+2 oy
294 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (832 puan) tarafından
Anneniz ve kaynananıza gittiğinizde güzel ağırlanırmısını  yemekler vs.Çoğu diyor bir tek anneme gittiğimde güzel ağırlanırım kendimi huzurlu hissederim iş yapma gereği duymam diye 

23 Cevaplar

+2 oy
(66 puan) tarafından
İkisine gittiğimde de bişeyler yapma gereği duyuyorum, misafir olsam bile armut piş ağzıma düş pek benlik bişey değil 
-Reklam-
+1 oy
(517 puan) tarafından
Evet öyle. Bayramda düğünde gidebiliriz köye bir iki günlüğe onda bile kaynanam cam silip temizlik yapmamı bekler
+1 oy
(1,087 puan) tarafından

annelere gidince ağırlanmak beklemem ki :)

+1 oy
(3,746 puan) tarafından
İkisi de sıfır beklentide değil. Keşke premses gibi davransalar☺️

Kültürler farklı olduğu için kıyaslanmasını da doğru bulmuyorum. 
+1 oy
(2,640 puan) tarafından
Evet kayınvalidem gittiğimde daha yerinden bile kalkkmaz ne yaparsanız yapın der bana gelince de yer içer yatar ama anneme gidince gerçekten öyle değil en sevdiğim yemeklerden yapar 
+1 oy
(1,562 puan) tarafından
İkisinin de bana karşı tavrı aynıdır ama ben yine de annemde daha rahat hissediyorum 
+1 oy
(2,058 puan) tarafından
Kaynanama ne zmn gitsem 5dk otursam 6.dk iş cikariri yemek çay temizlik insan oturamaz bayramda hiç gitmek istemiyorum mecburi gidince gelen giden hep uğraş heleki kurban bayramı tüm yemek herşey bende oluyor 

Ama annemlere gidince annem tek olsa bile izin vermiyor hep oturup yedirir icirir
+1 oy
(153 puan) tarafından
Valla her iki yerde de iş yaparım ama kayınvalidem ben mecburmsm gibi görüyor annem onu yapmıyor istemesem asla zorlamaz
0 oy
(1,519 puan) tarafından
Her ikisinde de en sevdiğim menüler olur hatta görümcemde de.Ama annemle aynı şehirde değiliz bn gidince herşey hazır oluyo orda kaldığım da da bnm sevdiklerim akşama yapılır tatlı çok severim diye babam gelirken mutlaka alır 

Kaynanam ve görümcemfe beraber yaparız bn yokken de kaynanam bişey bana yollar zaten iki mahalle ötede evi hastayım bana bugün çorba ve biberli ekmek yollicak eşim gelirken getirecek
0 oy
(62 puan) tarafından
İkisi de totolarini kaldırıp bir şey yapmaz. Öğlene kadar uyurlar
(2,640 puan) tarafından
Ayyy benimki yine biri uyuyor neyse ki senin işin daha zormuş
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Annem ağırlar ama kaynanam asla. Yemek yapmaz, bayramda bile yemek diye biber dolması çorba koymuştu önümüze. Asla yetmedi, birde hani bayram sonuçta. Maddi olarak kayınpederim ayda 50 bin maaş alıyor, ama karısı boş. Yaptığı yemeklerde bir şeye benzemez, tadına baktığı kaşığı içene sokar durur. Yazdıkça aklıma geldi midem bulandı
(180 puan) tarafından
"boş konuşma?" konuşmuyor yazıyorum. Ayrıca basmakalıp saygısız bir deyimle girizgah yapmışsınız. Karşınızdaki ne denli kabalasmis olursa olsun mesafe koyarsiniz cirkinlesmeye lüzum yok. Erkek annesine saygı duymuyorsa kızına eşine hiç duymaz çok yazik
(7,824 puan) tarafından
Kız bu kişi görümcen olmasın pek kaynanana sahip çıktı asjasjasj
(2,720 puan) tarafından
Arkadaşım sanane kaynanamı sevmek zorunda mıyım? Şeytan diyenler var ben boş demişim, bence gayet masum
(2,720 puan) tarafından
Ne bileyim Cansu, anasına dedik sanki
(180 puan) tarafından
Hanımefendi kendinizi bana onaylatamazsiniz sizin gibi düşünenler var ping ping oynar gibi karşılıklı yazismaya devam. Üslup belli. Kin, karalama, alaycı ifadeler. Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim. Hiç hoşlanmıyorum saygısızlıktan nokta
0 oy
(5,592 puan) tarafından
İkisine gidince de bos durmam. En azindan kahvalti hazirlar,mutfagi toplar evi supururum. 

