+2 oy
71 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (50 puan) tarafından

Hanımlar 2 kızım var biri 3.5 yaşında digerinise 20 aylık 2. Bize supriz oldu düşünmüyordum acikcasi Allaha şükür oldu yinede

O kadar yoruldum ki sinirden oturup ağlıyorum tek başıma psikolojik olarak çok çöktüm artık çok yoruldum bünye olarak değil ama psikolojik beni 2 senede yipratti ne birseyden zevk alıyorum nede hava almaya cikabiliyorum  sinirden sinirlerim yatissin diye sürekli kahve içiyorum anca öyle oluyor büyük kızım yemek yapsam bile en kötü telefonla konuşsam bile sürekli anne anne anne bu hep böyle hayatta peşimi bırakmaz artık bu almaya başladım oturup etkinlikte yaparız ederiz parka çıkartırım gezeriz etkinliklere gideriz ama kendime zaman yok küçüğü zaten tam yürüyemiyor dengesini kuramıyor sürekli onun peşinden gitmekten gerçekten artık bünye olarak yoruluyorum eşimin bir desteği yok bana fabrikada çalışıyor sürekli mesaide annem desen varla yok arası ne gelir ne gider getirsene 2 saat oturur çocuğu parka götürür evine gider yemek temizlik olsun 6 yıl olmuş bir kere bana destek olduğunu görmedim evin dağınıklığını gördüğü halde mutfak bile dağınık gördüğü halde ben çocuklara bakayım sen evini topla yada yemeğini yap demez anlamadım gitti y yıl oldu burama kadar geldi artık

Kayinvalidem sadece pazar günleri izin evinde yemeğini yapar bana getirir ev işlerinde yardım eder o gün ama inaninki ev temizliği olsun çamaşırlar olsun 1gun yetmiyor zaten birinin çocuklarıyla ilgilenmesi gerekiyor ama olmuyor o kadar bunaldım ki oturup artık sinirden ağlamaları başladım 

Sizler nasıl yapıyorsunuz sabahtan kalkıp erkenden öylemi düzen kuruyorsunuz fikir verirseniz sevinirim

6 Cevaplar

+1 oy
(796 puan) tarafından

Tek çocukla zor yemek yiyen ben Allah yardımcın olsun sabır versin. 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Ya bilmiyorum ben iki çocukla tek çocuktan daha rahat oldum kızımla tek başıma hicbisey yapamiyordum belli bir uyku ve uyanma rutini olunca düzene biniyor bide evinde fzlalik hicbisey bulundrma ben çok eşya attım yada kolileyip kaldırdım ne kadar az eşya o kadar kolay iş 

0 oy
(3,340 puan) tarafından

Bizimde uyku düzenimiz bozuk maalesef,1.5 yaşında her gece defalarca uyanıyor, ağlıyor bende çok bıktım maalesef, depresyona girdim, gündüz de kafamda sürekli bağırıyor kulak tellerim yırtıldı artık.cocuk işi çok zor Allah yardımcın olsun canım.

0 oy
(1,399 puan) tarafından

Benm buyuk 5 e değiyor küçük 11 aylık büyük ama  anne diye en çok peşimde gezen de o küçük çok ağlayan zor bir bebek  artık oda hareketlendir durmuyo  ben saldm düşüp duruyo hasta olmasinlar da ev iş yemek artık kaygı değil  gurbetteym bide çocuğu alıp krese goturuyorhm bebekle bronşit oldu eşim sagolsn yemek temzlık yapmaz  pek ama arada kahvaltı cocukalri banyo flan park  İşte ona şükür  inan herkes ayni oturp ağlıyorum bende bazen kreşe gidiyo ama 3 bucuk saat onuda yarışı bizm hazrlanma   yol  çocuk uyut geciyo

0 oy
(15,476 puan) tarafından

Büyük çocugun yaşı uygun onu kreşe verebilirsin küçük çocugunla biraz olsun kafanı dinlersin

(50 puan) tarafından

Maalesef buradaki kresler özel ve aşırı pahali bur yere götürdüm oyun Atölyesi diye ama onunda saati az geldi 2 saat için 600tl günlük oda gereksiz buldum devletin bukduklarida ancak arabayla gidip gelmek lazım burada anaokulu var onuda 4 yas sonrası alıyorlar 

0 oy
(342 puan) tarafından

Çocuk büyütmek cok zor sizi çok iyi anlıyorum benim de 36 aylık kızım 6 aylık da oğlum var. Oğlum sabaha kadar emiyor, kızım gece 11 gibi uyuyor ve o saate kadar birlikte oyun oynamak istiyor gündüz de cogunlukla bahcede oynar. Saysam bitmez zorluklarını sadece birkaçı bunlar. gündüz uyuduklarinda işlerimi yapıyorum, cok zorda kalirsam alt katta annem var ona birakiyorum ama kolay kolay birakmam hastaneye gideceksen bırakıyorum, calismaya basliycam annem ikisine de bakacak o yüzden ekstra yük vermiyorum annecigime. Hafta sonu ve akşamlari esim de sagolsun baya ilgilenir bakar. Bütün bosluklarimi ev isleri yemek bulaşık camasir temizlik icin kullanıyorum uyumak gezmek eğlenmek vs. yok zaten. Yine de işlerimi yetistiremiyorum yarım yamalak oluyor ama şükür bir şekilde halloluyor. Ancak şunu söyleyim imkanı olan evine kadın almalı. Şuan borçlarımız var 1 sene sonra evime yardımcı alıcam günlük ev isleri yemek vs.yapsin ben de dinlenip gezip sadece çocuklarla ve eşimle ilgilenirim. Sen de İmkanın varsa ya yardımcı alabilirsin ya da çocuklarını yarım gün kreşe gönderebilirsin. O zaman baya işin kolaylaşır bizim de bedenimiz ve psikolojimiz iyi olacak ki çocuklarımıza faydamiz olsun

(50 puan) tarafından

Kreş buralarda inaninki baya pahalı bi yaza doğru beklersem anaokukuna o zaman gider diye düşünüyorum oyun atölyesinde verdim oda 2 saat işimi görmüyor ve 2 saati günlük olarak 600tl oda gereksiz ilgilenmiyorlar bile sizin yine bırakacak biriniz var benim işler bir şansıma yok maalesef hastane olsun yada ben hasta olayım hop ikisi birlikte yada çocuklardan biri hasta olsun hop hep birlikte gidip geliriz gidip gelene kadar 2 çocukla inanın ki canım çıkıyor çok zor destekçi şart ama maalesef oda yok

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 46 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (403 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 241 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde deve_tabani (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,118 soru