+1 oy
376 göst.
önce Diğer kategorisinde (581 puan) tarafından
Gurbete gelin gidenlere soruyorum bu ara niyeyse ben ölürsem nereye gömüleceğim diye düşünüyorum. Ailemden önce bana bir şey olursa ailemin olduğu şehire mi eşimin çocuklarımın olduğu şehire mi? Kim daha çok mezarımı ziyaret eder? Anam babam mı eşim çocuklarım mı? Sizlerin hiç aklına böyle şeyler takılıyor mu?

27 Cevaplar

+1 oy
önce (3,104 puan) tarafından
Çocuklarımın olduğu şehire bence bir akrabamiz öyleydi oğlu ile vefat etti trafik kazası ailesi başta getirecekti ama oğluyla ayiramadilar kaldı orda hem kizlaru da vardı görsün diye
önce (133 puan) tarafından
Beraber mi gömdüler
önce (3,104 puan) tarafından
Aynı yere gömdüler ayrı ayrı
önce (133 puan) tarafından
Ay çok üzüldüm
-Reklam-
+1 oy
önce (67 puan) tarafından
Eşinin olduğu memlekette gömüyorlar diye biliyorum, tabi ölmeden önce vasiyet ettmez iseniz doğduğum yere gömün derseniz o ayrı Rabb'im ölümün de hayırlısını versin inşallah böyle şeyler düşünmeyin:)
0 oy
önce (4,539 puan) tarafından

Yerim hazır kızımın yanına annemlerin olduğu yere ki eşime de dedim hepimiz annemlerin oraya gömülecegiz 

0 oy
önce (1,246 puan) tarafından
Bunu bende çok düşünüyorum Kocam sürekli bizim köye diyip duruyor sinir oluyorum daha çok ölüme bile saygın yok senin diye ;) 

Bu arada ikimizin de memleketinde yaşamıyoruz şu an 
0 oy
önce (5,474 puan) tarafından
Ailenin yanina olursa evlatlarin icin zor olur mahalleden komsumuz vefat etti gurbet gelini o da bizim sehire gomuldu esi cocuklari esin tarafi burdaydi. 
0 oy
önce (3,084 puan) tarafından
En yakın arkadaşıma ve ablalarima söyledim beni memleketime gömün diye. Ne önemi var bilemiyorum yani ölen kişinin nerede olduğu falan sonucta dua her yerde geçerlidir ama anne babamın yanına gömülmek isterim
0 oy
önce (2,767 puan) tarafından
Çoktan düşündüm vasiyetime yazdım bile. Ne kendi memleketim ne eşimin memleketi. Ankara istiyorum. 
0 oy
önce (13,783 puan) tarafından
Öldükten sonra pek de önemi yok bence aynı şehirde olup da ziyaret edilmeyen mezarlar da var. Arkamdan bi dua etsinler yeter.
0 oy
önce (179 puan) tarafından
Annelerden önce ölürsem ben esimede dedim annemlere yakın yere gömun beni dedim cnku eşimin memleketinde kmse gelipde dua okumaz bana ama annem okur gelir gder eşimde  tabi kabul etmiyor evlatların ve ben neredeysem orası anca dedi 
0 oy
önce (37 puan) tarafından
Ben eğer masal küçükken ölürsem memlekete ama masal büyüyüp ölürsem gelebileceği yere gömülmek isterim 
0 oy
önce (165 puan) tarafından
Ölüm kelimesini duyunca ürperiyorum:( o topragin alti buz gibi yer kac metre derinlik :/ karanlik dar 
0 oy
önce (135,103 puan) tarafından
biz bunun icin cenaze fonuna heryil para oduyoruz ben vasiyetimi yazdim cenaze fonuna gonderdim eskisehire aile kabrimize gomulucem
0 oy
önce (689 puan) tarafından
Benim annem biz küçükken vefat etti memlekete,köyümüze gömdüler. Babam da ben üniversitedeyken vefat etti de onu da annemin yanına gomdurduk biz başka memleketteydik çok zor oluyor bayramda seyranda mezarlarına bile gidemiyoruz. Evlendim yine başka sehirdeyim. Öyle işten güçten vakit bulabilirsek ayda yılda bir gidiyoruz. Burda abla var cani sıkılınca gidiyor mezara babasına dua edip çıkıyor o bile insanı nasıl rahatlatirdi. Ben ona çok özeniyorum mesela. Canım sıkkın oldugunda, derdim olduğunda gidip anlatmak, annemin mezarında ağlamayı çok isterdim . Uzakta oldugumuzdan yıllarca babamın mezarını yaptiramadik. Geçen sene internetten numara bulup zor güç yaptırdım, bakmaya bile gidemedim. Akrabalar acaba mezarı toprakla doldurdu mu, nasıl oldu. Kimsemiz yok konuşup ettiğimiz. Bir fotoğraf isticek kimse yoktu. Mezarcidan rica ettim yaptırınca fotoğraflarını atın diye. Çok zor durum. Bence çocukların olduğu yere gömülmeli. Onlar orda gariban, biz buralarda gariban kaldık 
0 oy
önce (4,978 puan) tarafından
Ailemle eşim aynı yerde olduğu için böyle bir soru hiç gelmedi aklıma 
Bizim burda bi adam var karisini tam kapinin önine gmmuş ,evi bahceli dusun kapiyi aciyor hop karsisinda ve istelik ikinciyi getirmiş ayy nasl korkmuyosalar
önce (4,978 puan) tarafından
O ne be öyle şey mi olur
Bende goruncd şok oldum
0 oy
önce (1,505 puan) tarafından

