+3 oy
578 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (399 puan) tarafından

Şubat ayından itibaren elektrik faturalarında yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, aylık elektrik tüketimi 417 kilowattsaat (1.050 TL) olan vatandaşlar 1 Şubat itibariyle artık 2 bin lira ödeyecek.

Bu haber doğru mu valla şaka densin artık ya

15 Cevaplar

+12 oy
(95 puan) tarafından

Ülke olarak bu muameleyi hak ettik. Haketmeyenlere değer verdik

(399 puan) tarafından

Kurunun yanında yaş yanıyor ya yanarım yanarım ona yanarım. Valla yıldık artık

-Reklam-
+1 oy
(325 puan) tarafından

Cok saçma birsey ne alaka yani

(6,265 puan) tarafından

benim ocak da elektrikli dusun yani:)

(399 puan) tarafından

Casperiye Allah yardımcın olsun 😀

(6,265 puan) tarafından

amin bacim zaten isimiz allahlik . 3563 tl de aidatimiz var  faturalar 5 kusur oluodu 6 olur artik

(399 puan) tarafından

Casperiye olur bu gidişle canım bu devirde oda olur

(13,660 puan) tarafından

apartman elektriği için de aynı tarife geçerli olacağından aidat da artar. apartman elektriği hayli hayli bin üstüdür. 

+1 oy
(2,363 puan) tarafından

Tasarruf adı altında bakalım daha n kadar saçmalıyacaklar

(399 puan) tarafından

Saçmalığın ötesi çok şey denirde artık demekten usandık inanki

(2,363 puan) tarafından

Aynen öyle 

0 oy
(13,660 puan) tarafından

maalesef doğru haber

(399 puan) tarafından

😔😔

0 oy
(13,831 puan) tarafından

Kurunun yanında yaş da yanıyor evet ama HAK EDİYORLAR....

(399 puan) tarafından

Yanarım yanarım ona yanarım ya canım kiralar aldı başını gitti gıda desen öyle tekstil giyim desen öyle hastaneler malum devletin kendi hastanesi yine para ödenecek ev almak desen artık insanlara rüya... Yani kendi ülkemizde yaşayamaz olduk

(13,831 puan) tarafından

Canim kisa bi hesap yapayım sana. Biz hayvancılık yapıyoruz. Kira yok. Sebze yazın kendimizin kışlık da ona göre hazırlanıyor.

10 sağım inek var. Hepsi belki 20 mal ufaklar dahil.

Aylık 80 bin alıyoruz assa yukarı. 50 bin sadece yem. Bunu samanı var, yem kariliyor mazotu var. 1 ton kömür 10 bin biz 2 ton aldık bu sene. Aylık elimize sadece 20 kalıyor bak onca paradan.

Sen hesap et sut yoğurt peynir sebze bir çok.sey kendimizin ama Aylık 5 bin net market var sonrasi alınanlar ekmek sigara vs. Hariç 

(399 puan) tarafından

Bu ülkede en çok yara alan emekçiler üreticiler değil mi canım zaten. Çok üzüldüm sırf bu yüzden çiftçilik yapan Ekim yapan hayvancılık yapan birçok insan işini bırakır oldu kâr yok zarar var üstelik o kadar emeğe rağmen çok üzülüyorum ülkemizin geldiği duruma😔

(13,831 puan) tarafından

Hep şunu söylüyorum canım. Eskiden eli sıkışan bi çeyrek satardı borcunu kapatıp evinin eksiğini alırdı öyle değil mi? Şimdi peki. Satsan yenisini alamazsın. Parasıyla ne borç kapanır ne ihtiyaç giderilir.

(399 puan) tarafından

Ne yazık ki 😟

0 oy
(912 puan) tarafından

benim evimde dogalgaz yon herseyim elektriğe bağlı çift klima +ısıtıcı ben nasıl 1050 gelmesini bekleyeyim su desen şohben mutfakda elde hayatta bulaşık yiķanmaZ hergün makina sıcak su için çaycı 5 6 kez çalişır 

(399 puan) tarafından

Aaa bende adanadayim valla kışı yok gibi neredeyse ama çocuklar için yine soğuk oluyor tabi ama yazın klima 7/24 çalışır yazı çekilmiyor adananın

