çünkü :(
0 oy
(4,482 puan) tarafından

Sut emdikce artar. Sadece yeme icmeyle artmaz. Bol bol emzirmen gerek ama yazdigina gore red var. Zaten bu durumda cok emmedigi icin artmada olmasi zor ama imkansiz degil. Ayrica sagimla bebegin cektigi cc orani cok cok farkli olur. Bebek emdikce sut iner ama sagarken stres oldugun icin sut uretemezsin. O yuzden 30 cc bile olsa sut uretimi var oyle dusun. 

Memeyi uyku halinde veya gezdirirken ver, emzirdikten sonra takviye yap. Ogunlerine ilk memeyle baslasin mama ile yaparsan tok oldugu icin memeyi de tutmaz.

Dipnot: kimseyi takma, ic gudulerine guven.
(174 puan) tarafından
Deniycem teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 493 göst.
7 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 44 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde GizeMikail (658 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 394 göst.
0 oy