0 oy
176 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (782 puan) tarafından
Kızlar vakia suresi okuyup da hayatım da değişiklikler olan oldu mu?

2 Cevaplar

0 oy
(559 puan) tarafından

Vakıa suresi zenginlik için okunur. Hadisle sabit bir mesele ispat istemez :D

(559 puan) tarafından
Evet sabah kerahatinden sonra başlar vakti, öğlen ezanına son 45 dk kala biter.
(559 puan) tarafından
Aleyküm selam güzelim.
1. Nafilelerde az ve özlük esastır. 1 gecede 1000 rekat kılmaktansa 1000 gece 2 rekat kılmak Allah katında daha makbuldür. Çünkü farz olanlar borçlarımızken nafile olanlar hediyelerimizdir. Birine borcunu ödemekle hediye vermek arasında dağlar kadar fark vardır.
Allah da borcu kuluna acıdığı için hediyeden daha çok sever. Bu sebeple bir hadisi kudside “ Kulum, farz ibadetlerden daha sevimli bir şeyle bana yaklaşamaz. Nafile ibadetlerle de bana yaklaşmaya devam eder. Sonuçta ben onu severim. Sevince de onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Benden istediğinde ona veririm. Bana sığındığında onu korurum.” buyrulur. Buhari hadisidir.

2. Kazaların yanında sünnet kılmak elbette ki daha güzeldir. Hanefi mezhebinde de zaten sünnetin kaza için terki yoktur. Sünnet de kılınır kaza da.

3. Çok kolay bir namazdır. 2 rekatta bir selamla 12 rekat kılınır. Her rekatta 1 Fatiha 1 SURE okunur. Ayet değil bakın, sure. Niyette de kalben “niyet ettim Ya Rabbi Miraç gecesi namazını kılmaya.” Denilebilir.
(2,038 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Peki ne zaman kılmak evladır. Bugün mü yarın mı.
(559 puan) tarafından
Vakit ikindi vakti girecek. Pazar günü ikindiden pazartesi ikindiye kadar kılınır. Cümlemizden.
(2,038 puan) tarafından
Tekrardan çok teşekkür ederim canım benim ❤️
-Reklam-
0 oy
(2,116 puan) tarafından
İlla bu süreyi oku şu değişimi bekle diye birşey olduğunu düşünmüyorum her ayet bir  mana ve mucizeye inmisdir.Onemli olan rabbine sığınıp duayla istemekdir...Gerisi teferruat #Bence
(782 puan) tarafından
Seninde dediğin gibi mucize o yüzden şuan maddi sıkıntım var çok şükür Rabbime sığınıyorum vakia da bereket duası buna da inanıyorum ama başkalarında olan güzel şeyleri okuyup daha çok okumak istiyorum
(2,116 puan) tarafından
Rabbim gönlünde ne ise hayırlı ise versin ne diyeyim
(782 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun hepimzin gönlünde ki hayırlı bir şekilde olsun

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 459 göst.
17 Ekim 2023 Diğer kategorisinde fatos18 (1,837 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 213 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gizem kabakiz (4 puan) tarafından soruldu
0 oy