Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
5 Gün Süren Ateşin Nedenleri ve Viral Enfeksiyon Belirtileri Neler Olabilir?
0
oy
129
göst.
24 Ocak 2025
Diğer
kategorisinde
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
soruldu
Pazar aksami antibiyotik verldi ama yok atesi dusmuyor surup verince dusuyor gene cikiyor allah korusun kaninda bse olsa bu sekilde dururmu keyfi yerinde istahida var viral enfeksiyon olablrmi
bebek
tavsiye-fikir
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
10
Cevaplar
0
oy
24 Ocak 2025
Zisan
(
1,157
puan)
tarafından
cevaplandı
Nesi var cocugun bogaz enf mi teshisi ne
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Bogazlari dedi antibiyotk verdi kullaniyorum pazar aksamindan beri kafayi yicem artik napcagmi sasirdim
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
24 Ocak 2025
nehir2020
(
1,148
puan)
tarafından
cevaplandı
Benm küçük kizimda öyleydi canm iki gün önce oturduğu yerde birden kafasının üstüne düştü kaldırdık ki havale geçiriyor koşa koşa eşimle evin yakınında özel hastane var goturduk burnundan falan tahlil yaptılar domuz gribi cikti
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
5 gun sizinde dusmedimi atesi ya sadece ates oksuruk belrtisi var baska bse yok korktm.smdi
24 Ocak 2025
nehir2020
(
1,148
puan)
tarafından
yorumlandı
Onunda iki gün sürdü ateşi hiç dusmuyordu oksuruk vardı özel serum ve domuz gribi şurubu verdi kullanıyoruz şuan iyi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
AyseN.
(
4,801
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim oğlumu nda 7 gün kadar düşmemişti antibiyotik başladılar sonra bir anda ateş kayboldu vücudunda lekeler çıktı meğer viral enfeksiyonmuş antibiyotik kesildi zatiden başladılar gereksiz antibiyotik kullandığı için.
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Cok gecmis olsun ins bizimde viraldir :( ya kaninda fln bse olsa neblm cok sukur keyfi yerinde ama ates oksuruk devam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
Efeninannesiii
(
4,465
puan)
tarafından
cevaplandı
Domuz gribi olabilir, o da serumla biraz daha iyi oluyorsun ama ateş bir inip çıkıyor özellikle akşam daha çok ateş çıkıyor.
24 Ocak 2025
D. Deniz
(
90
puan)
tarafından
yorumlandı
Biz 3 gün dirençli ateş gördük 39.7 ısrarımızla serum alınca daha D ateş görülmedi
24 Ocak 2025
Efeninannesiii
(
4,465
puan)
tarafından
yorumlandı
39.7 neden serum takmazlar ki anlamıyorum. Biz ilk 39 gördük özel hastane yakında hemen götürdük doktor hemen dedi domuz gribidir yine test yaptı serum taktı, o serum sayesinde kendine geldi oğlum. 3 gün ateş çıktı ama sonrasinda iyidi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
Alfabeta
(
2,114
puan)
tarafından
cevaplandı
Antibiyotiğe rağmen düşmüyorsa viral olabilir evet. Antibiyotiği acilde mi verdiler?
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet hemen bi ön muayne hizli hzli bakldi bogazlari dedi
24 Ocak 2025
Alfabeta
(
2,114
puan)
tarafından
yorumlandı
Acilde zaten direkt antibiyotik veriliyor ne test ne bir şey var ki yapmaya pek vakit de olmuyordur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
-rana-
(
1,647
puan)
tarafından
cevaplandı
Çok geçmiş olsun canım ateş tüm vücutta mı yoksa kafa bölgesinde mi? Benim üçünün de kafası yanıyor bir kaç gündür :(
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
+1
Alni kafasi eklem yerleri cok gecms olsn szede
24 Ocak 2025
-rana-
(
1,647
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynı canım Allah razı olsun. Acile de götürmedim tıklım tıklım iyice hastalanırız diye. Evde şurup açılmamış antibiyotik var bir sürü. İnşallah gerek kalmaz. İnşallah kalıcı hasar bırakmaz :(
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
Cansuece
(
1,275
puan)
tarafından
cevaplandı
Kan ve idrar bakıldı mi. Uzun süren ve tekrarlayan ateş genelde enfeksiyondur. İnşallah boğazı kızardı deyip antibiyotik vermemiştir. Boş yere kullanmış olursunuz. Bırak enfeksiyonlarda antibiyotik fayda etmez boşa bağışıklığı baskilarsiniz
4 önceki yorum göster
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
İlk gece 39.9 du cok kotuydu sitmalandi titriyodu ama biilinci yerindeydi benm.odum.koptu havale geciriyo sandm hatta bidaha okdr cok ckmadi ama 38bucuk gordum yani su 5gunde
24 Ocak 2025
Cansuece
(
1,275
puan)
tarafından
yorumlandı
Sıtma sandığınız havale de olabilir yani bizde havalede sadece çok ağladı ve gözde hafif kayma oldu. Beyinde difüzyonlu alanlar kaldı sonra. Aman dikkat edin önemseyin. Viral enfeksiyon bile olsa ateşe hemen mudahele edilir serum verilir fitil verilir hastanede.
