+1 oy
316 göst.
önce Moda kategorisinde (562 puan) tarafından

Komşunun annesi geldi kızım börek yapacak az yardım etsen dedi bende temizlik yapıyordum temizlik yapıyorum ama dedim hemen az yardım etsen dedi gittim  3 büyük tepsi börek açtım 4 kat üstelik:) benimde yarım misafirim var açmamak için hazır yufka almıştım kendimi kötü hissediyorum 

18 Cevaplar

+6 oy
önce (15,799 puan) tarafından

Kusura bakma ama enayi misin? Hadi 1 tepsi olsa neyse ama  sanane milletin böreğinden. Bende hazir yufkadan yapıyorum, madem açamıyorsun sende öyle yap deseydin. Üstelik kendi işini yarım bırakıp niye gidiyorsun. 

önce (562 puan) tarafından

Kadın çok ısrar etti bende kız yeni evli zannettim 1 tepsi gittim baya iç hazırlanmış hamurlar yoğrulmuş dedim kime güvendiğin böyle yaptınız annesi dedi beni biliyorum sanmış halbuki ben açamam ki dedi gitmisken yaptım napayım tabi açarken baya sorguladım kendimi 

+3

Ben börek yaparken sende benim evi temizle o zaman deseydin. Seninde misafiri gelecekmiş sonuçta. Ayrıca annesinin hamur açip açamayacağini bilmeyecek kadar s.alak değildir eminim. Kaç yıllık annesinin yapip yapama ağın bilmiyor ama senin yapacağını nerden biliyor. Yapamam demek zor değilki. 

Bende onu anlamadım nasıl bilmez annesinin acamayacagini hatta sordum kız ben çalışıyordm annem gelince yapmış oluyordu dedi annesinde anneanesine yaptırıyorms annesine dedim ee sen diyemedin mi ben yapamam diye dedim anneside kız öğrendide gel yapablm dedi sanms ben gidince hamur iç faaln hazırdı yani bana güvenip hazirlamamislardir belli ki zor durumda kalmışlar neyse iyilik yapmış oldum Allah biliyor kullar bilmesede

+4

Iyide sen bilmiyor olsaydın ne yapacaklarmış. O kadar malzemeyi çöpe mi atacaklarmış. Birde anladığım kadarıyla samimi de değilsiniz hatta tanımıyorsun bile çünkü yeni gelin sandım demişsin. Ben tanımadığım bir eve iş yapmaya değil kahve içmeye bile gitmem. Yani ne münasebet bana gel şu işi yap diyecekler. Gerçekten ilginç. 

Yok taniyorum da çok değil tabi bende dedim ben olmasam napacaktnz diye heralde küçük küçük yapar koyardık dediler 

-Reklam-
+3 oy
önce (18,355 puan) tarafından

Kendi misafirine hazır yufka ile börek yapıp komşuya el açması yapan kişi nesin sen Yılın komşusu mu :) 

Şaka bir yana kimse için kendimi bu kadar zahmete sokamam yemeği biliyorlarsa yapmayı da bilsinler.

+2 oy
önce (3,122 puan) tarafından

Kendi evimde yufka açmıyorsam baskasina hiç açmam.

Kadın çok ısrar etti bende kız yeni evli zannettim 1 tepsi gittim baya iç hazırlanmış hamurlar yoğrulmuş dedim kime güvendiğin böyle yaptınız annesi dedi beni biliyorum sanmış halbuki ben açamam ki dedi gitmisken yaptım napayım tabi açarken baya sorguladım kendimi 

+2 oy
önce (166 puan) tarafından

Komşularimi tanırım merhaba merhaba onun dışında muhatap olmuyorum,  valla kimse kusura bakmasın eskidenmiş o komsuculuk şimdi selam verip borçlu çıkıyorsun,  kendine hayrın yok millete yardım gitmek de bildiğin enayilik canım kusura bakma. Yarında cahir o da sana açsın börek.

Açmasını bilmiyor ki açsın ama çok haklısın 

+2 oy
önce (400 puan) tarafından

Canım bari bı tepsisini kendine alsaydın da kendi misafirine de yararı olurdu 😂😂

Kız hemen misafiri gelecekmiş eşi aradı habersiz ne tesadüf ki 

+2 oy
önce (4,221 puan) tarafından

3 tepsi börek mi:( emeğine üzüldüm üstelik kendine hazır yufka almışsın...

