0 oy
48 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (395 puan) tarafından
Bugun aşi icin saglik ocagina gittim 

Butun anne babalar yeni doğmus bebeklerini bildigin kucaginda oturtuyordu  hatta bir bebek o kadar zayiftiki bacaklari kürdan gibiydi  onuda oturttu hepsi yeni dogmus 

Biz 6 aya kadar oturtmuyiruz 

Onlarmi digru yapiyor bizmi anlamadim 

Yurt disindayim bu arada

3 Cevaplar

0 oy
(1,044 puan) tarafından
bu konu biraz tartışmaya açık sanırım ama ben şu mantıktayım oturmamanın zararı yoksa oturtma riskine girmeye gerek yok...

aynı şeyi gebelik sürecimdeki kan sulandırıcı iğneye de uyguladık. doktorum iğne vurulmanın hiçbir zararı yok o nedenle riske girmeyelim devam et dedi. 

yaptığın şeyin riski yoksa şüphe ettiğin şeyi denemeye gerek yok bence
(395 puan) tarafından
Bencede riske gerek yok
-Reklam-
0 oy
(656 puan) tarafından
Benim bebeğim 4bucuk aylik. 4 ay kontrolunde doktor kesinlikle oturtmayin dedi bebegim surekli oturmaya calisiyor kafasini kaldiriyor ama oturtmuyoruz ozellikle kuyruk sokumu için ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz dedi doktorumuz. Ben herşeyin vaktinde yapilmasindan yanayim
(395 puan) tarafından
Aynen kesin likle bende riske atmak istemiyorum bir Kere ebe ilk gun yeni dogdugunda oturttu sonra direk aldim kucagindan bende bebegimi
(656 puan) tarafından
Ya inanamiyorum bide bunu yapan ebe yani. Sorsan herseyi pek bilirler ama. Yani destekli oturtanlar var ama bende riske atamam birsey olursa telafisi yok vakti gelince zaten oturacak
0 oy
(865 puan) tarafından
Doğar doğmaz oturulmaz, hafif yatar pozisyonda olmalı. 

Altı ay da bence çok geç. Ara ara oturtulmalı, hafif yatar pozisyonda alıştırma yapılmalı. 
(395 puan) tarafından
Bunlar oturtuyor şok oldum bugun
(865 puan) tarafından
İki ülke farklılıkları her konuda olur. Oranın doktorları bu konuda ne düşünüyorlar sorabilirsiniz.
Ama genel olarak söylüyorum, orada yaşadığınız için oranın gidişatına ayak uydurmak lazım ya da kıyaslama çok yapmamak lazım. Mesela Tr de vitamin,demir ilaçları veriliyor, bizde sadece d vitamini var. Ya da kalça çıkıklığı için film çekiliyor ama bizde yok. Ya da her ay toksoplazma riski için kan veriyordum burada ama Tr de yok gibi.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 155 göst.
+9 oy
16 cevap 1,209 göst.
0 oy
1 cevap 129 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Aayfer (59 puan) tarafından soruldu

410,333 soru

12,340,085 cevap

39,574 kullanıcı

Kategoriler