0 oy
877 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,458 puan) tarafından

Arkadaşımın kaynanası süslü kutulara bebek bohçası yapmış getirmiş bir sürü. Arkadaşım adına çok sevindim ama kendi adıma da üzüldüm. Çünkü ben eşimin tarafından bir çöp gormedim bile. O kadar köye gittik geldik bırakın bı çift çorap almayı koynuna bı para koyan bile olmadı ne biçim insan bunlar anlamadım. Allah kendi tarafimdan razı olsun gerek takı taktılar gerek hediye alıp verdiler. Annem eline para geçtikçe kızıma birşeyler almak için çabalıyor hal böyle olunca insan karşı taraftan da birşey bekliyor ama maalesef. Bu yüzden değersizmişiz gibi hissediyorum. Bu saatten sonra da birşey beklemiyorum.  Herkes ederi kadar değer görür.

29 Cevaplar

+12 oy
önce (135,108 puan) tarafından

neden degeri ilgiyi sansi hediyede paradq pulda ariyoruz deger vermek koynuna para koymakla olmaz hediye vermekle olmaz deger maddiyata dayali seylerle olmaz

yaww hee heee 🤣🤣🤣🤣

önce (1,377 puan) tarafından

akrabalardan uzak seven kocasi var bide belcikada yaşıyor ALLAH bilir kac yillik evli eee biz ona gore toy sayiliriz ustune akrabalardan uzak mutlulu taaaaa uzaklarda yaşiýor millletin degerini ne yapsin sür sefani yaşa hayatını

önce (6,827 puan) tarafından

İnsanların sefasını sorgulamak size mi düştü? Nedir bu çekememezlik

önce (1,458 puan) tarafından

Baby boyum beni tanımadan değeri hediye de takı da arıyor deyip yargılayamazsın. Neredeyse bütün yorumlarda yazdım niyetimin maddi değilde manevi olduğunu. Ben kaynanamın veya başkasının hediyesine takısına kalmadım. Malları mülkleri de umrumda değil ben sadece sevilip, değer görmek ve dusunulmek isterim. 

basami donduk 

-Reklam-
+3 oy
önce (7,824 puan) tarafından

Ay herkes Bi tutturmuş yapmak zorunda değil diye.  Post sahibi sanki mal mülk istiyor. Değeri nasıl gösterirsin ki yani düşünürsün bak ben bunu senin için aldım demektir seni düşündüm demektir. İnsan burada gerçekten dertleşmeye çekiniyor hemen Bi karşı savunma....

Evet canım malesef bazı insanlar böyledir. Bir çöp almazlar lafa gelince canım cicim ama icraat yok. Ben böylelerinin değer verdiğini düşünmüyorum. İnsan içeriyor haklı olarak. Hediyelesm3ek sünnettir diye boşa dememişler. 

+1

Ayy valla cansucum beni anladığın için çok teşekkür ederim sana. Gözüm malda mülkte olsaydı bağını, evini, arabasını üstüme yapardım ama gözümde değil. Ben değer görmek istiyorum sadece bunu maddi yapmasa da olur ama bazen bir iğne bile mutlu eder insanı beni düşünüp almış diyerek 

önce (547 puan) tarafından

Özellikle sana gözün olmasın beklentiye girme diyenlerin. Böyle şeyleri çok taktıklarına emınım ama kanıtlayamam😀 

Çok şeey etme burdakı düşünceli anlayışlı kişileri🤣

Ben çocuğuma herşeyi alacak güçteyken niye başkası için beklentiye gireyim ki 😄 neredeyse her yorumda aynı şeyi yazmama rağmen hala değeri maddiyatta aradigimi düşünen var ya oturup mal'a anlatır gibi anlatasım var 😂

+2 oy
önce (8,265 puan) tarafından

Aman bosver. Süslü bohcasi olmadı diye değersiz mi senin bebegin ?

