+3 oy
1,129 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (677 puan) tarafından

İki oğlum  var ne zorluklarla onları büyüttüm şuan biri 6 diğeri 4 buçuk yaşında yani uykuları yemekleri tuvalet eğitimleri vs.herseyden kurtulmuştuk çok şükür, benim bu akılsız kafam eşime uydum gidip sipralimi çıkardım üçüncü çocuk için ve ben hemen hamile kaldım ikiz bebeklere şuan 9 aylıklar mahfoldum onlarla eşimde Trip atıyor yardım etmiyor iki bebekte ağlıyor uykuları var kriz geçirecem gerçekten ben normalde iki çocuktan fazla yapmam diyordum eşim çok sıkıştırıyordu sonra bende üçüncüde olsun yeterdir dedim ve Allah'ın işi ikiz oldu çok zorlanıyorum uykusuzum sürekli dinlenemiyorum kaynanamla beraberiz ama kaynanam canı isterse bazen bir tanesini alıyor biraz sevip veriyor yani tüm bakımları bende, sürekli eski hayatımı düşünüyorum neden bir daha bebek yaparsınki diye kendimi yiyip bitiriyorum. Evet bu günler geçip gidecek büyüyecekler ama şuan çok kötü hissediyorum uykumu alamama dinlenememe rahatça dışarı çıkamama beni kötü etkiliyor, belki linçleyecekler olacaktır ama beni benim gibi olanlar anlayacaktır tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen ne yapayım ben kendimi hep avutuyorum çok şükür sağlıklı evlatlarım hasta değiller illa bir gün büyürler diye hep kendime söylüyorum ama özellikle uyku beni mahfetti şuan hastayimda eşimde dün gece yok dedim diye kendini kızdırmış e valla ben sabahtan gecelere kadar bebeklerle ugrasayim o da gece gelsin keyfi o şeyi istiyor diye onu istesin bir gram yardım etmemiş yani ben bu hasta halimle bu yorgunlukla nasıl karşılık vereyim, beni biraz rahatlatin diye yazdım şimdiden teşekkürler 

36 Cevaplar

0 oy
önce (1,180 puan) tarafından

Ben bir bebekle bile aynısını yaşadım. Benim eşim daha çok temizliğe yardım eder bez vs denedi beceremedi o yüzden yapamadı ama ailem yok  diğer annem çalışıyor annem coook uzakta. Hep tek kaldım bende sen gibi. O yüzden seni çok iyi anlıyorum analar da anlar ama kocanın anlamaması çok normal onlar bir yapar birde 2 yaş oldu mu severler 😂 bugünlerde geçecek sende yazmışsın. Sakin kal ve bebeklerine iyi vakit geçirmeye calis. Allah kolaylığını versin inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (81 puan) tarafından

Çok zor rabhim yardimcin olsun elbet alla yardım eder olan olmuş deme sakın pişmanım yok keşke ikiz olmasaydı Rabbimin gücüne gitmesin bişey olmaz kaynanaylasan da takma kaynanayi uyu arada bir

0 oy
önce (183 puan) tarafından

Allahım kolaylık versin ikiz çocuk eminim daha zordur keşke eşin veya kayınvaliden yükünü biraz hafifletse gündüz olsun biraz oyalasalar sende dinlenebilsen annelik çok zor gerçekten 😔

0 oy
önce (2,889 puan) tarafından

Bence senin asıl zoruna giden ikiz bebeklere sahip olmak ya da uykusuz kalmak değil ilgisiz esin ve umarsız kayinvaliden.. Allah iyilerle karsilastirsin gercekten çok zor bir durum. İnsan içten içe kurulur sinir olur gerçekten Allah yardımcın olsun ama bebeklerin büyüyünce 4 çocuklu bir anne olacaksın çok güzel bir şey bence 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Şuan o durumdaym seni o kadar çok iyi anlıyorum kii bende çok zorlanıyorum uykusuzluk beni maf etmiş ama eşim ve kaynanam Allah yüz bin kere razı olsunlar inşallah bana çok yardımcı oluyorlar ama bebeğim uyumuyor sabaha kadar :(

0 oy
önce (3,524 puan) tarafından

Tükenmişlik sendromu çok zor yaşayan bilmez bende ikinci kizimda yaşadım kolikti saatlerce krize girerdi susmazdı ama geçti şükür. Maddi durumun iyiyse kesinlikle yardımcı tut hem ev isleri hemde çocuklar için yardım edecek biri. Çok iyi gelir sana 

0 oy
önce (2,246 puan) tarafından

Çok çok haklısın seni en iyi ben anlarim benim ikiz değil ama gene aşırı zorlanıyorum bakımını geçtim hani biraz uyusam herşey düzelecek ama nerde gram uyku yok bı yıldır bana , inan başım uyuşmus uykusuzluktan migren oldum bı yıl içinde aşırı kötüyüm ya valla yazınca kendime üzüldüm 

