+3 oy
969 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (675 puan) tarafından

İki oğlum  var ne zorluklarla onları büyüttüm şuan biri 6 diğeri 4 buçuk yaşında yani uykuları yemekleri tuvalet eğitimleri vs.herseyden kurtulmuştuk çok şükür, benim bu akılsız kafam eşime uydum gidip sipralimi çıkardım üçüncü çocuk için ve ben hemen hamile kaldım ikiz bebeklere şuan 9 aylıklar mahfoldum onlarla eşimde Trip atıyor yardım etmiyor iki bebekte ağlıyor uykuları var kriz geçirecem gerçekten ben normalde iki çocuktan fazla yapmam diyordum eşim çok sıkıştırıyordu sonra bende üçüncüde olsun yeterdir dedim ve Allah'ın işi ikiz oldu çok zorlanıyorum uykusuzum sürekli dinlenemiyorum kaynanamla beraberiz ama kaynanam canı isterse bazen bir tanesini alıyor biraz sevip veriyor yani tüm bakımları bende, sürekli eski hayatımı düşünüyorum neden bir daha bebek yaparsınki diye kendimi yiyip bitiriyorum. Evet bu günler geçip gidecek büyüyecekler ama şuan çok kötü hissediyorum uykumu alamama dinlenememe rahatça dışarı çıkamama beni kötü etkiliyor, belki linçleyecekler olacaktır ama beni benim gibi olanlar anlayacaktır tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen ne yapayım ben kendimi hep avutuyorum çok şükür sağlıklı evlatlarım hasta değiller illa bir gün büyürler diye hep kendime söylüyorum ama özellikle uyku beni mahfetti şuan hastayimda eşimde dün gece yok dedim diye kendini kızdırmış e valla ben sabahtan gecelere kadar bebeklerle ugrasayim o da gece gelsin keyfi o şeyi istiyor diye onu istesin bir gram yardım etmemiş yani ben bu hasta halimle bu yorgunlukla nasıl karşılık vereyim, beni biraz rahatlatin diye yazdım şimdiden teşekkürler 

35 Cevaplar

+5 oy
önce (18,357 puan) tarafından

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Sende seni dört çocukla yalnız bırakanları unutma 

-Reklam-
+3 oy
önce (312 puan) tarafından

Öncelikle Allah yardımcın olsun . Kınayan yadirgayan linçleyenin kalp sağlığından şüphe ederim . Maddi durumunuz nedir ve eşin bu çözüme nasıl bir karşılık verir bilemiyorum ama yinede bir önerim olacak. Görümcem gurbette yaşıyor 3 çocuğu var ve kendisi şu an aşırı derecede hasta . Eşi izin alamıyor. Burdan gidebilecek kimse Yok. (Ben hamileyim ve iki çocuğum var,kaynanam faydası olamayacak kadar yaşı var, diğer görümcemin kocası sikinti ,malesef burda açıklama yapma gereği duyuyorum)Eşi bir arkadaşının aklı başında gördüğü öğrenci bir kıza görümceme yardım etmesini teklif etmiş . Belli bir ücret karşılığında tabi . Kızın ailesi de tanıdıkları için güvenerek izin vermişler. Görümceme demiş eşi ister işleri yapsin ister çocuklara baksın aranızda anlasın. Görümcem çocuklara bakmasını istemiş . Hem işini yapıyor hem yemeğini hem kendi hastalığıni atlatmaya çalışıyor.Günlük belli bir saatte geliyor gece yatmıyor. Çok fazla bir para da istememiş . Belki aile yapınıza da uymayabilir ama bir düşün derim . Uygun birini de bulursanız sana nimet olur . 

önce (675 puan) tarafından

Şehirde olsam zaten yardımcı tutardım illa ama köydeyim böyle birşey çok zor :(

+2 oy
önce (14,488 puan) tarafından

Çok zor.

Ben de zorlanirim,basardign şey kolay bişi değil..