Dünya malı dunyada kalır 😌🤠😎😲

önce (4,020 puan) tarafından

Ouuu emojiler fulll

Valla aşko kim daha çok değer veriyor ben onu çok iyi anladım ve gördüm onun için herkese ederi kadar değer veriyorum şimdi 😎

önce (8,265 puan) tarafından

En iyisi 🫣🤫🤓🤸‍♂️🤸‍♂️

+2 oy
önce (20,035 puan) tarafından

Hiç onemsemem. Böyle bı adet oldugunu bile doğum yaptıktan sonra farkettim diyebilirim. Ama Kayinbabam ya da annemler gelirken cocujlara meyveli süt ya da çocukların sevecegi abur cuburlar alıyorlar ya. O değerli hissettiriyor işte. Düşünüldüğünü biliyorsun. Hediyenin değeri değil dusunulmüs olmak önemli brnim icin. 

Hah bende bunu diyorum işte benim için de düşünülmüş olmak önemli. Çocuklarını düşünmüş değer vermiş ki onların seveceği şeyleri alıp geliyorlar. 

+1 oy
önce (2,105 puan) tarafından

Yaş ilerledikce nekadar değersiz olduğunu anlayacaksınız bunların sizin ve yavrunuzun sagligi herşeyin öncesinde gelecek ..40 yaşından sonra yeniden doğdum desem hiç birseyin gereksiz olduğunu hayat bir gün oda bugün saglikli şekilde yaşamak 

Evet canım gercekten sağlık hepsinden daha üstün ve değerli ama insan sevildiğini, düşünüldüğünü de hissetmek istiyor.

önce (864 puan) tarafından

Aradığım yorum tamda dediğin gibi bende bunu bu sene anladım senelerce ondan , bundan , şundan arayıp durmuşum . Ne kadarda doğru bende kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum, sanırım 40 ta gelen kafa. 

Aynen herşey boş aslında sadece an var değerli olan birdaha asla gelmeyecektir...mesela yavrunuzun her anı ve saniyesi asla geri dönüşü olmayan  gün ve gün çiçek gibi büyüyor...bizim içinde geçerli gecmisde ne alakası olmayan salakça şeyler için üzülmüşum diyorum....birde bu eşim ailem dahil herkesin yaşattıklari....aman boşver diyorum yoluma bakıyorum..

Aman bosverin kendinizi sevin en değerli sizsiniz baskasi sevse ne ?.

+1 oy
önce (779 puan) tarafından

Yine değer vermek parada değil hediyede değil saçma sapan yorumlar gelmiş ben sana hak veriyorum canım senin canınsa bebeğin onalrinda canı birimede değer verdiğini ona hediye alarak onu düşünerek gösterirsin kuru kuruya lafla herkes sever senin çocuğunu torun bu ya ben senin ne demek istediğini anladım bişey almıyorlar alamiyorlarsa bari para koysunlar anlamında söyledin sonuna kadarda haklısın 

Yo valla birşeyde almasın istemiyorum beklenti içinde değilim ama bari manevi olarak değerini göstersin. Kendi ailemin içi gidiyor kızıma. Her gün görüntülü arıyorlar çocuğu görmek için, müsait olunca gelmeye çalışıyorlar 4 saatlik yolu, ben gidince hep annem babam bakıyor ilgileniyor oynuyor kizimlar ve bu benim çok hoşuma gidiyor. Sadece annem babamda değil herkes düşkün kızıma teyzem, kuzenlerim vs. Ama ben bunları eşimin tarafında görmüyorum. Kızım 9 aylık şuan, kaynanam bu zamana kadar bir kaşık mama yapıp vermedi kızıma, öyle alıp kucağına da sevmez. Tek bildiği çocuğun karnı doysun, bezi değişsin, uyusun tamam ama sadece bunlarla çocuk buyutulmez ki. O çocuğa sevgini, değerini göstereceksin.

