+1 oy
259 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhabalar. Aranıza yeni katıldım.

Ben yabancı bir gelinim ve kaynanam ile aynı şehirde yaşıyorum. Zamanında iki sene beraberde kaldım. Diyalize girdiği için bazen duşunu falan aldırırdım. İlk zamanlarda problem yoktu, ama sonra uzaklaşmaya ve sevmemeye başladım. Sürekli dedikodu, sürekli fakir, sürekli mağdur kendisi. Neyse kendi evine geçti. Bende onların evinde oturuyorum. Ev 2+1 ama 1+1 olarak kullanıyorum. Diğer oda onun eski eşyaları (ama onun için yep yeni). Gelen arkadaşlarım şaşırıyor bu eski eşyaların ne işi var evinde diye. Bu evde siz oturun diye oturttu. Bizde her sene atanırız umudu ile pek takmadım. Ama şu an çocuğumuz oldu, olay burada başladı. Eşyalarını almalarını istedim, annem gelecekti yatacak yer yoktu. Neyse yarısını götürdü isteksiz, isteksiz diğer evine. Yarısınıda annen gelmeden önce alırız dedi. Annemin gelmesine bir gün kala, ne zaman götürüyorsunuz dedim, başladı ağlamaya, sen bnm oğlumu benden uzaklaştırıyorsun, doğumda bana kötü davrandın, arkadaşlarında bana kötü davrandı, evi beğenmiyorsan git dedi. Bnm sinirden ağlamaktan sütüm kesildi. Ortada kötü davranma gibi bir şey yok, kesilmişim zaten ailemden kimse yok senimi düşüneceğim dedim. Bunun derdi hastanede bakıcı olarak kalmaktı, ben istemedim. Bn 95kilo kendisi diyaliz hastası 60kilo. Doğumdan sonra annem gelene kadar gel dedim, gelmem onada hastanede refakatçin kimse o baksın dedi. Zaten ondan sonra yüzüne bile bakmadım. Neyse en son 20günlük lohusayken evden kovdu işte, bnde ondan sonra konuşmuyorum. Evliliğimde çok problem yaşadım. Yüzsüz kaç kez arayıp bebeği görmeye gelebilir miyim diyor, eşime. Ben engelledim her yerden. En sonunda delirdim, istemiyorum o kadını dedim seviyorum hatta nefret ediyorum dedim. Eve geldi yine yüzsüz selam falan vermedim, çocuğu göstermedim. Takı geçen gün kaynım gelene kadar. O var diye diğerleri de geldi. Çok vermedim çocuğu. Yani kadından çok nefret ediyorum. Etrafındaki kimse sevmiyor. Ona göre herkes ona düşman,onu çok kıskanıyorlar. Büyük eltim.bile kaç defa evinden kovdu. Ben normalde sabrli insanimdir, ama damarıma bastı. Annem yine oturma odasında yatıyor kalkıyor. Eşyaları bir hurçta duruyor. Annemin eşyalar için yorumu ( kızım biz bu eşyaları sokaktaki kedi köpeğe veriyoruz dedi) siz düşünün nasıl pis eşyalar onlar. Annem bu hafta ülkemize dönüyor. Ardından bn gidiyorum. Eşim durumu toparladıkdan sonra döneceğim. Şans ya tam bu zamanlarda işlerimiz rast gitmiyor. Kiraya çıkmak istiyorum, eşim cesaret edemiyor..beni sinir ediyor. 

Ne yapmalıyım bu durumda. (Kadını hiç görmek istemiyorum) 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,176 puan) tarafından

Canım sen yerlesmissin kadının evine neden eski eşyalarını yada kadının eşyalarını atıyorsun dışarı arkadaşların sasirdin sonuçta senin değiller geçici kalıyorsun senin bu postunda kayinvalidenr üzüldüm yok eltim kovdu ben kovdum nefret ediyorum sevmemmeye başlamadım ne kadar nankör insanlarsiniz benxe kadını rahat bırak hemen taşın o evden dediği gibi amacın ara bozmak 

önce (2 puan) tarafından

Ben isteyerek bu evde oturmuyorum. Sırf hasta kimse bakmıyor diye oturdum. Durmak gibi niyetimde yok. Ama iyi niyet kullanılmaya başlayınca ipler kopuyor. İnsan bu duruma gelebiliyor. Ayrıca kadının kendi evide var. Buraya da eşya dolduruyor.

