+7 oy
507 göst.
Diğer kategorisinde (790 puan) tarafından
Burada Filistin için dualar toplandı, boykotlar yapıldı, içimiz parçalandı üzüntüden. Peki neden bu ilgi Uygur Türkü kardeşlerimiz için gösterilmiyor. Gerçekten içim acıyor onlar insan mı değil müslüman mı değil. Sabahtan beri temu postu görmekten midem bulandı artık. Bir kez daha anladım ki ülkemde herşey şov, herşey popülarizm 

11 Cevaplar

0 oy
(13,537 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Uygur Türkü kızın ağzından dinlediğim şeyler var. kanınız donar.

maalesef iki yüzlülük bu. dünyada zulüm gören çok millet var. birine sesimiz çıkmıyor birini kardeş görüyoruz diğerlerine oh olsun diyoruz. insanlık bu değil. üstelik bu doğu Türkistan zulmü yeni de değil. çok uzun zamandır var ve bütün dünya sus pus. 

ticaret hacminin ve nüfus fazlalığı sebebiyle bütün dünya susuyor.

asla acı kıyaslamak falan değil ama bi tarafta savaşta bomba altında kalıp ölüyor insanlar, tabii ki vahşet 

ama burda da erkekler, yahudi toplama kampı gibi kamplarda kalıyor. işkence görüyor. kadınlar sürekli tecavüze uğruyor. bir toplum soykırıma uğruyor. dümdüz bomba atıp yok etseler dhaa insaflı olacak düşünün öyle bir zulüm. ama kimsenin sesi çıkmıyor. 
-Reklam-
+7 oy
(364 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Maalesef ki bu kapitalist sistem ile alakalı bir şey. Ucuz olduğu için çok tercih ediliyor. Ama benim düşüncem Filistin konusunda gerçekten hassas olanlar Doğu Türkistan için de hassasiyet taşıyorlar. Şahsen ben kendim temudan alışveriş yapmadım . Bir şey almak istiyorsam ilk önce yerli olanını tercih ederim Çin malı almamaya çalışıyorum. Özellikle temu gibi Müslüman kardeşlerimize az parayla köle gibi çalıştıran bir yerlerden hiçbir şey almıyorum. Kimi zaman iki kat para ödediğim oldu ucuzu varken. Trendyol'un yarısndan fazlası çinlilere ait Ortaklar ama oradan alışveriş yapmıyorum ve aynı şekilde yapmayan birçok insan biliyorum herkes aynı değil.
(790 puan) tarafından
+1
Yorumun beni sevindirdi teşekkür ederim
(1,266 puan) tarafından
Evet ben temuyuda boykot ediyorum çin ürünlerini
+3 oy
(5,596 puan) tarafından
Sen onları bir de 14 şubatta gör!
+2 oy
tarafından
Kendi ırkına düşman bir ülkede yaşıyoruz çünkü . 
(790 puan) tarafından
+1
Al buyur uyarı almışım. Çok net söylüyorum ki soysuzdur bu uyarıyı veren. Türk düşmanıdır. Başka izahati olamaz
(51 puan) tarafından
Araplar bu ülkede Türklerden daha cok seviliyor malesef. Tarihten haberi olmayan insanlar,kendi ırkına en büyük kallesligi araplardan gördüklerini bilmiyorlar.
(790 puan) tarafından
+1
Ya canım kardeşim. Onlara da üzülelim onlara da tepki gösterelim tabiki. İnsanlık suçu var ortada arkamızı dönemeyiz. Ama niye soydaşlarımıza sırt dönüyoruz. Onlar desteğimizi hak etmiyor mu
(2,846 puan) tarafından
Ben tahmin ediyorum kim olduğunu :) Ayarı yedi bizden inine kaçtı :D
(1,272 puan) tarafından
Kimmiş kimmiş kız
(2,846 puan) tarafından
Azıcık davasında haklı olduğuna inanıyorsa gelir bulur :)) Yüreğine indik diye düşünüyorum. Normalde yaldır yaldır ifşa ederim ama gıcık kaptım kendisinden onun tarzıyla yürüyorum, bir parça onuru varsa ben uyarı verdim der zaten :D
(1,272 puan) tarafından
Helal lan yusufi hahahahha
tarafından
yaaaa noluyo kiiiim
+2 oy
(1,272 puan) tarafından
+1 ama tek farkla insanı insan oldugu için savunmalıyız dini ırkı şekli rengi ayırt etmeden bu dünyanın her yerinde sömürgecilik var filistine yapılana da dogu türkistana yapılana da aynı bakıyorum eger bir gün başka bir ülkeye de aynısı yapılsa ben yine aynı görüşte olurum çünkü hiç bir insan bu işkenceleri hak etmiyor bir çok kişi de insan odaklı degil ayrımcı bakıyor mesela İnstagramda denk geliyorum elin araplarına üzülüyorsunuz bizim türklere sesiniz çıkmıyor diye sizce arap olmaları o şekilde yaşamalarını mı gerektirir yada o bebeklerin ne suçu var dogutürkistan içinde aynı şeyi düşünüyorum... 
(790 puan) tarafından
+1
Kesinlikle katılıyorum bak yukarıda yazdığım yorumda da aşağı yukarı aynı şeyi söyledim.
(1,272 puan) tarafından
+1
Türkler de aynı şeyi yaşıyor araplarda ki ben böyle arap vs gibi söylemleri dogru bulmuyorum asıl özne insan olmalı bütün insanlar bu muameleyi hak etmiyor..
(1,272 puan) tarafından
+1
Temudan da alışveriş yapmıyorum israilin de ürünlerini almıyorum çok şükür benim elimden bu geliyor eger öbür dünyada allah ne yaptın bu insanların kanını akıttın demesin diye..
+2 oy
(4,413 puan) tarafından
Çünkü onlar türk...