önce (779 puan) tarafından

Anlıyorum canım ben seni 

0 oy
önce (3,455 puan) tarafından

Gel sarılalım çünkü sen esittir ben 🤗

🫂. Bundan sonra en degerlimiz kendi ailemiz ve tarafımız.

0 oy

Ah bacim. Ben neler yapiyordum hepsine gorumce elti kaynana hepsine. Tam buraya gelene kadar da yaptim. Her pazara gidince bir sey alirdim. 

Aama karsilik olarak bana bir sey hic almadilar. Canları sağolsun napalim. 

Kız ellerinde b*k gibi para var hepsi bağ zengini ama resmen cimrilikten bitlerini yiyorlar. Birde dusuncesizler. Ya senin yeğeninin çocuğu olmuş ne bebek gormesinde ne bayramda bı para bile vermediler. O yüzden mesafeliyim hepsine.

En iyisini yapiyorsun canim.

0 oy
önce (839 puan) tarafından

Bebeğime bebek arabası sipariş edicem dedim trendyoldan bana ikinci el al dedi napicaksin para verip hayır ikinci el kullanmam istemiyorum dememe rağmen ısrarla al al diyo saçma sapan şeyler sanki o ödeyecek girmiş internette bide al bak diyo bazen mesafe şart eşim Israr etti diye gittim gidesimde yoktu zaten 

Benim çocuğum başkasının çöpüne layık değil diyecektin belki susardi 

0 oy
önce (327 puan) tarafından

Bununla ilgili yaşadığım bir şey var. Nişanlanacağım zaman annemin işyerinden biri de yeni nişanlanmıştı. Neyse kadın istemede eşimin getirdiği çiçekteki gül sayısına kadar bakmış az bulmuş :) biz takı olarak alyans dışında hiç birşey istemedik tektaşım bile yoktu ben öyle istedim ailem de saygı duydu doğuluyuz bir de. Çünkü hiç bir zaman maddiyata önem veren bir insan olmadım çünkü benim değerimi hiç bir hediye,para, takı belirleyemez düşüncesindeyim. Neyse nişandan sonraki gün kadın annemin moralini bozmuş işte kızın zaten gurbete gidecek onu orda ezecekler hiç birşey istemediniz, 41 gül bile getirmemişler kızına diye. Annem de anne olarak korktu tabi. Sonuç olarak eşimin ailesi etrafımda dolaşır hakkımda biri kötü yorum yapsa duvar gibi dururlar önümde. 2 çocuğum oldu takı takamadıkları oldu ama manevi olarak her konuda destek oldular hala da olurlar. Bu durum onları benim gözümde her zaman çok değerli kıldı. Süslü püslü hediyeler getirip manevi olarak değerli hissettirmeyenler yerine tabiri caizse bir çöp bile getirmeyip beni manevi olarak iyi hissettirenleri tercih ederim hep. Takılar, hediyeler bazı kesimlerde adet,zorunluluk gibi birşey oldu çoğu kişi de istemeyerek durumu olmayarak yapıyor bana göre. O yüzden hediyeden ziyada davranışa bakın önce. Baktınız ki davranışları sizi değersizmiş gibi hissettiriyor, mesafe koyun takılmayın bile. Hayat bunlara takılmak için çok kısa. 

Bizde düğün zamanı butcenizin yettiği kadarını yapın dedik. Ondan sonra hakkımda bedavaya gitti laflarını duydum. Hatta sırf zorlanmasinlar diye yatak odası dolaplarımı bile babam yaptı emek payı almadan. Bu maddi manevi fedakarlıklara rağmen karşıdan maddi geçtim manevi değer bile göremiyorum. Onun için takilmiyorum artık.

0 oy
önce (18,357 puan) tarafından

Başka biri de çıkar kendi annesinden hiç bir şey görmemiştir senin için çok şanslı bak onun ailesi ne kadar çok şey alıyor çocuğuna der. Beklenti çoğunlukla mutlulukla sonuçlanmıyor o yüzden kimseden hiç bir şey beklemeyin :) 

Benim beklentim değer gördüğümü, düşünüldüğümü, sevildigimi hissetmek.

