0 oy
250 göst.
önce Diğer kategorisinde (80 puan) tarafından
Kayınbabam Kur'andan koymamizi istiyor birde annesinin adını vermek istiyor ikinci isim olarak siz kabul eder miydiniz yoksa kendiniz mi koymayi tercih ederdiniz ben iki isim düşünmüyorum çok kararsız kaldım bu konuda sizce ne yapmalıyım 

29 Cevaplar

+3 oy
önce (186 puan) tarafından
Eşim ve benim kararım önemli olan.

Bebegimiz olursa da isimleri şimdiden hazır 

Yiğit alp❤️

Esila umay❤️
-Reklam-
+2 oy
önce (1,938 puan) tarafından
Ben evliligede cocuklarin isimkoymasinada her iki tarafın büyüklerinin karışmasına karşıyım..

Ebeveyn bizsek biz koyarız ✓ ilkini ortak koyduk ikinciside ben koydum.Konu kilit...
+1 oy
önce (8,047 puan) tarafından

Büyüklerin ismini koymayı tercih etmiyorum. Karismadilar bana o konuda . 

+1 oy
önce (1,730 puan) tarafından
Benim adımı babaannem koymuş hastaymış  ozamanlar vefat etmek üzereymiş benim adım olsun demiş babamda kırmamış koymuş ama sevmiyorum adımı maalesef oyüzden oğlumun adını eşim ve ben koyduk 
önce (4,401 puan) tarafından
Benim adim da babanemin adıydı bizimki nereye gitse dogan kizsa eger kendi adini koydurmus :) annem baska isim diyodu. Babaannemin adini sadece resmi kurumlarda kulllaniyodum. Herkes annemin dedigi isimle cagiriyodu cevremde. En sonunda mahkemede değiştirdim :)
önce (1,047 puan) tarafından
+1
Ben olsam herkes ölümlü diye koymazdim bak şimdi siz sevmiyorsunuz ne gerek varmış benim öyle zorbalikla konulsa mahkeme yoluyla değiştirirdim kesin
+1 oy
önce (264 puan) tarafından

Siz ve eşiniz bilir o işi kayınbaban niye karışıyor o mu taşıyor bebeği annesinin ismini konulmasına da asla izin vermeyin eşiniz ne diyor bu konuda 

Onu zamanında kendi çocukları doğduğunda yapsaymış boşver sen niye beğenmediğin bi ismi çocuğuna koyacaksın ki onu kırılacak diye bir de kırılsın benim hiç umrumda olmadı benimde kaynanam karışmaya çalıştı sürekli oğlumun ismine ben asla izin vermedim ona ne ki
Bazı insanları hiç anlamiyorum ismi koymuycam içim rahat değil keşke kayinbabaniz dese zorbalıkla isim koydurmaya çalışıyorum içim rahat değil diye
Ben olsam koymadım oh olsun diye içim aşırı rahat olurdu.
Dimi yani bir de babası değil birşey değil o ne karışıyor ki bi çocuk dünyaya gelene kadar o anne neler çekiyor onun bundan haberi yok rahat rahat ismine karışmaya çalışıyor bir de
Aynen öyle hatta kırılsın diye üstünede mecbur muyum falan demeli ki herkes duracağı yeri bilsin
Doğru söylüyorsun yüz verdikçe dahasını istiyorlar çünkü
+1 oy
önce (11,541 puan) tarafından
Çok beğensem bile çevrenin istediği bir ismi koymam neden bilmiyorum karışılmasına karşıyım
+++++++++++++++++
0 oy
önce (4,452 puan) tarafından

Hoşuma giden bir isim olursa neden olmasın ama ben anne baba nin koyması taraftarıyım 

