Çok doğru.
Kurban olduğum annem benim idolümdür. Kendisi art arda 6 çocuğa 17 yaşından itibaren tek başına bakmış. Üstüne bir de kendi gibi yetim erkek kardeşini, babamı, kemik kanserinden dolayı felçli yatan dedemi ve hayırsız amcamı da aynı evde geçindirmiş. Ayrıca biz öyle çok da uslu çocuklar da değildik, hepimiz birer chucky birer gremlin edasıyla canavarmışız.
Maşallah çok güçlü bir kadın. Onlarca kez iş kurup yine onlarca kez iflas etmişler. Paraları çalınmış, yüklü miktar biriken maaşlarını vermemişler.
Babamın iş için memleket memleket gezmelerinde annem evde tek kalırmış, babam para gönderecek de annem evi geçindirecek... Bunun yanında bu kadın her gün sohbetlere gidip bir de dinini sıfırdan öğreniyor ve bize de öğretmeye çalışıyor.
Zaman oldu evlere temizliğe gittik beraber, ben hiçbir şey yapmamama rağmen bana da aldığı ücretin birazını verirdi mutlaka. Bu kadın tek başına 6 çocuklu ev geçindiriyor. Zamanı geldi dayımı evlendirdiler, zamanı geldi ablamı evlendirdiler. Sonra babam öldü, beni ve kız kardeşimi tek başına evlendirdi. Bir kere şikayet ettiğini görmedim.
Ablam MS hastası, yatağa düştü yine gıkı çıkmadı. Dünürlerden falso yedi yine ses etmedi. Ama bizi de öyle güzel yetiştirdi ki... Allah onu başımızdan eksik etmesin.
Ben bunu yazarken oğlum yere süt döküyor, bağırarak oynuyor. Kız kardeşini cici diyerek sevmek istedi şimdi vurmaya başladı. Tutmasam kafasını gözünü çizecek. Tahammül bırakmayan bir enerji ve art arda ama işte, kızılmaz. O daha bebek.
Ki büyük olsa da kızılmaz, evimde bir tane de koca ayım var. O da bir şey dökünce mahcup mahcup gözüme bakıyor, annesi hep kızmış. "Ne olacak ulan senden kıymetli mi?" diyerek ben de döküyorum. Sonra ne oluyor biliyor musun? Gönlü ferahlıyor, 25 yaşına kadar eline peçete alıp arabasını silmeyen adam benimle evi temizliyor.
Ona da zamanında çok ama çoooook kızmışlar yani annem babamdan sonra kendim büyütmek istediğim 3. kişi eşimdir. Ben ona bir şey olmaz tavrıyla yaklaşınca egzaması dindi, saçları dökülmeyi bıraktı. Renk geldi çocuğa 2 senede. Kızmak iyi bir şey değil işte, insanı erken yaşlandırıyor.
Çocuklar içinse hele büyük bir travma. Kızacak hakiki şeyler de oluyor evet ama ölüm var demek lazım. Daha dün komşunun çığlığıyla kalktık, 1 yaşındaki bebeğin boğazında oyuncak kalmış. Hemşire kadın çıkartamadı, ben parmak soktum çıkardım. Sor şimdi o kadına daha da kızabilir mi o bebeğe?