+3 oy
229 göst.
Diğer kategorisinde (742 puan) tarafından

Kizlar oglum 2 yasinda suan bebek istemiyorduk tabi bu bizim de elimizde degil de nasip işleri Allaha şükür aratmadi ama çok korkuyorum kaygılıyım üzgünüm ne yapabileceğimi bilmiyorum şok içindeyim yani korunuyorduk da 

image

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ben senden bin beter haldeydim kızım tam 12 ayliktii istemiyorum diye oturup ağladığımi bilirim şimdi oğlum 10 aylık iyiki olmuş diyorum korkma büyüyorlar zor zamanlarida oluyor elbette ama ikisinin bağı çok guzel

(742 puan) tarafından

Esim mutlu kardesim sevindi ama ben duruma alisamadim canim teşekkür ederim destegin için sagol 

tarafından
+1

Merak etme kalp atışını duyduğunda biranda can parçan olacak 🥰 alisamasam ben yapamazdım şimdi opmelere doyamıyorum korkma Allah yardım ediyor bir sekidle 

-Reklam-
+1 oy
(680 puan) tarafından

İlk kızım 18 aylıkken ikinci kızıma hamile olduğumu öğrenmiştim sütüm kesilmişti ne yapcam diye korkuyordum nasıl bakicam büyütcem diye şimdi büyük kızım 3 yaşında küçüğü 1 yaşında canım tek başıma baktım ikisini de büyüttüm sen de yaparsın 

(742 puan) tarafından

Canim çok teşekkür ederim iyi ki varsin <3

+1 oy
(5,124 puan) tarafından

4 çocuk anası ben evim okadar şenlikli ki anlatamam sofradaki kaşık seslerini sen tahmin et yavrularimin hepsi birbirine destekler ama şu var hepsinin arasında 6 yaş var 😄😄😄

(742 puan) tarafından

Yaaa :) maşallah Allah bağışlasın acılarını göstermesin 

(5,124 puan) tarafından
+1

Amin bitanem kalabalık ailede büyüdüm ve ailem de kalabalık oldu elhamdülillah 

+1 oy
(3,920 puan) tarafından

Hayırlı sağlıklı olsun inşallah.🩷 Bu duyguların geçici olduğunu unutma, güzel yanları düşün. Zor zamanlar olacaktır ama Allaha bırak. Anı yaşa geleceği daha az düşün. Rabbim dağına göre kar verir, annelere güç kuvvet verir. Hiç korkma günler geçip gidiyor. O an zor gibi geliyor ama geçmişe bakınca her şey nasıl akışına göre ilerliyor. Rabbim yolunu gösterecektir🩷🩷

(742 puan) tarafından

Bende bişeyi akışına bırakıp yaşıyamıyorum galiba önce bunu aşmam lazim guzel dileklerin ve destegin icin çok teşekkür ederim iyi ki varsınız <3

(3,920 puan) tarafından
+1

Anlık olarak öyle olması normal ya da arada düşünmen. Ama sürekli böyleyse yavaş yavaş kendini rahatlatman iyi olur. Zaten düşünsekte düşünmesekte her şey kaderdeki gibi yaşanıyor. Biz kendimize stres yapıyoruz boşuna. Rica ediyorum🩷🩷

+1 oy
(2,271 puan) tarafından

Tebrikler🤭Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin❤️tek merak ettiğim nasıl korunuyordunuz canım,bende spiralliyim çok korkuyorum😂

(742 puan) tarafından

Prezervatifle canim teşekkür ederim sağolasın:) 

0 oy
(53 puan) tarafından

Rabbim analı babalı büyütsn inşallah canm zor tabi yeni anne olarak Söylüyorum büyük oğlum 5 buçuk yaşında kızımda 26 günlük geceleri asla uyumuyor çok zorlanıyorum ama geçer inşallah 

(742 puan) tarafından

Allah bağışlasın canim teşekkür ederim Allah razı olsun:) geçecek inanıyorum ama kabullenemiyorum 

(53 puan) tarafından
+1

Geçecek tabiki zor da olsa sabır gerektiren bir durum 

0 oy
(3,541 puan) tarafından

Araları benimkiler gibi olcak sanırım 2 yas 9 ay. Sağlıkla gelsin

(742 puan) tarafından

Teşekkür ederim canim sagolasin:)