(912 puan) tarafından

valla canım geceleri buz gibi saricam da oturuyor evin 4 bir yanı açık tarlanın ortası çamaşır sersem yazın 50 derece rüzgardan ne çamaşır kalır ne bişey bide kışın düşün o esintiyi

(399 puan) tarafından

Bende orda oturuyordum haziran ayında kayınvalidemin alt katına taşındık oğlumdan dolayı mehmet akif ersoyda mı yoksa stadyumun orda mı oturuyorsun 

(912 puan) tarafından

mehmet akif ersoyda evinin karşısı askerye

(399 puan) tarafından

Komşu çıkıyormuşuz birde 😁

0 oy
(2,044 puan) tarafından

Doğunun çoğu kaçak elektrik kullanıyor önce ona çözüm bulsunlar. Biz doğuda görevdeyken hocam sen niye fatura ödüyorsun derlerdi. Adamların her odada bir klima... Asla kimseye hakkımı helal etmiyorum. 

(260 puan) tarafından

Genelleme yapmassaniz iyi olur.... Herkes bir degil

(399 puan) tarafından

Doğuda çok fazla canım kendimde doğuluyum ailem doğuda daha kaçak elektrik görmedik yapmadık babam şuan memur emeklisi inan faturası 2.000 2.500 3.000 geldiği bile oluyor. Hadi kaçak kullanan var diyelim ceremesini ben niye çekiyorum bizler niye çekiyoruz 

(2,044 puan) tarafından

Herkes demedim ki çoğu dedim. Çoğunluk öyle bunda yalan yok insanlar zaten çekinmiyor ve saklamıyor da 😁 elektrikçi mahalleye giremedi dayak yedi 🤣🤣 Kul hakkına girildiğini dusunuyorum. Hatta elektige o kadar yükleniyorlardi ki kısın evimin önündeki trafo patladı.  Isınmak için ve telefonu şarja takmak için kafede saatlerce oturduğumu biliyorum 😄

(2,044 puan) tarafından

Bundan 5 sene önce öğretmen maaşı 4200  TL iken 500 ile 750 arası elektrik faturası ödedim. Adam kendi diyordu yani hocam bir tek siz böyle fatura oduyorsunuz diye. 1+1 ve tek başıma yaşıyordum. Saat 4 te okuldan geliyordum düşünün. Ve zaten sürekli elektrik kesiliyordu. Kaçak elektrik ve insanların elektrikli soba ve klima yakmasindan

(399 puan) tarafından

Doğuda da batıda da var canım ben çalıştığım zaman sanayide kaç fabrikada kaçak elektrik tespit edilmişti doğuda da kullananda var kullanmayanda 🙂 şuan problem o değil ama bana 1050 gelecek faturaya ben niye 2.000 ödüyorum aklımda deli sorular 

0 oy
(260 puan) tarafından

Tasarruf yapilsin diyeee ,millet har vurup harman savuruyo elektrige dikkat etmiyo ,devlette boyle bi yontem denemek istiyor ki vatandaş tasarruf etmeyi ogrensin .

(399 puan) tarafından

Tasarruf için olduğunu sanmıyorum. Tasarruf olsun diyeyse ben 1050 gelecek olan faturayı 2.000 ödeyeceksem 950 TL'si nereye gidecek diye sorarım

(1,152 puan) tarafından

Ne tasarrufu...

0 oy
(5,485 puan) tarafından

Merak etme kaçak elektrik çekenlerin sayısı bir anda artacak yani emin olun bu durumdan sonra Türkiye'nin yüzde 65 kaçak elektrik çekmezse bende bişey bilmiyorum insanları buna mecbur kılıyorlar ne yazık ki gerçek 🤷🏻‍♀️

(5,485 puan) tarafından

Ne yazık ki öyle hadi çoğumuz güç bela ödeye bilecek imkanda ama ya gücü yetemeyenler ? Rabbim sonumuzu hayır eylesin inşallah 

(399 puan) tarafından

Ben gücü yemeyenler için diyorum zaten canım çok şükür orta halli bir aileyiz ama dediğin gibi ya gücü yetmeyenler çok var etrafta inan kahroluyorum ne zam yapıldı da milletten ne alıyorsunuz yavaş yavaş insanları öldürmek nedir evine süt alamayan kıyafet alamayan yada 1 ekmek alıp ya çocuğum doysun yeter diyen ne insanlar var. Ülke yönetmek demokrasi yada valla diplomayla olmamalı vicdanla olmalı 

