+1 oy
258 göst.
Diğer kategorisinde (1,741 puan) tarafından

2. Cocuk da gelince cidden her şey çok yorucu ve zor oldu. Zaten en başından beri eşim ve ben yalnızis.  1 gün bile gelip bizi dinlendiren 1 kap yemek yapıp yardım eden yakınımız olmadı. Neyse... yemek,camasir, evin toplanması, bulaşığı bitmiyor. Zaten günlük evi sil süpür yapmam mümkün değil. Bebeğim de sagolsun 1 gun iyiyse diğer gün sıkıntılı oluyor. Uyumuyor vs... sürekli onun başındayım. Uykuya zar zor dalınca işleri yapıyorum hızlıca. ağlayınca da koşa koşa yanına geliyorum, yaptığım işler yarım yamalak kalıyor. Akşam eşim gelince bebege bakınca git dinlen diyor ama mümkün değil. Ev berbat durumda oluyor. Mutfak işi hele hiç bitmiyor. Büyük kızım kreşe gidiyor ama akşam geldiğinde 2 saatte tüm evin anasını ağlatıyor. Yani evim hiç ama hiç toplu kalamıyor. Günlük düzgün yemek yapamıyorum.  Zamanım olmuyor.  Az uykuyla tüm gün ayakta olmak ve evdeki herkesin senden bir beklenti içinde olması kolay değil. Mesela kendime hiç bakamıyorum. Sürekli disarda işimiz olduğunda esofman  üzerine sweetsirt giyiyorum.  Saçlar hep tepede topuz 😃 kombin yapmaya daha düzgün giyinmeye vaktim yok. Böyle yenidogan anne vloglari izliyorum. Geçiyorlar ayna karşısına saçlarını tariyorlar. Yüzlerine maske falan yapıyorlar. Serum sürüyorlar yüzlerine. Sonra da güzel bir makyaj ve çocuklarını alıp dışarı çıkıyorlar. Benim bunu yapmam mümkün değil. Evin içinde savaş çıkmış gibi. Her şey beni  bekliyor. Çocuğu pusete koyup 20 dk kahve içiyorum sadece. Kendim için yaptığım bu. Mesela bir karış dip boyam geldi kuaföre gidemiyorum. Evin içinde hint fakirleri gibiyim. Bilmiyorum ben mi yapamıyorum acaba. 😔

14 Cevaplar

+2 oy
(10,487 puan) tarafından

İlk zamanlar bocaliyo insan ama bir süre sonra alışıyorsun o tempoya ve bir şekilde düzen oturuyo. Her şeye yetişmek zorunda değilsin ki bence kimse yetişemiyo. Bu saatte mesela tuvalet banyo yıkadım çamaşır katlayıp evi toplayıp uyucam. 

-Reklam-
0 oy
(948 puan) tarafından

Herşeye yetişmek için robot olmamız gerek önceliğin kendin olmalı bence birgün evi temizliyorum fazladan yemek yapıyorum ertesi günü kendime ayırıyorum bebeğimi ayağımda sallarken bakım yapıyorum mutlu hissetmezsem mutlu edemem 

0 oy
(1,123 puan) tarafından

Cnm yanlış anlama ama salma bence mutsuz anne moduna girersin önce derin nefes al bebeğinle sarıl uyu dinlen öncelik dinlen bi kendine gel eşin evde iken bil köpüklü bir duş al evin işlerini bölüm bölüm yap biriktirme benim de 4 evladım var erkek 4 üde eşim sagolsun biraz bebeğime yardımcı olur hepsi benden beklenti de 

0 oy
(121 puan) tarafından

Kaç yasindalar canım . Benim ilk donemler öyleydi ama büyüdükçe vakit oluyor şuan 5 ve 3 yasindalar baya bı düzelme var bizde kendime vakit ayirabiliyorum artık :)

0 oy
(2,702 puan) tarafından

Hiç kendime zaman ayırmayarak yetişiyorum 😅

0 oy
(6,878 puan) tarafından

3 çocukluyum bende hiç yetişemiyorum evim sürekli dağılıyor. Ama eğer imkanın varsa robot süpürge al günlük aç vakitten kazanmış olursun

0 oy
(13,878 puan) tarafından

Merhaba yoldaş 👋

Ne kadarlik bebeler ? 