-Reklam-
0 oy
önce (2,559 puan) tarafından

Biliyor musun insanin birinden nefret etmesi kendisine de zarar. Umursamamaya çalış. Nefret edince hep huzursuz olursun çünkü 

önce (2 puan) tarafından

Sesini bile duyunca midem kalkıyor. Umursamamaya çalışıyorum, elimde değil. Ne yapacağımı şaşırdım 

0 oy
önce (1,458 puan) tarafından

Memleketin neresi bilmiyorum ama bence kocanı da al git yoksa bu cadı kaynana daha çok musallat olur size.

önce (2 puan) tarafından

4 çocuğu var.. eltimin evine gidemiyor. Kızına gitse damadı kötülüyor sürekli. Kızı bile babasını istiyor yanında. Ne yapacağımı şaşırdım.

önce (1,458 puan) tarafından

Bı şekilde kocanı kandırıp gitmelisiniz diye düşünüyorum 

0 oy
önce (1,098 puan) tarafından

Allah ıslah etsin o kadını.

önce (2 puan) tarafından

Amin amin cnm. Bnde nefret ettimmi birinden belli olur, davranışım ve yüz ifadem ile

0 oy
önce (668 puan) tarafından

Ay Allah yardım etsin okurken daraldım 

önce (2 puan) tarafından

Amin amin cnm 

0 oy
önce (1,752 puan) tarafından

Bu kaynanalar niye böyleler ki bitanede bende var bu modelden istenmeyen gelindim ben ne nişanımda ne kınamda ne nikahımda katılmadılar hiç bişeye kaynanam ve Kızları yedi kat yabancıdan daha yabancı oldular gelin yerine konulmadım hep sebepsiz cephe aldılar bana sonrasın bebegim oldu kendini babanne yerine koymaya çalıştı ama sürekli bana laf sokması ignelemeside cabası tabi sonra ben bunlarla ipleri bi kopardım 7 8 aydır ne evime sokarım ne çocugumu görebilir nede beni arayabilir nefret ediyorum sesini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor valla böylesi daha iyi bana saygısı olmayan insanla asla işim olmaz kocamın anası olsa bile 

önce (2 puan) tarafından

Bnde aynıyım. Çok nefret ediyorum. Bu durumda eşinizin tepkisi ne acaba??

Eşim beni haklı görüyor çünkü annesini kaç defa uyarmasına rağmen sürekli patavatsızlık yapıyor bana sürekli laf sokuyor anneligime varana kadar dil uzattı bende bu şekilde kendimden uzaklaştırabildim arada sırada kayınpederim eşimi sıkıştırıyo annen size gelmek istiyor diye eşimde bana söylüyor bende hayır diyorum tamam onun annesi olabilir o gitsin görsün istedigi kadar ama torununu düşünen insan önce torununun annesine saygı gösterip insan yerine koyacak bunun böyle olmasını onlar istediler benim onlara zerre kadar saygısızlıgım hiç bişeyim yokken kızları ve kaynanam sürekli beni dışladı itelediler eşimde benim fikrime saygı gösteriyor canım bana diretmiyor annem kardeşlerim buraya gelecek diye yapamaz çünkü haklıyım davamda

önce (2 puan) tarafından

Doğru. Bnm durum gibi. Bebeğim doğduğunda beni ememedi, bir ay gibi. Karşıma geçip sürekli şimdi ben emzirsem sütüm gelir. Vs vs çok delirtti. En son eşim uyardı. Allah sonumuzu hayır etsin. Sanada çok geçmiş olsun cnm.

Şu aşagıda boş konuşanlar varya eminim kendileri kaynana oyüzden böyle seni linçlemişler başına gelmeyen anlayamaz bu durumu yaşamayan bilemez anca boş boş konuşurlar bence sonuna kadar haklısın hem geline eziyet ederler hem ortalık karıştırırlar hemde hizmet beklerler yok öyle dünya kendileri önce gelini insan yerine koyup patavatsızlık yapmayacakki gelinde onlara insan gibi davransın dimi ama onlar oğullarını kocaları sandıkları için beklenti içine giriyolar sürekli oğullarının evlerinide huzursuz ediyolar 

0 oy
önce (179 puan) tarafından

Hem kadının evinde otur hem kadını isteme. Sokaktaki kedi köpeğe veriyoruz bu eşyaları demiş ya anan. Düşünün nasıl pis diye eklemissin. Sokağımdaki kedi ve köpeklere en güzel yatakları alıyorum. Yuvalar yapıyorum. Kedi köpegin bir tüyü etmezsiniz. Pis olan senin kalbin. Buraya gelmiş fitne fucur ayak oyunu danisiyor bir de. Mağdur değil kurnaz ve kötüsün

Senin yorumunu şimdi okudum seninle aynı fikirdeyiz kadıncagizs üzüldüm okurken içim yandı nedense hiç samimi gelmedi bana 