Yemek isini genelde annem ve kayinvalidem yapar. Tabi herkesin annesinin yemegi kendine guzeldir. Ama kayinvalidem bi yemek yapar en az 2-3 gun yenir. Kurufasulye,mercimek corbasi gibi yemeklerin 5 gun sofraya geldigi bile oldu. Bide isitirken yenicek kadarini isitmazlar surekli o yemek kac kez isinir. Yemekleri de eh iste. Bi kac yemegi haric. Zaten cok cesitte yapmiyo surekli ayni seyler. Annem gunluk yapar en fazla oteki gune sarkar o da oglen falan yenmis olur. Cok cesitli yapar eti,sebzesi,salatasi,boregi,sarmasi,dolmasi cesitlidir yani mutfagimiz. Kayinvalidemler et ve hamur isi agirlikli yapar. 

Bi de kayinvalidem cok duzenlidir ama fazla temizlik yapmaz ya da ustten yapar. Uzun kaldigim zamanlarda oldu mesela banyonun yerini siler sadece bende dayanamadim en son lavabolari ,klozeti falan camasirsuladim. Anne evinde temizlik duzenini bildigim icin daha cok yapiyorum acikcasi. 
0 oy
(881 puan) tarafından
Valla ikisinde de yiyip içip oturup geliyorum o konuda sıkıntım yok ama annem benim sevdiğim şeyleri yapıyor tek güzel yani bu 
0 oy
(58 puan) tarafından
Annem diyaliz hastası olduğu için orda herseyi ben yaparm ksyınvalidemde de kayinvalidem yemekleri yapar ben bulaşıkları yıkarım gayet güzel günlerimiz geçer 
0 oy
(7,974 puan) tarafından
Bende anneme gittiğimde daha çok iş yapıyorum sjsjsjs kaynanamda daha rahatım 
0 oy
(4,539 puan) tarafından

İki tarafdanda hizmet beklemedim hiç yaptım yedik yapamadık yemedik şimdi Allah var yeri geldi kaynanamda güzel ağırladı ama tek sorun güvenip asla yiyemedim 

Anneme gidicede anneme fırsat kalmıyor kız kardeşim yapıyor bana yaptırmıyor çocuk bunaltiyor yoruluyor sun sen keyfine bak der

0 oy
(276 puan) tarafından
Anneme gidince mutlaka ona bı isker yomk istiyorum ve yapıyorm kaynanamda öyle iki evdede kendim kendimi çok güzel ağırlıyorum :))??
0 oy
(341 puan) tarafından
Herkes çok misafirperver bizde çok şükür annemde kayınvalidem de öyle ama ben hep yardım ederim kaynanam sen otur Kızım hamilesin der oncesindede sen otur Kızım çalışıyorsun derdi annemde aynı sekilde.
0 oy
(1,458 puan) tarafından
Kendi annem hizmet, hürmet, yeme-icme vs konusunda sınırsızdır, kendimi çok rahat hissederim ama kaynanam öyle değil hani misafir gelmiş şöyle güzel bı yemek yapayım yiyelim içelim zihniyeti yoktur. İkisine de gidince bende gerek yemekte gerek temizlikte yardımcı olurum.
0 oy
(1,043 puan) tarafından
Vallahi canım anne anne gibi karşılıyor kaynana da kaynana gibi karşılıyor kendi kızına anne gibi karşılıyor beni geleni gibi karşılıyor annem Kendi çocuklarını çocukları olarak karşılıyor falan filan öyle bir şeyler 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 75 göst.
0 oy
11 cevap 609 göst.
19 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mami (590 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
22 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Reyhan Karaca (788 puan) tarafından soruldu

410,758 soru

12,359,823 cevap

41,388 kullanıcı

Kategoriler

...