0 oy
190 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (68 puan) tarafından

Kızlar bebeğim erken doğuma vağlı solunum yetersizliği sebebi ile yoğun bakımda öncelikle en hayırlı zamanda kavuşmak için dualarınızı bekliyorum 

Daha sonrasında bazı sorularım var fotoğraf almak neden yasak görüşmek neden haftada 2 gün serbest bu süreçte haklarım neler 

Başından geçen varsa süreç nasıl ilerliyor 20 gün oldu ben daha bu hafta kucağıma alabildim normal mi

20 Cevaplar

0 oy
önce (29,255 puan) tarafından

Sağlıkla kavuşursun insAllah hiç bilgim yok

-Reklam-
0 oy
önce (52 puan) tarafından

Devlet mi özel mi

önce (68 puan) tarafından

Özel hastane 

önce (52 puan) tarafından

Bulaşıcı hastalık olduğu için sokmuyorlardır içeri Rabbim tez zamanda kavuştursun inşallah 

0 oy
önce (887 puan) tarafından

Öncelikle hayırlı olsun canım benimki de 34 hafta doğmuştum bir hafta küvezde kaldı fotoğraf çekebiliyordum günlük süt götürüyordum 2 saatte bir görebiliyordum belki şu an virüs yüzünden göstermiyorlardır

Süt istediğim zaman götürebiliyorum ama diğer şeyler bizde çok kısıtlı

önce (887 puan) tarafından

Domuz gribi influenza virüsü arttığı için önlemleri arttırmış olabilirler inşallah tez zamanda kavuşursun çok zor zamanlar Allah yardımcınız olsun

Aminnn

0 oy
önce (85 puan) tarafından

36. Haftada erken doğum yaptım solunum yetersizliğinden 10 gün hastanede kaldı . Pandemi döneminde doğum yaptım kızımı 10 gün boyunca hiç görmedim doğduğu esnada hemen acil bir şekilde yoğun bakıma aldılar . Süt sağıp hergün götürüyorduk sadece sütü alıyorlardı asla göstermediler 😞 allah yardımcın olsn canm biran önce kavuşursunuz inşallah

Geçmiş olsun size de amiin

önce (85 puan) tarafından

Geçti canm çok şükür şuan 4 yaşında kocaman kız oldu bile ♥️

0 oy
önce (6,146 puan) tarafından

yenidogan yogun bakim mikroplara cok acik. hastaneden eve gelinc bir sure misafir kabul etmeyin diye uyariyorlar zaten . yani o yuzden maksimum iki gun diyirlar hatta ben hic gitmedim 6 gun. sut yolladik sadece iceriden resimde alamadik hemeireye soruyorduk iyi soyle boyle bilgi veriyordu

0 oy
önce (4,475 puan) tarafından

Enfeksiyon kapmamasi için sürekli giriş çıkışlara izin vermiyorlar 

Fotoğraf ta dr a söylerseniz hemşire size çektirtiyor 

Benim oğlumda 10 gün kaldı sürekli içeri almamaları  okul iyi birşey çünkü bi enfeksiyon kapsa Allah göstermesin daha kötüye gidebilir 

0 oy
önce (326 puan) tarafından

Fotoğraf çekmenin neden yasak olduğunu ben de bilmiyorum ama biz haftada 4 gün görebiliyorduk. Bebeğin durumuna göre kucağa veriyorlar. Solunum cihazına bağlı ise kucağınıza almanız zor olur. Bununla beraber enfeksiyonulu bebekler de kucağa verilmiyor kolay kolay.