0 oy
önce (51,683 puan) tarafından
iki isim sevmiyorum onlar fikir verebilir ama benim fikrim onemli
0 oy
önce (3,527 puan) tarafından
Eşimle ikimiz kadar verdik biz sormayız kimseye kimsede karışmaz zaten
0 oy
önce (1,252 puan) tarafından
Benim adımı dedem koymuş ismimi de hiç begenmiyorum anneme kızıyprum hep niye sen istedigini koymadın diye annem kübra koymak istemiş 
0 oy
önce (3,172 puan) tarafından
Kur an da her gecen isim konulmaz. Önemli olan anlamıdır. Keziban da gecer kur an da Ebu lehep de gecer .. anlamı güzel çağırışımı güzel zorbalığa uğramıcak bi isim tercih edilmeli. Ben genelde sahabe isimlerini severim .. yeni nesil isim sevmiyorum herkesin kendi tercihi ve öylede koydum . 
0 oy
önce tarafından
Ben kendim koydum kimsede karışmadi eşim bile
0 oy
önce (1,165 puan) tarafından
Kırmızı çizgilerimden biri doğurduğum çocuğun ismini ben koyarım :) babası da fikrini söyleyebilir son karar benim
Ah !..herkes sizin gibi olsa keşke :))
Bayılıyorum böyle benim dediğim isim olacak diyerek ağırlığını koyabilen insanlara:)) misal post sahibi kayınbabasinin istediği ismi koysa ilerde de o bebek diyecek ana ana başka isim mi yoktu gittin kocakarı ismi koydun bana diye.. yazarken kaba olmus olabilir ama bu gerçeği değiştirmiyor
önce (1,165 puan) tarafından
Ya zaten eski zamanda 5 - 6 çocuk dogurmuslar onlara koysalardı istedikleri ismi :) maximum yapacağım 2 çocuk onu da ben koyayım bir zahmet :)
Aynen öyle vala '))
0 oy
önce (7,917 puan) tarafından
Karışılamasını asla doğru bulmuyorum. Oğlumun ismini eşim kiziminkini ben koydum. Birbirimize danışarak ikimizinde gönlü olarak. Yani ortak karar gibi oldu ikiside
0 oy
önce (2,578 puan) tarafından
Tabiki de dinlemezdim kendim ne istiyorsam eşimle karar verip o ismi koyardım . Aranız iyiyse kayınbabanla da güzelce anlatırsın kırmadan. Benimkiler hiç müdahale etmediler etselerdi de izin vermezdim buna sonuçta bütün sıkıntısını çeken anne yani başkasına soz hakkı düşmez diye düşünüyorum 
0 oy
önce (4,401 puan) tarafından
Valla tek cocugum ve ailemin ilk torunu. Onlara bile sormadim ne koyayim diye. Kimseye de sormam. Kimse de karisamaz. Anne baba ne isterse o. Hatta anne daha ağır basar 
0 oy
önce (18,225 puan) tarafından
Kur'an'dan koyayım demiş bir ihtimal önerdiği ismi beğenirsem desem bile ikinci isme de annemin adını koymak istiyorum diyen kim olursa olsun git kendine çocuk yap istediğin ismi de köy derdim 
0 oy
önce (32 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor yaa, ne alaka? Büyüklerin karışmaması lazım, çocuğun anası babası ismini koymalı başka kimseye düşmez zaten

0 oy
Asla koymazdim asla kayinbaban ne karışıyor ki bir karismadiklari o kalmıştı bir de anasının ismini mi koyacak  gidip en saçma ismi koyarım ölürüm gene koydurmam öyle nefret ediyorum onların dediği ismi koymaktan acısını sıkıntısıni sen çek onlar gelsin zorbalıkla ya da kibarlıkla fark etmiyor ismini koydunlar niye isterlerse ölene kadar küssünler hiç umrumda olmazdı asla koymam benim beynim aklım var birilerinin anasının adını ya da istediği ismi koyacak değilim umrumda dahi olmaz teklif dahi edilse sinir krizi geçiriririm bu konuda aşırı katıyım.
Ayrıca illa bir isim konulacaksa kendi anne babanın ismini koyarım kayinbabanin istediği isme gelene kadar
0 oy
önce (47 puan) tarafından
Eşiniz ile ortak fikir olmalı bence neden benim çocuguma bir başkası isim koysun ki 

İlgili sorular

+11 oy
18 cevap 761 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sjsjhs (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 199 göst.
0 oy
12 cevap 782 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ikizlerin-annesi (364 puan) tarafından soruldu

410,237 soru

12,336,936 cevap

39,421 kullanıcı