+2 oy
182 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (327 puan) tarafından

Kızlar karnıbahar alırken kök kısmını biraz koparıp almak bu günah mıdır mesela bazıları çok fazla alırken sap kısmına para veriyoruz ağır bastığı için orası da yenmiyor mesela muz alırken gibi sap kısmı büyük olanlar ağır basıyor ne düşünüyorsunuz bu konuda

Küçük olursa tabiki koparılmaz çabuk bozuluyor koparinca ama ben fazlasıyla büyük olanlardan bahsediyorum 

11 Cevaplar

+3 oy
önce (2,613 puan) tarafından

Onlar da alırken köküne para veriyor o yüzden bende koparmam hakkına girmiş gibi hissediyorum kendimi ve kökü çürümesini bozulmasını da önlüyor 

-Reklam-
+3 oy
önce (4,421 puan) tarafından

Bi kereviz alıyorum saplari kendinden agir. Adam onu oyle satiyosa oyle alacaksin. Kendi bildigine koparamazsin. İstemiyosan da alma. Yani ben kendim icin de böyle düşünüyorum 

+2 oy
önce (3,312 puan) tarafından

Koparılmaz bence. Pazarda zaten karnıbahar tane hesabı. Keseyimmi dedi bana kadın kes dedim büyüktü. markette muzu bazen koparıyorlar az almak için onada tamam. Ama kiloya gelmesin diye koparmak uygun değil bence bazı şeyleri. Mesela Kereviz sapıyla satıyor bazı market, çokta uzun. Sorduk öyle satılıyor dediler almadık başka markette kesik ordan aldık:D yani sapı da işe yarıyor onun.

önce (327 puan) tarafından

Markette kg ile satılıyor canım tamamen koparmadım karnabaharin yaprak kısmını kopardım arkamdan bi kadın eşine bak orasını kopardı bizde koparalim dedi adam da günah haram dedi tuhafıma gitti acaba doğru mu

+1 oy
önce (338 puan) tarafından

Valla bilemedim 

+1 oy
önce (13,336 puan) tarafından

o sap kısmı ile muz çabuk bozulmuyor. sapı kesersen çabuk bozulur. satan kişi hakkını helal ediyorsa sorun yok. ama ben özellikle kesip almam. çünkü onlar sebzeyi koruyor 

Küçükse koparılmaz tabiki ama fazlasıyla büyük olanlardan bahsediyorum 

önce (13,336 puan) tarafından

hiç o kadar büyük satılan görmedim. 2-3 kilo gelen muzlarda ona göre kökü var aman aman büyük değil

+1 oy
önce (993 puan) tarafından

Haram olacağını düşünmüyorum çünkü sonuçta sapını yemeyeceksin parasını veriyorsun. Ama ben koparmam hiç aklıma da gelmedi kız 

Kız tamamen değil sadece karnabaharin yaprak kısmını kopardım 

Kız Allah aşkına yaprak kaç gram olacak sanki sjsj 

Ben genelde kesilmiş doğranmış karnıbahar alıyorum 

İşte bende onu diyorum ağırlığı öyle çok yok karnabaharin tek orasını söktüm arkamdan kadın kocasına bak orasını söktüler sende sök al dedi kocası da yok günah öyle haram dedi duyacağımız şekilde 

Niye haram olsun çok saçma bence . Sonuçta o yaprakları pişirip yemeyeceksiniz ve o ürüne sen para veriyorsun

+1 oy
önce (17,391 puan) tarafından

Oldu olacak muzun kabuğunu da soyalım. 

+1 oy
önce (34 puan) tarafından

Ben koparmiyorum şahsen kurnazlık gibi geliyor zaten onun tutacağı miktar ne ki 

0 oy
önce (134,831 puan) tarafından

hic koparmak aklima gelmedi🫣

Başka postlarda dedikodunu yapiyoz uyu sen sjsj

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Şimdi bir normali var orta derecede olmalı bazıları gerçekten abartıp kucuck brokoliue kocaman sap birakiyor oda yazık yani alana kilo basan yeri kökü 

0 oy
önce (195 puan) tarafından

Koparmam direk alıyorum 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 376 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Asabii (537 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 789 göst.
2 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tekcocuk (1,207 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 225 göst.
30 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Havin06 (2,597 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 364 göst.
13 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Arife.. (44 puan) tarafından soruldu

410,665 soru

12,355,534 cevap

40,923 kullanıcı

Kategoriler

...