0 oy
önce (1,656 puan) tarafından

Canım sen sanslısın ben 4 ay boyunca ameliyatları dışında göremedim sadece hastaneden resim attılar ve o dönem covid vardı yanına almıyolardı kesinlikle yasaktı ihtiyacları oluyodu götürüyodum hemşiresi gelip alıyodu cıkmasına 1 gün kala aldılar yanına sağlıcakla kavusursun inşallah

0 oy
önce (13,248 puan) tarafından

fotoğraf evet yasak, küvezdeki yansımalar vs sorun oluşturuyormuş. işte camdan yansımada acaba bebekte sorun mu bar düşüncesi vs yani öyle demişlerdi bize

aslında her gün görebilirsiniz, haftada 2 değil. tabi bebeğin durumu da önemli ama ben her gün gördüm, her gün saat 11de herkes bekliyordu, sırayla alıyorlardı içeriye. doktor teker teker bilgi veriyordu. 5 dakika görüyorduk

bebeğinin ne kadar erken doğduğuna da bağlı. ben 35 haftalık doğum yaptım, 5.Günde kucağıma almıştım.

emzirmeye başlayınca sadece ben emzirme vakitlerinde giriyordum, eşimi almıyorlardı o zamanlarda

0 oy
önce (4,266 puan) tarafından

Benim kızımda yoğun bakımda kaldı 1 hafta kadar 3 saate bir emzirmeye gidiyoduk solunum sıkıntısı olanlarda bizim gibi emzirmeye gidiyodu haftada iki gün değil 3 saatte birdi sadece haftada bi gün baba görmeye geliyodu bilgi veriliyordu  bebek hakkında 

0 oy
önce (359 puan) tarafından

32 haftalık doğum yaptım bebeğim 1 ay yattı hastanede dediğiniz gibi haftada 2 kere görebiliyordum malesef orda bir sürü bebek var ve hasta olmamaları gerekiyor en küçük mikroptan bile enfeksiyon kapabiliyorlar bu nedenle çok fazla insan içeri alamıyorlar 

0 oy
önce (6,026 puan) tarafından

Allah yaridmcin olsun benim de bebek iki aylık oldu ilk solunum yolu yetersizliği var dedi götürdüler kanında da enjeksiyon çıktı bir.htta kaldık kuvezde kaldı ama doktor kaminda enfeksiyon olmasaydı ilk gün taburcu edecektik solunumu duzeltik dye orda bircok bebeği hemen gönderdiler antibiyotik verdiler bir hfta kaldı ben emzdryordum.iki üç.saat emzdrme odasındayken yanımızda kalıyordu sizin çok mu ciddi seviyiede nye Allah'ım şifa versin inşallah cnm 

0 oy
önce (1,012 puan) tarafından

Çok normal. Benim kızımda 1 ay kaldı öncelikle bıizden iyi bakıldiklarını bil. Benim arkadaşım çalışıyordu tam teşekküllü ozel bir hastanede kaldı kızımda. Orda yenidoganlar var çok sıkıntılı süreç geçirenler erken doğanlar senin gibi solunum sıkıntısı yaşayıp birde cihaza bağlı olanlar var. Benim kızımda bağlıydı bir sure. Seni her gün tabi ki alamazlar hijyen çok önemli. Alırken bile maske kıyafet giydirip ellerini iki kez yikatiyolar. Sadece kendi bebeğin için dusinme çok hassas bebekler var. Hava bile çok önemli o yüzden soluduğu. Bende hafta da iki gördüm 20 gün sonra emzirebildim. Bu süreçte hiç bir hakkın yok malesef keşke her gün görebilsek ama ben hemşirelere ağlayarak yalvarirdim arkadaşım bir kez aldı beni sadece o da dışarıdaki camdan gördük yanına giremedim. Babalar için daha da zor onların hakkı haftada 1. Sadece süt götürebilirsin her gün kilosunu durumunu hemşiresini çağırıp detaylı öğrenebilirsin. Haftada bir gün fotoğraf atıyorlar. Böyle bir uygulama  yoksa isteyebilirsin. Haftada bir gün fotoğraf paylaşılıyor çünkü. Tez zamanda kavuşursun inşallah