Allah yardımcın olsn

önce (6,832 puan) tarafından

Amin amin canım 😌

önce (56 puan) tarafından

Merve seni burda görmek ne güzel hemen hemen  yorumuna yazan herkesi tanıyor olmakta çok güzel senin yerin bende çok özeldi :):):)kalp kalp 

Berivan sende hoşgeldin beni tanıyor olmalısın eskilerdenim bende 😊 

önce (56 puan) tarafından

Tanıyorum tabi canım 

önce (14,488 puan) tarafından

Berivannnn bizim bero musun sennnnn

+2 oy
önce (3,501 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canım bu eşler de nasıl bir akıl madem yardım etmeyen neden istiyor madem çocuk senin adına üzüldüm keşke yakın olsam gelip bakardım sen de uyur dinlenirdin

Allah razı olsun bakmış gibi olsun :)

+2 oy
önce (165 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun eşiniz diğer çocuklarınız da yardımcı oluyormuydu onu merak ettim çok isteyen yardımcı da olacak birde ikizler daha çok size destek olması lazım çok kızdım şuanda 😡

Hayır onlardada yardımcı olmuyordu maalesef huyu böyle heralde ne diyim

önce (165 puan) tarafından

Bundan sonra daha çocuk yapmayın böyle bir eşe gerçekten Allah sabır versin size 

+1 oy
önce (179 puan) tarafından

Rabbim analı babalı büyütsün canm kaynanan bakmak zorunda değil malesf ki onlar anca iki sever bırakır ama eşin sana yardım etmeli 4 çocuk dile kolay valla ah bacım ne diye yaparsın dgeriler zaten küçükmüş eşinle konscaksin düzgünce destek olması gerektiğini yoksa işin baya zor olur uff ALLAH YARDIMCIN OLSUN YA 

Valla mecbur deglsin kaynanan çocuklara bakmyrsa diğer işlere baksın o zmn bu kadar zalim olmasnlar yaa ben bu konular yüzünden kaynanamı sildim çocuklarla ayrı uğraş eşle ayrı uğraş bide o çıksın başımıza azıcık insaflı olsun yaa yazık günah sanada emziriyirmusun bebekleri mama mi yoksa

Emziriyorum bide ek gıda veriyorum,mamayı biraktilar bir kaç ay önce, benim hiç bir iş yapmamam gerekiyordu valla bu çocuklara bakmak bile zaten o kadar zorki

Oyyy Rabbim yardmcin olsun yaa inşallah atlatacaksin merak etme imtihanın buda senin 

Öbür dünyada inşallah kurtarır beni bu emeklerim :)

İnşallah canm Rabbim görüyor neler yaşadığını merak etme 😊

+1 oy
önce (4,982 puan) tarafından

Bir tane oğlum olmasına rağmen deliriyorum seni düşünemiyorum Allah yardımcın olsun 🥹

Yas ben bile kendime o kadar şaşırıyorumki, çok sağol canım 

+1 oy
önce (220 puan) tarafından

Yani 2 çocuk yetermiş ama olan olmuş ve tekrar yavruların olmuş Allah bağışlasın.. eşine aşırı kızdım yani hem çocuk istiyor bu erkekler hemde destek olmuyorlar vallah işin çok zor Allah yardımcın olsun 

Çok sağol canım, yani benim gözümün önünde bebekler ağlasa ve annesi Zor durumda olsa nasıl gidip yardımcı olmam ya valla bu vicdansızlıktır eşimde tamda böyle yaptı telefonunu alıp gitti yatağa girdi ben bir tanesini uyuttum kaynanamda tuvalete diye çıktıda bebekleri  sesi ona gitti geldi bir tanesini götürdü odasında uyuttu yani zaten uyku saatleri geçmişti uyuyacaklardi ama ikisini beraber uyutamiyordum işte 