0 oy
(20,202 puan) tarafından

Bak şuan tam bogazimin üstünde oturuyo nerdeyse. Ben de inat ettim. Enzirmeyecemm.bu mesajinzor şartlarda yazıyorum. Öyle zor yanı. Tepiniyo şuan hatta üstümde 🤣

(742 puan) tarafından
+1

:D Hahahhh inadim inat dedim ama olmadi benimde artik saglik olsun diyorum aksamdan beri:)

0 oy
(188 puan) tarafından

Yani biraz özel olacak canım nasıl nasıl korunuyordunuz benimde korkularım var da

(742 puan) tarafından

Prezervatifle canim bende korka korka sonunda oldu nasipmiş diyorum artik 

0 oy
(2,530 puan) tarafından

Bizde korunuyorduk küçük kizom ablasi 19 aylıkken dünyaya geldi biz şok çok çok zorlu süreçti özel eğitime ihtiyaç duydu kızım fln filan derken atlattık hala BT iyor çok yorucu yıpratıcı 

(742 puan) tarafından

Cok gecmis olsun canim Rabbim sana guc sabir versin 

(2,530 puan) tarafından

Amin cnm amin smdide gozumden sıkıntı çekiyorum rabbim hepimize versin tam bakamıyorum ekrana ama diğer kzinizla karnınız büyümeden iyice oynayın Gül'ün gelismesi için herşeyi yapın benim özel egitim süreci bitti şükür ama zor atlattık hala bazı utangacliklar var 

0 oy
(397 puan) tarafından

Canım hiç korkma tabi başta zorlukları oluyor ama sonu mükemmel kızlarımız arası 22 aylık şimdi biri 3 yaşı geçti küçüğü de 1,5 yaşa doğru gidiyor beraber oyun oynuyorlar yakın arkadaş gibi ev savaş alanı gibi ama mükemmel iyi ki küçükken olmuş hani derler ya beraber büyükler valla öyle çok da güzel

(742 puan) tarafından

Allah saglik versin de gerisi olur evet ama insan da iste bir boşluğa düşüyor falan 

0 oy
(591 puan) tarafından

Benim araları 16 ay Allah güç kuvvet veriyor:))

(742 puan) tarafından

Sagolasin canim teşekkür ederim :)

0 oy
(89 puan) tarafından

Hayırlı olsun Rabbim bağışlasın evlatlarini vallah benim de biri 2 buçuk yaşında biri 2 buçuk aylık bende çok zorlanıyorum kaynana kayınpederi kayinlarla kalıyorum çocuklarim biri aglicak diyeri yemek isticek yemin bende bazen deliriyorum bide kaynanana aptaliyla uğraşıyorum bende bazen patlıyorum diyorum snir krizi geçirecem 

(742 puan) tarafından

Ben kendi evimde kalirim da onlar da yemek konusunda falan destek oluyorlar sagolsun ilk hamileleigim de kayinvalidem yaptı yemeklerimi onda yedik bakalim umarim ikisine de yetebilirim 