24 Ocak 2025
Cansuece
(
1,275
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok çok geçmiş olsun
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Fitil ben kendim alip kafama gore kullanmaym dmi 4yasnda bu arada oglum allah ragzi olsn ya valla bilgili anneler iyki var
24 Ocak 2025
Cansuece
(
1,275
puan)
tarafından
yorumlandı
Böyle uzun süren ateşte kullanılır normalde ama parasetamol içerdiğinden ateş düşürücü ile aynı zamanda vermemelisiniz calpol verdiyseniz 4 saat sonra verebilirsiniz dik bir şekilde ikiye bölüp. 4 saat yine ateş düşürücü vermeyin. Bu arada önce dönüşümlü verin calpol parol gibi parasetamol içeren ateş düşürücüler dusurmediyse dolven gibi ibuprofen icerenden verin. O da dusurmezse fitil verebilirsiniz. Bizde 3 gün ateş oldu. 3.gun düşmeyince hastanede yapıldı. Evde de bir kez daha verdik 6 saat sonra havale geçmişi olduğu için. Paranox s vermiştir eczacı muhtemel. O kullaniliyor çocuklarda ve bebeklerde
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
D. Deniz
(
90
puan)
tarafından
cevaplandı
Kanında enfeksiyon olsa antibiyotik fayda ederdi hatta açın okuyun kullandığınız antibiyotik buna da iyi geliyor mu diye. Büyük ihtimal herkesin geçirdiği salgındır. Oğlumun 3 gün süren ateşi için ben 3 kez hastaneye gittim sizin yerinizde olsaydım herhalde daha fazla gitmiştim o halde çocuğumu bırakamam
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Daha oncede basima geldi atesi dusmedi dusmedi goturduk kan aldilar bagris cagris eve geldk bidaha bsey yok viran enfeksiyon dediler hep
24 Ocak 2025
Ozgen
(
1,019
puan)
tarafından
yorumlandı
Bu arada hastanelerde okdr dolu ki artk napcagmi sasirdim dahada beter olcak diyorum
24 Ocak 2025
D. Deniz
(
90
puan)
tarafından
yorumlandı
Haklısınız ama bir serum alsaydınız zorla taktırdık eve geldik onun üzerine uyudu ateş bitti
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
Mervenar
(
344
puan)
tarafından
cevaplandı
Domuz gribi canım benimde çocuklar suan öyleler 4 veya 5 gün ateşi olur dikkar et dedi doktor verdiği ilaçları kullanıyorum bide serum tatik dün gece
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Ocak 2025
Heygidiheyy
(
188
puan)
tarafından
cevaplandı
Iyotlu şu yapıp ayaklarının altına bilek ve ayak eklem yerlerine sikin 1 şu bardağı suya iki üç damla iyot damlatip sikin fiş fiş diye sprey kutusuna koyup
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
1
cevap
48
göst.
Çocuğunuzda Viral Enfeksiyon Belirtileri Mi Var? Nefes Darlığı Nasıl Geçer?
4 Ekim 2024
Diğer
kategorisinde
Mucizemm233
(
972
puan)
tarafından
soruldu
+1
oy
1
cevap
51
göst.
İki Yıldır Süren Sağ Kasık Ağrısının Nedenleri Neler Olabilir?
30 Ocak 2025
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Musmutlu
(
435
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
2
cevap
71
göst.
Tekrarlayan Ateşin Nedenleri ve Çocuklarda Düşürme Yöntemleri Nelerdir?
21 Ekim 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Muge
(
136
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
6