önce (220 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun 

+1 oy
önce (174 puan) tarafından

Şimdi dünyaya gelmişler  niye yaptım ettim diye sistemlerde Rabbimin gücüne gider Saglikli iyi olsunlar bu günler geçecek de bir daha geride gelmeyecek sıkıntıya stres yapmamaya çalış her işi bırak uyudular mi yat yarım saat bile olsa sana iyi gelir çocukların bakımına odaklan diğerlerini çok takma beklentiyede girme üzülürsün 

Bende kendime kızıyorum valla nasıl sitem ediyorum diye ama bazen o kadar çıkmaza giriyorumki elimde olmadan ah ah çekiyorum

önce (174 puan) tarafından
+1

Benimde çok şükür iki tane yaşları çok yakın ve tek başıma baktım yeri geldi evleri bıraktım bakışlarıyla ilgilendim hala evim derli toplu olmaz bazen yetişemem bırakır çocuklarımla ilgilenirim zorluğunu çok iyi biliyorum.Rabbim kolaylık veriyor ve zaman geçiyor kendinede eziyet etme sakın bak 9 aylık olmuşlar bile şuan sana zaman geçmiyor gibi gelir ama dua et Rabbım kolaylık ver de bismillah de sabah kalktığında bugünler geçecek evlatlarına bakmak onlarla ilgilenmek dünyaya getirmek çok sevap bunları düşün iyi ki varsınız çok şükür de bakış açını değiştir 

Şuan hastayım soğuk almışım boğaz ağrısı çok fena var uykusuzluk var ama bebekler uyumalarina rağmen uyuyamıyorum o yuzdende baya kötü oldum bugun

+1 oy
önce (5,901 puan) tarafından

Rabbim yar ve yardımcın olsun cnm 9 aylık olmuşlar maşallah çoğu gitti azı kaldı  Allah'ın izniyle gecicek ve sen daha da güçleneceksin bnm çocuklarda  aralarında 18ay var ikiz gibiler bnde çok çok zorlanıyorum. 4 yıla yakındır insan gibi duş alamaz sıcak çay icemem gecicek ama . Bence sen çok güçlü bir annesin. 

Eminim bunlari yazarken vicdanda yapıyorsun . Ve onlar uyurken sevip okşuyorsn  

Rabbim yanında olsun gecicek inşallah cnm

Günde 1000 defa size kurban olurum diyorum yani her anne evladını sever ama herkes bana diyor sen çok farklı seviyorsun evlatlarını bu kadar zorlanmama rağmen o gülücüklerini görünce içim gidiyor resmen:)

önce (5,901 puan) tarafından

Her anne öyledir cnm . Annelik gerçekten çok çok farklı birşey herhalde fitratimiz gwrigi böyleyiz bilmiyorum bende öyle diyorum şuan biri sağımda biri solumda uyuyor. Kızıma bugün kızdım misal çok vicdan yaptım geldim öptüm öptüm uzandım . Ah annelik ... Sağ olsunlar sağlıklı olsunlarda varsın uykusuz kalalım o bebekler hep öyle kalmayacak illaki büyücek 

+1 oy
önce (668 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun. Benim bi tane çocuğum var 5 yaşında. Çok zorlandım büyütürken kimse destek olmadı uykusuzluğa bende dayanamıyorum ikinciyi düşünmüyorum toplum zorbalıyor ama tek başına olmak zor. Eşin insafa gelsede önce seni desteklese keşke. Erkekler sadece çocuk ister ama yardıma gelince çoğu bencil

Valla topluma bakma eğer sen bakamayacağını düşünüyorsan ikinciyi kesinlikle yapma kendini yıpratma, şuan tam rahat etmişsin ve bir bebek gelse benim hissettiklerimi hissedebilirsin :)

önce (668 puan) tarafından

Haklısın rahata alıştım artık😄

+1 oy
önce (135,108 puan) tarafından

ilj 2 tanesini okula krese bi uere yolla bacim ikiz olanlara bi sekilde idare edersin gun icinde uuf cok zordur bee allah sabur versin

Büyüğü anaokuluna gidiyor zaten diğeri yaşı tutmadı ve köydeyiz kreş yok maalesef burda :) a

