+1 oy
318 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (417 puan) tarafından
5 6 gündür hastaydım çok kötü grip olmuştum. Bebek emziriyorum diye hastaneye gitmemiştim. Sadece parol verirler diye. 2 gündür burun akıntısı var ama o kadar değil çok kötü öksürüyorum. Boğazım öyle bi açıyor. Başım dönüyor, migdem bulanıyor ve kusuyorum öksürürken. 1 saattir yataktaydim uyuumaya çalışıyorum. Lanet oksuruk tutmuş bırakmıyor. Nefes almakta zorlanıyorum ne yapmalıyım . Eşim ve çocuklarım uyuyor. Hastaneye mi gideyim ne yapayım 

16 Cevaplar

+1 oy
önce (4,223 puan) tarafından
Ayy benim de aynı olmuştu çok zor geçti ilaç verdiler ama hiç faydası olmadı keyfi gelince iyileştim boğazını ıslatmak lazım sürekli su iç bi soğanı ortadan kes varsa karanfil tak içine yoksa öylece yastığın iki yanına da koy. Sabah akşam balla karabiber yut ben çok faydasını gördüm 
önce (417 puan) tarafından
Ama bir hafta olmak üzere ve çok kötüyüm. Sanki boğazım parçalanıyor. Bide öksururken migdem bulanıyor atıyorum. Valla balım yok unutmuştum gündüz söylemeye akşam söyledim eşime tamam dei yarin alacakmıs
Bide başımda dönüyor
önce (4,223 puan) tarafından
Valla ben 17-18 gün çektim canım 5. Gün doktora gittim şurup gargara hatta antibiyotik verdi boğazların tahriş olmuş öksürmekten dedi ilaçlar hafifletti ama asla geçirmedi kendi kendine geçti sonra
Bal yokta reçel var ondan yersem olurmu
-Reklam-
+1 oy
önce (3,749 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım canım evet salgın var ondan kaynaklı bizede esimden geçti hem ben hem kizim öldürmekten uyuyamıyoruz ne yapacaz böyle bilmiyorum hastanelerde dolu girene kadar ölür insan 
Valla az önce aile hekiminden randevu aldım inşallah sabaha kadar iyilesirimde gerek kalmaz
önce (3,749 puan) tarafından
Bizde çok hastayız ilaçlarda geçirmedi kızıma hava verdim m az önce inşallah geçer şu öksürük
+1 oy
önce (29 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. 2 adet kuru soğanı küçük küçük doğrayıp içine 7 tatlı kaşığı organik bal ekleyip en az 8 saat beklettikten sonra aç karınla sabah akşam 1 yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Öksürüğe balgama iyi geliyormuş