0 oy
önce (1,180 puan) tarafından

Bu tür postalara çok cevap vermek istiyorum aile eş konularina müdahil olmuyorum benim bir sözümle kin beslenilir yada araları açılır diye kendimi çekiyorum hep çok şey yazmak isterdim fakat birşey olmwz hekres kendjne yakışanı yapar bu sebepten dolayı küsme sakın bırak herkes istediği gibi davransın 

Yok canım ben maddiyi geçtim kimin daha çok manevi değer verdiğini anladım onun için umursamıyorum artık herkesin gerçek yüzü ortada

önce (1,180 puan) tarafından

Üzülme insanlar böyle canım uzulmememn için yapman gereken tek şey insnalardan bir bekleninin olmaması beklenti içinde olmazsan fazla üzülmesin bekletiler beni üzerdi bu şekilde astım ben 

Önceden beklerdim yapsın etsin diye de baktım yapmıyor daha da beklenti içine girmedim

0 oy
önce (1,067 puan) tarafından

bemde kendi ailem tarafından şanşlı değilim değer meselesi ne gördüysem eşimin ailexinden gördüm 

Sende eşin tarafından şanslısın demek ki. O da güzel 

0 oy
önce (901 puan) tarafından

Valla 4tane doğurdum kimseden bir TL beklentiye girmedim içinden gelen kendi yapar zaten hiçte umursamadım benim çocuklarım onun bunun alacağı iki üç takım elbiseye kalmadı sonuçta beklentisiz hayat en huzurlusu

İşte içinden gelerek yapmaları sana verdiği değeri, sevgiyi gösterir ki bende bunu diyorum işte yoksa takısı parası umrumda değil 

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Vala ben hiç takmiyorum artik,iki dogum yaptim ikisinede oyke cok bise yapmadilar ,ama torunlari evlendi hamike kaldi neler neler alip yaotilar ,bende bundan sonra onlara karsi ayniyim hic umrumda degiller😈

Sen el kızısın, torun kendi kanı diye yapmıştır 

0 oy
önce (2,639 puan) tarafından

Normalde asla cocuklarim icn maddi manevi beklenti icine girmem ama ilk hamileligimde kaynanyla oturuyordum ve esimjn maasinj alirlardi bizde bakardik esimde cok anaci babaciydi maasi oldgu gubi verir baskada onlarin yaptigi kotuluklri asla gormezdi.hamileyim ve erken dogum riskim vardi hastaneye yattim ama dogursam cocuguma bir zibin bile giydiremjcem cunku yoktu almadilar esime diyordm oda anasina babasina diyordu ama daha erken diyorlardi kayinpederimde belki ölcek ne bikiyoruz dogduktan sonra alinir dedi.esim hala anlaymadi.erken dogum icn hastaneye yatnca annem geldi bakti bisey yok.abimjn esiyle cikmjslar carsiya a'dan z'te herseyi almislar besik puset kiyafet doldurmslar.annemler eve getrdgnde kayinpedeim de kiskancliktan kudurp iste benm en kucuk kizim besige bile yatmadi hic gerek yok dedi.annemde senin kizin bizi ilgilendirmez ama insan bi zibin bilemi almaz dedi.esimede adam olda biraz karina covuguna sahip cik dedi.neyse 11senelik evliyim esim duzeldi allahtan sukurler olsn simdj kizima alamadginin vicdaninj yasiyor ve 10yasndakj covugn herseyi marka.ama bende ona gore davraniyorm mesafeliyim gorusmuyorm ayda yilda bir gider ayda yilda bir de gelirler.bosver en azndan cocugn buyudugnde sana biz sunu bunu yaptik diyemicekler.ben hep yuzlerine diyorm benm cocuklrimn ustunde hakknz yok konusmayada hakknz olamaz diye.

Yani Allah vicdan versin diyorum. Eminim bende kaynanamla yaşasam o da çoğu şeyi fuzuli görüp aldırmazdı.

