0 oy
117 göst.
Diğer kategorisinde (204 puan) tarafından
Sadece mama ile beslenen bebeğe su vermelimiyim yada günde ne kadar 2 aylık bu arada buzmanankadr hiç mama vermemistik artık süt ememeyecek çünkü 

7 Cevaplar

0 oy
(6,226 puan) tarafından
 canim heralde ki . bebege su verilmeme amaci bos yere kalorisiz biseyle dolmasin anne situ ile dolsun kidesi. vizim dr sutum vok diye annesuti alirkende su verdittirdi her ostedoginde meme vermedik bazen suyla gecistirdik emzik almiyordu refluydu zort birt emip midesi tasiyordu ve cok kiloluydu 2 kilo uzeri aliodu ayda sadece anne sutuyle o yizden anne sutunde bile diyete girdi. ver yani su anam babam usulu herseye takilma .
(204 puan) tarafından
Tamm canm sagol
-Reklam-
0 oy
(736 puan) tarafından
Doktora sormadin mi hic canım 
(204 puan) tarafından
Mamayı doktor başlattı ama suyu sormadım canm ya
(736 puan) tarafından
Sor canım ona göre hareket edersin 
(204 puan) tarafından
Ayın 3 ünde tekrar gidicez zaten sorayım canm dua et bize ne olur postuma bak domuz gribihiz hepmiz bebek çok kotu
(736 puan) tarafından

Aaaa görmedim canım yaa çok üzüldüm Rabbım bu güzel günün yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin :'(

(204 puan) tarafından
Vallah 1 haftadır hepimiz çok kotuyuz sütüm bile kesildi artık agzma bir lokma yemek koyacak midem yok  her gun hastanedeyiz bebekte düzgün mamada içmiyor çok korkuyorum onlara bişey olmasından 
0 oy
(438 puan) tarafından
Verilir bence su 

Doktormu dedi emzirme diye 

Ilk emzirip sonra mama verebilirsin
(204 puan) tarafından

Sütüm hiç yok artık canm gelmiyor hepkmizde hastayız kaç haftadr ağzıma lokma kıyamıyorum istahda yok süt de yok doktor dedi mama ver diye

(438 puan) tarafından

Ay kiyamam Allah sifa versin insallah hergun banyo yapin mikrop lar gitsin 

Benim bebiste grip oldu baya burnu akiyor 

0 oy
(1,065 puan) tarafından
Hayır canım verilmez, bebeklerin vücudunun %75 i su zaten o yüzden mama ve meme emen bir bebeğe 6aya kadar su verilmez. Ne zaman ki ek gıdaya geçer o zaman verilebilir 
0 oy
(625 puan) tarafından
Ben 6 aya kadar su verilmez diye biliyorum ama hekim verebilirsin derse de suyu içme suyu dahi olsa bi 10 dk kaynatıp iyice sogutmalisin başka türlü direkt verirsen bakteri geçişi de olabilir . E.coli gibi bunlarda iye yapabilir yada vücutta enfeksiyon olabilir başka durumdan izin veriyorsa suyu kaynatmalisin yqni . Hekimimiz bize özellikle söylemişti 
0 oy
(1,632 puan) tarafından
Verilir de denmez verilmez de denmez. Su vermemekteki amac besleyici bir şey ile mideyi doldurmak anne sutu yoksa mama anne sutu açığını kapatır. Şöyle düşün diyelim bebek 2 yemek kaşığı mama alıyor sen 1 yemek kaşığı su verirsen 1 kaşık mama alır yani boş kalori bizim önceliğimiz özellikle 2 yaşına kadar hep besleyici şeyler tüketmesi olmali. İstersen az biraz verebilirsin.

Ama soru bebegin buna ihtiyacı var mi? Ise bir sürü araştırma yaptım bebegin suya ihtiyacı yok 
0 oy
(1,739 puan) tarafından

Ne suyu sakın 6 aydan önce su verilmez. Zaten mamada da su var. Sonuçta suyla yapılıyor. 

Suyu verirsen eğer cocuk mamayida içmez. Su verme sakın
Sen doktor ne diyorsa onu yap. Önceki postunuda gördüm. 3 saatte 1 falan 120 cc ilik suya 4 ölçek mamayi koy karıştır ver bebege. Bebek açsa zaten huzursuz olur ağlar. Mamasını içip gazını çıkarınca rahatlar. Bu şekilde devam et.
(204 puan) tarafından

Ama bebeğim mamasını içmek istemiyor canm 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 74 göst.
+1 oy
18 cevap 290 göst.
2 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ruyam98 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 124 göst.
0 oy
11 cevap 171 göst.