0 oy
65 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,586 puan) tarafından
Kizlar kurutma makinesi alcam allah izin verirse.

Ama yogusmali mi olsn yoksa ısı pompalı mı.

Sizce hangisi daha iyi bu konuda pek bilgil yok ve arasindaki fark ne acaba.

Birde hoover marka kullanan var mi 9 kilogram nasil acaba kullanip memnun kalan var mi acaba

7 Cevaplar

0 oy
önce (365 puan) tarafından
Ben hoover  9 kg ısı pompalı kullanıyom banyo sıcacık oluyor
önce (2,586 puan) tarafından
Memnunmusun  peki canim  cok ses yapiyor mu kesela calisirken
önce (365 puan) tarafından
Biraz sesi cıkıyo oda banyoda olduğu için ama kızım doğduğu zaman aldım sesinden rahatsız olmadı hiç. Ama memnunum ben
-Reklam-
0 oy
önce (3,659 puan) tarafından
Hooverdan genel olarak kimde gorduysem memnunum diyorlar arkadaşımın mide Hoover benim ki Altus bende memnunum oda çok memnun bizimki yoğuşmalı 

Yoğuşmalı çamaşırı çok daha hızlı kurutuyor ama elektriği çok harcıyor ısı pompalı daha uzun zamanda kurutuyor daha az enerji harcıyor elektrik az geliyor yani 
önce (2,586 puan) tarafından
Valla yogusmali daha iyi gibi geldi ozman elektirigi dusunmek istemiyorm yeterki aliyim su makineyi.bide 3cocuk var cok ihtiyac oldu acil bi sekilde
önce (3,659 puan) tarafından
Şuan biz yoğuşmalı kullanıyoruz bundanda memnunuz canım elektriği dert etmiyorsan yoğuşmalı al
0 oy
önce (1,446 puan) tarafından
Isı pompalı iyi canım bende 1 ay oldu alalı ama grundig çoook memnunum böyle giderse :) yoğuşmalılar çok daha fazla enerji harcıyormuş
0 oy
önce (1,019 puan) tarafından
Hoover ısı pompalı kurutma makinesi kullanıyorum 2 yıldır. Hem elektrik tasarrufu sağlıyor hemde anladığım kadarıyla yoğuşmalılarda sürekli su boşaltmak gerekiyor. Yanlış biliyor da olabilirim emin değilim. Gaaayet memnunum. Tam fiyat/performans ürünü
0 oy
önce (1,495 puan) tarafından

Kurutma makinelerinde ısı pompalı ve yoğuşmalı modeller arasında bazı önemli farklar bulunur. İşte bu iki tür arasındaki temel farklılıklar:

1. Çalışma Prensibi:

• Isı Pompalı Kurutma Makinesi:

• Enerjiyi daha verimli kullanır. İçindeki ısı pompası, havadaki nemi yoğunlaştırır ve oluşan ısıyı tekrar kurutma sürecine dahil eder. Bu, enerjiyi tekrar tekrar kullanmayı sağlar.
    • Daha düşük sıcaklıklarda çalışır, bu da kıyafetler için daha nazik bir kurutma sağlar.
  • Yoğuşmalı Kurutma Makinesi:

• Sıcak havayı kullanarak giysileri kurutur ve nemi bir su tankına veya drenaj sistemine gönderir.
    • Isı geri dönüşümü yapmadığı için daha fazla enerji tüketir.

2. Enerji Tüketimi:

• Isı Pompalı: Daha az enerji tüketir. Genellikle A++ ya da A+++ enerji sınıfında olur. Uzun vadede elektrik faturasını düşürür.
  • Yoğuşmalı: Daha fazla enerji tüketir. Genelde B ya da A enerji sınıfında olur.

3. Kıyafet Koruma:

• Isı Pompalı: Düşük sıcaklıkta çalıştığı için giysiler üzerinde daha az yıpratma etkisi yaratır. Hassas kumaşlar için daha uygundur.
  • Yoğuşmalı: Daha yüksek sıcaklıkta çalışır, bu da bazı giysilerde yıpranmaya veya küçülmeye yol açabilir.

4. Kurutma Süresi:

• Isı Pompalı: Düşük sıcaklık nedeniyle kurutma süresi biraz daha uzun olabilir.
  • Yoğuşmalı: Daha yüksek sıcaklıkta çalıştığı için kurutma süresi genellikle daha kısadır.

5. Fiyat:

• Isı Pompalı: İlk yatırım maliyeti daha yüksektir, ancak enerji tasarrufu sayesinde uzun vadede kendini amorti eder.
  • Yoğuşmalı: Daha uygun fiyatlıdır ancak enerji maliyeti daha yüksektir.

6. Çevreye Etki:

• Isı Pompalı: Daha çevreci bir seçenektir, çünkü enerji tüketimi düşüktür.
  • Yoğuşmalı: Daha fazla enerji tükettiği için çevresel etkisi daha yüksektir.

Hangisi Tercih Edilmeli?

• Eğer enerji tasarrufu ve kıyafetlerinizin ömrü sizin için önemliyse, ısı pompalı bir model tercih etmelisiniz.
  • Daha hızlı kurutma ve başlangıç maliyeti düşük bir ürün arıyorsanız, yoğuşmalı bir model uygun olabilir.

Sizin için en önemli kriter nedir? Enerji tasarrufu mu, fiyat mı yoksa kıyafetlerinize nazik davranması mı?

önce (1,495 puan) tarafından
Kesinlikle ısı pompalı olsun yogusmali hala neden üretiliyor onu bile anlamıyorum
0 oy
önce (87 puan) tarafından
Hoover 10 kg kullanıyorum. Çok memnunum ve ısı pompalı olmalı. Hem enerji tasarrufu için hemde kıyafetlere zarar vermediği için. 
0 oy
önce (13,282 puan) tarafından
Isı pompalı tabi ki. Zaten nemi algılıyor ve en baba çamaşır bile 2 saatte kuruyor kurutmada. Genelde bir saatte işi bitiyor benim makinenin vestel var bende çok da memnunum 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 124 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 179 göst.
0 oy
7 cevap 129 göst.
24 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,202 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zencefil (45 puan) tarafından soruldu