(5,485 puan) tarafından

Herşeyi gören bilen bir Allah var elbet bir gün onun adaleti tecelli edecek 

(399 puan) tarafından

Elbette o günü sabırsızlıkla bekleyenlerdenim

(5,485 puan) tarafından

Aynı şekilde bende 

0 oy
(517 puan) tarafından

Türkiye'nin elektrik kaynaklarını da mı tüketmişiz ? Yakında cidden fazla nefes alıyoruz diye onu da paralı yaparlar espriler gittikçe gerçek oluyor malesef 😒 emekli insanları da yoksulluktan öldürüp tasarruf etmeye çalıştılar ama bizim halkımızda iyi dayanıyor yoksulluğa ondan o pek tutmadı.

(399 puan) tarafından

Sorma daha ne kadar iliğimizi kurutacaklar onu düşünüyorum şaşıyorum vallahi devlet hastanelerini adı altında bak devlet hastanelerini diyorum paralı yaptılar kat ve kat vergi ödüyoruz dediğin gibi yakında nefes alıyoruz oksijen parası da verin diyecekler derler mi derler koskoca toprağı taşı altın olan ülkede ne yeşillik bıraktılar ne de yaşama hakkı suya da aynısını yaparlarsa şaşmam şaşmamak lazım. Keşke kurunun yanında yaş yanmasa olan hepimize oluyor biri de çıkıp niye neden diye sormuyor

(517 puan) tarafından

Aynen öyle canım malesef Allah sonumuzu hayırlı eylesin valla 😒

0 oy
(616 puan) tarafından

Allah kahrı perişan etsin dogruysa tüketirler artik bizi köpek gibi çaliş bşkalari yesin cocuklsrimizi gelecek kuramicazmi rabbim hesabini sorsun hergun bseye zam geliyor 

(399 puan) tarafından

Ne yazık ki doğruymuş canım eşim söyleyince gülerek hadi be şaka yapıyorsun öyle saçmalık mı olur dedim burası Türkiye çok şaşırma yaşanılacak blr yer değil dedi benim eşim bunu diyorsa bitmişiz 

(616 puan) tarafından

Allah kabul etmesin ozaman 

(399 puan) tarafından

Amin canım 

0 oy
(3,671 puan) tarafından

Maalesef doğru doğalgaz olmayıp klima ile ısınanlar var  yazın aşırı sıcaktan bunalan yerler var sıcaktan  buharlaşır lar artık 

(399 puan) tarafından

Ne denir ki cayır cayır ormanlar yandı her taraf rant her taraf beton ülkenin havasıyla doğasıyla oynandı yazı sıcak kışı kış değil bu sene yağmur bile görmedk millet ne yapsın sıcakta soğukta ne yapsınlar zaten ödenmesi gerekenden fazlasını ödüyoruz yetmiyor ama yetmiyor ülkeyi bitirmeden de bitmeyecek milleti kendilerine muhtaç etmeye devam edecekler valla artık hayırlısıyla bir öyleydi diyorum hergğn yeni bşr zam asgari ücrete ne zam yaptılarda fazlasıyla milletten alıyorlat

0 oy
(10,180 puan) tarafından

Allah aşkına asgarî ücretli 3 çocuklu kiracı bir aileyiz daha ne yapalım ölelim mi evim doğalgazli değil odun tonu 5 bin lira oda tüm kış bir ton odun yetmiyor elektrigi tasarı. Ediyoruz hepimiz bir odada kalın yorgan batani elektrik sobanın bir gözünü açıyoruz niye sırf az gelsin diye. Şimdi az geliyor diye fazladan mi verecez ki azda gelmiyor. Halk sokağa çıkıp isyan etmedikçe bunlarin sonu gelmez ama inşaAllah oksijen vergiside gelir inşaAllah 

(399 puan) tarafından

İnsanlığı ülkeyi bitirdiler canım yetmiyor yetmeyecek parti falan tuttuğumdan değil yanlış anlaşılmasın ama yetti ya vallahi yetti daha neremizden kısacağız ben sen bu ülkenin vatandaşıyız onların bizi rahat ettireceğiz milletine bakacağına biz tonlarca para verip ceplerine kendilerine bakıyoruz 