0 oy
(918 puan) tarafından

Benim ilk oğlum bir senelik tedaviyle dünyaya geldi çok istedim hamile kalmayı anne olmayı ama hamileliğim ayrı doğum sonrası ayrı zor geçti hamilelikte bütün semptomları yaşadım en uç noktasına kadar hemde mide bulantım vardı günde bir sürü ilaç içmeme rağmen bulantım geçmez yerlerde sürünürdüm ne yesem anında geri çıkardı o bitti mide yanmam başladı ama öğle böyle yanma değil sanki lav atılmış gibiydi o geçti vücut ağrılarım ayaklarım şişmeye başladı yürüyemez hale geldim hamilelik öncesinde çok ilaç kullandığım için ödem çok fazlaydı zaten ama son zamanlar yürüyemez hale gelmiştim neyse doğunca geçecek sandım çok şükür doğdu gaz sancısı ki ne sancı 5 ay çektik o da azalmış hali tam bitmesi 7 ay oldu kolik bir bebekti morarana kadar ağlardı hatta birgün affedersin aşırı sıkıştım tuvaletim geldi eşimin gelmesine bir saat var oğlum tam tuvalete gireceğim an uyandı ağlaya ağlaya susturamadım eşim gelene kadar bekledim morarıp kalıyordu sancıdan o geçti sürekli hastalanması başladı yemek yememe sorunu başladı ben nasıl olsa ilk tedaviyle oldu ikinci olmaz kendiliğinden diye düşünüp korunmadım ama oğlum 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim ağlamaktan canım çıktı çocuğum olsun diye ağlayan ben bu sefer de çocuğum olacak diye ağladım sürekli aklımdaydı nasıl yapacağım büyük oğlum sürekli hastalanıyor ağır geçiriyor diyordum kendi kendime yetişemezsem eğer büyük oğlumla eskisi gibi ilgilenmezsem naparım diye düşünüyordum düşündükçe ağlıyordum Zaten hamile olduğum için emzirmeyi de erken bıraktırmak durumunda kaldım o da içime dert oldu ama ikinci oğlum doğdu ya ben asla ilk oğlum gibi sevemem sanmıştım Allahım doğdu odaya geçtik sanki ilk defa doğurmuşum gibi gözlerimi alamadım iyiki doğurmuşum dedim ağladığım kahrettiğim günlere tövbe ettim ben nasıl olur da bunu istemem bu oldu diye nasıl ağladım dedim ilk zamanlar biraz zordu ama ilk oğlum da 21 aylıktı kardeşi doğduğunda dediğim gibi hep hastaydı ayda bir bazen iki kere ateşli hastalık geçirirdi 4 kere 5 tane iğne yedi çocuğum kardeşi doğduğu zaman sürekli iğne yaptırmaya götürdüm ikisini de alıp biri hasta diğeri küçük ama bi şekilde yaptım işte şimdi çok şükür binlerce kez şükür biri 3 yaşına girecek şubatta diğeri 15 aylık birbirlerine kol kanat arkadaş oldular gözümü korkutan şeyler bir an da en sevdiğim şeyler haline geldi iki çocukla şöyle yapamazsın böyle yapamazsın dediler hepsini de yaptım yazları tatile gideriz her sene mesela bu sene bir kaç kişi iki çocukla gitmeyin ne anlayacaksınız dedi biri 2 buçuk diğeri 8 aylıktı tatile gittiğimizde hiç sıkıntı yaşamadım çokta eğlendim her sene gittiğimizden daha eğlenceli geçti hatta şimdi büyük oğlumun hastalıkları azaldı hafifledi küçükte hastalık anlamında çok sıkıntı çekmedim zaten ikisininde düzenleri yerine oturdu gideceğime gidiyorum yapacağımı yapıyorum engel olacak bi durum yok ha yetememe durumu ise öyle güzel yetişiyorsun ki evet bazen duvarları yumruklamalı bunalım oluyor insanda özellikle ilk zamanlar ama gücün asla bitmiyor ben bunu nasıl başarıyorum diye insan kendine şaşırıyor sana tavsiyem asla kendini yıpratma bunları düşünüp ilkine nasıl heyecanladı sevindiysen buna da aynısını yap çünkü sonra pişman oluyor insan her şey geçiyor şimdi diyorum keşke hep küçük kalsalar hiç büyümeseler diyorum çünkü evde bir de küçüğümüz olduğu için büyük oğlumun büyüğünü daha iyi farkeder oldum birgün gelecek ki sanki hiç küçük olmamışlar gibi sanki bugünleri hiç yaşamamış gibi olacak o yüzden zaman varken kıymet bilmek gerekiyor 

(742 puan) tarafından

Hastaneye geldim oturdum sirami bekliyorum her kelimesini okudum agladim Allah razı olsun O kadar guzel yazmissiniz ki cevremde herles cok istiyordu esim asiri mutlu oldu simdi ogluma kardesi gelene kadar ogretmem gereken herseyi ogretecegim biz cok zorluk cekmedik ama bulantilar insani bitiriyor teşekkür ederim iyi ki varsınız <3