önce (135,108 puan) tarafından
+1

uupppssss allah yardimcin olsun

+1 oy
önce (6 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun ama eşin çok anlayışsızmış Allah ona da hidayet nasip etsin 

Amin amin çok sağol 

önce (6 puan) tarafından

Benim ilk gebeliğim eşim çocuk çok istiyordu ben erken dememe rağmen dinlemedi eğer bana yardım etmese kendi ayağına sıkar 

+1 oy
önce (1,233 puan) tarafından

Offf nefret ediyorum anlayışsız insanlardan ve çok ozenirim eşine yardım eden eşe. Bu saatten sonra yapmasaydın diyecek halimiz yok. Ama eşine ve kaynana bırakıp git dışarı. Bakar mısın değil de benim dışarı çıkmam lazım diyip çıkabilirsin belki. Kocan da mahalle yanarken saçını tarayan o..pularsan herhalde. Ne diyeyim , karı koca arasına girilmez. 

+1 oy
önce (4,421 puan) tarafından

Ah canimmmm Allah yardimcin olsun. Halamın da ikizleri oldu bi de dorr yasinda oglu ve nuyuk kizi vardi. Neyseki o yardim ediyodu isten geldikce filan ama halam kafayi yemek uzereydi. Hep destek olduk moral verdik. Ev batsin bosver takma dedik ama demeyle olmuyomus. Cocugum olunca anladim ve halama dedim ki yavrum sen evliya misin :))) valla gozumde suan sen de evliya gibisin

+1 oy
önce (38 puan) tarafından

Malesef butun zorluklar anneye duwuyor.Erkekler sadece iwin keyif kisminda bu cocuklar nasil yetiwiyor haberleri yok.Bir gun bile bakamazlar.Depresyona girmiwsin sende biraz yardima ihtiyacin var Allah kolaylik versin

+1 oy
önce (3,588 puan) tarafından

Benim kardeşimde dört tane oğlu 11 yaş 5 yaş ikizler 4 yaş peş peşe oldular iki numarası 6 aylık bebekken ikizlere hamile olduğunu öğrendi 13 ay arası var üçüz gibi büyüdüler oda zorlandı annem ve kayınvalidesi yardımcı oldu ayrıca eşide üç sene eve yardımcı aldı haftanın beş günü yardımcı bayan geldi o şekilde halletti şimdi daha rahat ama eşinin yardımcı olması lazım trip atması değil çocuklar tek başına gelmedi dünya ya en çok isteyende kendisiymiş bunu ona hatırlat sık sık

+1 oy

Allah yardımcın olsun canım. Benimde 3 çocuğum var az çok anlıyorum seni. 

Tabi ikiz olunca daha çok zorlanıyordu dur sen 

+1 oy
önce (943 puan) tarafından

Demekki kısmetleri varmış canım seni çok iyi anlıyorum 2 tanesiyle birlikte uğraşmak çok zordur biri uyusa biri uyumaz biri dursa biri durmaz 

Ama 2 yıl sürecek en fazla bu yaramazlıkları 3 4 yaşlarına geldiklerinde onları eğitebilirsin 

0 oy
önce (1,084 puan) tarafından

Ben bir bebekle bile aynısını yaşadım. Benim eşim daha çok temizliğe yardım eder bez vs denedi beceremedi o yüzden yapamadı ama ailem yok  diğer annem çalışıyor annem coook uzakta. Hep tek kaldım bende sen gibi. O yüzden seni çok iyi anlıyorum analar da anlar ama kocanın anlamaması çok normal onlar bir yapar birde 2 yaş oldu mu severler 😂 bugünlerde geçecek sende yazmışsın. Sakin kal ve bebeklerine iyi vakit geçirmeye calis. Allah kolaylığını versin inşallah 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 588 göst.
+7 oy
33 cevap 1,484 göst.
0 oy
11 cevap 429 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,342 göst.

410,761 soru

12,360,080 cevap