(10,180 puan) tarafından

Eşim satış uzmanı bir şirkete aylık 33 bin alıp her ay bu maaşın 15.16 binini vergilere veriyoruz. İnan yoruldum tasaruf etmekten hayalim bir ev sahibi olmak ama galiba hiç bir zaman olamiycam kendimi geçtim ama çocuklarıma kahroluyorum. Bugün doktor bana kalp ritim bozukluğu olabileceğini söyledi kardiyolojiye yonlerdi daha 30 yaşındayım tükendim 

(399 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım inan ki hepimizin tek gayesi evlatları onların geleceği keşke içini rahatlatacak tek şey diyebilsem... eşimin işi iyi ben çocuğum küçük diye mesleğimi yapamıyorum çocuklarımın özel sağlık sigortası var her ay market fişi tarafımıza verilir ama inan biz bu durumdayken bile yetmiyor geçen gün kendim için alışveriş yapayım uzun zamandır sadece çocuklara alıyorum dedim 2 pantolon bşr eşofman takımı birde üst tamı tamına 5 küsür gitti ne aldımda bu kadar gitti diyorum normal markete gitsem 2-3ten aşağı çıkmıyoruz çocuğun bezi maması hastalandıkları zaman ilaç parası inan kat ve kat gidiyor. Geçen market fişiyle gittik ekstra 2.000 istediler eşimin eli bol olmasına rağmen o bile tutan miktara şaşırıp kaldı sömürmeye doyamıyorlar Allah doyursun ne diyeyim 

(10,180 puan) tarafından

Asla hakkım helal değil aslaa 

0 oy
(771 puan) tarafından

O güzel ülkem ne halde millet sefalet için de resmen ya ne işletmecileri iş yapıyor ne işçiler adam gibi maaş alıyor nede memurlar düzgün maaş alıyor emekli zaten ölü bir de faturalarla uğrasyoruz gerçekten çok zor bir zamandayız Rabbim tez zamanda düzeltir inşallah 

(399 puan) tarafından

Abartmıyorum, altın-zümrüt içinde yaşayan bir millet olmalıydık. Tarımın cenneti, tohumu taşa atsan filizlenir. 20’den fazla maden var, İncil' deki 7 kilisenin 7'si de burada. Nuh'un gemisinin indiği topraklar burası. Mezopotamya'nın yanı, Göbeklitepe burda. 

Hitit, Bizans, Selçuklu tarihi fışkırıyor. Yetmezse 3 tarafı deniz ve turizm! Kar, yağmur, güneş nem hepsi var. Fakir kalman imkansızken, halkın yarısı açlık sınırında. 
Neden? 2 nedeni olmalı;
1) Cehalet
2) İhanet”

Bu söz aklıma geldi bir sanatçının paylaşımıydı
0 oy
(668 puan) tarafından

Devletin paraya ihtiyacı var. Yine garibani yoluyolar. Olan sana bana oluyor. Hiç birine hakkımı helal etmiyorum. 

(399 puan) tarafından

Olan hep millete oluyor işte sorunda burda devlet halka hizmet edeceğine halk devlete hizmet ediyor. Hakkım asla helal değil

(668 puan) tarafından

Ülke güzel ama yönetim saray rejimi. Hep bı işini bilmeyen insanları belli bir mevkiye getirme çabası. Hak edenler gerçek koltuk sahipleri yerlerinde olsaydı şuan vaziyet çok daha farklı olabilirdi. Hep bana hep bana diyen aç gözlüler olduğu sürece ve insanlar koyun misali güdüldügü surece bu devran böyle gider. Gözünü kapatana gökyüzünü anlayamazsın. Bizi bu anlamsız açlık oyunlarına sürükleyen koca milletimi alkisliyorum. 

(399 puan) tarafından

O koca millete kimse hakkını helal etmiyor. Keşke bu durumu sadece onlar yaşasaydı o zaman herkes hakketiğini alırdı 

(668 puan) tarafından

Ahh ahh nerde. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 272 göst.
23 Ocak 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Emine_ozder01 (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 284 göst.
25 Mart 2022 Diğer kategorisinde Esma Han (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 1,166 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 549 göst.
3 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tubik86 (487 puan) tarafından soruldu

411,684 soru

12,393,408 cevap

43,994 kullanıcı