Nefret ederim ayrımcılıktan her ikisi de can her ikisi de farklı ırk acılar  yariştiriliyor 
(790 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
+1 oy
(1,643 puan) tarafından
Çünkü Allahin belası Çin çok güçlü. Temuden 5 liraya boykot edip almadığımız bir şey pazarda 10 lira ve o da çinden geliyor öyle üzülüyorumki Uygur Türkleri seslerini bile duyuramıyorlar 
(790 puan) tarafından
Bu çinin güçlü olmasından mı kaynaklı? Yoksa ülkedeki vergilendirme sisteminden mi? İsrail çinden çok daha büyük bir siyasal güç. Hem de bizim ithalat ihracat ilişkilerimizin en kuvvetli olduğu ülkelerden biri. Ona dinlenirken gösterdiğimiz cesareti soydaşlarımız için de göstermeliyiz :(
(1,643 puan) tarafından
İsrail'i büyük markalarla daha kolay boykot ettik ama en basit çocuğumun oyuncaklarına bakıyorum hepsi cin mali pazardan dikiş kutusu almışım dandik bir şey Çin malı. Almadan da yapabiliriz olmadan da olur ama bit gibi heryerde varlar
(790 puan) tarafından
Çok haklısın. O zaman da dediğim gibi devlet eli ile müdahale gerekli
(1,643 puan) tarafından
Bence de devlet müdahale etmeli ama malesef Filistin olayında da görmedik Uygur Türklerinde göreceğimizi sanmıyorum. Ama öyle Turkler çünkü kısmına asla katılmıyorum bizim en büyük özelliğimiz irkimizi kutsal görmemiz
+1 oy
(285 puan) tarafından
Din dil ırk ayrımı olmaksızın yapılan tüm soykırımı,  tüm sömürgeciligi,  zulmü sonuna kadar kınıyor ve sonuna kadar kafirleri merhametsizlik yaratıkları boykot ediyorum. Allah yardımcıları olsun. Yürek dayanmıyor. Yıllardır süren bir zulüm. Temayül meraknedip bir kez bile indirmedim telefonuma çok şükür indirip teşvik edenide kınıyorum.
(790 puan) tarafından
Tebrik ediyorum arkadaşım
(285 puan) tarafından
+1
Yazıklar olsun ucuz diye kullananlara.
+1 oy
önce (2,346 puan) tarafından

Bizim ülkemizdeki insanlar beleşi sever, n yazık ki gittikçe tembelleşen bir toplumuz. Çalışmak üretmek şöyle dursun. Önümüze en kolayından n gelirse sazan gibi atlarız. Kimsenin gerçekten temu zıkkımına ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Gereksiz harcamalarını kesseler bile başka yerden desteklerler. Hele de tredyol.. o kadar arternatif var ama yok bizim insanımız 3-5 ucuz olsun diye yapıştı oraya. Filistin için de samimi bulmuyorum. Burda da gördük en çok dindar yaşamaya çalışanın sofrasındaki Nutella yada çocuğum başka çikolata yemez diye Kinder sürpriz ve daha da komiği bulaşık tabletini..

Rabbim hepimize samimiyet versin ,din kardeşlerimize soy kardeşlerimize karşı.

0 oy
önce (20,185 puan) tarafından

Çok haklısın. Aslında hoc çin malı da kullanmamamiz gerek. Ama artık o da mümkün değil gibi. Ne yapacağız bilmiyorum. En basitinden korkmaz markasi bile ürünlerini Çin'de urettirip adını bastırıp getirip burda satıyor. Bireysel olarak elimden boykot geliyor ancak. Ama o da tam olmuyor işte 

0 oy
önce (909 puan) tarafından

Canim çok doğru söylüyorsun herkes temudan alışverişi yapiyor evet uygun ama Allah zalimleri kahretsin ben hayatımda temudan bişey almadım Allah zalimlere destek vermekten korusun bzii ne diyeyim nefis işte uygun diye alıyorlar 

İlgili sorular

+3 oy
13 cevap 228 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 117 göst.
23 Aralık 2023 Diğer kategorisinde .SU. (5,399 puan) tarafından soruldu
+4 oy
12 cevap 570 göst.
31 Ekim 2023 Diğer kategorisinde SarEsleMom (12,522 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 665 göst.