Babam kendi memleketine dedemin amcamın dedemin anne ve babasının yanına gömdürmek ister annemle de muhtemelen bunun için kavga ederler Kendi bulundukları şehre gömerler eşimin olduğu şehire asla gömmezler 

Herşey bi yana da iki gün önce ölümden bahsettim eşime bana bişey olursa kızımı anneme ver dedim :'(

0 oy
önce (208 puan) tarafından
Ben kocamla aynı mezara gömülmek istediğim için onun memleketine gönderilirz heralde 
0 oy
önce (62 puan) tarafından
Ay aşko ben vasiyet verdim eyer ölürsem kaynanam dan 10 şehir öteye gömsünler diye :)) 
0 oy
önce (311 puan) tarafından
Annemin mezarı kendi ailesinin olduğu yerde . Gidemiyorum bile . Yolumuz da düşmüyor. Mezar ziyareti için gitsem misafir olacak ev bile yok. Bu eksikliğimi göz önünde bulundurarak gurbete geldiğim yere yani eşimin memleketine gömülmek isterim . Çocuklarımın dönüp dolaşıp geleceği yer burası olacağından mezarıma yetişmeleri de onlara kolaylık olur . Belki ben görmem ama onlar gelip iç döküp giderler . İnşallah beni iyi hatırlarlar. 
0 oy
önce (18,355 puan) tarafından
Tayinci olan ben sanırım ailemin yanına isterdim eşim memleketine döner senem geçmeden de kayinvalidem eşimi evlendirir 
0 oy
önce (843 puan) tarafından
Biz babamı olduğumuz şehre defnettik babaannemler köyde kaldıkları için köye götürmek istediler ama izin vermedik kendileri de zaten 1 sene olmadan köyden ilçeye taşındı yani iyili gitmemiş şimdi hiç gidemesek ayda bir gidiyoruz bayramlarda gidiyoruz Ben evlatlarımın yanında olmak isterdim ama 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 455 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (277 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 954 göst.
4 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Niloyaa12 (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 468 göst.
8 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sheyma (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,235 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde Bir sen bir ben (112 puan) tarafından soruldu

410,741 soru

12,358,907 cevap

41,316 kullanıcı

Kategoriler

...