Aleyküm selam güzelim.
1. Nafilelerde az ve özlük esastır. 1 gecede 1000 rekat kılmaktansa 1000 gece 2 rekat kılmak Allah katında daha makbuldür. Çünkü farz olanlar borçlarımızken nafile olanlar hediyelerimizdir. Birine borcunu ödemekle hediye vermek arasında dağlar kadar fark vardır.
Allah da borcu kuluna acıdığı için hediyeden daha çok sever. Bu sebeple bir hadisi kudside “ Kulum, farz ibadetlerden daha sevimli bir şeyle bana yaklaşamaz. Nafile ibadetlerle de bana yaklaşmaya devam eder. Sonuçta ben onu severim. Sevince de onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Benden istediğinde ona veririm. Bana sığındığında onu korurum.” buyrulur. Buhari hadisidir.
2. Kazaların yanında sünnet kılmak elbette ki daha güzeldir. Hanefi mezhebinde de zaten sünnetin kaza için terki yoktur. Sünnet de kılınır kaza da.
3. Çok kolay bir namazdır. 2 rekatta bir selamla 12 rekat kılınır. Her rekatta 1 Fatiha 1 SURE okunur. Ayet değil bakın, sure. Niyette de kalben “niyet ettim Ya Rabbi Miraç gecesi namazını kılmaya.” Denilebilir.