+2 oy
önce tarafından

Ben olsam muhtemelen benim de yarin misafirim var bi tepsi de bana yapalim derdim ama onlari cok sevmiyor tanimiyorsam gitmezdim. Sen o an ne diyecegini bilememissin biraz mecbur hissetmissin ama bunlari aşman lazim cnm bir daha yapmazsin kotu hissetme tecrube olsun sana

Annesi çok masum söyledi kadın ondan dayanamadım aslinda

+2 oy
önce (298 puan) tarafından

Senin yufka acabildigini nereden biliyorlar ? Misafirim gelecek vaktim yok diyemedin mi ? basbayağı sana güvenmişler yoksa niye hamur falan uğraşsınlar hazır yufkayla yaparlardı 

Bende onu anlamadım önceden hazırlamışlar ama baya iç hamur falan bence başkasına guvendiler o gelmedi bende şanslarını denediler 

+1 oy
önce (5,005 puan) tarafından

Hahah bir tepsi sana versin

:)) ben açınca misafir çağırdı iyice enayi olduk iyi mi 

+1 oy
önce (887 puan) tarafından

kesin çizgilerini koyabilmen lazım canım gelemem teyze kusura bakmayın ısrar etse bile durumunu bildirmen lazım.kimse icib degmez

Nebileyim ya birazda.iyilkk yapmak lazım Allah rızası için yapmış oldum 

+1 oy
önce (538 puan) tarafından

Bu kadar böreği ne yapacaklar madem .yapamiyor niye sana yaptiriyorlar alıştırma onları çağırsa bidaha gitme bence 

Ya hiç deme bende ona şaşırdım ki tesadüf telefon geldi eşi misafir çağırmış habersiz

+1 oy
önce (1,926 puan) tarafından

Canım kızma ama madem istemiyordun o an işim var olmaz deseydin baştan kabul edip sonra arkasından konuşmak yada kendini kötü hissetmek bence hoş bi davranış değil

Kadın çok ısrar etti annesi ondan gittim 

önce (1,926 puan) tarafından

Madem yaptın bi iyilik allah rızası için diyip arkasından konuşma bitirmek yaparak yaptıgın iyiliğin hayrı kalmaz

Arkasından konuşmak değilde amacım o kadar böreği nasıl açtım onu düşünüyorum:)) ya tabi iyilik Allah rızası için yapmış oldum 

+1 oy
önce (220 puan) tarafından

Kotu hissedecek bırsey yok sen hazır yufkadan yapmayı tercih etmıssın, komsunda bilmediği halde açmayı tercih etmıs yenı evliymıs belkide annesine güvenip esine marifetını göstermek istemiştir neyse amann bosver sjsjjss eline sağlık 

Aynen belkide misafirine ne kadar hamarat olduğunu göstermek istemiş neyse iyilik yapmış oldumm aman

+1 oy
önce (8,258 puan) tarafından

Yardımsever birisin .bugün onun başında yarın senin başında........

+1

Allah rızası için yaptım birgunde iyilik yapayım o bilmese de Allah bilir 

+1 oy
önce (39 puan) tarafından

Yarın birgün sen onu çağır bakalım gelecek mi?

+1 oy
önce (2,228 puan) tarafından

Sen gitmekle değil de asıl yanlisin şoyle benim yairn misafirim var kendime de bı tepsi yapacam hazır hamur ve iç harç çok varken deyip kendi böreğini aradan çıkaracaktin

0 oy
önce (1,035 puan) tarafından

Önce kendi işim sonra el işi ailem hariç kayınvalidem görümcem eltim abim babamgil felan değil koşa koşa giderim onlara tabi 

Kadın çok ısrar edince dayanamadım 

önce (1,035 puan) tarafından

Demekki yetistirebilcegine inanıyor sun bileğine kuvvet 

Yetiştirin çok şükür rabbim sağlık versin ne demişler denize at balık bilmezse halik bilir 

0 oy
önce (51,774 puan) tarafından

☺️ bildigin seni kullanmislar orduya mi yaptilar 4 tepsi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 227 göst.
0 oy
3 cevap 210 göst.
0 oy
6 cevap 79 göst.
0 oy
5 cevap 184 göst.