0 oy
135 göst.
önce Diğer kategorisinde (156 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Yarın kandil oruç tutacam. Benim 6 tane de kaza orucum var. Yarın kaza orucuna niyetlensem aynı sevap olur mu. Bilen var mı acaba. ????

6 Cevaplar

+1 oy
önce (264 puan) tarafından
Kazaya niyetlen zaten oruclu olduğun için onada sevabı gelir 
-Reklam-
0 oy
önce (3,617 puan) tarafından
Ayrı bi gün tut bence 

Yarın kandil niyetine tut daha iyi olur
önce (156 puan) tarafından
Bir yanım öyle diyor, diğer yanım da niyetlen kaza orucuna. Çünkü 17 tane oruçt. 2 çocukla anca 11 tane tutabildim 6 tane kaldı. Tabu bunlar bahane. Ama regli günümde yaklaştı günler uzadı. Okullar açılacak. Bunları düşünüp duruyorum
önce (3,617 puan) tarafından
Benim 60 gün borcumuz var canim
Ben iki çocukla tutuyorum
25 gün oldu
Ara veriyorum tekrar tutuyorum
Ardı ardına zor oluyor çünkü
Allah kabul etsin, güç kuvvet versin inşallah. İnşallah Ramazan'dan önce bitirmiş olursunuz. Çocuklarla çok zor oluyor,birde bebek emziriyorsanız daha zor. Ben üst üste 5 tane tuttum sütüm etkilendi,o dönemde bebek küçüktü şimdi 7 aylık oldu üst üste tutayım da aradan çıksın
0 oy
önce (2,233 puan) tarafından
Deminden beri bunu araştırıyorum ama net bı şey bulamadım bilen varsa yaszin hayrına . Benimde kaza orucakrim var bı kaç tane
Günler uzadıkça tutmak da zor oluyor. Ramazan ayında herkes birlikte oruç tutunca keyifli, ama kaza oruçları tek tutulunca biraz zorlanıyor insan
önce (2,233 puan) tarafından
Evet bende geçen yıl hamileydim tutmadım 25 tane tutum 5 tane kaldı inşallah onlarda bitecek . Aynen valla sonradan tutmak çok zor
Allah kabul etsin inşallah tuttuğumuz oruçları.
önce (1,009 puan) tarafından
Canim ben hocayla gorustum bu aksam ayni soruyu sordum en son kazaya kalan orucuma ve bugunun sevabina diye niyet et dedi
0 oy
önce (5,091 puan) tarafından
Allah kabul etsin ikisininde sevabı var cnm sen kazaya niyetlen 
0 oy
önce (1,945 puan) tarafından
Kaza orucu olan nafile oruç tutamaz.

Önce kazanı tutmalısın..

Hocamız böyle derdi. Bilen biri çıkarsa aydınlatır
0 oy
önce (3,803 puan) tarafından
‼️‼️‼️‼️‼️‼️

KAZA ORUCU OLANLAR NASIL NİYET ETMELİDİR.

Recep ve Şaban aylarında kaza orucu olanlar

Kaza oruçlarını tutsunlar, bu ayların nafile oruçlarının sevabını alabilmek için de şöyle niyet edip dua etsinler:

"Ya Rabbi kazalarım olmasaydı ben yine bu günlerde Senin rızan için oruç tutardım.

Beni de bu günlerin faziletli oruçlarından hissedar eyle.

Diye niyet edip dua etsinler. Cenabı Hak bu nafile oruçlarında sevabını verir diye umud ediyoruz.

Fatih Kalender Hocaefendi Fıkıh Alimi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
1 cevap 72 göst.
29 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Karadenizin incisi (10,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 77 göst.
2 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (5,480 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 371 göst.
27 Mart 2023 Diğer kategorisinde ikizlerin-annesi (364 puan) tarafından soruldu

410,947 soru

12,366,633 cevap

42,072 kullanıcı

Kategoriler

...