Seni unuttum 🤣 

Gececcek üzülme kendine bı düzen kur rutin bı hayat olustur birazcık kolaylasacak

0 oy
önce (51,870 puan) tarafından

Allah esine merhamet versin 

0 oy
önce (420 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Benim hayatımı yazmışsın canım ikiz bebek büyütüyorum 10 yıl sonra oldular yani her satırını derin nefes ala ala okudum.sanki herşeyi sil baştan yaşayacak gibi hissettim bir an.Çok zor Rabbim her türlü yardımcın olsun. Keşkelerle kendini daha fazla üzme kaderinde varmış olacakların önüne geçemiyoruz bazen dilimiz tutulur aklımız durur vs  nasip işte Allah uzun ömürler versin inşallah.

0 oy
önce (203 puan) tarafından

Durumun icler acısı bacım. Allah bağışlasın evlatlarını evet güzel şey ama onları büyütmek belli bir yaşa getirmek kolay iş değil. Bugünler geçecek , bu bir süreç gibi şeyle söylemeyeceğim.Elbette kalıcı değil bu zorluklar geçeceğini sende biliyorsun ama şunu da söylemeliyim ki ömür bitiyor .Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (935 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum benimde oğlum 1 yaşında kızım 29 aylık , aralarında 17 ay var. İkiz gibi büyütüyorum, biri ni uyutuyorum diğeri onun sesine uyanıyor, şu an ikisi evin içinde sürekli dağıtıyorlar . İkiside kucak istiyor yani aynı senin gibiyim , benimde iki büyük kızım var , Büyük kızım yardım ediyor en büyük yardımcım o . Ama yinede zor , psikolojik olarak yıpratıyor bu süreç. 

0 oy
önce (992 puan) tarafından

Benimde bitane oğlum var ve ikiz çok istiyorum zordur biliyorum ama istiyorum allahim.saglikla nasip etse keşke sizde kolaylıklar diliyorum ama ilerde söyle bakınca 4 tane boy boy cocuk  okutmussunuz meslek sahibi olmuşlar hayali bile çok guzel

0 oy
önce (56 puan) tarafından

Rabbim kolaylık versin canım yanlız başına zor insanın desteğe ihtiyacı olduğu dönem desin ama kimsenin olmayişi olanında hayrının dokunmaması yıpratmış seni bide uykusuzluk çok zor rabbim kolaylık yüreğine ferahlık evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin inşallh 

0 oy
önce (6,048 puan) tarafından

Bende spirali çıkardığım gbi hamile kaldım bana hiç spiral yaramadı şuan bende korunmiyor eşimde dyor üç de olursa nasip Allah'ın işi bende bitane daha olsa asla daha getirmem blmiyorum hiç korunumuyoruz da korkiyorum da kızım 4 yaşında iki aylık bebeğim var çok zor büyük kızımin okulu dersi falan uykumu aliyorim yine de hep uykum var hep halsizim 

0 oy
önce (543 puan) tarafından

Rabb'im bağışlasın canm geçer inşallah çok zor ama. Sende eşin hangi gün isterse hayır de çünkü dünya sadece onun etrafında dönmüyor ve sen yalnız yapmadın onları canm .

Benm de 3 kızim var biri 6 yaşında diğeri 4 buçuk yaşında en küçüğüm de 11 aylık benimde eşim gece 10 a kadar dükkanda tek başıma bakıyorum ve çok zorlanıyorum. Bende salgına yakalandım perişan oldum

Ben den sana tavsiye (ev üstünde yaşıyorsun galiba ) inşallah iyileşirsin ve sadece çocuklarınla ilgilen onları yemeği okulu dersi . Evin temizkigi kıyafeti yemeği yapma onların desteği yoksA sende yapma çünkü gerçekten çok zor Rabb'im kolaylaştırsin. ,🙏🙏🙏

0 oy
önce (2,584 puan) tarafından

Ev işi ve yemekleri kaynanam yapmalı eğer yapabilecek güçteyse . Senin sadece bebeklere tek başına bakman bile çok çok zorken bide ev işi yemek yapıyorsun. Yapma oturup kahvaltılık yesinler yada aç kalsinlar. Sana acimayana sen niye aciyorsun. Sadece bebeklere baksan kendine bile zaman ayiramazsin doğru düzgün uyku için. Kendine bu kadar fazla eziyet etme . Bu yaptığın eziyet iyilik değil. Hem sen iyi olmazsan bebeklere de iyi olamazsın 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 588 göst.
+7 oy
33 cevap 1,486 göst.
0 oy
11 cevap 429 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,346 göst.

411,189 soru

12,377,041 cevap