Çıkartmak için acele etme onlar çok çok güzel bakıyorlar emin ol. Ücret talep edilmez ama ederlerse yenidogan süreci ücretsiz bu konuda da bilgin olsun. Sadece vitaminler için ödeme yaparsin. Bebeğin düşük doğum ağırlıklı ise Aptamilin eoprotin maması var anne sütü zenginleştirici. Sutun varsa anne sütüne karıştırılıyor düşük doğum ağırlıklı ve pramature bebeklere Özel bir mama. Biraz pahalı ama bebeği hemen toparlıyor. Bize Yenidoğan yoğun bakım uzmanı kullanmıştı. Sende bir danışabilirsin doktoruna kullanmiyorsa 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Yorumalrda özel hastane olduğunu okudum nasıl izin vermiyorlar anlamadım ben de kızımı özelde doğurdum küvezdeyken rica ettim resmini çekebilir miyim diye flaş kullanmadan cekebilirsin dedi . Görüşme de eşim her gün süt götürürken bebegide görüyordu benim dikislerden felan rahat yürüyemiyordum ayakta duramıyordum diye gidemiyordum bir hastaneden çıkmadan gördüm birde dikislerim için kontrole giderken gördüm bebeğimi ama dediğim gibi flaş kullanamdan resim çekmeye izin verdiler ve eşim süt götürürken her gün bebeğide gördü. Bende iki kere gördüm 

0 oy
önce (592 puan) tarafından

Aaaaa haftada 2 kere mi biz hergun görüyorduk benim oğlumda kaldi 5 gün ama biz gergin görüyorduk 35 + 2 dogdu benim oğlum doğduğunuz öğleyin gördük coksukur şimdi 3 aylık olmak üzere nerdensiniz canım hangi hastane o oyle

0 oy
önce (573 puan) tarafından

Benim bebeğim erken doğmadı ama doğumdan iki gün sonra küveze alındı. Göbek bağı enfeksiyonu yüzünden 6 gün kaldı küvezde. Haftada iki gün görüş vardı pazartesi ve cuma onun dışında eşim hiçbir şekilde göremiyordu. Yatış yaptığımızın ertesi günü görüş günüydü girip gördük ve süt götürdük. Sonra günde iki kere emzirmeye aldılar. Bebeğin durumu iyi olmadığı müddetçe temas ettirmiyorlar. Bağışıklığının güclenmesini beklemişlerdir kucağına vermek için. Bir odada birçok küvez var ve birçok bebek var ve hepsi hassas dışarıdan gelecek mikroplara çok açıklar. Bir bebek bir anneden mikrop kapacak olsa risk teması o yüzden az tutmaya çalışıyorlar. Fotoğrafa gelecek olursak bugün bebekler orada sadece bezli bir şekilde yatıyorlar ve siz bebeğinizi çekmek isterken başka bir bebeği de çekebilirsiniz yada başkası sizin bebeginizi çekebilir bence çekilmemesi çok doğru girince telefonumu masanın üzerine bırakıyordum üzerimde birşey kalmıyordu akıllı bilekliğimi bile çıkarıyordum. Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın çok zor. Rabbim seni ve bekleyen tüm anneleri yavrularına kavuştursun 

0 oy
önce (8,799 puan) tarafından

Fotoğraf bende alamadım hic  ama hergün babasıyla görme hakımız vardı  1 hafta kaldı benim bebek te

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Benim kizim dgdugunda korona vardi 3 yil oldu. Erken dogu ve küveze girdi.. gun icinde belli saatlerde süt veriyrduk ama haftada 2 gun gorebiliyrdum. Resim cekmek yasakti. Radyasyondan sanirim diger cocuklari etkilemesn diye yada diger cocuklarida cekmeyelim diyemi bilemiyrm. Belli bi sure snra emzirmeye cagiriyorlardi. Bol bol dua et. Sut gotur. Cabucak iyilessin bebegin insallah

0 oy
önce (10,706 puan) tarafından

Benim oğlum 11nci gün taburcu oldu her gün gidip emziriyordum 1 saat bazen sadece  20 dakka o ara yanlış olurduk bebeğimle gizlice resimlerimizi çekerdim her seferinde sakın resim çekmeyin yasak diyorlardı 

0 oy
önce (3,695 puan) tarafından

Canım solunum yetersizliğinden yatıyor vücudu enfeksiyona açık ve şuan domuz gribi salgını var bu yüzden önlem alıyor hastane yanı yine bebeğin için canım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 49 göst.
0 oy
4 cevap 174 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Alperelifefe (205 puan) tarafından soruldu
+9 oy
16 cevap 1,212 göst.
0 oy
5 cevap 138 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Denizela (162 puan) tarafından soruldu

410,383 soru