Rutin candir 

31 ve 13 aylık benimkiler olduğu kadar yetişmeye çalışıyorum ev işi gece yaparım gündüz hep onlarlayım

Yemek diyet spor derken gün bitiyor zaten 

0 oy
(182 puan) tarafından

Bunları ben tek çocukla yaşıyorum : )

0 oy
(2,039 puan) tarafından

Büyük 27 aylik kucuk 3 aylık ve büyüğü kreşe bile gitmiyor gerisini sen düşün 🥲

0 oy
(166 puan) tarafından

Bu koşturmaca birgün bitecek ve ozluceksin bu hâllerini🥹 sağlık olsun herşey gelip geçici canım Rabb'im kaldiramicamiz yük vermesin az daha buyusunler disini sık düzene oturur canim

0 oy
(1,119 puan) tarafından

Bebeğin büyüdükçe biraz daha rahatlarsın canım. Ama tam bir rahatlık bekleme. İlk 3 ay çok zor evet biliyorum bende aynı durumlardan geçtim. Üstelik yaş farkları 18 ay. Yemek yiyecek 20 dakikayı zor buluyordum. Pratik yemekler ne yapabiliyorsam onu yapıp diğer işleri vakit buldukça yaptım. Çünkü başka imkanın yok. Çoğu zaman çamaşırları katlamadım. Süpürme için pratik olsun diye dik süpürge aldım. Temizlik için ilk 3-4 ay yardımcı almıştım sonra anlaşamadık bıraktım ben devam ettim.

0 oy
(207 puan) tarafından

Yetişemiyoruz benim eşiminde hiç destegi yok tek iyi yani önüne yumurtada koysam yer ama dün hastaydım çok feci onda bile çocuklara öylesine baktı normalde bakması gerektigi kadar😢 baktım olmuyor bugün kötüde olsam ayaklanmaya çalışıyorum dün hiçbir iş yapmadım çocukların karnını doyurdum altlarını degiştirdim sadece

0 oy
(4,613 puan) tarafından

Yani çocuğun kreşe de gidiyormuş evde olsa o zaman kafayı yersin 2 bebe 1 koca +ciddi sağlık sorunları +hastane işleri  hepsine yetişiyorum ki oğlum 3 buçuk yaşında ama 5 bebeye bedel ve ful yanimda 

Sezeryan doğum yaptığım halde 1 Allah'ın kulunu istemedim evde kendim basaricam dedim ve istediğim gibi de oldu 

Kendine bir rutin oluşturman lazım öğleye kadar yemeklerim bile hazir oluyor 2.3 çeşit 

0 oy
(22 puan) tarafından

Büyüğü 3 küçüğü 1 yaşında iki oğlum var büyük olan hiperaktif tarzan gibi sürekli koşturma bağırma evi dağıtma peşinde 1 sene boyunca her ay hastaneye giderdik düşme çarpma yüzünden kuduruğun teki yani küçük de yürümüyo emeklemiyo dönmüyo konuşamıyo bunları yapamadığı için de sürekli çığlık atıp ağlıyo birbirleriyle de sürekli kavga ediyolar bende tek başımayım babaları da dahil kimsenin yardımı olmuyor ama hiç tekim nasıl yapıcam moduna girmiyorum bir odayı temizlemek için ellerine kek veriyorum mesela döke döke hatta bilerek kafasından aşağı dökerek yiyolar ama salonu temizlemek için çocuk odası dağılabilir sıkıntı değil en son orayı süpürür geçerim bakıma gelince hiç bir şey yapamıyorum büyüyünce elbet yaparım güzel günler yakın 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 436 göst.
0 oy
10 cevap 353 göst.
12 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 400 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,431 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 712 göst.
21 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Papatya43 (559 puan) tarafından soruldu

411,426 soru

12,385,070 cevap

43,474 kullanıcı

Kategoriler

...