0 oy
önce (2,339 puan) tarafından

Ben başkalarından bişey bekleme konusunda hemfikir değilim. İsteyen takar isteyen takmaz ben bu çocuğu bana ona bohçalar yapılsın paralar verilsin edilsin diye dogurmuyorum. Ona gereken herşeyi ben alırım yaparım. Ha içinden gelip yapan olursa Allah razı olsun ama yapmayana da laf edemem kimse mecbur değil 

Benim maddi bı çıkarım yok ki önemli olan düşünüp birşeyler yapması insanların yoksa kimseye muhtaç değiliz şükür.

0 oy
önce (653 puan) tarafından

Ben hiç birini öyle arayıp sormuyorum takma hiç boşver yoklarmış gibi davran 🙂

Lohusalıkta anneme yaptığı ayıptan sonra bende aramıyorum 

önce (653 puan) tarafından

Ne yaptı ki annene yanında falan kaldığı için mi

Ben doğumdan sonra annemi yanımda istedim bunlarda biliyordu. Kaynanam annemi yok sayıp kalktı babaannem sana ihtiyacımız var kırkı çıkana kadar sen kal dedi. Annem çok üzüldü ağladı. Hala unutamam.

0 oy
önce (180 puan) tarafından

İnsanların hediye beklemesini anlamıyorum. Bana gelen çoğu hediyeyi kabul etmem herkesin hediyesi kabul edilmez hatta hediye almasını engellerim. Birine hediye seçmekte bir incelik gerektirir ve hediye alacağın kişiyi iyi tanımak. 

Üstelik pek çok annenin organik tekstil hassasiyeti var birinin çocuğuna hediye almak anneyi tanimiayi gerektirmez mi

Arkadaşım ben hediye beklemiyorum. Sadece sevgi, değer görmek istiyorum. Yapacaksa birşeyi zorla değil düşündüğü için yapsın isterim.

0 oy
önce (22 puan) tarafından

Benden büyük eltimjn 20 yıldır çocukları yok kaynakların torunları olarak benim iki kızım var yani düşünün o kadr uzun süre torun beklediler   ilk kızım doğduğu zamn malatyaya gitmişlerdi ilk torunum doğuyor tenezzül edip yanına bile gelmediler neyse kırkı çıktıktan sonra bı çeyrek taktılar ikinci kızım dogdugunda yine bir şey takmadilar 200 TL sadece eline verdiler o da 4 aydan sonra 🤦 gerek yoktu dedim yok yok torunum sonuçta dedi çok bir şeymiş gibi 

kayinimi evlendirecekler kaynanama kızlarımın gelinliği sana ait dedim sonuct torunları baktım oralı bile olmadı bende gerek yok zaten kızlarima elbise mi alamam dedim istemedim yani uzuun oldu biraz ama bence boş ver anne tarafı d a tm eşya oyuncak elbise ne bulsalar getirirler alırlar ama ben onlara al demiyorum çok şükür çocuklarımızın hiçbir şeyini eksiltmiyoruz boş ver sende uzulmene bile değmez  

Bende anneme alma etme diyorum sonuçta 3 çocuk okutuyorlar ama dinlemiyor işte alıyor. Değer vermese, sevmese yapmaz.

önce (22 puan) tarafından

Tabi ki de sevdikleri için yapıyorlar  ama kimseden birşey beklemiyorum hele ki kaynanamın sözde ilk torunları ve çok seviyormuş

Benimde kaynanamın ilk torunlari ama bilmiyorum seviyorsa da gösteremiyor mu nedir artık çözemedim. 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 730 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Yeni evli1 (1,629 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 680 göst.
+1 oy
39 cevap 1,247 göst.
10 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,408 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 921 göst.
7 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❤❤ BİR MELEK❤❤ (782 puan) tarafından soruldu

410,757 soru

12,359,850 cevap

41,389 kullanıcı

Kategoriler

...