önce (918 puan) tarafından

Rica ederim canım seninki yine 3 yaşına yakın olacak kardeşi doğunca o zaman daha iyi anlayacak her şeyi şu an oğlum 3 e girmeye 15 gün kaldı her şeyi anlıyor 3.4 aydır dediğimi yapar getir götürümü bile yapar yani şimdi 2 yaşında çok anlamıyor napacağım diye düşünme çocukların gelişiminde bir ay bile çok etkili yani bir ay da bile çok şey öğreniyorlar o yüzden bana göre biraz daha şanslısın :) benimde bi tanıdığım bebeği 3 aylıkken hamile kalmıştı bebek tam bir yaşına girdi kardeşi doğdu bende ona göre şanslıyım mesela :) dediğim gibi zaman çok hızlı geçiyor o zorlu günleri bile özlüyor insan keşke o küçücük hallerini bi 10 dk kucağımda tutabilsem diyorum şimdi de :( annelerin zorluğu zaten bitmez canım tek çocukta aynı beş çocukta hatta ikinci de tecrübeli olduğu için insan evet yoruluyor ama sadece yorgunluk oluyor ilk çocukta öyle mi hem ne yapacağını bilememe korkusu var hem yorgunluk hem ne istediğini anlamama var oysa ikinci de tecrübe oluyor ya sadece yorgunluk oluyor :) o de geçiyor canım zamanla o vücut yorgunluğuna bile alışıyor insan ben mesela uykusuzluğa tahammül edemeyen bir insandım çocuk olmadan önce ilk oğlum doğunca resmen nevrim dönüyordu uyumaz ağlardi sürekli bulduğum hee fırsatta yatardım ev işi bile yapmazdım ilkte yaparsam da gece çok felaket olurdum bi kere çok iyi hatırlatıyorum oğlumun kırkı yeni çıktı kardeşimi çağırdım gel sen bebeğe bak ben evi alt üst temizleyeceğim diye kardeşim geldi ben sabah 8 de başladım akşam 7 ye kadar evi alt üst ettim işte halıları kaldırdım perdeleri yıkadım dolap içleri falan fırsat bulmuşken her yere elimi attım yani akşam oldu bi duş alayım dedim duş aldım oğlanı uyuttum şimdi bi güzel uyurum dedim yattım 10 dk olmadan oğlum uyandı uyanış o uyanış hiç uyumadı ağladı durdu eşim böyle olmayacak gel arabayla gezdirelim dedi çıktık gece saat 3 de sabah 5 e kadar gezdirdik bende öyle yataktan başka yerde uyumam hiç uyuyamadım arabada eve geldik ama ben resmen yürüyen ölü gibiydim haahhaha ama ikinci oğlum oldu onun çok ağlaması sancısı yoktu ama o da gece 3 e 4 e kadar uyanık kalırdı hiç ırgalamadı bile o durum beni üstelik en erken 3 de yatıp toplam 3.4 saat uyuyordum belki de o zamanlar çünkü o saatte yatsa bile kalkardı dk başı ama dediğim gibi hiç ırgalamadı beni oysa çocuktan önce kalkış saatimden bir saat önce kalkayım ruh gibi gezerdim hahaha şimdi de alışkanlık oldu asla uykum gelmiyor mesela :) diğer şeylerde ilk sıralar sallantıya uğrasa da doğduktan 6.7 ay sonra biraz rahatlıyorsun 1 yaşını geçince de tamamen rahatlıyorsun canım ben şu an öyleyim kardeş kardeşe o kadar güzel oynuyorlar ki hatta bazen anne biz oyun odasında oynuyoruz sen git odaya otur diyor büyük oğlum :)

önce (742 puan) tarafından

Bi an once birlikte olduklarını görmek istiyorum artik :) kötü düşünceleri attim ama kaygilarim hic bitmez sağlıkla hayırlısı ile gecip gidecek bakalım 

Ben simdi de uyuyamıyorum ki  oglum sutten ayirali oldu 6-7 ay kadar geceleri uyuyor ama ben uyuyamıyorum uykum gelse bile :) 

0 oy
(2,611 puan) tarafından

Ya bende ikinciye hamileyim çok kaygılarım var ya ikisine birden yetemezsem ya birinden birini ilgisiz bırakırsam biri sevilmedigini hissederse kafamda deli sorular 

(742 puan) tarafından

Benimde canim evin büyüğü olmak biraz fedakarlık yapmayi gerektiriyor ve bunu düşündükce oğluma üzülüyorum hakkimizda hayirlisi olsun ;)

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 75 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 2801 (740 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 413 göst.
5 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (485 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 74 göst.
30 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zezeee97 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 91 göst.

411,486 soru

12,386,650 cevap

43,563 kullanıcı

Kategoriler

...