Ben de dün kusma mide bulantısı ishal şikayetiyle gittim sadece parol verdiler ilaç olarak. Ama çok şükür ertesi gün toparlandım. Baya ter attırdı
Eşime söyledim akşam alacak inşallah
önce (29 puan) tarafından
Şifa olur inşallah
+1 oy
önce (598 puan) tarafından
Geçmiş olsun bu hastalığın belirli bir ilaç tedavisi yok grip ve soğuk algınlığı için bir hap ve parol verip gönderiyorlar, hastaneye gitsen de bir çözüm bulacağını sanmıyorum
+1
Saglik ocağına gittim. Antibiyotik, balgam söktürücü, burun spreyi verdi . İnşallah işe yarar . Hastaney gitseydim herkes aynı şikayetle geliyor ya 2 3 saat sıra bekliyon. Bide hastalara bakanda doktor değiller stajyer ler . Heryerde öylemi bilmiyorum ama burda öyle o yüzden sağlık ocağına gitiim
+1 oy
önce (174 puan) tarafından
Varsa taze Zencefil yoksa toz zencefil  bal limon kaynat ic kekik çayı iç bol bol geçmiş olsun 
Ben i kadar karışımı içemiyorum. Sadece bi nane limon kaynatıp içtim o gün miğde bulantısı ve kusmaktan öl.ecektim
+1 oy
önce (185 puan) tarafından
Hastaneye git ablacım ben çok ağır geçirdi ve hayla 20 gündür böyleyim ağrılarım var ne ev iş yapabiliyorum nede çocuklarıma bakıyorum doktora gittim ilaç verdi dedi salgın var Dikkatli olun dedi ve şuan prematüre bebeğim Hasta ağır geçirdi şimdi öksürüğü devam ediyor sen direk gitmen lazım yoksa bebeğine de bulaşır çok çekersin Allah'ım Kimse hasta olmasın bu arada bebeğimi hastaneye yatış verdiler Ama Hastane dolu olduğu için evde ilaçları kullan gecmezse gelin direk yatış yapacam dedi ,:((
Kız gitsemde stajyer ler var. Onlarda başlarından salmak için ilaç yazıp gönderiyorlar . Bişey konuşunca anlatınca dinlemiyorlar bile. Bende i yüzden sağlık ocağına gitiim
önce (185 puan) tarafından
Evet genelde öyle yapıyorlar bizim burdada öyle
+1 oy
önce (26 puan) tarafından
Kızım ve ogluö şuan ikiside hasta öksürükleri var ama kızımın çok fena öksürecem dıye korkuyor çocuk acıdı heryeri öksürmekten kusacak uyuyamıyor da oğlumda öyle çok değil kızıma boraz önce soğan doğrayıp basına koydum biraz soğan koktu her yer aldım cünkü sarımsal soğan kokusunu sevmeyen bi kız biraz zeytinyağı ısıttım içine kekik attım 5-10 dakıka bekletıp ayağının altına sürdüm çorap giydirdim ve inanılmaz derecede azaldı emziren anne yapabilir mı bilmiyorum bi sor ıstersen sende yap büyük küçük yapılabilir diyor ama emzirene hamıleye olur mu bilmiyorum sarımsakla olanı var ama o kokudan dolayı birde sarımsak yakar dıye yapmadım
Kızımda aynı durumda sağlık ocağına gittim. Doktor balgam söktürücü ve antibiyotik verdi inşallah işe yarar
+1 oy
önce (950 puan) tarafından
Biz de ailecek yakalandık, bende pek birşey yok bir de ben hemen ertesi gün gittim serumla hava verdiler, 4-5 tane ilaç verdiler. Çok kötü değildim zaten ama serumdan sonra toparladım biraz tabi mecburiyetten. Ben de çocuğumun ateşini düşüremiyorum :( Eşinle çocuklarında yok mu? Yoksa seninki başka birşey de olabilir bu salgının yayılma hızı çok yüksek çünkü. 
2 tane çocuğum var. Kızımda tutmuş. Eşimde dün sabahtan beri kötü . İşte çocuk emzirdigim için hastaneye gitsem bile serum takacaklarini sanmıyorum. Bide burda doktordan çok stajyer ler çalışıyor hastanede o yüzden direk sağlık ocağına gitiim
önce (950 puan) tarafından
Ben de emziriyorum canım. Hatta doktora söyledim ilaç kullanmadığımı, ona göre veririz dedi. Orada hem hava hem serum verdiler biraz toparladım öyle. Stajyer de olsa standart ilaçları vardır onları verirler diye tahmin ediyorum, yani teşhis edilmesini gereken farkli bir hastalık değil bu
+1 oy
önce (3,454 puan) tarafından
Babam bugün sağlık kabininde 2 serum taktirdi. 2 ablam 1 hafta arayla çok kötü oldular. 3.5 yaşında yeğenim bronsite döndü yeni salgın felaket felaket bir şey 15 günü buluyormus biraz düzelmesi maalesef 
Ben bebek emzirdigim için serum verecklerini sanmıyorum.
+1 oy
önce (10,720 puan) tarafından
Canım bu salgın korona çevremde herkes,aynı şikayetlerden muzdarip  eltim eşi ve çocukları hepsi korona olmuş 4 aylık bebeği bile bu dönemde evden çıkmayın çok geçmiş olsun 
Ben zaten normalde de çıkmıyorum. 2 buçuk yaşında kızım 6 aylık ta oğlum var. Zor oluyor dışarıya onlarla çıkmak. E eşim işe gidiyor. 2 tanede kaynım yanımda zaten ilk kaynım tuttu . Sonra öbür kaynima bulaştı . Şimdide ben kızım ve eşim hastayız
Kaynimdan bulaştı zaten
+1 oy
önce (243 puan) tarafından
Portakal çok iyi geliyor boğaz ağrısına tavsiye ederim birde kendini sıcak tutmaya bak ben. Tahin yedim yani artık öksürükten boğazım yirtiliyordu çok şükür iyiyim 
0 oy
önce (941 puan) tarafından
gidin hemen cok kotu olmussunuz buhar falan verirler evde tedavi olursunuz hic degilse cok gecmis olsun 
Teşekkür ederim
0 oy
önce (1,502 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım üstelik hamileyim bide yutkunamıyorum bile gece 4twn beri uyanığım sürekli pekmez ısıtıp kaşıklıyorum tuzlu gargara yapıyorum bugün eşim gelirken bal alıcak onu denicem artık öksürmekten belime bile ağrı giriyo kusmaktan artık zaten içim dışıma çıktı 
Çok geçmiş olsun. Valla şuan benimde belim sanki ortadan ikiye ayrılacak o kadar kötü ağrıyor
0 oy
önce (135,100 puan) tarafından
nero virusu bu covid19 bi farkli cesiti gecmis olsun
Covid 19 u tutmamıştim ben ama şansa bu gelip beni buldu
0 oy
önce (1,160 puan) tarafından
Aynı durumdayız önce eşim oldu sonra oğlumla bana geçti. 5 gündür ciğerlerim sökülecek nefedeyse öksürmekten heryerim tutuldu. Baş ağrısı grip halsizlik de bulunuyor. Öksürdukce çıkarıyorum. Hamileyim birde artık korkuyorumda kasıklarım çok acıyor o kadar öksürmekten:(
Çok geçmiş olsun canım ya çok kötü bir hastalık
0 oy
önce (555 puan) tarafından
Yeni atlattim cok kotu ya normal cayina karabiber zencefil zerdecal bal limon dok ic cok iyi geliyo bide dogal antibiyotik niyetine sarimsak rendele icine limon sikip bal dok bintatli kasi yut beni hemen toparladi
Kız ben o kadar karışımı içemiyorum. Bir şeyi çok karıstırdim mi midem bulanıyor atıyorum. Sadece nane ve limon içtim onu bile attım.
önce (555 puan) tarafından
Yoksa gecmiyo bende cok midem bulandi cok cikardim ama iyi geliyo ben ilacta kullandim gecmiyodu hemen cigerlemine inmis nefes darligi cekiyorum hala

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 166 göst.
5 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 245 göst.
26 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Senbnmherseyimsin (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
23 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 3erkek annesi (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,741 puan) tarafından soruldu

410,726 soru

12,358,414 cevap

41,261 kullanıcı

Kategoriler

...