0 oy
83 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,085 puan) tarafından
Kızlar bebeğim yarın 5 aylık olcak.bu sabah kahvaltıda baktım ek gıdaya pek istekli bende biraz yumurta sarısı verdim hemende  yedi hatta vermeyince ağladı ve istedi ama ben çok az verdim.sizce bişey olur mu erken daha ek gıda için ama acaba yavaş yavaş böyle arada versem sorun olur mu 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (5,548 puan) tarafından
Ek gıda konusunda şöyle bir yanlış var. Ek gıda doyumluk olmayacak tadımlık olacak. 3 gün kuralı ile tadımlara başlayabilirsiniz. Daha midesi çok hassas olduğu için yavaş yavaş tadımlara başlayabilirsiniz ama dediğim gibi sakın doyumluk olmasın. Önce Bir yemek kaşığı yoğurt sonra sonra miktarını artırın. 
-Reklam-
0 oy
önce (13,310 puan) tarafından
yurtdışında 4 aylık başlatıyorlar. ben 5.5 ta başladım doktor önerisiyle. mama sandalyesinde destekli de olsa dik oturabiliyorsa tadımlara başlayabilirsin. kendinin atılması da önemli 
önce (1,085 puan) tarafından
Henüz dik oturamiyor bebegim
önce (13,310 puan) tarafından
başını dik tutabiliyor mu? osman gönülal ek gıda başlangıcı videolarını izle bi
Başını dik tutuyo ama oda tam sayılmaz tmm canim bakiyim dedigine
0 oy
önce (5,119 puan) tarafından
Ben 4 buçuk aylıkta başlattım iyi ki baslatmisim diyorum 
Doktor önerisiyle mi başladınız 
önce (5,119 puan) tarafından
Evet canım .anne sütü alıyordu doymuyodu mama verdik içmedi bizde ek gıdaya başlattık iyi ki de erken davranmisiz şimdi çok şükür masallah yemek ayrımı yapmıyor 
0 oy
önce (238 puan) tarafından
Verdiğin şeylere dikkat et ama alerjisi çıka bilir mesela bugün yumurta verdiysen yarın süt ürünleri dene peynir tarzı yoğurt gibi 
0 oy
önce (2,624 puan) tarafından
Bormalde doktorlar 6ay oncesi onermiyorlar canim.benm 2.kizim anne sutu alamadi malesef oyuzden doktroumuz kilo problemide oldgu icn 4bucuk aylikkem baslayabilir dedi ama tadimlara baslayabikir dedi.doyumluk degil ve dedigim gibi doktor gozlemi altinda basladik biz kafamiza gore hareket etmedik.sende bi dotronu danissan iyi olur canm.
0 oy
önce (1,547 puan) tarafından
Yurtdisinda yaşıyorum burada 4. Ayda başlıyoruz bebeğiniz hazirsa az az tadım yaptırabilirsiniz
0 oy
önce (3,945 puan) tarafından
Benim kizimda bu gun 5 aylik olduu.yavastan basliycam bende
0 oy
önce (530 puan) tarafından
5 te durumagore başlanır mesela kafayı tam dik tutması,  oturabilmesi gibi şeyleri dikkate alıyorlar zaten ilk başta püre sonra dişler çıktıkça puturlu püre biraz daha taneli ama kolay cignenen yemek tarzı sonra sonra katı gıda ya devam edilir ilk başta 3 gün kuralı var amacı besin alerjisi varsa mesela yumurtaya yoğurda proteine bunları anlayabilmek için 3 gün mesela ilk yoğurt sonraki 3 gün havuç yoğurt püresi sonraki 3 gün kabak yoğurt püresi gi bi yoğurttan emin olduktan sonra ikili püre deneyip ardından hiçbir sorun yoksa 3 gün kuralı ardından direkt coklu karışıma gelebilirsin. Elma armut yoğurt gibi yada direkt sebze pureleri.  Ek gıdadan sonra katı gıda döneminde bagirsaklar zorlayabilir kabızlık olabilir yemeklerine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz buarada . 
önce (530 puan) tarafından
Su da önemli ortalama 1 Su bardağı su icirebilirseniz günlük çok iyi olur . İlk başlarda da pek istemezler gidin gelin su hatırlatın ona alışkanlık olsun zaten 1 yaşından sonra o istiyor :) 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 149 göst.
0 oy
5 cevap 116 göst.
0 oy
4 cevap 144 göst.
27 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (523 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 198 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,550 soru