önce (2 puan) tarafından

Hanım efendi. İki yıl beraber oturduk. Ben ne düğün yapabildim, nede yeni gelinler gibi eşya alabildim. Bn Eskimi eski eşyalar ile oturdum. Bu duruma ben kendim gelmedim. Getirldim maalesef. Eşyalara gelince. Evet pis eşyalar. Çünkü çöpten topluyor. Atmıyor hiç bir şeyi 

önce tarafından düzenlendi

Düğün olsa ne olmasa ne olur, sevdiğin kişiyle sade bir nikahla da evlenirsin. Eşya vs hepsi olur alınır zamanla. Eski eşya iyidir anısı olur. Her şeye ragmen yine sikayetciysen kendin çalışıp daha iyisini alacaksın oraya taşınacakskn. Evliliğin zorlama ile değilse senin tercihin o eşi secmek

E o zaman almasaydın eşini. Bunun sebebi esin ve ailesi değil imkanları yoktu bunu bile bile kabul ettin kadının evine karışma ayrı eve çık ne yapmak istersen yap biraz abarttigini düşünüyorum ben bunu hissettim iyi geceler 

önce (2 puan) tarafından

Sizde yaşayıp görün demek isterdim. Ama kimse böyle yaşasın istemem. Tüm yeni gelinler evinde yeni yeni esyalar ister.. ben kendime bu sene çay bardağı alabildim. Bu sene kahve fincanından kahve içebildim. Bu sene evimde misafir ağırlayabildim. Ayrıca karşı tarafın durumu yok diye sadece nikah yaptim. Ne altın istedim ne bir şey. Tek çeyrek taktılar. Ama diğer eltime 100gram altın taktılar. Aynı şekilde görümcemede. Beraber kalırken, gece 2.3 gibi kek yaparımısın dediğinde kalkıp kek yapan insanım. Sıkılıyorum yanımda otur dediğinde sabaha kadar oturan insandım. Bir insan bu duruma kolay kolay gelmiyor maalesef. 

önce (2 puan) tarafından

Çalışıyoruz ikimizde. Evimde oturuyorsunuz diye sürekli her setlerinde bize kredi çektirerek borçlarını odettiler. Eski eşya dan kastım, kullanılmayacak eşyalar. Bunu diğer çocukları da söylüyor. Kullanılacak şey olsa kullanılır zaten. Yaşamayan bilmez

+1

Çok şey yazmak isterdim neyse eltinin ve senin yaptığın çok saygısızca sizde bu hallere düşeceksiniz unutmayın ona göre davranın 

önce (2 puan) tarafından

Evet ben bunu bile bile kabul ettim. Hatta zor zamanimda hep annem koştu. Şimdi durumum yok diye kan ağlarsın. Sen üzülerek hiç bir şey istemezsin. Ama iki ay sonra diğer oğlu evlenir, durumu olmayan insan nasıl 100gram altın takar. Konu altın değil. Çok şükür ailem her şeyimi yapıyor. Konu her kesin ivinde bn bu gelini bir ceyrekle aldım, diye dalga geçmesi. Uzun lafın kısası hiç bir zaman bana yapılan iyiliği unutmam, kötülüğüde unutmam. Ben onun eşyalarında otururken, kendi evine yeni koltuk ve yatak takımları aldimm. Bu zamana kadar alamamislar diye. Araba istediler yarısını biz kredi çektik aldık. Ben doğum yaptım durumlar kötüye girdi, maddi anlamda ciddi çöküş yaşadık, ne destek var. Alaycı şekilde karşıma geçip keşke sizden kira alsaydim, lafını duyuyorsun. Ayrıca 20gunluk bebeginle evden kovuluyorsun. Çünkü biliyor ki o zmn gidemeyecektik çünkü sıfıra inmişik. İstediğiniz şekilde yargılaya bilirsiniz hanımefendi. Ama yaşayan bilir. İyi akşamlar 

önce (2 puan) tarafından

Haklısınız. Çünkü biz durduk yere böyle davranıyoruz. Aklımızı yitirdik:)

Çalışıp kendin kazansaydin yeni fincanlarini alırdin. Neden başkasından bekliyorsun ki. Sen kendin için hayatta hiç bir şey yapma ama evleneceğin zaman baska bir kadın senin için her şeyi düşünmüş ve hazırlamış olsun. Durumun iyi değilse doğurma. Korunma yöntemlerini evine en yakın sağlık ocağına danış söylerler. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 176 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Syma (804 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 141 göst.
0 oy
4 cevap 179 göst.
0 oy
4 cevap 126 göst.

410,725 soru

12,358,363 cevap